ΕΚΤΑΚΤΟ: ΗΠΑ-ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΤΗ ΣΥΡΙΑ. ΤΣΑΚΙΣΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΑΜΑΣΚΟ. ΑΡΧΙΣΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ. ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΟΙ ΡΩΣΟΙ. ΒΡΥΧΑΤΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ. ΒΓΑΖΕΙ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑΤΑ Ο ΤΡΑΜΠ

    Κοινοποίηση:
    US-Airstrike-in-Syria

    Χτυπήθηκαν στρατιωτικές βάσεις στη Δαμασκό – Η Μόσχα δεν είχε προειδοποιηθεί εκ των προτέρων για την επέμβαση

    Η προαναγγελθείσα επίθεση των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας στη Συρία σημειώθηκε τελικά τα ξημερώματα του Σαββάτου. Τα χτυπήματα ανακοίνωσε ο ίδιος ο προεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στις 04.00 (ώρα Ελλαδος) σε ομιλία του προς το αμερικανικό έθνος.

    Οι επιθέσεις αποτελούν αντίποινα για τη χρήση χημικών όπλων από τη συριακή κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Άσαντ κατά του δικού του λαού και όπως είπε ο Τραμπ στη δήλωσή του: «Αυτές δεν είναι οι πράξεις ενός ανθρώπου. Είναι το έγκλημα ενός τέρατος».

    Η επίθεση ολοκληρώθηκε μέσα σε 60 λεπτά όπως ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ και επί του παρόντος δεν έχει προγραμματιστεί καμία άλλη επιχείρηση.

    Οι συμμαχικές δυνάμεις φρόντισαν να αποφύγουν να χτυπήσουν ρωσικές δυνάμεις, που έχουν μαζική παρουσία στη χώρα, δήλωσε ο αρχηγός του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ, πρόσθεσε όμως ότι η Μόσχα δεν είχε προειδοποιηθεί εκ των προτέρων για την επέμβαση. Από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μάτις, που επίσης έκανε δηλώσεις, σημείωσε ότι οι επιθέσεις στόχευαν τη συριακή κυβέρνηση και ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της έπληξαν τη Συρία σφοδρότερα από ό,τι τον περασμένο χρόνο. Συμπλήρωσε και εκείνος ότι δεν έχουν σχεδιαστεί άλλες επιθέσεις στη Συρία.

    Σύμφωνα με τις ΗΠΑ, τα χτυπήματα που άρχισαν στις 04:00 (ώρα Ελλάδας) έπληξαν τρεις στόχους που συνδέονται με το συριακό πρόγραμμα χημικών όπλων, τον έναν κοντά στη Δαμασκό και τους δύο άλλους στην περιοχή της Χομς, στην κεντρική Συρία. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι χτυπήθηκαν ένα επιστημονικό ερευνητικό κέντρο και στρατιωτικές βάσεις στη Δαμασκό. Πράγματι στη Δαμασκό, αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για ισχυρες εκρήξεις, καπνοί αναδύθηκαν από την ανατολική πλευρά της πρωτεύουσας της Συρίας.
    Ο Τραμπ είπε στη δήλωσή του από τον Λευκό Οίκο ότι προκειται για πλήγματα ακρίβειας. “Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε αυτή την απάντηση μέχρι να σταματήσει η κυβέρνηση της Συρίας τη χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων”. Απευθυνόμενος στη Ρωσία και το Ιράν, ο Τραμπ ρώτησε: “Τι είδους έθνος θα ήθελε να συνδεθεί με τη μαζική δολοφονία αθώων ανδρών, γυναικών και παιδιών;”
    President Trump announces US strikes on Syria

    Ο Συριακός στρατός βρίσκεται σε πλήρη συναγερμό και από την περασμένη Τρίτη εγκατέλειψε στρατιωτικές βάσεις για να μειώσει τις δυνατότητες ενδεχόμενης επίθεσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους του στη Γαλλία και τη Βρετανία.

    Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσαν, με γραπτές δηλώσεις τους, τη συμμετοχή των χωρών τους στις επιχειρήσεις.

    Και οι δυο πογράμμισαν ότι η διεθνής κοινότητα δεν δύναται να επιτρέψει την ατιμώρητη χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων, ουσιαστικά συναινώντας στο να γίνουν φυσικό μέρος του πολέμου.

    Η κ. Μέι επισήμανε πως οι εξελίξεις δεν άφησαν περιθώρια για εναλλακτικές λύσεις πέραν της βίας, με δεδομένη την επανειλημμένη χρήση χημικών εναντίον αμάχων στη Συρία και τα ρωσικά βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

    Διευκρίνισε πάντως πως το Λονδίνο δεν επιδιώκει αλλαγή καθεστώτος ούτε θέλει να εμπλακεί στον εμφύλιο πόλεμο, που μαίνεται επί επτά και πλέον χρόνια.

    Ο κ. Μακρόν, αναφέροντας πως οι επιθέσεις στη Ντούμα παραβίασαν μια «κόκκινη γραμμή». Υποστήριξε δε πως δεν υπάρχουν αμφιβολίες για την ενοχή του καθεστώτος Άσαντ.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    18 Σχόλια

    1. Τελικά ούτε και εγώ το ήξερα. Το έψαξα τώρα. Είναι γνωστά ιστορικά γεγονότα απλώς δεν τα αναφέρει κανένας. Αφού ο Χίτλερ βέβαια κατέλαβε μαζί με την Ε.Σ.Σ.Δ την Πολωνία της κυρήξανε τον πόλεμο η Γαλλία και η Αγγλία (μάλιστα η Γαλλία επιτέθηκε και μπήκε μέσα σε Γερμανικό έδαφος και χωριά). Επί πολλούς μήνες η Γερμανία έτρωγε αεροπορικές επιδρομές χωρίς αντεπίθεση και όντως παραπονιόντουσαν οι Στρατάρχες και η Λουτβάφε στον Χίτλερ!!!!!! Βέβαια και η Γερμανία είχε βομβαρδίσει και την Πολωνία πρίν!!!! Χρειάζετια πολύ αναθεωρητική ιστορία! Και βέβαια στο τέλος αναγκάστηκε ο Χίτλερ να επιτεθεί στα κράτη που την βομβάρδιζαν!

    2. Οπως ακριβως περιεγραφαν τον Χιτλερ οι συμμαχικες δυναμεις πριν τον ανελεητο βομβαρδισμο της Γερμανιας “εγληματικο απανθρωπο κτηνος κλπ κλπ” ….οσο αληθευει η επιθεση του Ασαντ με χημικα σε παιδια , αλλο τοσο αληθευουν και οι φουρνοι του ολοκαυτωματος…
      και η ιστορια επαναλαμβανεται , γρηγοροτερα απ οσο θα επρεπε για να εχουμε ξεχασει…
      Βιαζονται οι εκλεκτοι αρουραιοι του θεου.

    3. Καλά έκανε η μέρκελ και έμεινε απέξω από αυτό. Ντροπή για μακρόν και μέι που έγιναν τσιράκια του τραμπ. Είναι ντροπή να λένε οι ΗΠΑ ότι προστατεύουν αθώους. Έχουν σκοτώσει και εξακολουθούν να σκοτώνουν χιλιάδες αθώους όπου εμπλέκονται. Γι αυτό και οι κουμουνιστές τους έχουν χαρακτηρίσει φονιάδες των λαών με όλα τα εγκλήματα που έχουν κάνει τόσα χρόνια. Η λύση δεν είναι ο πόλεμος και η βία πρέπει να σταματήσουν όλα αυτά από όλες τις πλευρές.

    4. Καλα.Η επιθεση εγινε για να γινει,φυσικα κατοπιν συννενοησεως/εγκρισεως με την Ρωσια.Εκει που μας λεγανε οτι θα γινει ο Γ’ΠΠ,οι Ρωσοι θα χτυπουσαν τους Αμερικανους και θα πεφτανε κορμια κλπ,εγινε μια επιθεσουλα για τα ματια του κοσμου,μην πουνε κι οι αμερικανοι ψηφοφοροι οτι ο βλαμμενος βαψομαλλιας τους κανει τελειως πισω,αλλα ουτε κι η “αλεπου της KGB” να ερθει σε πολυ δυσκολη θεση.Πιθανοτατα θα ειναι μονο υλικες ζημιες και ελαχιστα θυματα,αφου ο στρατος του Ασαντ ειχε ηδη διασπαρει.Τωρα αναμενουμε να βγει ο Πουτιν και να κανει πυρινες δηλωσεις και να καταγγειλει την επιθεση,και μετα θα κλεισει η αυλαια.Θεατρο προσυννενοημενο.Κι ετσι ειναι και η πιτα ολακερη κι ο σκυλος χορτατος.Κι υστερα λεμε τον Τσιπρα κωλοτουμπα.

    5. Τη γερμανια επι χιτλερ οι αγγλοι με τους συμμαχους τη βομβαρδιζαν επι 3 μηνες και μαλιστα οι ονομαζομενοι στρατιωτικοι στοχοι ηταν φαρμες, σχολεια, νοσοκομεια κλπ χωρις απαντηση,προσπαθωντας η γερμανια να αποφυγει τον πολεμο. Οι στρατιωτικοι του χιτλερ ειχαν εξοργιστει μαζι του, ο χιτλερ ελεγε η απαντηση μας θα φερει δυστυχια σε εκκατομυρια κοσμο στελνω εκκληση στην αγγλια να λογικευτει και να σταματησει αυτη την ανοησια..
      δεν τα εχετε ξανακουσει αυτα εε; Υπαρχουν οι ομιλιες..
      Λοιπον να θυμαστε τη μερα που η ρωσια θα απαντησει…

      1. χα χα χα που τα ακουσες αυτά ρε κακομοιρη?

        1. Υπαρχουν ομιλιες του μεταφρασμενες στο youtube και η μεταφραση ειναι ακριβης. Καθαριστε το μυαλο σας απο τη μπογαδα που σας εχουν κανει και ψαξτε

        2. Υπαρχουν οι ομιλιες του βλακα, ποσες φορες προσπαθησε να προσφερει ειρηνη στην αγγλια και παντα αποριφθηκαν, ψαξε σου εχουν κανει το κεφαλι γιαουρτι τενεκε
          ετσι θα λενε και για τον πουτιν μετα αμα τους γ@μησι το σοι, οτι ειναι φασιστας

      2. Ναι ενω ο Χιτλερ οταν βομβαρδιζε την Αγγλια για 10 μηνες συνολικα (Ιουλιος 1940-Μαιος 1941) και ειδικα το Λονδινο,παντα προσεχε και βομβαρδιζε μονο αεροδρομια και στρατοπεδα.

        1. Υπαρχει ομιλια του χιτλερ στην καγκελαρια και στους στρατηγους που εξηγει οτι επι 3 μηνες εκανε υπομονη, περιμενοντας να βρει λογικη, σε αλλο σημειο λεει οτι με αυτους ηλιθιους (αγγλους )πειστηκα οτι δεν υπαρχει συνεννοηση πλεον γι αυτο θα απαντησουμε στην ιδια γλωσσα που μας μιλανε τοσο καιρο με βομβαρδισμους.
          Υπαρχουν ομιλιες του μεταφρασμενες στο youtube και η μεταφραση ειναι ακριβης. Καθαριστε το μυαλο σας απο τη μπογαδα που σας εχουν κανει και ψαξτε

        2. αρχικα μόνο, μετα το γυρισε και αρχισε να βομβαρδιζει πολεις. Μαθετε ιστορια ρεε

      1. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ;;;;;;;ΟΕΟΕ;;;;;
        ΧΑΖΟΥΛΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΕ ΡΑΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ……ΑΝ ΠΑΤΗΣΕΙ Ο ΠΟΥΤΑΝΑΤΟΣ ΤΟ ΚΟΥΜΠΑΚΙ ΘΑ ΣΟΥ ΒΓΕΙ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΛΟΤΑ.
        ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΑΕΙ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ…..

    6. Η παγκόσμια στρατιωτική μηχανή εναντίον ενός μικρού Έθνους.Μπράβο τους.
      Χτύπησαν τα χημικά του Άσαντ.Σαν τα χημικά του Σαντάμ που ούτε αεροζόλ δε βρήκαν τελικά.Τι να πούμε.
      Θα τους σώσουν και αυτούς όπως έσωσαν τους λαούς του Αφγανιστάν του Ιράκ της Λιβύης…. που αλλησπαράσονται και έχουν κατακλύσει την Ευρώπη.Ας περιμένουμε τους καινούργιους Σύριους χτυπημένους από τα “χειρουργικά τους” χτυπήματα.
      Βάλτε καύσιμα στα αυτοκίνητα γιατί σύντομα θα πάρουν την ανηφόρα.Αυτός είναι ο στόχος τους ο οποίος βολεύει και το Ρώσο για αυτό θα κάνει την πάπια.Είναι συννενοημένοι.

    Comments are closed.