ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ. PERSONA NON GRATA. 22 ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ. “ΚΟΨΕ ΠΕΡΑ, ΡΕ ΚΟΠΡΙΤΗ…”

    Κοινοποίηση:
    000

    Επιστολή απέστειλαν 22 συλλογικότητες της Θράκης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρωθυπουργό και στο Υπουργείο Εξωτερικών, σχετικά με την ανακοινωθείσα επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στη Θράκη.
    Οι συλλογικότητες εκφράζουν σε υψηλούς τόνους τις αντιρρήσεις τους για την επικείμενη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τονίζοντας με βεβαιότητα ότι ο Τούρκος Πρόεδρος «έρχεται μόνο για να φανατίσει, για να «γκριζάρει» την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή και για να ενισχύσει τα πιο ακραία μειονοτικά στοιχεία».
    Εξ ου και καλούν την τοπική κοινωνία «να εκδηλώσει ειρηνικά, μα και ξεκάθαρα, την αντίθεσή της σε κάθε εξωχώριο σχεδιασμό».
    Αναλυτικά η επιστολή:
    «Τις επόμενες μέρες προετοιμάζεται επίσκεψη στην Ελλάδα του «νεοσουλτάνου» Ταγίπ Ερντογάν και μάλιστα όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στη Θράκη! Λίγες μέρες μετά την περιοδεία του Χακάν Τσαβούσογλου στην περιοχή, τις διχαστικές του κραυγές και πριν ακόμη ησυχάσει η τοπική κοινωνία, θα μας φέρουν και το …αφεντικό του.
    Αναρωτιόμαστε, έχει κάτι νέο να πει στον τόπο μας; Θα μας φέρει κάτι από την δημοκρατία που «χαίρονται» οι Τούρκοι πολίτες; Από την ελευθεροτυπία που «απολαμβάνουν» 170 έγκλειστοι δημοσιογράφοι στη χώρα του; Από τα δικαιώματα που «έχουν» 20.000.000 Κούρδοι και 20.000 φυλακισμένα μέλη του HDP στην Τουρκία; Θα πει τίποτε για την επί 43 χρόνια Κατεχόμενη από τον στρατό του Κύπρο; Για το Αιγαίο και τον βρώμικο ρόλο της Άγκυρας στο μεταναστευτικό – προσφυγικό; Μήπως για την τύχη του Πόντιου συμπατριώτη μας Γιάννη – Βασίλη Γιαϊλαλή και της Κούρδισσας συντρόφου του Μεράλ Γκεϋλανί; Μάλλον όχι.
    Έρχεται λοιπόν μόνο για να φανατίσει, για να «γκριζάρει» την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή και για να ενισχύσει τα πιο ακραία μειονοτικά στοιχεία. Η Κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη για το γεγονός ότι επιτρέπει μια τέτοιαν κλιμακούμενη πρόκληση, ενώ θα έπρεπε να θέσει ένα τέρμα στον κατήφορο των επισκέψεων που ξεκίνησε το 2004. Εμείς απευθυνόμαστε στην τοπική κοινωνία και την καλούμε να εκδηλώσει ειρηνικά, μα και ξεκάθαρα, την αντίθεσή της σε κάθε εξωχώριο σχεδιασμό. Ζούμε σε μια δημοκρατική, ελεύθερη χώρα και δεν δεχόμαστε καμιά περιοδεία – επιθεώρηση από οποιονδήποτε, πόσο μάλλον από ισλαμοφασίζοντες ηγέτες και δράστες – απολογητές μαζικών εγκλημάτων που δεν σταμάτησαν το 1922 και το 1974 αλλά συνεχίζονται μέχρι σήμερα».
    Οι 22 συλλογικότητες που υπογράφουν την επιστολή είναι:
    1. «Σπάρτακος» Παράταξη Πολιτών για τον Δήμο Κομοτηνής
    2. Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ροδόπης
    3. Σύλλογος Ποντίων Ροδόπης «Η Τραπεζούντα»
    4. Σύλλογος Σαρακατσάνων Κομοτηνής
    5. Σύλλογος Εφέδρων Αξιωματικών Ροδόπης
    6. Σύλλογος Κυπρίων Κομοτηνής
    7. Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Κομοτηνής
    8. Σύλλογος Ελλήνων Μουσουλμάνων Πος Πος
    9. Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Συνεργασία ν. Ροδόπης
    10. Κίνηση Αλληλεγγύης Πολιτών Αλεξανδρούπολης
    11. Ένωση Παλιννοστούντων Έβρου
    12. Πολιτιστικός σύλλογος «ΕΝΔΟΧΩΡΑ»
    13. Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων ν. Έβρου
    14. B’ ΕΛΜΕ Έβρου
    15. Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Καστανέων
    16. «Ακρίτες» Σύλλογος Αλληλεγγύης Πολιτών Βορείου Έβρου
    17. Σύλλογος Κυπρίων ν. Ξάνθης
    18. Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Ξάνθης
    19. Πολιτιστικός Σύλλογος Πομάκων ν. Ξάνθης
    20. Κυπριακή Ένωση Φοιτητών και φίλων Κ.Ε.Φ.Φ. Ξάνθης
    21. Παράρτημα ΕΑΑΣ ν. Ξάνθης
    22. Σύλλογος Ποντίων ν. Ξάνθης

     

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    11 Σχόλια

    1. Θα κανει κομμα ο ερντογαν με τσιπρα και κούλη ο κουμπάρος του καραμανλη και εσεις ζωα θα πηγαινετε κ θα τους ψηφιζετε

    2. Μουσουλμάνος γρονθοκόπησε 12 φορές κοπέλα στην Νορβηγία – Φωτό!
      Τα περιστατικά ξυλοδαρμού γυναικών από μουσουλμάνους πληθαίνουν,

      μετά την Σουηδία, και στην Νορβηγία.

      Όπως αναφέρει μαρτυρία από την βόρεια «παγωμένη» χώρα της Σκανδιναβίας, ήταν Παρασκευή βράδυ σε πριβέ πάρτι στο νορβηγικό Bergen.

      Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και ένα μουσουλμάνος μετανάστης από την Συρία. Ξαφνικά μια κοπέλα παρατήρησε πως ο οπαδός του Ισλάμ πήρε το κινητό μιας άλλης καλεσμένης, το έβαλε στην τσέπη του και αρνήθηκε να το δώσει πίσω. Η κοπέλα ζήτησε από τον μετανάστη να της το δώσει και έδειξε στην τσέπη του, προκειμένου να του πει πως γνωρίζει τι έκανε.

      Τότε αυτός την γρονθοκόπησε 12 φορές στο πρόσωπο.

      Ιδού το αποτέλεσμα! Ελληνίδες αφυπνιστείτε!
      images/metoki.jpg

    3. Μυτιλήνη: Νέα επεισόδια με οπλισμένους αλλοδαπούς- Στο νοσοκομείο 28χρονος Σύρος
      Τρίτη, 05 Δεκέμβριος 2017 20:23
      Χθες το βράδυ

      Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Μυτιλήνης μετά από πολύωρη εγχείριση, 28χρονος Σύρος, ο οποίος μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ χθες το βράδυ βαρύτατα τραυματισμένος με μαχαίρι στην κοιλιά. Ο τραυματισμός έγινε στη διάρκεια μιας ακόμα σύγκρουσης ανάμεσα σε εθνότητες μεταναστών και προσφύγων, που διαμένουν στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια.

      Για τον τραυματισμό του 28χρονου Σύρου, συνελήφθη και παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, 19χρονος Ιρακινός.

      Ας σημειωθεί ότι επίσημα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, στον καταυλισμό της Μόριας διαμένουν 6430 άτομα, σε υποδομές που έχουν φτιαχτεί για 2330 άτομα. Συνολικά στη Λέσβο και συγκεκριμένα σε δομές στην περιοχή της Μυτιλήνης των 32.000 κατοίκων, διαμένουν 8.221 πρόσφυγες και μετανάστες.

    4. ΠΡΟΔΟΤΕΣ Αριστεροί, πάλι κάτι θα ξεπουλήσουν δεν έρχεται χωρίς λόγο ο γυφτοτουρκας εδώ!
      Ξεπληρώνουν παλιές υποχρεώσεις,θα το θυμηθείτε στο μέλλον αλλά θα είναι αργά!

    5. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ,ΕΔΩ Ο ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ-ΚΟΒΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΑ ΗΔΗ ΒΑΣΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ,ΛΥΠΟΘΥΜΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ. ΑΝ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ,ΟΧΙ ΕΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΕΙ.

      1. Ο ΠΑΚΗΣ ΦΟΡΕΙ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΝΤΛ-ΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΙΣΚΟ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΣΤΟ ΧΑΜΑΙΤΥΠΕΙΟ ΤΟΥ ;

    6. Το ακούσαμε κι αυτό: Σέρνουν στα δικαστήρια ζαχαροπλάστη που αρνήθηκε να φτιάξει γαμήλια τούρτα ομόφυλου ζευγαριού!
      Τρίτη, 05 Δεκέμβριος 2017 18:16
      media/k2/items/cache/c209cd5ef85b02b8e3e3d6feaa799aa4_XL.jpg?t=-62169984000
      Όλα αυτά στις ΗΠΑ της…πολιτικής ορθότητας.

      Μια γαμήλια τούρτα αποτελεί μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης και μπορεί κανείς να την αρνηθεί για θρησκευτικούς λόγους σ’ ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων; Η τουλάχιστον ασυνήθιση αυτή ερώτηση συζητείται πολύ σοβαρά σήμερα στο Ανώτατο Δικαστήριο στην Ουάσινγκτον και τα διακυβεύματα για την αμερικανική κοινωνία είναι μεγάλα.

      Στην υπόθεση αυτή, που έγινε εμβληματική, έρχονται αντιμέτωποι ένας ζαχαροπλάστης της Πολιτείας του Κολοράντο, ο Τζακ Φίλιπς, και δύο άνδρες που είναι σήμερα παντρεμένοι ο ένας με τον άλλον, ο Ντέιβ Μάλινς και ο Τσάρλι Κρεγκ.

      Η αποτυχημένη εμπορική συναλλαγή χρονολογείται από τις 19 Ιουλίου 2012. Κανένας δεν φανταζόταν τότε πως θα μιλούσαν γι’ αυτήν πέντε χρόνια αργότερα στην κορυφή της δικαστικής εξουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

      Σήμερα το πρωί, δεκάδες υποστηρικτές των δύο στρατοπέδων διαδήλωναν ήρεμα μπροστά από το Ανώτατο Δικαστήριο.

      Τα πλακάτ υπέρ του ζαχαροπλάστη έγραφαν: «Αγαπώ την ελευθερία της έκφρασης» ή «Δικαιοσύνη για τον Τζακ».

      Οι υποστηρικτές των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων κατήγγελλαν από την πλευρά τους τον «σεχταρισμό». «Είμαι καθολική και λεσβία», έγραφε στο πανό της μια διαδηλώτρια.

      Η Χάνα Μπολτς, μια 18χρονη μαθήτρια Λυκείου, πέρασε τη νύκτα σ’ έναν υπνόσακο ελπίζοντας ότι θα μπορέσει να παρακολουθήσει την ακροαματική συνεδρίαση.

      «Συζητήσαμε για την υπόθεση αυτή μέσα στην τάξη. Αν ακούσω την ηθική μου, το ζευγάρι θα έπρεπε να μπορέσει να πάρει την τούρτα του, αλλά αν ακούσω το Σύνταγμα, ο ζαχαροπλάστης έχει δικαίωμα να αρνηθεί επειδή πρόκειται για το ιδιωτικό εμπορικό κατάστημά του», έλεγε.

      Επικαλούμενος τη χριστιανική πίστη του, ο Τζακ Φίλιπς εξήγησε μέσα στο ζαχαροπλαστείο του, το «Masterpiece Cakeshop» που βρίσκεται σε προάστιο του Ντένβερ, ότι δεν μπορεί να πάρει παραγγελία που να προέρχεται από τους κυρίους Μάλινς και Κρέιγκ.

      Οι δύο σύζυγοι κατέθεσαν τότε μήνυση βάσει ενός νόμου του Κολοράντο που απαγορεύει στα καταστήματα που υποδέχονται κοινό να κάνουν οποιεσδήποτε διακρίσεις.

      Τέχνη παρά τη θέληση του καλλιτέχνη;

      Στη συνέχεια η υπόθεση διευρύνθηκε και φορτίσθηκε έντονα πολιτικά και συναισθηματικά, καθώς αφορά αρχές αγαπητές στους Αμερικανούς: τη θρησκευτική ελευθερία, τη σεξουαλική ισότητα και την ελευθερία της έκφρασης που προστατεύεται από το πρώτο άρθρο του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών.

      Οι συνήγοροι του ζαχαροπλάστη διαβεβαιώνουν πως η τούρτα αντιπροσωπεύει τον θεσμό του γάμου και είναι συνεπώς φορέας ενός μηνύματος, αντίθετα απ’ ό,τι ένα απλό κρουασάν.

      «Ο Τζακ εξυπηρετεί όλους όσοι περνούν την πόρτα του, όποια κι αν είναι η ιστορία τους και ο κύκλος τους. Όμως, όπως οποιοσδήποτε καλλιτέχνης, δεν μπορεί να εκφράζει οποιοδήποτε μήνυμα», εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζέρεμι Τεντέσκο, ένας συνήγορος του Φίλιπς.

      «Κάποιος που δημιουργεί μπλουζάκια και είναι άθεος, θα έπρεπε άραγε να υποχρεωθεί να φτιάξει T-shirt που να διακηρύσσουν: ‘Ο Θεός υπάρχει’; ΄Ενας δημοκρατικός λογογράφος θα έπρεπε να υποχρεωθεί να γράψει μια ομιλία για έναν ρεπουμπλικανό πολιτικό, και το αντίθετο;», συνεχίζει ο δικηγόρος.

      Στο στρατόπεδο των Ντέιβ Μάλινς και Τσάρλι Κρεγκ, προσέχουν να μην πέσουν στην παγίδα της νομικής συζήτησης περί της τούρτας ως συμβόλου και καταγγέλλουν διάκριση που βασίζεται στον σεξουαλικό προσανατολισμό.

      «Η υπόθεση αυτή δεν αφορά την καλλιτεχνική ελευθερία. Δεν ζητήσαμε ένα έργο τέχνης. Δεχθήκαμε μια άρνηση βασισμένη στο ποιοί είμαστε, ταπεινωθήκαμε δημοσίως επειδή είμαστε αυτοί που είμαστε», λέει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντέιβ Μάλινς, ο οποίος έφθασε στην Ουάσινγκτον για τη δίκη μαζί με τον Τσάρλι Κρεγκ.

      Τις τελευταίες εβδομάδες, στρατιές από δικηγόρους και λομπίστες έκαναν εκστρατεία υπέρ του ζευγαριού ή υπέρ του ζαχαροπλάστη.

      Ο Τζακ Φίλιπς υποστηρίζεται από μια εικοσαριά αμερικανικές Πολιτείες, δεκάδες μέλη του Κογκρέσου και από το σύνολο των χριστιανικών οργανώσεων των ΗΠΑ.

      Όμως αυτή που έχει κυρίως κινητοποιηθεί υπέρ του είναι η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, η οποία υποστηρίζει πως ο Φίλιπς δεν μπορεί να εξαναγκασθεί να χρησιμοποιήσει τα ταλέντα του παραβιάζοντας τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του.

    7. Λογικα θα επρεπε να ειναι ανεπιθύμητος για την ιδια την κυβερνηση. Μετα απο τις τοςες διεκδικήσεις, τις τοςες παραβιάσεις κλπ. Και τον αφήνουν να παει και στην Θράκη;;; Να κανει τι εκει;; ;; Εκει υπαρχουν Μουςουλμανοι αλλα Ελληνες πολίτες. Δεν ειναι Τούρκοι. Μονοι μας βγάζουμε τα ματια μας. Αλλα με τοοοσους και τέτοιους προδοτες τι περιμένει κανεις!!!!

    8. …άλλος πολιτισμενος…. Αλλάχ και τα μυαλά πιλαφια!!!!

    Comments are closed.