ΕΚΤΑΚΤΟ! TO ΠΡΩΤΟ «ΜΠΑΜ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ! ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΝΑ ΒΥΘΙΣΟΥΝ ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    εξ

    Μία τελευταία προσπάθεια να φτάσει στον στόχο «Σουπιά» επιχείρησε σήμερα το πρωί το πλοίο της εταιρείας ΕΝΙ, το οποίο ωστόσο ανακόπηκε από τουρκικό πλοίο, το οποίο μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες απείλησε με χρήση βίας.

    Σε περίπτωση που το SAIPEM 12000 ανακοπεί από τον τουρκικό στόλο, τότε θα βάλει μπρος για το Μαρόκο, όπου θα πραγματοποιήσει γεώτρηση στον στόχο RD.

    Υπενθυμίζεται, ότι τα μεσάνυχτα χθες βράδυ έληξε η navtex βάσει της οποίας τουρκικά πολεμικά καθήλωσαν για σχεδόν δύο εβδομάδες το πλωτό γεωτρύπανο και το επόμενο λεπτό άρχισε να ισχύει νέα navtex με τις ίδιες ακριβώς συντεταγμένες και με την ένδειξη causion advised («συνιστάται προσοχή») προς τα διερχόμενα πλοία, κάτι που σημαίνει ότι ο στόχος Σουπιά θα παραμείνει εκτός απροόπτου απροσπέλαστος για σκοπούς γεώτρησης μέχρι τις 10 Μαρτίου.
    Όπως φαίνεται και στον χάρτη του marinetraffic.com, το πλοίο άλλαξε κατεύθυνση και πλέον εγκαταλείπει τον στόχο «Σουπιά».


    Παραλίγο σύγκρουση με το ιταλικό γεωτρύπανο και στις 9 Φεβρουαρίου

    Τον διάλογο μέσω ασυρμάτου μεταξύ του καπετάνιου του ιταλικού γεωτρύπανου SAIPEM 12000 και του καπετάνιου του τουρκικού πολεμικού πλοίου, που το βράδυ της 9ης Φεβρουαρίου το παρεμπόδισε να πάει στο οικόπεδο 3, αποκαλύπτει το πρακτορείο Ντογάν, επικαλούμενο τουρκικές διπλωματικές πηγές, οι οποίες αναφέρουν ότι η Άγκυρα «οπωσδήποτε δεν θα επιτρέψει έρευνες φυσικού αερίου από τους Ε/κ στην περιοχή».

    Σύμφωνα με το πρακτορείο, το γεωτρύπανο παρ’ ολίγο να συγκρουστεί με το τουρκικό πολεμικό.

    Οπως αναφέρει το Ντογάν, ένα από τα τουρκικά πολεμικά πλοία κατευθύνθηκε προς το SAIPEM 12000, προκαλώντας πανικό στον καπετάνιο του ιταλικού σκάφους, ο οποίος διά του ασυρμάτου απευθύνθηκε στο τουρκικό πολεμικό σκάφος λέγοντας: «Φύγετε από μπροστά μας, διαφορετικά θα βουλιάξουμε μαζί».

    Ο καπετάνιος του τουρκικού πολεμικού φέρεται να φέρεται να απάντησε: «Δεν μπορώ να ελέγξω την ταχύτητα και τη ρότα μας». Ο καπετάνιος του SAIPEΜ 12000 φέρεται να ανταπάντησε: «Ελέγχεις και την ταχύτητά σου και τη μηχανή σου. Εγώ αυτό μπορώ να το δω καθαρά». Ωστόσο, το τουρκικό πολεμικό δεν άλλαξε τη ρότα του και ο καπετάνιος του γεωτρύπανου φέρεται τότε να είπε: «Εντάξει, αλλάζω τη ρότα μου» και απομακρύνθηκε από την περιοχή.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο Ντογάν, η Ιταλία έστειλε μια φρεγάτα που βρισκόταν στη Μεσόγειο ασκώντας καθήκοντα του ΝΑΤΟ, για να προστατεύσει το ιταλικό γεωτρύπανο, ωστόσο η ιταλική φρεγάτα, «βλέποντας την αποφασιστικότητα της Τουρκίας στην περιοχή, άλλαξε τη ρότα της και κατευθύνθηκε στη Βηρυτό, ενώ η ΕΝΙ παραιτήθηκε από τις έρευνες στην περιοχή».

    Ανώτατος αξιωματούχος ο οποίος διατηρεί την ανωνυμία του είπε στο πρακτορείο Ντογάν ότι η πολιτική αποφασιστικότητα της Τουρκίας στη Μεσόγειο είναι μεγάλο κέρδος και ότι για πρώτη φορά οι Ε/κ ήταν απεγνωσμένοι. «Οι Ε/κ δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε την στήριξη που ήθελαν από τις ΗΠΑ και έμειναν μόνοι τους στη Μεσόγειο. Κατάλαβαν ότι χωρίς την Τουρκία και χωρίς τους Τ/κ αυτή η δουλειά δεν μπορεί να γίνει», ανέφερε ο ανώτατος αξιωματούχος στο πρακτορείο.

    Ωστόσο, πηγές ασφαλείας με τις οποίες επικοινώνησε το  Aydınlık.com.tr δεν επιβεβαίωσαν το περιστατικό.

    Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε τις κινήσεις του SAIPEM 12000, από την ώρα που σήκωσε άγκυρα μέχρι την ώρα που απειλήθηκε από τουρκικά πολεμικά σκάφη:


    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    12 Σχόλια

    1. ΤΣΙΜΠΛΑ……….ΤΙΚ-ΤΑΚ ΤΙΚ-ΤΑΚ ΤΙΚ-ΤΑΚ………………

    2. Όλα αυτά τα κάνουν οι διεθνιστές (ΝΑΤΟ, Ευρώπη και λοιπά όργανα των νεοταξιτών), για να αποδεχτούμε (με το έτσι θέλω) την παγκοσμιοποίηση. Σου λέει “Έλληνα, με τόσα όργανά μας – κρατικά και παρακρατικά – προσπαθούμε τόσο καιρό να σε πείσουμε να αποδεχθείς την παγκοσμιοποίηση, αλλά εσύ ατνιστέκεσαι. Τώρα άρπα τον ξαμολημένο επίσης χρήσιμο-ηλίθιο Τούρκο, για να μάθεις! Ή θα αποδεχθείς την παγκοσμιοποίηση, την διάλυση της Ελλάδας και την υποδούλωσή σου – ώστε να νιώθεις “ασφαλής” – ή θα ζεις με τις απειλές του Τούρκου συνέχεια”.

    3. τους νενεκους το 1821 που γεμηζαν σεντουκια με χωμσ και απο πανω βαζανε λιρες του αλη πασα για να πληρωνουν σπιουνους οι οποιοι αγοραζανε ελληνικη γη και μολις τους πηραν φαλαγγα οι αγωνιστες του 21 τους βασανισανε και τους ριξανε στην φυλακη. Ακομα και ο κολοκοτρωνης που δεν φραγκο δανειστικε εναν σουγια απο ενα καταστημα της εποχης για να τρωει κανα φρουτο..Οσο για τον πικραμμενο τον κλαψιαρη που το παιζει αθωα περιστερα και τους λοιπους βρωμερους νεοδοσιλογους που καταντηανε την χωρα ενα ριμαδιο. αργα η γρηγορα θα ελθει η πληρωμη τους. Τα ιμια τα χασαμε, η θρακη τουρκοποιειται, τα σκοπια πηραν το ονομα της μακεδονιας και ολα αυτα υπο την ανοχη 45 χρονων του εληνικου λαου που φιλουσε σημαιες του πασοκ, της νδ, και του κκε η αλλων βρωμοκομματων και τωρα που βγαλανε απο την μεση την χρυση αυγη τα λαθροσκουπιδια εκτος οτι θα ριμαξουν δημογραφικα και οικονομικα την χωρα που ηδη την εχουν ριμαξει τα κομματοσκυλα, με το μπαμ της τουρκιας θα γινει χοντρο πλιατσικο. Να μην πω για τους ρασοφορους τουρκοφιλους του αλη πασα που ειχαν κανει τον βοτανικο μουσουλμανικη αγορα με το τεμενος να δεσποζει στο ιδιο σημειο που σημερα ξαναφτιαχνουν τεμενος. Και εειδη ξερω ιστορια, εαν δεν ξερεις ιστορια δεν μπορεις να κανεις πολιτικη. Παλουκωμα και ξεπαστρεμα σε ολους αυτους που δυελυσαν την ελλαδα και εκτελεση στους εαμοβουλγαρους τουρκοβουλγαρογυφτους και τουρκαλβανους συν τις αλλες βρωμοφυλες που μας κουβαληθηκαν για να επαναληφθει το νεο 1821. Η μαντο μαυρογεννους αφου εδωσε οτι ειχε και δεν ειχε για τον αγωνα πεθανε παμφτωχη και λυσμονημενη απο τους σκατοψυχους ραγιαδες και την πολιτεια, και οχι μονο αυτη. Τα υπολοιπα στην πορεια.

    4. Όπως έλεγε ένας βλάκας αναλυτής οι επενδύσεις είναι η καλύτερη άμυνα… Α,χα,χα,χα! Χωρίς Ένοπλες Δυνάμεις δεν πας πουθενά. Οι Κύπριοι, δεν ήθελαν ένωση με την Ελλάδα. Δεν θέλουν. Να δούμε τώρα τι θα κάνουν…

    5. αμεση διακοπη διπλωματικων σχεσεων,κλεισιμο τουρκικης πρεσβειας,προξενειου κλπ,κλεισιμο συνορων ,κλεισιμο εναεριου χωρου για τα τουρκικα πολιτικα αεροπλανα,ουτε προσγειωση ουτε απογειωση στο Ελ.βενιζελος…αλλα εδω πληθωρα Ελληνων χρησιμοποιουν την turkish airlines.για διαφορους προορισμους στην Ευρωπη.
      ολοι οι λαθραιοι μεχρι τον τελευταιο που τους βαφτιζουν προσφυγες σε φουσκωτα,βαρκες σωσιβια κλπ και ροτα για κει που ηρθαν.
      αλλα για να γινει κατι τετοιο πρεπει να υπαρχει ηγετης και εδω στην Ελλαδα εχουμε μονο κοτες και λυρατους πετινους που κρυβουν τον ανθελλινισμο,τον φοβο,την δειλια,την μικροψυχια τους κλπ,πισω απο την υποτιθεμενη διπλωματια και ειρηνικες συνομιλιες.
      οσο για την περιπτωση θερμου επεισοδιου η πολεμου επειδη ακουγονταο διαφορα απο τους νεους που ξερουν μονο να παιζουν το κινητο και οχι μονο,εμεις οι εφεδροι ας ειμαστε και πανω απο 50 θα παμε με τη θεληση μας, γιατι αν περιμενουμε απο τα Ελληνικα μαμοθρεφτα τοτε την ηπιαμε την πορτοκαλαδα

    6. Οι τουρκοι συλλαμβανουν ελληνες ψαραδες και κατασχουν τα καϊκια τους ακομα και αν ειναι στα διεθνή.Ρωταω η ελλαδα ,ποσους τουρκους εχει συλλαβει που ψαρευουν μεσα στα ελληνικα υδατα με διχτυα σαν τουλια νυφικου;!! ΚΑΝΕΝΑ!!!!!Αν αυτο δεν ειναι ντε φακτο αποδοχη τουρκικης κυριαρχιας του αιγαιου ,εγω ειμαι αστροναυτης!!!!

    7. Μα τι κοτες αυτοι οι Ιταλοι. Πρεπει να συνεχιζε το γεωτρυπανο να δουμε αν τολμανε οι Τουρκοι να ξεκινησουν τον Γ’ Παγκοσμιο Πολεμο. Και να του ριχνανε, ενα τοσο μεγαλο σκαφος δεν βυθιζεται αμεσα

    8. Η Τούρκοι διεκδικούν και μάλλον θα το πετύχουν. δεν πρόκειται κάνεις να βοηθήσει την Κύπρο όπως και εμάς.

    9. Βρε αλητάμπουρα Τσίπρα θα πας φυλακή ισόβια ή θα εκτελεστείς.Η Eλλάδα και τα Εθνικά ΔΙΚΑΙΑ δεν είναι τίποτε ΠΑΙΓΝΙΑ του Βαρουφάκη!!!Θα το φας το κεφάλι εσύ και η παρέα σου….!!!Έχει ξεσηκωθεί ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ ΣΥΜΠΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ,λιγδοτάμπαρε,ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΔΙΕΘΝΙΣΤΗ,ΘΕΣΙΘΗΡΑ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑ.Εδώ δεν έχεις να κάνεις με ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΟΔΕΣ ΜΑΓΚΙΕΣ!!!

    10. Τι δουλειά έχουν οι σκατότουρκοι νότια της Κύπρου ;

    Comments are closed.