ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΠΩΣ ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΑΙ ΤΟ “ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ” ΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ…. (ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    21d322328134e784ae68215718645263_L

    Ζει η πλειοψηφία των Αμερικανών σε παραγκουπόλεις;

    Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει για άλλη μία φορά αναφορικά με τις κατοικίες στις οποίες επιλέγουν να ζήσουν οι Αμερικάνοι, ιδιαίτερα οι άνθρωποι της υπαίθρου.

    Το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Harvey από το Τέξας και το επικείμενο πέρασμα της Ίρμα στην Φλόριντα, επανέφεραν στην επιφάνεια ένα ζήτημα το οποίο παραμένει για πολλούς άγνωστο.

    Πρόκειται για τα ξύλινα σπίτια ή αλλιώς “τραπουλόχαρτα” στα οποία μένει η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικάνων. Ξεκάθαρος λόγος που να εξηγεί επακριβώς γιατί οι Αμερικάνοι επιλέγουν ακόμη και σε πληγείσες από ακραία καιρικά φαινόμενα περιοχές να χτίζουν ξύλινες κατασκευές δεν υπάρχει.

    Η πραγματικότητα διαφέρει αρκετά από την…αφθονία ξύλου στην αμερικανική ύπαιθρο και την διαφορά κουλτούρας σε σχέση με τους Ευρωπαίους.

    Ο κύριος λόγος είναι καθαρά οικονομικός και τον παραδέχονται όλοι. Τα ξύλινα σπίτια είναι κατά πολύ φθηνότερα από τα σπίτια που χτίζονται με τσιμέντο και τούβλα, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι ιδιοκτήτες έχουν την επιλογή να αφήσουν ανασφάλιστες τις οικίες τους, ακριβώς επειδή ισοπεδώνονται εύκολα!

    Αυτά συμβαίνουν στην χώρα που γέννησε το “αμερικανικό όνειρο”, εδώ και πολλές δεκαετίες, με τις οικίες των Αμερικανών να είναι μεν μεγάλες, αλλά εξαιρετικά ευάλωτες.

    Για αυτό και κάθε χρόνο έχουμε ανάλογες εικόνες στην αμερικανική ύπαιθρο:

    Ανάλογες εικόνες εντοπίζονται ακόμη και σε πιο…πλούσιες περιοχές όπως είναι το Μαϊάμι, όπου η πλειοψηφία των σπιτιών είναι φτιαγμένα αποκλειστικά από ξύλο.

    Ο οικονομικός και παράλληλα δήθεν άνετος τρόπος για να χτίσει ένας Αμερικανός ξύλινο σπίτι είναι ευρέως διαδεδομένος στις ΗΠΑ και διαφημίζεται συνεχώς:

    Ωστόσο σε περιπτώσεις μεγάλων φυσικών ή ακόμη και τεχνητών καταστροφών, οι αμερικανικές πόλεις θα μετατραπούν ακαριαία σε ακατοίκητες παραγκουπόλεις.

     πηγή: el.gr
    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    22 Σχόλια

    1. Για οσους δεν καταλαβαν οπως ο ιπταμενος απο κατω και ο κωστας, το αρθρο μιλαει για το γεγονος οτι οι περισσοτεροι αμερικανοι πολιτες μενουν σε κατοικιες φτιαγμενες απο ξυλο ,κοινως σε ξυλινες παραγκες με αποτελεσμα να γινονται ολοκληρες πολεις σταχτη και μπουρμπερη με το παραμικρο ποσο μαλλον με εναν τυφωνα, και να αναγκαζονται να εγκαταλειπουν τα σπιτια τους συχνα… και η ολη υποθεση να μοιαζει με το οτι χτιζουν στην αμμο παλατια που ο βοριας τα κανει συντριμια κομματια που λεει και το γνωστο ασμα…Και ο λογος για ολο αυτο δεν ειναι αλλος απο το γεγονος οτι κοστιζουν “λιγοτερο” για τους κατασκευαστες αλλα τα νοικιαζουν σε τρελες τιμες και τα πουλουν σε ακομα πιο τρελες , για οσους βεβαια μπορουν να αγορασουν, εν ολιγοις πουλουν μουρη με φυκια που τα “πουλουν” για μεταξωτες κορδελες” Αυτη ειναι η αληθεια , μηπως τελικα ολο αυτο σας χαλαει το δικο σας αμερικανικο ονειρο…που νομιζετε οτι εκει ειναι ολα τελεια και οτι ειναι η γη της επαγγελιας που σας περιμενει με ανοιχτες αγκαλες για να φτιαξετε και εσεις το δικο σας καλυβι εκει???!!! Ενω η πραγματικοτητα ειναι οτι ζουν σε ξυλινα σπιτια, με τρομερες φθορες , και για να μη ξεχνιομαστε ,πολλοι απο αυτους ειναι και τελειως ανασφαλιστοι …ανασφαλιστοι που δεν μπορουν να κανουν ουτε μια απλη ακτινογραφια,οχι ανασφαλιστοι σαν την ελλαδα που εχεις το δικαιωμα με το αμκα σου και αμα εισαι ανεργος και αρρωστησεις να μπορεις να κανεις δωρεαν οτι εξεταση σου γραψει ο γιατρος…Ολα αυτα το ξερω σας κοβουν την “μαγιονεζα” αλλα αυτη η χωρα δεν εχει καμια σχεση με την εξωτερικη της εικονα .Η μονη εκφραση που θα μπορουσα να βρω για να χαρακτηρισω αυτη την χωρα , ειναι η γνωστη… Απο” ξω κουκλα και απο μεσα πανουκλα!!! Αν στην ελλαδα θελεις λεφτα για να περασεις καλα, εκει δεν αρκει αυτο, και δεν θελεις απλα καποια λεφτα για να περασεις καλα….

      1. Τα ζω και εγώ. Μη παρεξηγείς τους Έλληνες που δε το καταλαβαίνουν. Πρέπε να ζήσεις εδώ για να το πιστέψεις πόσο #$%^@#%^ είναι στη πραγματικότητα.
        Προσωπικά θεωρώ πως υπάρχει μεγάλη υποτίμηση του $$ εντός της χώρας και στο εξωτερικό δε φαίνεται γιατί το κρύβουν καλά.
        Π.χ. 2000$ για τον ηλεκτρολόγο να σου αλλάξει ηλ. πίνακα, 2500$ για εγκατάσταση φράκτη άνευ υλικών κ.α. και όλα αυτά τα θεωρούν εδώ φυσιολογικά. Μία μεγάλη φούσκα που όμως δε σκάει ποτέ…
        Η ποιότητα τα τελευταία 15 χρόνια στην Αμερική έχει πέσει πολύ, όχι μόνο λόγω κινέζικων αλλά και εξαιτίας της μειωμένης αστυνόμευσης. Η ποιότητα των ανθρώπων δηλαδή. Παιδία και σαχλαμάρες. Απλά έντονος βούρδουλας υπήρχε.
        Όλα είναι στημένα και ψεύτικα όπως γράφεις… με ποιούς? Παρακάτω θα καταλάβετε…
        Στην Αμερική, ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ δίπλωμα οδήγησης από Γερμανία ισχύει και αναγνωρίζεται… άλλο, π.χ. Ελληνικό, επίσης ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ, χρειάζεται να συνοδεύεται και από ετήσιο διεθνές… Τι περίεργες συμφωνίες είναι αυτές?
        Μετατροπή ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ Γερμανικού διπλώματος οδήγησης σε Αμερικανικό γίνεται με μερικά έγγραφα ….το Ελληνικό ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΕΝ μετατρέπεται σε Αμερικανικό…χρειάζεται να δώσεις εξετάσεις γραπτές και οδήγησης…

    2. ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΣΑΝΕ ΘΑ ΚΟΙΜΙΘΟΥΝΕ – ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ

    3. Νομίζω ότι τα κάνουν ξύλινα λόγω εδάφους, ,, μαλακό ,, υγρό, ,, τα θεμέλια θα κόστιζαν υπερβολικά πολλά λεφτά, ,, τουλάχιστον αυτό μου έλεγαν, , όπως και στην Αυστραλία, ,,

    4. Εμεις δεν εχουμε πια δαση…..Μισο εκατομμυριο αλβανων αποδεκατιζουν τα δαση μας για να ζεσταθουν τον χειμωνα… εδω και δυο δεκαετιες. Στην επαρχια δεν αφησαν ουτε μικρο δασακι.
      Πληρωνε ραγια πετρελαιο….

    5. Αυτοι εκει εχουν ξυλινα σπιτια που τα καταστρεφουν οι τυφωνες ενω εμεις εδω οι πονηροι εχουμε τσιμεντενια που μας τα καταστρεφουν τα πουσταρια που κυβερναν αυτο τον τοπο . Και καλα θα ηταν να τα βλεπαμε οδοντογλυφιδες αλλα να βλεπεις μεσα τον καθε απλητο να μπαινει τσαμπα και να μενει μεσα …τοτε γινεσαι και φονιας

    6. Tα ξύλινα τα παίρνει ανεμοστρόβιλος και αυτά με μπετό οι λαθρομετανάστες

    7. ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΑΝ ΕΙΜΟΥΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΗΣ,ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟ ΑΛΟΥΣ ΠΟΛΗΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΒΩ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥΣ,ΘΑ ΕΙΜΟΥΝ ΠΑΝΠΛΟΥΤΟΣ.
      Υ.Γ ΜΟΥ ΘΥΜΗΖΗ ΒΑΓΔΑΤΗ.ΜΒΑΗΡΟΥΤ ΚΑΙ ΒΑΛΕ.
      Ο ΝΟΩΝ ΝΟΙΤΩ

    8. 1000 φορες ξύλινο φθηνό σπίτι. Εδώ ρίχνουμε μπετά €1200/τμ και βάλε και μέχρι να το τελειώσουμε έχουμε πεθάνει γιατι μας τα εχουν φαει τα λεφτα οι μηχανικοί, οι μπετατζίδες, οι χτιστες, οι σοβατζιδες και οι ελαιοχρωματιστές…και το ΙΚΑ αυτών που είναι ξεχοριστό για κάθε ειδικότητα φυσικά.

      Το σπίτι από μπετό είναι για 500 χρόνια…είναι για βρυκόλακες. Όταν ξέρω ότι θα το έχω ξεχρεώσει λίγο πριν πεθάνω γιατι να φτιαξώ σπίτι που θα κρατήσει 500χρόνια; ενώ μπορώ να φτιάξω ένα ξύλινο και να το χαρώ από το πρώτο εξάμηνο;

      1. Αν εκανες ξυλινο σπιτι και παλι θα εβριζες ολη την ωρα την τυχη σου….Το ξυλινο σπιτι ειναι σαν το γεφυρι της αρτας ενα πραγμα, αν με πιανεις…ολημερις το χτιζανε το βραδυ γκρεμιζονταν….Χωρια οτι τριζουν, χωρια οτι αν γινει μια ζημια στο σπιτι πχ χαλαει το πλυντηριο….δεν πρεπει να αλλαξεις μονο πλυντηριο αλλα και πατωμα ….και ποσα αλλα….Εχω ζησει στην αμερικη και τα σπιτια αυτα ειναι ΑΘΛΙΑ και πανακριβα και για αυτο οι περισσοτεροι μενουν στο ενοικιο και καθε 3 και λιγο μετακομιζουν….και μη φανταστεις μετακομιση ελληνικου στυλ,τα βαζουμε τα πραγματα μας σε κουτες με προσοχη αμπαλαρουμε και φωναζουμε εταιρεια μετακομισης και φορτηγα κτλ….καμια σχεση ,οι περισσοτεροι τα βουτανε γρηγορα ,τα πετανε σε οτι κουτι βρουν ακομα και σακουλες τα ριχνουν μεσα στο πορτ μπακαζ και αντε γεια….Αν δε το δεις δεν το πιστευεις….Επισης λες γιατι να κανεις ενα σπιτι που θα διαρκεσει 500 χρονια …με αυτη την λογικη ρε φιλε …αν σκεφτοντουσαν ετσι και οι παπουδες μας,σημερα δεν θα υπηρχε τιποτα απο αυτους και δεν θα υπηρχε τιποτα σε περιοχες πχ οπως τα ζαγοροχωρια πηλιο κτλ για να πας να το δεις και να θαυμασεις μαζι με την φυση και την αρχιτεκτονικη της τοτε εποχης…δεν θα υπηρχε τιποτα απο καμια εποχη ..και θα ηταν ολα ισιωμα….Σκεψου για παραδειγμα τις κυκλαδες αν οι παπουδες μας ειχαν την λογικη που εχεις εσυ τωρα….δηλαδη να φτιαξω κατι τωρα μονο για την παρτη μου και σε 50 χρονια ας μην υπαρχει αφου δεν θα υπαρχω και εγω….απλα δεν θα υπηρχε ολο αυτο που ερχονται απο ολα τα πλατη και μηκη της γης για να δουν….

    9. Όλο μαλακιες είσαστε ο πλούτος που υπάρχει στην Αμερική δεν υπάρχει στο υπόλοιπο κόσμο οσο και να σκιζωζαστε για το αντίθετο κοπλεξεκοι.

    10. ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ….ΓΙΑΤΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΨΕΥΤΙΚΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΟΥΝ ΣΥΧΝΑ ΤΥΦΩΝΕΣ. ΤΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΕΣ., ΡΩΤΗΣΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΝΑΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ Κ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ, ΕΧΟΥΜΕ ΞΥΛΑ, ΜΕ ΞΥΛΑ ΧΤΙΖΟΥΜΕ….ΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ, ΣΤΑΧΤΗ Κ ΜΠΟΥΡΜΠΕΡΗ. ΕΛΕΟΣ!

    11. γιατι δεν μπηκες και εσυ στον νομο κατσελη οπως αλλοι? να πληρωνεις 40 ευρω και να κανεις ζωαρα,…..

      παντου υπαρχουν κοροιδα

      1. τωρα που ηρθε η λυπητερη για τον νομο κατσελη και πρεπει να πληρωσουν και τους τοκους απο πανω που νομιζαν οτι θα γλυτωσουν τωρα θα κλαψουν με μαυρο δακρυ ολοι οσοι ειναι στον νομο κατσελη το παραμυθι δεν ειχε δρακο λαμογια !!

    12. ΟΧΙ ΑΠΛΟ ΞΥΛΟ, ΕΛΑΤΟ Η ΠΕΥΚΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΛΑΚΑ ΞΥΛΑ.
      ΜΕΝΩ ΑΜΕΡΙΚΗ Κ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΛΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ.
      ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΑ.
      ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΓΕΙΝΟΝΙΕΣ, ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΣΠΙΤΙΑ, 2-3 ΣΧΕΔΙΑ. ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ Κ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ ΕΔΩ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΟΣΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΣΙΜΕΝΤΟ.
      ΟΙ ΣΚΕΠΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ 5-10 ΧΡΟΝΙΑ Κ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΑΣΤΕΙΑ.
      ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΓΡΑΣΙΔΙ ΕΞΩ ΠΑΡΑ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΜΕΣΑ!

      1. xaxaax συμφωνω μαζι σου για το γρασιδι………..εχουν μεγαλη εμμονη χαχααχαχ ηταν ενα απο τα πρωτα που παρατηρησα τις πρωτες μερες που εμενα εξω απο το Ντάλας…….οσο για τα σπιτια…..ελεος…και γω σε τετοιο εμενα κατα την διαρκεια των σπουδων μου…..και χρεωνανε απο 700-900$ ενοικιο….γενικως η ζωη ειναι ακριβή…..αλλα οι Τεξανοι ρε συ ειναι η βλαχεια των united states of america……

      2. Τοτε γιατί δεν φεύγεις για το ελλαδισταν. Έννοια σου και θα σου το ράψει και εσενα το κοστούμι ο Trump.εξω ολοι οι αντιαμερικανοί κοπλεξικοι.

      3. Ειναι ακριβως οπως τα λες φιλε και ακομα χειροτερα και ακριβοτερα!!!Εχουν σπιτια που ετσι και χωσεις μια κλωτσια το εχεις γκρεμισει !!!Τα ιδια και στον καναδα…

    13. Ενω εμας με το λατση και την ευρομπανκ με τα κολοδανεια; τωρα θα μας τα παρουν κακην κακος οι δοσηλογοι και ο σορος;

      1. Αστους ρε φίλε Κώστα…Μην τους χαλάς το όνειρο…Στο αμέρικα είναι ολοι οι μαλάκες…Εδώ όλοι οι έξυπνοι γραικύλοι…Άλλωστε αυτό είναι φανερό και στην πράξη…στα 4 και με λαθροσκούπιδα από πάνω…να περιμένουν την σειρά τους να εποικίσουν την γη της επαγγελίας του καθε καριόλη -προδότη μπολσεβίκου,που τους έμπασε εδώ μέσα με την ανοχή των ραγιάδων γραικυλοπιθήκων.

    Comments are closed.