ΩΡΑ 18:30! ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

    Κοινοποίηση:
    enoples-dinamis-550x330

    Η νέα ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προσανατολίζεται σε μία σειρά αλλαγών στις ένοπλες δυνάμεις
    Συγκεκριμένα, ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, αναμένεται να προχωρήσει σε 4 αλλαγές.

    Αρχικά, οι αρχηγοί όλων των Δυνάμεων έχουν ζητήσει την πρόσληψη 2000 επαγγελματιών οπλιτών καθώς το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί. Ο Στρατός Ξηράς χρειάζεται 1200 οπλίτες, εκ των οποίων οι 400 για τις Ειδικές Δυνάμεις, 400 προορίζονται για θέσεις τεχνικού προσωπικού και 400 για τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Οι 800 που απομένουν για να συμπληρωθεί ο αριθμός 2000 είναι για το Πολεμικό Ναυτικό και την Αεροπορία.

    Επόμενος στόχος τη νέας ηγεσίας του υπουργείου είναι η ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας, ώστε να επιταχυνθούν σημαντικά εξοπλιστικά προγράμματα.

    Ακόμα ένας τομέας που αναμένεται να δεχθεί αλλαγές έχει να κάνει με τις μεταθέσεις των στρατιωτικών. Το υπουργείο Άμυνας προσανατολίζεται σε αλλαγές με στόχο να επιλύσει χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν το προσωπικό του Στρατού αλλά και τις οικογένειές τους, σχετικά με τα μόρια που παίρνουν όταν υπηρετούν στην παραμεθόριο.

    Τέλος, όσον αφορά τη στρατιωτική θητεία αναμένεται να αυξηθεί κατά 3 μήνες στον Στρατό Ξηράς και η διάρκεια να γίνει 12 μήνες όπως είναι και στο Πολεμικό Ναυτικό και την Αεροπορία. Επίσης στα σχέδια είναι να γίνει υποχρεωτική η στράτευση στα 18, να γίνει εθελοντική η στράτευση των γυναικών, να διευθετηθούν οι υποθέσεις των ανυπότακτων και τέλος να υπάρξει σχέδιο με τακτικές προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών.


    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    6 Σχόλια

    1. Καλα, ε! Μας εχουν και για πολυ, ηλιθιους. Ολα τα προηγουμενα χρονια, το Στρατευμα αποδυναμωθηκε, λογω των απαιτησεων, της Τροικα και τωρα, την κανουν, γυριστη;;; Για τις προσληψεις, ρωτησε την τροικα και αυτη, συμφωνησε;;; Διοτι η Τροικανοι, απαγορευουν, τις προσληψεις. Οσο, για τα εξοπλιστικα προγραμματα, να τα αφησει, κατα μερους. Και να μας πει, τι αγοραζαν, ολα αυτα, τα χρονια, κατοπιν των πιεσεων και των εκβιασμων, Γερμανων και Γαλλων, για την αγορα οπλων, ωστε μετα, να μας δανεισουν.

    2. Στρατοκαβλίαση και αστυνομοκρατία για να χαίρονται οι ούγκανοι μπατριώτες και να ξεχνάνε την φτώχεια τους.

      Αντί για δασκάλους προσλαμβάνει μπάτσους και καραβανάδες ο πανέξυπνος Κυριάκος γιατί σου λέει άμα αρχίσουμε και βγάζουμε μορφωμένους πολίτες αντί για τα ζώα που με ψήφισαν θα πάω στο 1%.

    3. Τα κάαυ, τα πρατήρια και οι λέσχες θα κλείσουν; Θα τελειώσουν επιτέλους τα τζαμπατζηλίκια; Τι θα πετύχουν με αύξηση θητείας; Θα αντιμετωπιστεί… έτσι το οπλικό σύστημα Σ-400 των τουρκόγυφτων;

    4. Γενικολογίες σαν να διαβάζουμε προεκλογικό πρόγραμμα.Σιγά μην τα βάλει με τους ανυπότακτους και σιγά μην αφήσουν οι κουλτουροφιλελέδες να αυξηθεί ο χρόνος στράτευσης και μάλιστα από τα 18.

    Comments are closed.