ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΆΔΩΝΙ! ΈΚΑΝΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΗΣΕ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ! “ΑΠΟΛΟΓΙΑ” ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΕΠΕΣΑΝ ΣΑΝ ΛΥΚΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΤΟΥ ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ. ΑΓΡΙΑ “ΧΩΣΙΜΑΤΑ” ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ν.Δ- ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ

    Κοινοποίηση:
    αδωνις ντυναν

    Επεισοδιακή ήταν η κατάθεση του αντιπροέδρου της ΝΔ και πρώην υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία.

    Η ατμόσφαιρα ήταν από την αρχή “ηλεκτρισμένη” ενώ οι τόνοι ανέβηκαν αρκετές φορές. Ο κ. Γεωργιάδης είχε έντονη αντιπαράθεση με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Λάππα.

     Μεγάλη ένταση επικράτησε και ανάμεσα στον κ. Γεωργιάδη και τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη. (ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ)

    Στοιχεία που καταδεικνύεται ο ιδιωτικός χαρακτήρας του νοσοκομείου Ερρίκος Ντινάν κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στην εξεταστική για την Υγεία.

    Παράλληλα, ανέφερε ότι επέμεινε στην απομάκρυνση από την διοίκηση του Ερρίκος Ντυνάν του Ανδρέα Μαρτίνη. «Όλοι συμφωνούμε ότι ο κ. Μαρτίνης έπρεπε να φύγει. Έλαχε ο κλήρος σε εμένα που ως υπουργός τον έκανα να φύγει» είπε ο κ. Γεωργιάδης. Ερωτηθείς αν είχε την αρμοδιότητα να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια από τη στιγμή που είναι ιδιωτικού χαρακτήρα το νοσοκομείο, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι δεν την είχε, ωστόσο, επεσήμανε ότι «και ο Αλέκος Φλαμπουράρης έκανε κάτι αντίστοιχο με τον Σκλαβενίτη» για να μην απολυθούν εργαζόμενοι. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, δεν είχα τυπικά την αρμοδιότητα ως υπουργός Υγείας να παρέμβω στην διένεξη μεταξύ δύο ιδιωτών (δηλαδή του Ντυνάν και της Τράπεζας Πειραιώς) αλλά, όπως είπε, το έκανα ως πολιτική παρέμβαση για να μην μείνουν οι εργαζόμενοι στο δρόμο και να κλείσει το νοσοκομείο.

    «Προσέφερα τις καλές μου υπηρεσίες» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης στην Εξεταστική Επιτροπή. «Το Μνημόνιο είναι ένα έγγραφο καλής συνεννόησης που διασφαλίζει την ομαλή μετάβαση και λειτουργία του νοσοκομείου μέχρι να γίνει ο πλειστηριασμός» τόνισε και κατέθεσε ότι α μέλη του ΔΣ του Ντυνάν γνώριζαν το περιεχόμενο του εμπιστευτικού μνημονίου. Στο τριμερές μνημόνιο δεν υπάρχει αναφορά στον κοινωφελή χαρακτήρα του Ερρίκος Ντυνάν, αλλά όπως υποστήριξε ότι αυτό που εκπλειστηριάστηκε ήταν το νοσοκομείο και τα ακίνητα αντίθετα το κοινωφελές σωματείο συνεχίζει να υπάρχει ως οντότητα. Επίσης επικαλέστηκε δικαστικές αποφάσεις που έκριναν νόμιμο τον πλειστηριασμό του νοσοκομείου.
    Κληθείς να απαντήσει αν γνώριζε ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανέφερε πως “ο κ. Σαμαράς γνώριζε ότι για να σωθεί το νοσοκομείο έπρεπε να χρηματοδοτηθεί από την τράπεζα. Όλα τα άλλα τα γνώριζα εγώ”.

    Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε – σχετικά με το θέμα της ασυλίας που παρείχε μέσω τροπολογίας στη μετά Μαρτίνη διοίκηση – ότι «ως πλειοψηφία ( αναφερόμενος στην κυβέρνηση) ψηφίσατε ασυλία για τα νέα μελη του ΔΣ του ΟΑΣΘ. Την ίδια τύπου ασυλία που δώσατε στον ΟΑΣΘ, δώσαμε εμείς στο Ερρίκος Ντυνάν».

    Την ίδια ώρα στιγμές έντασης, ειρωνείες και… γαϊδούρια είχε η σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής.

    Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης είχε στιγμές έντασης με τον Αντώνη Μπαλωμενάκη αλλά και τον Ηλία Κασιδιάρη, ενώ «λάδι στη φωτιά» έριξε η παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βέττα (ΣΥΡΙΖΑ), καθώς χαρακτήρισε εμμέσως πλην σαφώς γαιδούρια τους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

    Ακολουθεί ο διάλογος:

    Εύη Χριστοφιλοπούλου: Μόλις με είπαν γαιδούρι.

    Αντώνης Μπαλωμενάκης: Βλέπετε που ειπα ότι θα πέσουμε σε παγίδα.

    Εύη Χριστοφιλοπούλου (προς τον Βέττα): Την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τον ΕΟΠΠΥ και άλλα πολλά τα έκανε ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι ντροπή και αίσχος να μιλάτε έτσι

    Αργότερα, ο κ. Γεωργιάδης «συνεπλάκη» φραστικά με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής αναφορικά με την τιμή πλειστηριασμού του Ερρίκος Ντύναν.

    Άδωνις Γεωργιάδης: Είσαι άσχετος.

    Ηλίας Κασιδιάρης: Λες βλακείες και ψέματα

    Άδωνις Γεωργιάδης: Ναι μωρέ θα πάω κατευθείαν Κορυδαλλό.

    Ο κ. Γεωργιάδης είχε στιγμές έντασης με τον Αντώνη Μπαλωμενάκη.

    «Θα έπρεπε να ντρέπεστε» είπε απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της επιτροπής ο οποίος διέκοπτε κατ΄ εξακολούθηση τον μάρτυρα. «Εγώ δεν έχω κάνει τίποτα στη ζωή μου για να ντρέπομαι» απάντησε εκείνος

    «Κερασάκι» ήταν η στιχομυθία του αντιπρόεδρου της ΝΔ με τον πρόεδρο της επιτροπής Αντώνη Μπαλωμενάκη και τον Σπύρο Λάππα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Άδωνις Γεωργιάδης: Να σταματήσουμε να πάω τουαλέτα.

    Αντώνης Μπαλωμενάκης: Να διακόψουμε για πέντε λεπτά.

    Σπύρος Λάππας: Θα σας κάνω μια ερώτηση αλλά θα σας δυσχεράνω την ούρηση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ: 

    ΕΔΩ ΓΕΛΑΝΕ! «Προσέφερα τις καλές μου υπηρεσίες» λέει ο Γεωργιάδης για το Ντυνάν!- Σκοτώθηκε και με Μπαλωμενακη! (ΒΙΝΤΕΟ)

    ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΓΩΣΕ ΟΛΟΥΣ!! Δείτε πως ορκίστηκε ο ΑΔΩΝΙΣ στην Εξεταστική της Βουλής!

    Σε υψηλούς τόνους αναμένεται η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την Υγεία του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με τις ενέργειές του για το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» ως υπουργός Υγείας την περίοδο 24 Ιουνίου 2013 έως τις 9 Ιουνίου 2014 στην συγκυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά.

    Η κατάθεση του Άδωνι Γεωργιάδη για ότι αφορά το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» είναι η δεύτερη πολιτικού προσώπου, μετά αυτής του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου. Δύο καταθέσεις που έχουν προκληθεί αυτή τη χρονική στιγμή μετά από αίτημα των δύο βουλευτών προς την Επιτροπή προκειμένου να απαντήσουν σε ότι έχουν ακουστεί για την υπόθεση μέχρι τώρα και να μην μένουν αναπάντητα όσα τους καταλογίζονται, κυρί ως ο υπόδικος πρώην πρόεδρος του ΕΕΣ και του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης.

    Το σημείο αιχμής που έχει καταλογιστεί για την υπουργεία Γεωργιάδη αφορά το τριμερές Μνημόνιο που προετοιμάσθηκε και υπογράφθηκε μεταξύ Τράπεζας Πειραιώς- Ερρίκος Ντυνάν – Υπουργείο Υγείας με το οποίο καθοριζόντουσαν με ρήτρα μυστικότητας τα βήματα όπου θα γινόταν ο πλειστηριασμός του νοσοκομείο.

    Νωρίτερα 

    Πυροδότησε το κλίμα στην εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία  η επιστολή που απέστειλε σήμερα ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέα Λοβέρδος, σε συνεχεία  όσων δήλωσε  για προκατασκευασμένο πόρισμα από την πλειοψηφία της επιτροπής.
    Ο πρώην υπουργός Υγείας, είχε κατηγορήσει τους βουλευτές της συγκυβέρνησης, με δήλωσή του στις 20 Ιουλίου,  ότι έχουν στήσει επιχείρηση σκευωρίας εναντίον του ιδίου και των άλλων πρώην υπουργών Υγείας.   
    «Τους είπα αλήθειες και δεν τους άρεσε. Τα μέλη στημένων Εξεταστικών Επιτροπών με κατασκευασμένους μάρτυρες και προαποφασισμένα πορίσματα έχουν χάσει το δικαίωμά τους να μιλούν. Αναφέρθηκα από την πρώτη στιγμή σε ύστατη πολιτική εξαχρείωση και σήμερα δικαιώθηκα απολύτως»
    , είχε αναφέρει ο κ. Λοβερδος.

    ror1 ror2 ror3

    Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λάππας  άσκησε  δριμεία κριτική στην επιστολή του κ. Λοβέρδου προκαλώντας την αντιπαράθεση μεταξύ των βουλευτών. Μετά από μακρά συζήτηση, η επιτροπή αποφάσισε την αποστολή των εγγράφων του κ. Λοβέρδου στη Επιτροπή Κοινοβουλευτική Δεοντολογίας.  “Ο Λοβέρδος έκανε και σε αυτή την εξεταστική αυτό που έκανε και στην Επιτροπή και για τα ΜΜΕ. Ήθελε να αποδομήσει την επιτροπή γιατί φοβόταν μήπως υπήρχε κάποιο πρόβλημα με αυτόν” και στη συνέχεια πρότεινε “το έγγραφο να σταλεί στην επιτροπή δεοντολογίας και αυτή να αποφασίσει τι θα γίνει”.

    Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Νότης  Μηταράκης δήλωσε ότι «θεωρώ ως επιτροπή δεν έχουμε αρμοδιότητα να κρίνουμε δηλώσεις βουλευτών» και επεσήμανε ότι «στην επιστολή δεν υπάρχει κάποια προσωπική προσβολή».

    Στη σημερινή επιστολή ο κ. Λοβέρδος επισημαίνει ότι «εντόπισα και μία ακόμη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, στην οποία έκανα λόγο για το Ερρίκος Ντυνάν, στο πλαίσιο των προσπάθειών μου να κρατηθεί το ίδρυμα αυτό όρθιο. Πρόκειται για τη συνεδρίαση  της 2ας Ιουνίου 2011. Λίγες μέρες μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και στο τέλος συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων για άλλο θέμα, μου ζητήθηκε από τον τότε Πρόεδρό της κ. Δ. Κρεμαστινό να συγκληθεί εκ νέου η Επιτροπή προκειμένου να αξιολογηθούν οι εξελίξεις από την ανωτέρω απόφαση του ΝΣΚ σχετικά με την ΓΑΙΑ.

    Όπως θα δείτε από τα πρακτικά, τα οποία και επισυνάπτω, απάντησα πως δεν μπορώ να ενημερώσω την Επιτροπή πριν συνεννοηθώ με τα κόμματα. Και πράγματι, στις 12 Ιουλίου 2011 στο τέλος συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων με άλλα θέματα ημερήσιας διάταξης διένειμα σχέδιο τροπολογίας για το Ερρίκος Ντυνάν, που είχαν παραδώσει στον κ. Ν. Πολύζο οι κύριοι Μαρτίνης και Στεργίου, και η οποία προκάλεσε τη διαμαρτυρία καταγγελία του εξωδίκου Βγενοπούλου. Για αυτήν, όμως, τη συνεδρίαση κατέθεσα τα γεγονότα και τις απόψεις μου δι’ επιστολής και κατάθεσης εγγράφων στην προηγούμενη συνεδρίαση της Εξεταστικής. Συνεπώς και με αυτή τη συνεδρίαση του 2011, που και πάλι μόνο εγώ εντόπισα στο πλαίσιο των εργασιών της Εξεταστικής, το σύνολο των συνεδριάσεων όπου έγινε λόγος για τη στήριξη του Ερρίκος Ντυνάν ήταν εννέα, σε διάστημα δώδεκα μηνών. αι συγκεκριμένα οι συνεδριάσεις : της 19ης Ιανουαρίου 2011, 16ης Φεβρουαρίου 2011, 2ας Ιουνίου 2011, 12ης Ιουλίου 2011, 27ης Ιουλίου 2011, 4ης Οκτωβρίου 2011, 26ης Οκτωβρίου 2011, 17ης Ιανουαρίου 2012 και 19ης Ιανουαρίου 2012».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    7 Σχόλια

    1. Ο Άδωνις Γεωργιάδης θα κριθεί στα δικαστήρια. Πιάστηκε να λέει ψέμματα και θα λογοδοτήσει. Ο Άδωνις με τον Βοριδη έκαναν πλάτες στον Σάλα για να πάρει με κάτω του μισού κόστους το Ντυναν.

    2. Κε. Γεωργιάδη σας είχα σε εκτίμηση. Σήμερα όμως μου δημιουργήθηκε η εντύπωση πως ή είστε ένοχος, ή δεν αντιλαμβάνεστε σωστά τα ελληνικά. Διαλέξτε.

    3. Ειναι ΟΛΟΙ τους δωσιλογοι και διαλυουν την Πατριδα και σεις ραγιαδες χαιρεστε γιατι ο ταδε δωσιλογος εκανε λαπα … ρομπα κτλ κτλ τους αλλους δωσιλογους !
      Αυτοι ΟΛΟΙ τους οι κοινοβουλευτικοι δωσιλογοι και κομματοσυμμοριτες την περνουν ζαχαρη και σεις πεινασμενα και φοβησμενα και περιμενετε εκλογες να συνεχισουν οι επομενοι να σας δουλευουν !
      ΣΤΑΧΤΗ !

    4. Δεν μπορώ να καταλάβω το νόημα όλων αυτών των θεατρικών παραστάσεων στην βουλή με τις εξεταστικές που στην τελική δεν έχουν κανένα νόημα αλλά μονο την αύξηση κάποιου μισθού των καθαρμάτων έτσι το βλέπω εγώ ποιοι απο αυτούς να μιλήσουν σε εμένα περί δικαιοσύνης όταν έχουν κατακλέψει το κόσμο και έβαλαν χαράτσια σας μιλάνε για δικαιοσύνη όταν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ δεν θέλουν να υπάρχει καν δικαιοσύνη σκτα στην αριστερά για άλλη μία φορά.

    5. το εχει πηδηξει τον λαπα ο γεωργιαδης,λαπά τον εχει κανει

    6. Χαχαχαχαχα.δυσκολες στιγμές λέει.ρομπα τους έχει κάνει

    Comments are closed.