“ΑΛΒΑΝΟΣ” ΓΙΑ “ΑΛΒΑΝΟΣ”. ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ Κ’ ΜΙΣΗΣΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ “ΕΡΙΞΕ” ΣΤΗ ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΜΙΑ ΜΕΖΟΝΕΤΑΣ. ΤΟ ΦΘΟΝΕΡΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΕΝΟΣ “ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΟΥ” ΖΗΤΟΥΛΑ Κ’ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥ ΚΡΟΙΣΟΥ

    Κοινοποίηση:
    dimas2

    ΟΤΑΝ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΑΦΗΣΕ «ΑΣΤΕΓΟ» ΤΟΝ ΠΥΡΡΟ ΟΥΤΕ «ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΟ» ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΙΟΝ ΔΕΙ Ο ΑΡΣΙΒΑΡΙΣΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΝΑΛΑΡΧΗ

    Από τον Γιάννη Κολοζώφ

    Ο Πύρρος Δήμας, που στο αρασέ μπορεί και σηκώνει 1,5 Βενιζέλους, τράπηκε σε άτακτη φυγή εις τις μακρινές ΗΠΑ, για το καταραμένο το  μεροκάματο. Η άτιμη η ανεργία  τον έσπρωξε να γίνει οικονομικός μετανάστης. Όλα τ’ άλλα περί «διωγμού» του από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα σας εξηγήσουμε ευθύς αμέσως γιατί είναι φούμαρα! Όμως πριν απ’ αυτό το ΜΑΚΕΛΕΙΟ θα σας αποκαλύψει μια αθέατη και άκρως αποκαλυπτική πτυχή του χαρακτήρος και τον πήχη  των … αξιών του,  που υπέβοσκαν και αναδείχθηκαν από την πρώτη στιγμή και μόλις εκείνος κατέκτησε για πρώτη φορά την πρώτη θέση σ’ όλο τον κόσμο.

    Όταν ο Βορειοηπειρώτης έγινε χρυσός Ολυμπιονίκης, στην Βαρκελώνη το 1992 στην κατηγορία των 82,5 κιλών, στην Ελλάδα ξέσπασε και ήταν λογικό μια φρενίτιδα γύρω απ’ το όνομά του. Με την έλευσή του στην Αθήνα ο φιλόδοξος πρόεδρος του Αntenna tv Μίνωας Κυριακού, σ΄ ένα γεύμα γνωριμίας έκανε το μοιραίο λάθος να του τάξει –παρουσία στελεχών του ομίλου του- ένα ιδιόκτητο διαμέρισμα στα Βόρεια προάστια ως δώρο του, για να στεγάσει την οικογένειά του που είχε έρθει –όπως πολύ ομογενείς- σχεδόν «ξυπόλητη» απ’ την Αλβανία και πιο συγκεκριμένα απ’ τα Τίρανα. Ήταν η περίοδος που σ’ όλους τους τόνους ο Μίνωας, καμάρωνε πως  η οικογένειά του έλκει την καταγωγή της από την ιστορική Πολύτσιανη της Βορείου Ηπείρου, το χωριουδάκι του ξακουστού Πωγωνίου με τα πολυφωνικά δημοτικά τραγούδια και τα ξεχωριστά ακούσματα.

    Όμως τα χρόνια περνούσαν  αλλά η υπόσχεση του Μίνωα, ο Πύρρος έβλεπε πως δεν πραγματοποιούνταν και έτσι ο αρσιβαρίστας αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση της «εκδίκησης». Έβαλε στο μάτι τον Μίνωα και δεν αποδέχτηκε καμία πρόσκλησή του όταν εκείνος άρχισε να οραματίζεται την διοργάνωση των «Τσικλιτηρίων» [βλέπε στη συνέχεια Πανελλήνιος] κτλ. Το χειρότερο χαστούκι για τον πρόεδρο του Antenna ήρθε τέσσερα χρόνια μετά  στην Ατλάντα το 1996 όταν στην κατηγορία των 83 κιλών, ο Πύρρος έγινε ξανά ολόχρυσος Ολυμπιονίκης. Τότε, νερό στο όνομά του και στα πλαίσια του λυσσαλέου ανταγωνισμού της εποχής,  ήρθε να πιει το αντίπαλο δέος του Αntenna, το  Mega Channel αφού ο Πύρρος έδινε τη μια μετά την άλλη «αποκλειστικές συνεντεύξεις» σε δορυφορική απ’ ευθείας μετάδοση μόνο στον Νίκο Χατζηνικολάου. 

    Ήταν τότε που ο κεντρικός παρουσιαστής έπλεκε δημόσια το εγκώμιο του εικονολήπτη-ρεπόρτερ Άγγελου Ιατρού, που κατάφερε παρά το ανθρωποκυνηγητό της Αλβανικής Σιγκουρίμι να φθάσει στην Αλβανία, να εισχωρήσει πολύ πέρα απ’ τα σύνορα και να ξαναγυρίσει στα Γιάννενα για να αποστείλει μέσω τηλεοπτικού κυκλώματος στο Mega, εικόνες και δηλώσεις συγγενών και συγχωριανών του Πύρρου Δήμα. Ήταν τότε που ο Χατζηνικολάου, μιλούσε on camera για την επικίνδυνη αποστολή που έφερε σε πέρας ο Άγγελος Ιατρού και η οποία αφορούσε τον αρσιβαρίστα, το «Λιοντάρι» της Χειμάρρας, όπως χαρακτηριστικά είχε πει. Ο χρυσός ολυμπιονίκης, εξακολούθησε να είναι «άστεγος» από το τάμα του Κυριακού και όταν έφθασε  στο Σίδνεϊ το 2000 και στην κατηγορία των 85 κιλών, κάθισε ξανά στο υψηλότερο βάθρο.

    Αυτός είναι ο Πύρρος Δήμας, ο  πλέον επιτυχημένος αθλητής στην ολυμπιακή ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, ο μοναδικός έως σήμερα Έλληνας αρσιβαρίστας με τρία χρυσά κι ένα χάλκινο ολυμπιακά μετάλλια, που κατάφερε να ισοφαρίσει  τον διαβόητο Τούρκο Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου. Μέχρι το τέλος της ζωής του ο Μίνωας, δεν ξαναεπιχείρησε ποτέ να ρίξει γέφυρες … Ο Πύρρος Δήμας δεν του συγχώρεσε μέχρι το τέλος που δεν εκπλήρωσε μια υπόσχεση που ίσως και να δόθηκε υπό την επήρεια ενός ποτήρι με ουίσκι!   kuriakou4

    Η ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

    Οι Αμερικανοί, τον καλόπιαναν τον Πύρρο Δήμα εδώ και μια πενταετία. Εξού και η κόρη του Ελένη 22 ετών κάνει ήδη μεταπτυχιακό στο Σικάγο, ο Βίκτωρ 19 χρόνων έγινε δεκτός  στο Γέιλ στις πολιτικές επιστήμες, ενώ η Μαρία 17 ετών κάνει κωπηλασία  στον Αγιο Κοσμά κάθε μέρα και ο Νικόλας 8 ετών είναι μαθητής στο δημοτικό στο Χαλάνδρι. Ο κ. Δήμας, θα είχε ήδη φύγει στο Κολοράντο, από το 2012, αλλά τον σταμάτησε το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε η σύζυγός του αλλά και η πρόταση Βενιζέλου –πριν τις εκλογές- να στρατευτεί στο να «σηκώσει[ξανά]  την Ελλάδα στις πλάτες του …».

    Εκείνη τη χρονιά μάλιστα ο ίδιος, καλεσμένος των Ελλήνων ομογενών των ΗΠΑ, τιμήθηκε με μεγάλες τελετές και ο Αμερικανός παράγοντας και προπονητής της άρσης βαρών, Μάικ Γκατόνε, που πλέον είναι συνεργάτης του, έκανε για πρώτη φορά την πρόταση στον Πύρρο.  Ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, εκλέχθηκε στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012  και επανεξελέγη και στις εκλογές του Ιουνίου του 2012. Και όλα αυτά μετ’ [καλών] αποδοχών. Ο τετράκις μάλιστα  Ολυμπιονίκης από τον Οκτώβριο του 2008 είχε τιμηθεί από την Ελληνική πολιτεία ως  ο πρόεδρος της ΕΟΑΒ ( Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών ). Στην πολιτική του βάπτιση ο Ευάγγελος Βενιζέλος του έπλεξε το εγκώμιο λέγοντας πως

    «Ο Πύρρος, συμβολίζει την Ελλάδα που προσπαθεί, αγωνίζεται και πετυχαίνει, συμβολίζει την Ελλάδα που πρέπει να σηκωθεί και πάλι και να σταθεί όρθια». Όμως ο Πύρρος στο σύντομο πέρασμά του από το Ελληνικό κοινοβούλιο χαρακτηρίστηκε από αφωνία  και έγινε  ο ίδιος «περίγελος» της σιωπής του. Δεν εξεστόμισε λέξη και δεν σήκωσε ανάστημα ακόμη και όταν επί καθεστώτος Μπερίσα στα ιερά χώματα της Χειμάρρας, απροκάλυπτα  η Αλβανική Σιγκουρίμι κατεδάφιζε με μπουλντόζες  περιουσίες Ελλήνων. Δεν συγκινήθηκε ούτε από την υπενθύμιση πως η άδεια ΠΡΟΠΟ που παραχωρήθηκε στον ίδιο [δούλευε ο πατέρας του Βίκτωρας, ήταν αποτέλεσμα αυτής της ηρωϊκής καταγωγής! Ούτε και απ’ το ότι ο Ελληνικός Στρατός τον είχε χρίσει Ταγματάρχη! Το άδοξο τέλος στην πολιτική του Πύρρου Δήμα, ήταν αυτό που τον ώθησε στο Κολοράντο, ο «πόλεμος» τάχα του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν το παραμύθι που δεν είχε δράκο ….

    Η «κόντρα» Δήμα-ΣΥΡΙΖΑ, … χρονολογείται από τις 10-8-2016, όταν ο Χ. Χρήστου αρθρογράφος της ΑΥΓΗΣ έγραφε  εύστοχα με τίτλο «Πρωταθλητισμός χωρίς αθλητισμό!» για την Άρση Βαρών και τη  βιομηχανία εισαγωγής και ελληνοποίησης κατασκευής πρωταθλητών που απογειώθηκε λόγω της τεχνογνωσίας και του ρίσκου του ντοπαρίσματος. Ο αρθρογράφος, χωρίς φυσικά να επικεντρώνεται στον κ. Δήμα, αναλογίστηκε «Πού πήγε αυτή η “ντριμ τιμ” για τις επιτυχίες της και τη συγκομιδή των ολυμπιακών μεταλλίων που έφερε στη χώρα; Τι έγινε εκείνο το δαπανηρό “παλάτι της Άρσης Βαρών” που χτίστηκε για τις ανάγκες του αθλήματος κάπου στη Νίκαια, ώστε από εκεί να βγαίνουν περισσότεροι Έλληνες Ολυμπιονίκες;

    Αυτή  η βιομηχανία έσκασε λίγο πριν και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004, όταν τα κρούσματα ντοπαρισμένων πρωταθλητών έρχονταν σε ρυθμούς πολυβόλου. Θυμάστε εκείνη την περίφημη φράση του μεγάλου κόουτς Χρήστου Ιακώβου όταν συνελήφθη ντοπέ ο αρσιβαρίστας Λεωνίδας Σαμπάνης; Κάποιοι έριξαν κάτι στη σούπα του Λεωνίδα, δήλωσε ο μέγας προπονητής! Αυτό ήταν και το κύκνειο άσμα του αθλήματος και πάνε στράφι τα εκατομμύρια που έπεισαν [όπως ο Σγουρός] τον Σημίτη να επενδύσει (!) για το παλάτι στη Νίκαια».

    Η άρση βαρών έσβησε στην Ελλάδα και γι αυτό απ’ την περασμένη άνοιξη έφυγε και ο Βορειοηπειρώτης αρσιβαρίστας με βίζα ως «οικονομικός μετανάστης». Είναι πολύ απλό, το 2008 –επί Πύρρου-  η άρση βαρών έπαιρνε 1.800.000 ευρώ, μετά κατέληξε στα  320.000 ενώ τα λειτουργικά έξοδα της ομοσπονδίας ήταν 225.000 τον χρόνο (υπάλληλοι, γραφεία, γυμναστήρια]. Είναι ενδεικτικό πως   Βαλέριος Λεωνίδης δουλεύει ως προπονητής της Εθνικής χωρίς όμως να πληρώνεται. Ακόμη και σήμερα πάντως ο παγκόσμιος πρωταθλητής νιώθει την ανάγκη να υπερασπιστεί τον Ελληνοποιημένο [καθαρό Αλβανό] Σαμπάνη για εκείνο το σκάνδαλο και λέει ότι: «Ο Σαμπάνης, για μένα, είναι 1.000% θύμα δολιοφθοράς. Στον αθλητισμό υπάρχουν ένα σωρό φάρμακα. Τα 5.000 επιτρέπονται, τα 5.000 απαγορεύονται. Εγώ. πρόσεχα πάρα πολύ. Το δωμάτιό μου καθαριζόταν πάντα παρουσία μου, είχα μαζί μου πάντα τη ζάχαρη και τον καφέ μου…». 

    Βέβαια ο Σαμπάνης –κατά τον Ιακώβου- την πάτησε απ’ την σούπα και όχι από τον γλυκό φραπέ.Για την ιστορία, να αναφέρουμε πως ο Σαμπάνης εξακολουθεί να είναι αρχιπροπονητής στην Εθνική ομάδα της Αλβανίας, σε μια χώρα η κυβέρνηση της οποίας εξακολουθεί μετά μανίας να ισοπεδώνει Ελληνικά σπίτια στη Χειμάρρα του Πύρου Δήμα, στα χώματα που μόλις τον περασμένο Ιούλιο ο τετράκις Ολυμπιονίκης έθαψε τον πατέρα του Βίκτωρα! Υπνεθυμίζεται ότι ο Πύρρος Δήμας έχει αναλάβει τεχνικός δευθυντής της ομάδας άρσης βαρών των ΗΠΑ, με έδρα το Κολοράντο, για τα επόμενα οκτώ χρόνια. Μάλιστα, αν οι Αμερικανοί καταφέρουν να αναλάβουν τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028, τότε ο Πύρρος θα μείνει εκεί και για τα επόμενα οκτώ χρόνια. Η τελευταία δήλωση περί διωγμού του, δεν πέρασε απαρατήρητη ούτε από τον αστό ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, που μοιράζει το χρόνο του στη διαδρομή Βρυξέλλες-Ψυχικό.

    Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, έγραψε χαρακτηριστικά: «Ο Πύρρος Δήμας θα μείνει στις ΗΠΑ ως το 2028, επειδή τον έδιωξε ο ΣΥΡΙΖΑ! Βρήκε μια καλύτερη δουλειά ή κάνει πολιτικές προβλέψεις 10ετίας;».

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ 

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    18 Σχόλια

    1. Αν θυμαμαι καλα.οι.οικογενια του ειχαι βαλη λεφτα στης πυραμιδες της αλβανιας

    2. Κάποιοι παραείναι ανόητοι εδώ μέσα. Ο Πύρρος, όπως και η Πατουλίδου έχασαν την θέση τους στις ένοπλες δυνάμεις,ι λόγω αλλαγής του νόμου, τον οποίο επιμόνως ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, προκείμενου να έχουν δικαίωμα να πολιτευτούν. Σήμερα δεν είναι ένοπλοι και δεν έχουν μισθό. Η σύζυγος του Πύρρου, ήταν στην ΕΡΤ, την οποία έκλεισε ο Σαμαράς. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναέφτιαξε την ΕΡΤ, στο οργανόγραμμα, εντέχνως δεν περιέλαβε την θέση που κατείχε η Αναστασία και έμεινε ξανά άνεργη. Ο Πύρρος λοιπόν μένει άνεργος, το ίδιο και η γυναίκα του. Πριν 2 χρόνια ξεκίνησε το γλοιοβλάστωμα στη σύζυγο του (η επιθετικότερη μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο). Παράλληλα άρχισαν να σπουδάζουν τα παιδιά του. Ο Πύρρος ξεπούλησε ότι είχε και δεν είχε. Ανασφάλιστοι και οι δύο, έπρεπε να πληρώνουν μεγάλα ποσά, στα νοσοκομεία συν τα έξοδα οικογένειας – σπουδών. Και τι περίμεναν ορισμένοι ηλίθιοι; Ο τετράκις Ολυμπιονίκης να πέσει στα πόδια να παρακαλέσει ποιον; Παρακαλά μωρέ χαϊβάνια ο Ηρακλής;

    3. Κάποιοι παραείναι ανόητοι εδώ μέσα. Ο Πύρρος, όπως και η Πατουλίδου έχασαν την θέση τους στις ένοπλες δυνάμεις,ι λόγω αλλαγής του νόμου, τον οποίο επιμόνως ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, προκείμενου να έχουν δικαίωμα να πολιτευτούν. Σήμερα δεν είναι ένοπλοι και δεν έχουν μισθό. Η σύζυγος του Πύρρου, ήταν στην ΕΡΤ, την οποία έκλεισε ο Σαμαράς. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναέφτιαξε την ΕΡΤ, στο οργανόγραμμα, εντέχνως δεν περιέλαβε την θέση που κατείχε η Αναστασία και έμεινε ξανά άνεργη. Ο Πύρρος λοιπόν μένει άνεργος, το ίδιο και η γυναίκα του. Πριν 2 χρόνια ξεκίνησε το γλοιοβλάστωμα στη σύζυγο του (η επιθετικότερη μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο). Παράλληλα άρχισαν να σπουδάζουν τα παιδιά του. Ο Πύρρος ξεπούλησε ότι είχε και δεν είχε. Ανασφάλιστοι και οι δύο, έπρεπε να πληρώνουν μεγάλα ποσά, στα νοσοκομεία. Και τι περίμεναν ορισμένοι ηλίθιοι; Ο τετράκις Ολυμπιονίκης να πέσει στα πόδια να παρακαλέσει ποιον; Παρακαλά μωρέ χαϊβάνια ο Ηρακλής;

    4. oι χαβγιτες ζηλευουν το Πυρρο γιατι δε θα γινουν ποτε ελληνες σαν αυτον

        1. εσυ εισαι τουρκόσπορος, φασιστα καραγκιοζη

    5. Μην αποκλείεις να τα έχει βάλει γι`αυτό μαζί του η Στεφανία. Κοντεύει κλειμακτίριο και μόνο πακιστανούς βρίσκει να του τον δίνουν

    6. Όχι μόνο μισθός αξιωματικού κάθε μήνα χωρις καμία υποχρέωση παρουσίας στην υπηρεσία ,αλλα και σύνταξη μετέπειτα. Άδεια λειτουργίας πρακτορείου ΟΠΑΠ. Πριμ τότε και επιχορηγήσεις απο ομοσπονδια άρσης βαρών ακομη και σημερα. Καθώς και πολλα αλλα μπόνους που ο καθένας ούτε στον υπνο του.
      Και για όλα αυτα ειμαι πολυ καλα γνωστής …εκ των έσω.
      Είπαμε …..αλλα και η πολιτεία τους αντάμειψε με τον καλύτερο τροπο. Ο χαρακτήρας όμως του ανθρώπου δεν εχει να κανει με το αν ειναι ολυμπιονίκης ……….

    7. Εάν θέλετε να ψάξετε ένα θεματάκι (αξίζει τον κόπο). Ο Πύρρος Δήμας έχει κάνει κάτι σαν ΜΚΟ και υποτίθεται προπονεί στην Ελλάδα (λαθρό ή μη) μετανάστες. Φυσικά τα ευρωπαϊκά Κονδύλια είναι πολλά. Ονομάζετε «Ινστιτούτο Πύρρος Δήμας» και το χρήμα από της χορηγίες τρέχει άφθονο

    8. Με τη δική μας τη σημαία κάναμε πολλούς μάγκες και ανθρώπους που όταν φτιάχτηκαν μας μίσησαν (ζήλεψαν)και μας σκάβουν τώρα το λάκκο ,έχουν καταλάβει ότι Έλληνας γεννιεσαι δε γίνεσαι

    9. παντως τον κωλο του ρεμου τον εκανε γαρυφαλλο!!! χαχα

    10. Οταν μας έφερνε τα χρυσά κ μας έκανε περήφανους ,ηταν Ελληναρας Βορειοηπειρώτης….τωρα Αλβανός?
      Σαν δεν ντρέπεστε λιγο λεω εγω….!!!!

    11. ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΤΕ ΑΝΑΓΚΗ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

    12. Καλυτερα που ξεκουμπιστηκε
      Μαλακας αργομισθος ητανε
      Ολους αυτους τους κανανε αξιωματικους και δεν ξερανε που ειναι η υπηρεσια τους
      Εξω και μη ξαναπατησουν οι κοπριτες
      Σηκωσαν 100 κιλα για καποια χρονια και θα τους πληρωνουμε αργομισθιες για μια ζωη;
      Ρε ουστ τηγανια

    13. tous mistous sinexizi na tous perni apo tis enoples dinamis kai tou bouleuti tou pasok

    Comments are closed.