ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ Η ΕΛΛΑΔΑ – ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ. ΠΙΟΝΙ ΣΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΗΠΑ – ΡΩΣΙΑΣ Η ΧΩΡΑ – Ο ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

    Κοινοποίηση:
    34018882432_e9b3e47e5b_k

    Την εποχή των αμερικανικών βάσεων αναβίωσε η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που πεσμένη γονιπετής αφήνει τον Ερντογάν να αλωνίζει σε Έβρο και Αιγαίο, να κάνει ότι γουστάρει και απάντηση να μην παίρνει.

    Πίσω από όλα αυτά κρύβονται – ποιος άλλος- οι ΗΠΑ που δεν θέλουν να χάσουν τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου για να τα αρπάξει ο Πούτιν.

    Το αποτέλεσμα είναι να έχουν εγκατασταθεί Αμερικάνοι σε στρατηγικές περιοχές της χώρας όπου θα φέρουν στρατιωτικό εξοπλισμό σαν ένας κράτος εν κράτει. Κι όλα αυτά με τον Πρωθυπουργό να σφυρίζει αδιάφορα μπροστά στην εθνική ταπείνωση που βιώνει τους τελευταίους μήνες η χώρα. Μετά την Βάση στην Αλεξανδρούπολη, οι Αμερικάνοι βάζουν πλώρη και για τη Λάρισα.

    «Κλείδωσε» η Διαμετακομιστική Βάση των Αμερικανών στην Αλεξανδρούπολη

    «Κλείδωσε» εδώ και μέρες η δημιουργία της Διαμετακομιστικής Βάσης των Αμερικανών στην Αλεξανδρούπολη, σε χώρο εντός τ0υ λιμανιού της πόλης αλλά και εκτός αυτού,, μετά τις αλλεπάλληλες επισκέψεις κλιμακίων υψηλόβαθμων στρατιωτικών από την πρεσβεία ττων ΗΠΑ στην Αθήνα, αλλά και τα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

    Στην πόλη βρέθηκαν αρχικά πολύ υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί και είχαν συνεργασία με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Χρήστο Δούκα, κάτω από απόλυτη μυστικότητα. Συζήτησαν την συνεργασία που υπήρξε για τα στρατιωτικά ελικόπτερα που ήρθαν από την Ρουμανία και αφού προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη και έγιναν οι απαραίτητες εργασίες ώστε να μπορούν να μεταφερθούν από πολεμικό πλοίο, ήρθε και τα παρέλαβε.

    alexandroypolh-elikoptera

    Οι Αμερικανοί εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την πολύ καλή συνεργασία που είχαν με τον ΟΛΑ και τις άλλες εμπλεκόμενες στο θέμα υπηρεσίες της πόλης και του Έβρου γενικότερα και τόνισαν ότι αυτή θα εξελιχθεί σε πιο σταθερή βάση, με περισσότερη δραστηριότητα. Θα υπάρξει μια Διαμετακομιστική Βάση, όχι πάντως καθαρά στρατιωτική όπως είναι στην Σούδα των Χανίων. Από την Αλεξανδρούπολη όμως θα προωθούνται στα Βαλκάνια αλλά και στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, υλικά όχι μόνο στρατιωτικού περιεχομένου.

    Ακολούθησε δεύτερο κλιμάκιο μερικές ημέρες αργότερα, όπου έγινε αναλυτικότερη συζήτηση και συνεργασία με τον κ.Δούκα για το συγκεκριμένο ζήτημα και φάνηκε να υπάρχει πνεύμα απόλυτης συνεννόησης  και προγραμματισμού όλων των πλευρώ,ν ώστε να προχωρήσει το θέμα. Μάλιστα ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρυ Πάιατ ενημερώνεται συνέχεια και λεπτομερώς για τις εξελίξεις και μόνο τυχαίες δεν είναι οι δηλώσεις που κατά καιρούς κάνει για αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι προχωράει παράλληλα το ενδιαφέρον και για την εμπορική αξιοποίηση του λιμανιού από τις ΗΠΑ και μάλιστα υπήρξε επίσκεψη πολύ σημαντικού αξιωματούχου για το θέμα αυτό. Το σίγουρο όμως είναι, ότι οι Αμερικανοί είναι φαβορί να αποκτήσουν μέσω εταιρειών τους και την εμπορική διαχείριση του λιμανιού της πόλης.

    Στα σκαριά συμφωνία για αμερικάνικη βάση με drones στη Λάρισα

    Την ίδια ώρα, στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διεργασίες για την υπογραφή συμφωνίας της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ για την συγκρότηση και εγκατάσταση βάσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) στην Λάρισα.

    Η εξέλιξη αυτή, μετά και την συγκρότηση αμερικάνικης βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη και την χρήση των ναυπηγείων τους Νεωρίου της  Σύρου για την εξυπηρέτηση του αμερικάνικου στόλου, μετατρέπει σταδιακά την Ελλάδα σε αμερικανονατοϊκό στρατιωτικό οικόπεδο, με άκρως επικίνδυνες συνέπειες για το παρόν και τον μέλλον της χώρας.

    Ειδικότερα, στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα Αμερικανών αξιωματικών και δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9.

    Οι Αμερικανοί αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ έφεραν και δύο μη επανδρωμένα MQ-9 Reaper, που αποτελούν την αιχμή του δόρατος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις και είναι αυτά που θα επιχειρήσουν από κοινού με τα ελληνικά μη επανδρωμένα, στο πλαίσιο συνεκπαίδευσης.

    Να υπενθυμίσουμε ότι η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, εντάσσεται αυστηρά στο πλαίσιο στρατιωτικής εκπαίδευσης, ωστόσο δεν μπορεί να παραβλεφθεί το γεγονός ότι το καλοκαίρι του 2017 -μετά και τις εξελίξεις στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ της Τουρκίας- πολυμελές κλιμάκιο Αμερικανών αξιωματικών περιόδευσε σε Πτέρυγες Μάχης της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, «επιθεώρησε» εγκαταστάσεις προς αξιοποίηση, χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστή η απόφασή τους.

    Από τον Μάιο οι επιχειρήσεις

    Μέσα στον προσεχή Μάιο αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναμένεται να αρχίσουν να επιχειρούν από τη βάση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Λάρισα. Έπειτα από μια διπλωματική και στρατιωτική διελκυστίνδα σχεδόν 5 ετών, τα αμερικανικά drones θα έρθουν στην Ελλάδα.

    usadrones708-696x393

    Η στάθμευση των αμερικανικών MQ-9 Reaper στη Λάρισα θα δίνει έμφαση στη συλλογή πληροφοριών, στην παρακολούθηση και στην αναγνώριση, σε μια πολύ ευαίσθητη στρατηγικά περιοχή.

    Ήδη τις τελευταίες εβδομάδες στη συγκεκριμένη βάση στη Λάρισα πραγματοποιούνται εργασίες υποδομής από αμερικανικό εξειδικευμένο προσωπικό.

    Η βάση του Ιντσιρλίκ

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ΗΠΑ έχουν ενημερώσει την ελληνική πλευρά να χρειαστεί στο μέλλον μεταφορά σημαντικών τμημάτων από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ. Το τεχνικό μέρος μιας τέτοιας κίνησης πάντως δεν θα είναι καθόλου εύκολο, ενώ υπάρχει ακόμα ένα ζήτημα που θα μπορούσε να τεθεί αν και εφόσον έρθει εκείνη η ώρα.

    Πρόκειται για την τύχη των 50 υδρογονοβοβμών Β-61 που βρίσκονται αποθηκευμένες στην τουρκική βάση των ΗΠΑ. Οι βόμβες αυτές έχουν «νατοϊκό καπέλο» και «ουδείς θα ήθελε να σκεφτεί το σενάριο να ζητηθεί να αποθηκευτούν σε ελληνικό έδαφος» σχολιάζει πηγή.

    Σημειώνεται ότι Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν αναφερθεί στα σχέδια τρίτων χωρών «φωτογραφίζοντας» τις ΗΠΑ οι οποίες, όπως λένε, προσπαθούν να πλήξουν τα τουρκικά συμφέροντα την ώρα που η προσοχή της Τουρκίας είναι στραμμένη στη Συρία.

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    23 Σχόλια

    1. Πιο φιλοαμερικανικη “κυβερνηση” απο τους κομμουνιστοσυμμοριτες δεν περασε ποτε.

    2. Δηλαδή το ερώτημα ιστορικά θα είναι ποιος θα είναι ο νταβατζής μας. Ο Ιβάν η ο Τζόνι;

    3. Oλο δινουμε γη για βασεις και λοιπες αρχιδιες αλλα δε παιρνουμε τιποτα.Απο τον μπουλη καραμαλη εως το μπολσεβικο που χουμε τωρα δε τολμαει κανεις να πει δημοσια οτι “ελληνες τη γαμησαμε για αυτο και αυτο το λογο,με χουν στριμωξει και για αυτο κανω οτι μου λενε”

    4. Για τα πυρηνικά υπάρχει πληροφόρηση πως έρχονται στην Ανδραβίδα ή Άραξο (Δυτική Ελλάδα). Έχει ήδη κλειδώσει εδω και καιρό. Δεν το ξέρατε;

      https://goo.gl/xNexBi

    5. ολος ο πλανητης εχει βουιξει για τον μαρινακη και ολα τα πατριωτικα site το εκαναν γαργαρα..Απο τα αρχιδια σας κραταει ολους, ελληναρες μπατριωτες….Πουστρακια…..

      1. Φονιας ονομα και πραμα…μαχαιρια ηταν αυτη – και δε λες και ψεμματα…

      2. Ο Μαρινάκης σε μάρανε μαλάκα ελληνάρα patriot του κώλου…..

    6. παντος εχω να λεγω για την πιοτικη κουβεντα που εχουν οι συνελληνες σε site στο ιντερνετ βρισιδι και χαλαρα !! δε μπορουμε να μιλαμε ομορφα κι ωραια ??? χορις καταρες βρισιες και επιθεση ??? αν συμβει κατι τωρα στην χωρα ετσι θα ειμαστε ??? να πλακονωμαστε σα ζωα ???

    7. Ως ποτε θα βλεπουμε 300 προδοτες να μας ξεπουλανε… και εμεις αραχτοι… σαν σε νιρβανα.

      1. Μουξινος βρε ζωωωωωων
        Ακου πολυ καλες κινησεις
        Μαθε την ιστορια σου ζωων ποιοι ηταν πισω απο τα εδαφη που εχασες και απο τα εδαφη που γκριζαρισαν

    8. Με ποιους να παμε ρε παιδια με τους ρωσους που τους σκοτωσαν οι τουρκοι τον πιλοτο και μετα εγιναν συμμαχοι με τους τουρκους και συμφωνησαν να μπουν οι τουρκοι στο αφριν;

    9. ΖΗΤΩ Η ΑΜΕΡΙΚΗ!! ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΆΔΑ!!! GOD BLESS AMERICA!!!

      1. Ως ποτε θα βλεπουμε 300 προδοτες να μας ξεπουλανε… και εμεις αραχτοι… σαν σε νιρβανα.

    10. Τι θα ήθελες ρε? μας δουλεύεις? Πουλάει ο Εντογάν τσαμπουκά εμείς τι θα έπρεπε να κάνουμε? Να κτυπήσουμε πρώτοι? Έτσι που μας έχουν καταντήσει τα μνημόνια? Ούτε πετρέλαιο για τα τανκς δεν έχουμε, τι να κάνουμε? Το παίζουμε διπλωματικά. Εκ του ασφαλούς όσες μαλακίες θέλετε λέτε.

    11. Τον Β’ΠΠ ποιοι τον κέρδισαν; Αμερικάνοι και Ρώσοι. Περιμένουν τώρα τα άλλα κράτη ανεξαρτησίες;

    12. ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΕΒΡΑΙΛΑ ΚΑΡΓΑ ΠΑΡΤΕ ΚΟΣΜΕ…. ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑ Ο ΤΟΥΡΚΟΕΒΡΑΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΚΟΣ

      1. Το μουνι της τουρκάλας της μάνας σου πουστρονι

        1. Της δικιάς σου της τουρκάλας μάνας σου πουστρονι

    Comments are closed.