ΆΓΡΙΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ! ΞΑΦΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ; – ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΟΚ: «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ FREMM ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝ» – ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ F-16;

    Κοινοποίηση:
    ραγδαιες-620x345

    Σοβαρά ερωτήματα έχουν προκληθεί από χθες τόσο για το πρόγραμμα της αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών F-16 όσο και για την παραχώρηση των φρεγατών τύπου Fremm από την Γαλλία. Ειδικά σήμερα και μετά την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου έρχεται ένα δημοσίευμα της Le Figaro για να επιτείνει ακόμη περισσότερο την αγωνία και την αβεβαιότητα σχετικά με την υποτιθέμενη συμφωνία ενοικίασης των δύο πλοίων μέχρι τις αγορά των Belharra.

    Χθες το πρωί μόλις ανακοινώθηκε η απογευματινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, πάρα πολλοί πίστεψαν ότι η οριστική απόφαση για τον εκσυγχρονισμό ήταν πολύ κοντά. Η τετράωρη διάρκεια της συνεδρίασης ενέτεινε αυτές τις προσδοκίες.

    Ωστόσο με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ και την ανακοίνωση του Μαξίμου επικράτησε αναταραχή. Οι πληροφορίες που έλεγαν πως η υπόθεση του εκσυγχρονισμού δεν «έκλεισε». Η επιβεβαίωση ήρθε λίγη ώρα μετά με την επίσημη ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου.

    Η επίσημη ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει:

    «Υπό τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, συνεδρίασε σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας.

    Στη συνεδρίαση το ΚΥΣΕΑ συζήτησε διεξοδικά τις τελευταίες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το θέμα της αναβάθμισης των F-16 και αποφάσισε την ενεργοποίηση υποπρογράμματος για τα οπλικά συστήματα των αεροσκαφών C-27».

    Το πρόγραμμα πρέπει να περάσει και από τη Βουλή. Μέχρι τις 30 Απριλίου η ελληνική πλευρά πρέπει να απαντήσει στην αμερικανική, την οριστική της απόφαση για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού, το οποίο με βάση την πρόταση που υπάρχει είναι περίπου στο 1,5 δις δολάρια. Αυτό που φαίνεται είναι πώς το πρόγραμμα θα κριθεί στις καθυστερήσεις.

    Κι αυτό γιατί η αμερικανική εταιρεία φαίνεται πώς δεν ρίχνει το κόστος της αναβάθμισης για τα 85 αεροσκάφη κάτω από το 1,2 δισ. όταν η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πώς το μέγιστο ποσό που μπορεί να διατεθεί είναι το 1,1 δισ. δολάρια.

    Αναφορικά με τις φρεγάτες Fremm η κατάσταση είναι ακόμη πιο περίπλοκη. Από τη μία ο ίδιος ο ΑΝΥΕΘΑ Φώτης Κουβέλης έχει ανακοινώσει ότι γίνονται συζητήσεις και από τη Γαλλία μεταδίδεται άλλο κλίμα. Το ίδιο που υπάρχει και στο ΥΠΕΘΑ, όπου άλλες πηγές εκτός αυτών του ΑΝΥΕΘΑ αναφέρουν ότι το θέμα Fremm είναι “θεωρητικό”. Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro γράφει ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα “παραχώρησης” πλοίων στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

    Στο ίδιο μήκος κύματος και η La Τribune. Κάνει λόγω για παρανοήσεις μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας. Η εφημερίδα γράφει πως «η Ελλάδα ανακοινώνει ότι θα νοικιάσει αυτό το καλοκαίρι για πέντε χρόνια δύο φρεγάτες από τη Γαλλία. Στηρίζεται σε τηλεφωνική συνδιάλεξη μεταξύ του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν.

    Από την πλευρά της η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας δηλώνει ότι «δεν υπάρχει είδηση αν και φυσικά είμαστε διαθέσιμοι στους Έλληνες φίλους μας να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ακόμα πιο στενά». Διευκρινίζεται ότι η Γαλλία δεν έχει αναλάβει δέσμευση χρηματοδοτικής μίσθωσης. Ειδικά επειδή το Πολεμικό Ναυτικό δεν φαίνεται να έχει την ικανότητα να δανείσει δύο φρεγάτες στην Ελλάδα».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    6 Σχόλια

    1. Βγαίνουν καί κάνουν δηλώσεις χωρίς να έχει κλείσει ούτε κάν προφορικά η συμφωνία…. Γιά νά αλλάξουν τήν ατζέντα στόν δημόσιο διάλογο!. Αλλά τους γύρισε μπούμερανγκ αφού τους άδειασαν οι γάλλοι “γιά ποιά συμφωνία μιλάτε”……… Γιά μία ακόμα φορά απέδειξε τήν ανικανότητα τής η κυβέρνηση Συριζανελ καί τήν προχειρότητα πού αντιμετωπίζει όλα τά ζητήματα…

    2. ΘΑ ηθελα να σας δω οταν ο μεμετης φτασει να κοβει βολτες στην Ζακυνθο πως θ τον αντιμετωπισετε? με σφεντονες?

    3. ΜΕΓΑΛΟ ΡΕΖΙΛΙ.βγαινουν και κανουν δηλωσεις χωρις καν συμφωνια

    4. Να λειτουργήσει η δική μας βιομηχανία όπλων, σε συνεργασία με τους Ρώσους. Αυτοί θέλουν να μας εξοντώσουν. Να μας φέρουν σε πόλεμο με τους Τούρκους και μετά να μας αφήσουν, όπως έγινε στη Μικρασιατική Καταστροφή. Στόχος των σκοτεινών κέντρων, η διάλυση του ελληνισμού. Έτσι έλεγαν και τότε που μας έστειλαν στο Σαγκάριο και ύστερα μας παράτησαν να μας σφαγιάσουν οι ορδές του Κεμάλ. Πρέπει να ξυπνήσουμε. Πρώτα από όλα είναι αναγκαία η ανασυγκρότηση όλου του πατριωτικού χώρου και η δημιουργία Ενιαίου Πατριωτικού Μετώπου. Οι Εβραίοι δεν το θέλουν αυτό και έχουν ορκιστεί να μην το επιτρέψουν, επειδή ο Παπαδόπουλος δεν τους άφησε το 1972 στο πόλεμο με την Αίγυπτο, να χρησιμοποιήσουν τον εναέριο χώρο της Ελλάδας και έχασαν τη Χερσόνησο του Σινά, που είναι υψίστης στρατηγικής, αλλά και ιστορικής σημασίας για αυτούς και από τότε μας έφεραν όλες τις έκφυλες, σατανικές αριστερές κυβερνήσεις. Άμεση ανάγκη για την ύπαρξή μας, 1) η συγκρότηση Ενιαίου Πατριωτικού Μετώπου και 2) η άμεση λειτουργία της ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας μας και η συνεργασία μας με τους Ρώσους. Δεν έχουμε περιθώρια. Είναι μονόδρομος

    Comments are closed.