ΕΚΤΑΚΤΟ! ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΜΟΣΤΑΓΗ ΣΟΥΛΤΑΝΟ

    Κοινοποίηση:
    afbf109f61a8dfe46f46530a1055a969_L

    Σάλο έχει προκαλέσει στην Τουρκία η δίκη στις ΗΠΑ του “τραπεζίτη του Ερντογάν”, Ρεζά Ζαράμπ (Reza Zarrab ή Ριζά Σαράφ -Rıza Sarraf), η καταδίκη του οποίου μπορεί να έχει τόσο πολιτικές όσο και οικονομικές συνέπειες.

     

    «Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οδηγεί το κόμμα του και ολόκληρη την Τουρκία στο χάος» γράφει ο δημοσιογράφος Χασάν Τσεμάλ σε άρθρο του στην τουρκική ιστοσελίδα T24, αναφέροντας ότι ο Ζαράμπ στοιχειώνει το Προεδρικό Μέγαρο σαν φάντασμα και προσθέτει ότι οι πολιτικές και οικονομικές προσδοκίες χειροτερεύουν καθημερινά για τον Πρόεδρο Ερντογάν, λόγω του ότι τα ηχογραφημένα αρχεία που ήρθαν στο φως κατά την έρευνα της 17ης-25ης Δεκεμβρίου θα περιληφθούν στο κατηγορητήριο.

    Για την ιστορία, ο Ρεζά Ζαράμπ, ιρανικής καταγωγής επιχειρηματίας, συνελήφθη στο Μαϊάμι πέρσι τον Μάρτιο, επειδή παραβίασε τις αμερικανικές κυρώσεις εναντίον του Ιράν. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι εισαγγελείς των ΗΠΑ απαίτησαν την έκδοση του πρώην υπουργού Οικονομίας Μεχμέτ Ζαφέρ Καγκλαγιάν και στελεχών της κρατικής τράπεζας της Τουρκίας Halkbank για ύποπτες συμπαιγνίες με τον Ζαράμπ. Στόχος των κατηγορουμένων, σύμφωνα με τους Αμερικάνους ήταν να να μεταφέρουν παράνομα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος των ΗΠΑ, για λογαριασμό της Τεχεράνης.

    Μάλιστα, ο ίδιος ο Ζαράμπ φέρεται να δωροδόκησε Τούρκους αξιωματούχους, ενώ μια πληθώρα καταγεγραμμένων τηλεφωνικών συνομιλιών υποδεικνύει ότι ο Ζαράμπ έλαβε βοήθεια από υπουργούς, γιους υπουργών, τραπεζίτες και γραφειοκράτες του τουρκικού Δημοσίου.

    Εάν ο Ζαράμπ ομολογήσει ή καταδικαστεί από τα αμερικανικά δικαστήρια (η δίκη του οποίου ξεκινά στις 17 Νοεμβρίου), τότε σύμφωνα με αναλυτές, ξεκινάει η “ελεύθερη πτώση” της τουρκικής οικονομίας με το πιθανότερο σενάριο να είναι η επιβολή ενός υπέρογκου προστίμου στην κρατική τράπεζα Halkbank, το οποίο μπορεί να βλάψει όλο το τραπεζικό σύστημα της Τουρκίας έχοντας υπόψη παράλληλα ότι η λίρα “κατρακυλά” στις διεθνείς αγορές και αποδυναμώνεται έναντι του δολαρίου, ενώ οι διάφοροι παραγωγικοί κλάδοι αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με την πληρωμή των χρεών τους.

    Ο Ερντογάν, φοβούμενος για τις ακραίες συνέπειες του παραπάνω σεναρίου, είχε πιέσει προς όλες τις κατευθύνσεις για την απαλλαγή του Ζαράμπ ή την έκδοσή του στα τουρκικά δικαστήρια. Μάλιστα, ο ίδιος είχε μιλήσει για αυτό το θέμα κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον πρόεδρο Τραμπ.

    «Προς το παρόν, είναι αδύνατο να αξιολογηθούν οι κατηγορίες στο πλαίσιο του ποινικού δικαίου αλλά σίγουρα στρέφονται εναντίον της Τουρκικής Δημοκρατίας» είχε δηλώσει τότε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης προσθέτοντας ότι:

    «Δεν αποφασίσαμε να επιβάλουμε κυρώσεις στο Ιράν. Έχουμε διμερείς δεσμούς με το Ιράν, ιδιαίτερα ευαίσθητες σχέσεις» και τονίζοντας ότι αυτό το είχε πει και στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, όταν ακόμα οι κυρώσεις ήταν σε ισχύ.

    «Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να αναθεωρήσουν αυτή την απόφαση που πήραν να προσάψουν κατηγορίες».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    6 Σχόλια

    1. ΕΚΤΑΚΤΟ : ΔΙΠΛΟΨΗΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΠΛΟΨΗΦΙΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ , ΕΙΔΑΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΗΖΟΥΝ 2 – 3 ΦΟΡΕΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ , ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ !!! , ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΤΑIΖΟΥΝ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΤΑ ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΟΤΙ ΨΗΦΗΣΑΝ 200 – 300.000 ΑΤΟΜΑ

    2. Στέφανε βγήκαν τα γερόντια της κεντροαριστεράς να ψηφίσουν καινούργιο αρχηγό!!!
      Γράψε κατι για τους αγαπημένους σου γέρους…….χαχαχα

    3. Δεν φοβόμαστε τους Τούρκους αλλά τους συριζαιους που οργανώνουν την νέα γενιά τρομοκρατών που θα δολοφονεί πατριώτες και αστυνομικούς. Όλες οι καταλήψεις είναι ορμητήρια και διαθέτουν οπλισμό. Εκεί κρύβονται δολοφόνοι πρεζεμπορου και συριζαιοι με κουκούλες. Όλα γίνονται εν πλήρη γνώση και στήριξη από συριζα και Αλέξη Τσίπρα. Στην επαιτειο του Πολυτεχνείου οι αστυνομικοί έχουν επιλεχθεί από τον υπουργό Τοσκα κατά παραγγελία Τσίπρα να είναι κινούμενοι στοχοι δίχως να έχουν το δικαίωμα να αμυνθούν για την ζωή τους. Θα το δείτε.

    4. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.Ο ΕΡΝΤΟΤΖΙΧΑΝΤ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΚΛΟΝΗΤΟΣ.

    5. “Βράζουν” οι Αμερικανοί για την άδεια Κουφοντίνα- Πως θα επηρεάσει τις σχέσεις με την Ελλάδα
      Κυριακή, 12 Νοέμβριος 2017 09:59
      Σχεδόν ένα μήνα μετά την επίσκεψη Τσίπρα στην Ουάσιγκτον

      Φανερά ενοχλημένες φαίνεται να είναι οι ΗΠΑ μετά την 48ωρη άδεια που δόθηκε στον εκτελεστή της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα. Με ανάρτησή του στο twitter, ο αμερικανός πρέσβης σημειώνει ότι ενώνει τη φωνή του με όσους εναντιώνονται την απόφαση, ενώ άφησε αιχμές για τον χειρισμό της υπόθεσης από την κυβέρνηση Τσίπρα.

      «Ενώνω τη φωνή μου με όσους είναι απέναντι στην απόφαση του συμβουλίου της φυλακής να αφήσουν ελεύθερο ένα καταδικασμένο τρομοκράτη, δολοφόνο και ηγέτη της οργάνωσης της 17Ν. Οι δημοκρατίες μας βασίζονται στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη, αλλά η σημερινή άδεια δεν τιμά τη μνήμη των θυμάτων και των οικογενειών τους» έγραψε ο αμερικανός διπλωμάτης ενώ δημοσίευσε και μια φωτογραφία με τα ονόματα των θυμάτων της πρεσβείας των ΗΠΑ.

      Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ είχαν πάντα πρόβλημα με τη συγκεκριμένη οργάνωση, τα μέλη της οποίας είχαν εκτελέσει σημαντικούς Αμερικανούς αξιωματούχους. Μετά τη δολοφονία του ναύαρχου Νορντίν, στις 28 Ιουνίου του 1988, που οργάνωσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ είχαν ετοιμάσει κρυφά κατηγορητήρια σε περίπτωση που οι αμερικανικές υπηρεσίες συνελάμβαναν Ελληνες τρομοκράτες. Είχαν επικηρύξει τα άγνωστα τότε μέλη της οργάνωσης και είχαν θέσει τη 17Ν στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων.

      Τότε, αξιωματούχος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα είχε δηλώσει ότι «η 17Ν αποτελούσε μέρος της ελίτ των τρομοκρατικών οργανώσεων σε παγκόσμιο επίπεδο», δείχνοντας το επίπεδο της έντασης που βρίσκονταν οι αμερικανικές αρχές. Μάλιστα, χρόνια μετά την εξάρθρωση της οργάνωσης και την καταδίκη των μελών της, η 17Ν δεν αφαιρέθηκε από την λίστα της τρομοκρατίας, με ορισμένους αξιωματούχους να δηλώνουν ότι η οργάνωση υφίσταται ακόμα και δρα υπό άλλη ονομασία.

      Η εντολή για να συνεχιστεί το κυνηγητό μελών της που τυχόν δεν συνελήφθησαν κράτησε μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου του 2015, όταν ο τότε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρκ Τόνερ, από το πουθενά, ανακοίνωσε ότι η 17 Ν δεν είναι πια «ενεργός απειλή» για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Τόνερ πρόσθεσε ότι «η αμερικανική κυβέρνηση δεν παραβλέπει, ούτε ξεχνά τις προηγούμενες τρομοκρατικές πράξεις της 17Ν, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής των μελών της στις δολοφονίες και τους τραυματισμούς Αμερικανών πολιτών».

      Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η ευνοϊκή μεταχείριση του Σάββα Ξηρού (για λόγους υγείας) και η απόδραση του αδερφού του Χριστόδουλου, είχαν ενοχλήσει έντονα τις αμερικανικές αρχές, με την πρεσβεία να είχε προβεί σε έντονα διαβήματα εναντίον των εκάστοτε ελληνικών κυβερνήσεων. Ωστόσο, η άδεια στον Κουφοντίνα και η φιέστα που στήθηκε προς τιμή του έξω από τις φυλακές, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ενώ αναμένεται ότι οι Αμερικανοί θα σκεφτούν ξανά την πολιτική τους.

      Πάντως, η αντίδραση του Αμερικανού πρέσβη στην είδηση δείχνει τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας των ΗΠΑ σε τέτοια ζητήματα και ήταν και μία υπενθύμιση ότι θέματα όπως η τρομοκρατία είναι ταμπού για τους Αμερικανούς, οι οποίοι και δεν ανέχονται υποστηρικτικές συμπεριφορές προς τους τρομοκράτες.

    6. Δυστυχώς για τον Ελληνισμό δεν τελειώνει ο Ερντογάν μπέη! Αν μιλήσεις με απλούς Τούρκους πολίτες, που είναι κι η πλειοψηφία, μια κουβέντα ακούς: Κλέβουν κι αυτοί, αλλά κάνουν έργα! Η μισή Τουρκία είν’ εξοπλισμένη μ’ ελαφρύ οπλισμό για να υπερασπιστεί το δικτάκτορά της! Κι επειδή τα μεγέθη είν’διαφορετικά, κάντε μια σύγκριση: Ο κόσμος που στηρίζει τους γκρίζους λύκους σε ποσοστό πληθυσμού είν’ περίπου όσο της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα. Μόνο που εκεί είναι 8.000.000! Εγρήγορση κι εκπαίδευση εθνοφυλακής. Γιατί οι ένοπλες δυνάμεις μας, είν’ ετοιμοπόλεμες…

    Comments are closed.