ΕΚΤΑΚΤΟ- ΚΡΥΟΣ ΙΔΡΩΤΑΣ! ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΗΠΑ: «ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ»

    Κοινοποίηση:
    ραγδαιες-620x345

    Μόνο η Γαλλία φαίνεται ότι στέκεται στο πλευρό της Κύπρου ενώ τα τύμπανα πολέμου στην περιοχή ηχούν δυνατά. «Χοντρό» και κυρίως «βρώμικο» παιχνίδι παίζει ο διεθνής παράγοντας στην προσπάθεια της Κύπρου να εκμεταλλευθεί τα κοιτάσματα της για να εξέλθει της οικονομικής δυσπραγίας των τελευταίων χρόνων.

    Οι πληροφορίες που έρχονται δείχνουν ότι θα έχουμε άσχημες εξελίξεις. Οι ΗΠΑ προειδοποιήσαν την Κυπριακή Δημοκρατία από καιρό, ότι εξαιτίας των μη καλών τους σχέσεων με την Τουρκία δεν θα μπορούσαν να ασκήσουν την επιρροή τους!

    Κοινώς αμερικανική βοήθεια γιοκ!

    Παρέμβαση-στήριξη της Γαλλίας στην Κύπρο για ΑΟΖ: Στέλνει δύο κλιμάκια για τη βάση στο Μαρί

    Το θέμα που έχει προκύψει στην κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) είναι κάτι που αφορά ολόκληρη την ΕΕ, ανέφερε ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο Ρενέ Τροκάζ, ενώ πρόσθεσε ότι το Παρίσι έχει δώσει «δείγματα γραφής» της αλληλεγγύης του προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

    Σύμφωνα με τον Γάλλο Πρέσβη, δύο κλιμάκια του γαλλικού ναυτικού βρέθηκαν τον Ιανουάριο στην Κύπρο, με αντικείμενο τον εκσυγχρονισμό της ναυτικής βάσης στο Μαρί και άλλων εγκαταστάσεων, στη βάση πρότασης που έγινε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι, τον περασμένο Νοέμβριο.

    «Πρόκειται για μια κυπριακή πρόταση» συνέχισε και είπε ότι η Γαλλία ανταποκρίθηκε θετικά με την αποστολή δύο κλιμακίων του γαλλικού ναυτικού στην Κύπρο το περασμένο Ιανουάριο «και συνεχίζουμε».

    Γαλλική φρεγάτα «έσπασε» την τουρκική Navtex στην κυπριακή ΑΟΖ

    Η φρεγάτα του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού «Jean De Vienne» πέρασε πριν μια περίπου βδομάδα ανεμπόδιστα από τη θαλάσσια περιοχή στην οποία βρίσκεται στο τεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ, ανέφερε στο ΚΥΠΕ καλά ενημερωμένη πηγή.

    Η συγκεκριμένη φρεγάτα είχε λάβει μέρος νωρίτερα σε αεροναυτική γαλλο-κυπριακή άσκηση έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κύπρου με την ονομασία “CYFRA-01/18”.

    Μετά την αναχώρησή της από την Κύπρο, η φρεγάτα συνέχισε την πορεία της νότια και διέσχισε ελεύθερα τη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το τεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ την περασμένη εβδομάδα, και ενώ βρισκόταν σε ισχύ η τουρκική NAVTEX που λήγει σήμερα, ανέφερε στο ΚΥΠΕ η ίδια πηγή.

    Πρόσθεσε πως για το γεγονός ενημερώθηκαν άμεσα οι κυπριακές αρχές, περιλαμβανομένων της Εθνικής Φρουράς και του Κέντρου Συντονισμού ‘Ερευνας και Διάσωσης.

    Η αεροναυτική γαλλο-κυπριακή άσκηση είχε πραγματοποιηθεί στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης έρευνας – διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή πτητικών μέσων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της γαλλικής φρεγάτας.

    Διεξήχθη στο πλαίσιο ανάπτυξης της συνεργασίας για αντιμετώπιση περιστατικών έρευνας – διάσωσης ή καταστάσεων ανάγκης, που δύναται να προκύψουν κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων εντός της ΑΟΖ και της περιοχής Έρευνας και Διάσωσης της Δημοκρατίας.

    Τον επιχειρησιακό έλεγχο και το συντονισμό των αεροναυτικών μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στη Λάρνακα, σε συνεργασία με το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό.

    ΗΠΑ σε Κύπρο: «Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε»

    Ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΡΙΚ σήμερα αποκάλυψε όλα όσα συμβαίνουν στην Κυπριακή ΑΟΖ και την κρίση που έχει δημιουργηθεί.

    Μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση», ο κ. Κασουλίδης δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει την Κυπριακή Δημοκρατία από καιρό, ότι εξαιτίας των μη καλών τους σχέσεων με την Τουρκία δεν θα μπορούσαν να ασκήσουν την επιρροή τους.

    Την ίδια ώρα, προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «σύντομα οι Βρετανοί και άλλοι, οι οποίοι βρίσκονται από «πίσω» από τους Τούρκους, θα επιχειρήσουν το επόμενο διάστημα να πιέσουν αφόρητα την Κυπριακή Δημοκρατία να υποχωρήσει από τον ενεργειακό της σχεδιασμό«.

    Πληροφορίες φέρουν την Βρετανία μαζί με την Τουρκία ότι έχουν σχεδιάσει να υφαρπάξουν μέρος της κυπριακής ΑΟΖ σε απόλυτη και αγαστή συνεργασία.

    Σύμφωνα με το παλαιότερο ( αλλά πάντα επίκαιρο) επαίσχυντο σχέδιο Ανάν, το οποίο ήθελαν και θέλουν πρωτίστως οι Βρετανοί να επιβάλλουν «από την πίσω πόρτα» (για αυτό και έπαιξαν παρασκηνιακά «βρώμικα» στις πρόσφατες συνομιλίες για την επανένωση της Κύπρου), η Κύπρος ,θα έχανε πιθανόν ένα μέρος του τεράστιου εθνικού της πλούτου ο οποίος είχε ανακαλυφθεί στις θάλασσες της, διότι υπήρχε «προσπάθεια» ώστε οι βρετανικές Βάσεις να αποκτούσαν υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, ή αιγιαλίτιδα ζώνη.

    Πολλοί είναι απολύτως πεπεισμένοι ότι αυτός ήταν και ο λόγος των τουρκικών προκλήσεων με τέτοιο τρόπο ενώ αναμένουμε και την κάθοδο του τουρκικού πλωτού τρυπανιού μέσα στον Μάρτιο στην κυπριακή ΑΟΖ.

    Παλαιότερο δημοσίευμα που αναφέρονταν στο σχέδιο Αναν ανέφερε ότι, σύμφωνα με τη Συνθήκη Εγκαθίδρυσης του 1960 (Παράρτημα Α, Παράγραφος 3), η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα διεκδικούσε ως μέρος των χωρικών της υδάτων τη θαλάσσια περιοχή κατά μήκος της ακτογραμμής των βάσεων, σε πλάτος τριών ναυτικών μιλίων.

    Δηλαδή, οι Βάσεις ως κυρίαρχες, σύμφωνα με το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα «αποκτούσαν» χωρικά ύδατα έκτασης 3 μιλίων σε όλο το μήκος των ακτών τους.

    Για αυτό και οι Τούρκοι σε κάθε κυπριακή αντι-NAVTEX δηλώνουν ότι η Κύπρος δεν αποτελεί το κράτος του 1960, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να νομιμοποιήσουν όλες τις παράνομες προσπάθειες τους, για να υφαρπάξουν ΑΟΖ .

    Στο παιχνίδι είναι σίγουρα και οι Βρετανοί ..οι οποίοι σαφώς θα ζητήσουν το δικό τους μερίδιο σε μια κυπριακή ΑΟΖ στην οποία μαζεύτηκαν πολλοί «βάρβαροι» ξένοι.

    Αναφορικά με τους Τουρκοκύπριους και την προσπάθειά τους να γίνουν συμβαλλόμενο μέρος στους ενεργειακούς σχεδιασμούς, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η επιδίωξη που έχουν εδώ και καιρό μαζί με την Άγκυρα είναι να συζητήσουν τους όρους του διαζυγίου πριν από τον γάμο, κάτι που, όπως πρόσθεσε, δεν θα γίνει αποδεκτό.

    Επιπρόσθετα, ο κ. Κασουλίδης, στην παρουσία του στο ΡΙΚ, σημείωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να περιορίσει την κρίση στο τεμάχιο «τρία» της κυπριακής ΑΟΖ, ενώ παράλληλα το Κυπριακό πρέπει να συνεχιστεί από το Κραν Μοντανά.

    Παράλληλα, ο Υπουργός Εξωτερικών δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την ΕΝΙ ως αδύναμο κρίκο, εξαιτίας της περιορισμένης ισχύος της ιταλικής κυβέρνησης.

    Σε σχέση με το κατά πόσο ο λεγόμενος «υπουργός εξωτερικών» των κατεχομένων Κουτρέτ Οζερσάι συναντήθηκε με στελέχη της ΕΝΙ στη Ρώμη, ο κ. Κασουλίδης εμφανίστηκε επιφυλακτικός, δηλώνοντας ότι ο πρέσβης της Κύπρου δεν έχει τέτοια πληροφόρηση.

    Αυτό που οφείλουμε ως ελληνισμός να κατανοήσουμε πολύ βαθιά είναι ότι ήρθε η εποχή να μάθουμε να στηριζόμαστε στις δικές αποκλειστικές δυνάμεις και όχι να αναμένουμε πάντα «βοήθεια» από τις αποκαλούμενες «Μεγάλες δυνάμεις», οι οποίες πρωτίστως κοιτούν το δικό τους αποκλειστικό συμφέρον.

    Το σύστημα το εγγυήσεων από την Βρετανία και την Τουρκία θα πρέπει να ακυρωθεί έστω και μονομερώς από την ελληνοκυπριακή πλευρά , και πιθανόν μετά από δημοψήφισμα η Κύπρος να αποτελέσει μέρος της ελληνικής ομοσπονδίας με τα χαρακτηριστικά της Σκωτίας , ( δικής της κυβέρνηση , αστυνομία κτλπ).

    Στο νησί θα δημιουργηθούν ενωμένες πλέον ένοπλες δυνάμεις, με την παρουσία μοίρας μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων .

    Αυτό θα έδινε την δυνατότητα άμεσης στρατιωτικής παρέμβασης της Αθήνας σε οποιεσδήποτε τουρκικές προκλήσεις και οι Τούρκοι θα σκεπτόντουσαν διπλά ότι και να επιχειρούσαν.

    Σε αυτήν την βάση οφείλουμε να κινηθούμε και όποια βοήθεια έρθει από έξω θα είναι καλοδεχούμενη και ευπρόσδεκτη εφόσον θα σέβεται τα ελληνικά συμφέροντα και δίκαια.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    14 Σχόλια

    1. Όταν στηρίξαμε τον Αλέξη …πιστεύαμε όπως.. και ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μανώλης Ο Γλέζος..ότι η Ελλάδα θα πήγαινε με την Ρωσία…Εάν κατέβαζε το Ρωσικό Στόλο στο Αιγαίο και παραχωρούσε στο Πούτιν ένα Ναύσταθμο στις Κυκλάδες ….θα τολμούσαν οι Τούρκοι..να κάνουν τον νταή…Όμως τα παθήματα δεν έγιναν ποτέ μαθήματα…Και ο Αλεξάκος μας μαζί με τους ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΑΣ θέλουν να καλοπερνούν πληρώνοντας τους δανεικά…και οι Έλληνες να παίρνουν τις επιδοτήσεις!!!!!!!

    2. Kαλυτερα ! Οταν ο Κοναν ρωτησε καποτε αν οι Θεοι θα βοηθησουν και πηρε την αποκριση οτι μοναχα θα παρακολουθησουν την μαχη , ειπε ” …τοτε ας μην μπλεκονται στα ποδια μας !” και συμπληρωσε ”Θεε μου βοηθησε μας ,αλλιως τραβα στο διαολο !”.Ας κατεβουμε στον Πολεμο μονοι μας ,οποτε ειχαμε συμμαχους αυτοι μας πουλησαν.Οποιος Ελληνας κυβερνητης ρισκαρει τωρα εναν πολεμο και τον κερδισει θα κυβερνησει χιλια χρονια αρκει να μην παραθαρεψει και κινηθει προς Αγκυρα κανοντας το λαθος του Στρατηλατου Κωνσταντινου του ΙΒ………….

    3. NA βγει ένα παλικάρι -ηγέτης σε ένα Εθνικό Πανελλήνιο Πατριωτικό κόμμα και να πει ότι φεύγουμε από το ΝΑΤΟ και πάμε με Ρωσία ή και με τον διάβολο ακόμη , τον ψηφίζω τώραααα

      1. Με τον διάβολο έχουν ήδη πάει αυτοί που μας κυβερνούν τώρα και οι υπόλοιποι του συνταγματικού τόξου,. Καραγκιόζη, ε καραγκιόζη! Πιο ΝΑΤΟ και ποια Ρωσία. Μήπως μπορείς να πάρεις μία ελάχιστη ιδέα από το το συμβαίνει αυτή τη στιγμή; Στην Ελλάδα και στον κόσμο; Από τις μαριονέτες πολιτικούς που έχουν εγκαταστήσει οι νεοταξίτες, σχεδόν σε όλα τα έθνη του κόσμου;

    4. Εντάξει αν είμαστε μόνοι τότε να φύγουμε απ’το ΝΑΤΟ άι σιχτίρ κωλοαμερικάνοι όλα για τα συμφέροντα σας.

    5. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ…..

    6. Συμμαχία με τη Ρωσσία εδώ και τώρα.
      Αμερική, Ν.Α.Τ.Ο, Ε.Ε είναι εχθροί της Ελλάδας και το έχουν αποδείξει εδώ και 50 χρόνια.
      Δώστε τη δυνατότητα για ΕΡΕΥΝΑ, ΕΞΟΡΥΞΗ, ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ στη Ρωσσία με το αζημίωτο φυσικά μαζί με μια βάση στο ΑΙΓΑΙΟ και να δεις για πότε θα κοπούνε οι τσαμπουκάδες των Τούρκων.
      Στις Δυτικές εταιρείες δώστε τα δικαιώματα στο Ιόνιο και στη λεκάνη του Ηροδότου Νότια της Κρήτης όπου υπάρχει το δεύτερο μεγαλύτερο κοίτασμα αερίου στο κόσμο με το αζημίωτο επίσης και δε χρειάζεται να κάνεις πόλεμο με κανέναν αφού οι στόλοι των χωρών θα προστατεύουν τα συμφέροντά τους.

    7. ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ , Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

    8. Και γιατι να βοηθησουμε τους Κυπριους ;
      Ο Αναστασιαδης ειπε τα Σκοπια Μακεδονια , ειπε να τους δωσουμε το ονομα μας , και οι Κυπριοι τον εξελεξαν !!!!! Φατε τον στα μουτρα

    9. ΚΑΙ ΤΟ 1821 ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΗΤΑΝΕ Η ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ.

    10. Στέφανε, ένας που βγαίνει στον Καρατζαφέρη απο κάποια εφημερίδα και κάνει οικονομικό ρεπορτάζ, δεν έλεγε πως οι επενδύσεις είναι η καλύτερη άμυνα;

    11. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΓΥΡΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΝΤΡΟΠΗ ΞΕΥΤΙΛΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

    12. Ξαναβγαλατε προεδρο τον Αναστασιαδη αδερφια Κυπριοι δυστηχως δεν παραδειγματιστηκατε απο την μητερα Ελλαδα για το οτι εχουμε Προδοτες,δοσιλογους,δειλους και απατεωνες πολιτικους.
      Λυπαμε που οι Ελληνες εκλεγουν τετοιες αναξιες πολιτικες ηγεσιες να κυβερνησουν ειτε Ελλσδιτες ειτε Κυπριοι.
      Δωσατε ολα τα οικοπεδα για ερευνα στους Δυτικους Βρυκολακες και δεν δωσατε και στους ομοδοξους Ρωσσους.

    Comments are closed.