ΕΙΝΑΙ «ΣΗΜΑΔΙ»;- «ΚΟΠΑΔΙΑ» ΤΣΟΥΧΤΡΕΣ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΖΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ!- Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ «ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ» ΒΑΡΩΤΣΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΕΡΧΕΤΑΙ;

Κοινοποίηση:
ΤΣΟΥΧΤΡΑ

Οπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο η περιοχή του Κορινθιακού είναι ιδιαίτερα επίφοβη για μεγάλο σεισμό. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ). Κάποιοι λόγω του έντονου φαινομένου με τις τσούχτρες κυρίως στον Κορινθιακό  που έχει παρατηρηθεί τον τελευταίο καιρό σε συνδυασμό με τις προειδοποιήσεις του καθηγητή Βαρώτσου φοβούνται ότι είναι ένα από τα «σημάδια» ότι έρχεται τελικά ο σεισμός και θα είναι μεγάλος.

Αποτέλεσμα είναι πως, άμεσα μέτρα ενδεχομένως και την άλλη εβδομάδα, λαμβάνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Φάμελλος σε σχετική ερώτηση στη βουλή το μεσημέρι της Δευτέρας΄.

Μεταξύ άλλων ο κ. Φάμελλος επανέλαβε ότι υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και στη χώρα μας, τονίζοντας ότι το υπουργείο ήδη προωθεί ένα πλαίσιο αντιμετώπισης των οικολογικών προβλημάτων, μεταξύ άλλων και το φαινόμενο με την εμφάνιση μεδουσών στον Κορινθιακό και Πατραϊκό κόλπο.

Τόνισε από το ύψος του Ψαθοπύργου μέχρι τη Ναύπακτο η θαλάσσια περιοχή θα ενταχθεί στη διεθνή συνήθηκη NATURA 2000, ενώ παράλληλα αναμένεται και μια σειρά τροποποιήσεων νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν την προστασία το περιβάλλοντος.

Σε ότι αφορά το φαινόμενο με τις τσούχτρες φέτος να έχουν “διώξει” τους λουόμενους από τις παραλίες και να έχουν επιφέρει δυσάρεστη οικονομική κατάσταση στον τουριστικό κλάδο, ο κ. Φάμελλος εδωσε την είδηση ότι πολύ πιθανό αυτή την εβδομάδα να βρεθούν στον Κορινθιακό κόλπο και σε μεγάλες τουριστικές μονάδες της περιοχής, όπου η συγκέντρωση του κόσμου ειναι μεγάλη, πλωτά μέσα προστασίας των λουομένων. Τα μέσα θα φροντίζουν για την απομάκρυνση των μεδουσών αλλά και για τις πρώτες βοήθειες στους λουομένους. H ενέργεια αυτή θα γίνει σε συνεργασία με το υπουργείο Ναυτιλίας.

Να σημειωθεί ότι στο πρόσφατο παρελθόν, «Σήμα κινδύνου εξέπεμψε η Ομάδα ΒΑΝ του καθηγητή Παναγιώτη Βαρώτσου για επερχόμενη ισχυρή σεισμική δόνηση περίπου 6 Ρίχτερ, στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας, αναρτώντας μάλιστα και τα σχετικά σήματα, κατά την πάγια τακτική της ομάδας, στο πανεπιστήμιο Cornell.

H περιοχή ανησυχίας περιλαμβάνει τμήμα της Αττικής, της Χαλκίδας, της Στερεάς Ελλάδας και του Κορινθιακού.

Τι λέει η ομάδα του κορυφαίου Έλληνα σεισμολόγου για μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα;

Η συγκεκριμένη καταγραφή της ομάδας, δημοσιεύτηκε μάλιστα στην ιστοσελίδα της βάσης δεδομένων του Πανεπιστημίου Cornell.

Τακτική που ακολουθεί η ερευνητική ομάδα του κ. Βαρώτσου τα τελευταία χρόνια.

Προσεισμικά ηλεκτρικά σήματα και ηλεκτρομαγνητικές ανωμαλίες, που προφανώς και παραπέμπουν στο ενδεχόμενο ενός ισχυρού σεισμού στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας που περιλαμβάνει τον Κορινθιακό, τμήμα της Αττικής, της Χαλκίδας και της Στερεάς Ελλάδας, όπως κατέγραψε η ερευνητική ομάδα ΒΑΝ του καθηγητή Φυσικής Παναγιώτη Βαρώτσου και των συνεργατών του.

«Οι ηλεκτρομαγνητικές ανωμαλίες καταγράφηκαν από τον σταθμό έρευνας που έχει εγκαταστήσει η ομάδα ΒΑΝ στον σταθμό της Κερατέας.

Παρακολουθούμε έντονα την ευρύτερη περιοχή, με μεγάλη προσοχή, καθώς η ομάδα ΒΑΝ μέχρι σήμερα έχει επιβεβαιωθεί σε όλες σχεδόν τις αναφορές της…»

Δείτε πού αναμένεται μεγάλος σεισμός στην Ελλάδα:

seismos-vanPATRATORA

Παράλληλα, ο κ. Τσελέντης επεσήμανε την πρόσφατη πρόβλεψη της Ομάδας Βαν, προσθέτοντας ότι έχει ζητήσει από τον ΟΑΣΠ την ενίσχυση του φορητού δικτύου σεισμογράφων. «Εγώ αυτό όφειλα να κάνω. Ο κύριος Βαρώτσος δεν πέφτει ποτέ έξω. Ίσως λίγο ως προς το μέγεθος» σημείωσε».

ΣΣ. Οι Κορίνθιοι γνωρίζουν από μεγάλους σεισμούς κατα το παρελθόν και τέτοιου είδους αναφορές τους ξυπνούν άσχημες εικόνες…

Η«επιδρομή» από τσούχτρες και μέδουσες στις ελληνικές θάλασσες, κυρίως στον Κορινθιακό και τον Πατραϊκό, την Καβάλα αλλά και σε άλλες περιοχές, λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις.

Το φαινόμενο, που ήταν ιδιαίτερα έντονο στις αρχές Ιουνίου, τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζει μια σχετική ύφεση, αλλά είναι βέβαιο ότι θα επανέλθει στο τέλος του καλοκαιριού.

Λουόμενοι στην Καλόγρια ξαφνιάστηκαν τις προηγούμενες μέρες με ένα μεγάλο κοπάδι μεδουσών που εμφανίστηκε στη θάλασσα και ξεκίνησαν με απόχες, ρακέτες και ό,τι άλλο είχαν στη διάθεσή τους για να τις βγάζουν έξω. Το πρόβλημα είναι γνωστό στον Κορινθιακό και όχι μόνο.

Σε ανακοίνωση του ο Όμιλος Αυτοδυτών Λουτρακίου ενημερώνει τους λουόμενους σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης από τις τσούχτρες και μέδουσες.

Όπως αναφέρουν, «λόγω των ευνοϊκών κλιματολογικών συνθηκών (αυξημένη θερμοκρασία θάλασσας,πρώιμη άνοιξη,μείωση των φυσικών εχθρών βλέπε δελφίνια, τόνοι, σκουμπρί, φάλαινες, θαλάσσιες χελώνες, κλπ) υπάρχει μια αυξημένη παρουσία από μέδουσες στις Ελληνικές θάλασσες. Τα δυο είδη που συναντάμε στις θάλασσες του δήμου μας είναι η μέδουσα “Πελάγια”(pelagia nuctiluca) που βλέπουμε στην φωτογραφία εξωφύλλου και η μέδουσα “Κοτυλόριζα”(cotylorhiza turberculata) στην εικόνα που ακολουθεί.

Από τα δυο είδη μόνο το πρώτο χαρακτηρίζεται ως τσούχτρα (τα πλοκάμια της φτάνουν και τα 5 μέτρα)και το τσίμπημα της είναι επώδυνο για τον άνθρωπο».

Τι πρέπει να προσέχετε

  • Σε περίπτωση οπτικής επαφής αποφεύγουμε το κολύμπι γιατί συνήθως ταξιδεύουν σε κοπάδια.
  • Σε περίπτωση επαφής απομακρύνουμε τα πλοκάμια από το δέρμα μας χρησιμοποιώντας λίγο χώμα από την παραλία, peeling, όχι με γυμνά χέρια και ποτέ με φρέσκο νερό.
  • Διάλυμα ξυδιού με νερό έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει. Κατόπιν χρησιμοποιούμε πάγο για μείωση της φλεγμονής και κατόπιν κάποια απο τις αλοιφές για τσιμπήματα.
  • Αντί-ισταμινικά μόνο με συνταγή γιατρού.
  • Η ενόχληση λόγο της τοξίνης που εκτοξεύει παραμένει για αρκετές ημέρες.
  • Σε περίπτωση αλλεργικού σοκ επικοινωνούμε με γιατρό η νοσοκομείο.
  • Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Toxins, ένας απλός τρόπος να εξουδετερωθεί το δηλητήριο της μέδουσας είναι η εμβύθιση του πάσχοντος μέρους του σώματος σε ζεστό νερό.

3w0ls6yw

b29i8ltt

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. ΣΕΙΣΜΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ.ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ……

  2. Koφτε ρε την τρομολαγνεια,σε λιγο θα μας πειτε οτι Ο τσιπρας συναντηθηκε με εξωγηινους και το πρωτο πραγμα που τους ζητησε ηταν 1 τρις σε χρυσο η διαμαντια για να σωσει την ελλαδα.

  3. Κάθε χρόνο έχουμε αυτό το θέμα στο Αλεποχώρι και την Ψάθα.φετος κράτησε περισσότερο από ποτέ.Δυστυχως ολα τα έχουμε καταστρέψει.μην ξεχνούμε και τις εξορύξεις βωξίτη που γίνονται απέναντι και μολύνουν την θαλάσσια περιοχή.διαβασα ότι το φαινόμενο αυτό θα ναι έντονο τα επόμενα δύο χρόνια στην περιοχή

  4. Ακούστε καλά η τσούχτρες θέλουν πολύ ζεστα νερά αν είναι ένα ρηχγμα ανοιχτό βγάζει ζεστή πανό από 200 βαθμούς άρα να περιμένουμε έναν γέρο σεισμό γύρω στα 6.8

  5. ΜΗΝ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ , ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΙ , ΟΥΤΕ ΘΕΟΙ , ΠΡΟΣΕΧΕΤΑΙ ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ , ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΕΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΤΣΟΥΧΤΡΕΣ , ΜΗΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ
    ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΣΟΥΧΤΡΕΣ

  6. Μην τους ενοχλείτε,το Λιμενικό κοιμάται,οι ψαράδες οργιάζουν,οι υπουργοί ασχολούνται με τον ανασχηματισμό,οι τουρίστες φεύγουν,πάει και ο Ιούλιος,θάρθουν παραμονές εκλογών να ζητήσουν τη ψήφο…..Θα σας περιμένουμε ξυρισμένοι και πλυμένοι!!!!

  7. Εκτος που ειναι η εποχή τους…ειναι και οι αλήτες που χρησιμοποιούν δυναμίτες για ψάρεμα και ετσι εξολοθρεύουν τόνους ξιφίες μελοκοπια κτλ τα οποία τρέφονται με μέδουσες….πληρώνουμε τις αμαρτίες μας και την αδιαφορία των λιμενικών αρχών!

Comments are closed.