ΕΣΚΑΣΕ “ΒΟΜΒΑ” ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΝΔ: “ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ – ΑΝ ΠΕΣΕΙ Η ΔΕΗ, ΘΑ ΠΕΣΕΙ Η ΧΩΡΑ”

    Κοινοποίηση:
    dei

    «Η ΔΕΗ δεν έχει χρήματα ούτε να αγοράσει κολώνες είναι σε άσχημη κατάσταση δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί, κανείς δεν είναι τρελός να την πάρει» προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος περιέγραψε την τραγική κατάσταση της επιχείρησης.

    Η ΔΕΗ τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, είχε 90 εκατ. ευρώ κέρδη το 2014 και τώρα έχει 900 εκατ. ευρώ ζημιές το χρόνο.

    «Ποιος θα πάρει τις ζημιές με το ‘’καλημέρα’’;» διερωτήθηκε.

    «Παλεύουμε να μη μείνει η χώρα στο σκοτάδι, ήδη έχουν γίνει τοπικά μπλακ άουτ όπως στην Αθήνα και στο Λασίθι» σημείωσε ο υπουργός Ενέργειας.

    «Αν πέσει η ΔΕΗ, η μεγαλύτερη ελληνική επιχείρηση των Βαλκανίων, θα πέσει η χώρα» δήλωσε δε.

    «Το σύστημα ηλεκτρικής ενεργείας είναι σε οριακή κατάσταση…

    Την Πέμπτη το πρωί έπαιρνα εγώ ο ίδιος τους μεγάλους παίκτες της αγοράς ηλεκτρικής ενεργείας και ζητούσα γεννήτριες, δεν υπήρχαν, έχουν πάει σχεδόν όλες σε Κρήτη, Ρόδο Σαντορίνη για να κρατηθούν (η ηλεκτροδότηση) τα νησιά δεν έχουν γίνει τόσα χρόνια οι συνδέσεις των νησιών με υπόγεια καλώδια ιδίως της Κρήτης» επισήμανε ο υπουργός.

    «Οι στύλοι του ΔΕΔΔΗΕ, οι κολώνες, δεν είναι σε μεγάλη επάρκεια διότι η ΔΕΗ δεν έχει λεφτά για να δώσει στη θυγατρική της το ΔΕΔΔΗΕ να αγοράσει κολώνες εκεί είμαστε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Δε θέλουμε να αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ διευκρίνισε πάντως ο υπουργός.

    Ο Κωστής Χατζηδάκης σχολίασε ότι έχουν γίνει σειρά από άστοχες επιλογές από την προηγούμενη κυβέρνηση, με βασική αυτή που έγινε το καλοκαίρι του ’15 όταν η τότε κυβέρνηση συμφώνησε με την τρόικα να πάει η ΔΕΗ από το 90% στο 50% της αγοράς σε πέντε χρόνια έναντι μηδενικού οικονομικού ανταλλάγματος.

    «Ο ορκωτός ελεγκτής Ernest & Young είπε ότι η ΔΕΗ είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, δεν το είπα εγώ» τόνισε.

    Σύμφωνα με τον υπουργό «η ΔΕΗ είναι παγιδευμένη δεν μπορεί να ανεβάσει τα τιμολόγια γιατί θα χάσει πελάτες δεν είναι πια μόνη της – μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, δεν θα ήθελαν πολλοί πολιτικοί να είναι στη θέση μου».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    25 Σχόλια

    1. Φυσικά για αυτό ,φταίει καθαρά ο ΣΥΡΙΖΑ που προέτρεπε τον κόσμο να μην πληρώνει ,διόδια ,ΔΕΗ και διαφορα τέτοια . Η ΔΕΗ ακόμα και την Περίοδο του δεύτερου μνημονίου είχε μεγάλα κέρδη , τις ζημιές της απέκτησε επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ! Τώρα ετοιμάσου συνεπή Έλληνα να πληρώσεις τα κερατιατικα για να μην μπει λουκέτο στην χώρα ,εάν μπει λουκέτο στην ΔΕΗ

    2. 40 και πλέον χρόνια η μεταπολιτευση τον έπαιζε και έκανε μπίζνες με τα λεφτά του Ελληνικού λαού… Τι δεν καταλαβαίνετε;;… Από την μία ή συνδυκαλιστικη μούργα από την άλλη η αδιαφορία…. Αυτά είναι τα βόθρο λύματα των κομμάτων…

    3. Της κάνω και την φορολογική δήλωση και τεκμήρια δεν υπάρχουν το ξέχασα αυτό για να έχεις όλες τις απαντήσεις κομπλέ λαοπλάνε ποπέ

    4. Ποπέ όνομα και πράγμα το ποσό είναι μαζί με την επικουρική όπως το έγραψα ακριβώς και κάτι ψιλά παραπάνω διότι κράτησε ως κύρια του συζύγου και μειώθηκε στο 50% η δική της . Όσο για τους λογαριασμούς ρεύματος εγώ τους πληρώνω και είναι εξάμηνοι για αυτούς που το ξέρεις . Για να μάθουν οι άλλοι όμως είναι περίπου 60 ευρώ ο ένας και 50 ευρώ ο άλλος και τα κλιματιστικά ( 2 ) και τα ηλεκτρικά καλοριφέρ καίνε όλη μέρα . Δηλαδή 110 ευρώ τον χρόνο . Εγώ πάντως πληρώνω για ΔΕΗ με τις ίδιες περίπου καταναλώσεις 20 φορές περισσότερα . Αυτά για το ψεύτης που τόλμησες να πεις και έχω τα χαρτιά 5 περίπου παρελθόντων ετών στα χέρια μου από την γιαγιά χείρα σε χήρα προύχοντα . Είμαι ανιψιός και είναι τα γραφόμενα γνωστά σε όλους που τα ίδια γράφουν και γράφει συνήθως αυτός που έχει και τις αποδείξεις γιατί μπορεί να μπλέξει . Μην ψάχνεις να κάνεις τον κακομοίρη για αφελείς να σου χτυπήσουν παλαμάκια στην @@ριά σου

    5. βιαζονται να την κανουν δωρο σε ιδιωτες. ΝΑ αποδειξει και η νουδουλα πως πανω απο ολα ξερει να υπερασπιζεται τα συμφερονταν των ξένων. Ο ελληνικος λαος απαθής και αποβλακωμενος επιθυμηθει το ξεπουλημα της ΔΕΗ . τοσο μαλακα τον εχουν κανει. Το κλεβουν και λέει και ζητω! Χανει κερδηυ το κρατος που θα του τα παραουν αυριο με φορους και ο μαλακας ο νεοελληνας χαιρεται. .. το παιζει και πατριωτη ο λακαμας …καλα του κάνουν και οι πραγματικά ανωτεροι λαοι του εχουν περασει αλυσιδα στην μυτη και το σερνουν απο εδω κι απο εκει , οπως εκαναν οι Ολλανδοι στους κογκολεζους. Βλαξ και ζωο. αυτο είναι.

    6. Χαλυβουργικη μια χαρα εμας για 300 ευρο 3,5 μηνες που δεν ειχαμε μας κοψαν το ρευμα….

    7. Τη Δ.Ε.Η. την έχουνε χρεωκοπήσει από τα πρώτα μνημόνια που έχει υπογράψει και η Νέα Δημοκρατία, Έχουν υπογράψει ότι με το 2020 θα πρέπει να έχει χασει το 50% των πελατών της, Γενικότερα έχει δρομολογηθεί το ξεπούλημα της Εδώ και καιρό. Επίσης Μην ξεχνάμε ότι μέσα τη Δ.Ε.Η. Εκτός άπο Όλα τα κερατιατικα Επί Σαμαρά Βενιζέλου Είχαν περασει και τον ενφια, Όλα αυτά τα Έχει Υπογραψει κα ο Μητσοτακης.

    8. χατζηδακη αν τα βρηκες δυσκολα να παραιτηθειςμωρη π@υστρα, αλλα αυτα ειναι του κολου τα παραμυθια που λετε στους ηλιθιους ψηφοφορους προκειμενου να ξεπουληστε τζαμπα την ΔΕΗ

    9. Απλώς θέλουν να την ιδιωτικοποιήσουν. Να δημιουργήσουν άλλο ένα ιδιωτικό μονοπώλιο.

    10. Κρητικε εισαι ΨΕΥΤΗΣ οι συνταξιούχοι πληρωνουν μειωμενο ρευμα και τους φορολογουν ως τεκμηριο και αυτό και η συνταξη της χηρας δεν είναι τοσα αλλα τα μισα λογω θανατου του συζηγου της…αντε κοιτα τα χαλια σου και μην ασχολεισε με τους αλλους ψευταρά

    11. Όλες οι εγκληματικές ενέργειες έγιναν από την προηγούμενη κυβέρνηση, που το μόνο που την ενδιέφερε ήταν το προσωπικό βόλεμα των ημέτερων και του Τσίπρα βέβαια. Για αυτό συμφωνούσε με όλους και για όλα και έδινε παραπάνω από ότι του ζητούσαν. Ο ελληνικός λαός οφείλει να συμπαρασταθεί στη κυβέρνηση αυτή, που προσπαθεί να βρει λύσεις σε όλα τα προβλήματα

      1. Σε ποιους τα λες,δεν διαβαζεις τα σχολια των ανεγκεφαλων,φταιει ο Μητσοτάκης για την ΔΕΗ και θελει να την πουλησει,το μακελειο εγινε τελικα το αντρο των συριζαιων.

    12. Είδα με τα μάτια μου λογαριασμό ΔΕΗ χείρας συνταξιούχου ΔΕΗ και εκκαθαριστικό σύνταξης . Σε αυτά εκτός απ την ελάχιστη και μηδαμινή χρέωση στις κιλοβατώρες δεν έχει καθόλου χρεώσεις όπως σε εμάς τους θνητούς για την υπόλοιπη ληστεία μας με τα άλλα καπέλα προς όλους τους άλλους . Πληρώνουμε όλα τα παχυλόμισθα κοπρόσκυλα της ΔΕΗ ακόμη και μετά τον θάνατό τους μέσω των χειρών τους . Η συγκεκριμένη είναι 93 ετών και θα ζήσει άλλα 20-30 . Άσε που η σύνταξη χείρας είναι περίπου 1.200 ευρώ για τον εν λόγω θανόντα κλητήρα εκτός από την δική της που μειώθηκε ελάχιστα . Αυτά στον ΟΤΕ για τους υπαλλήλους του έχουν κοπεί οριστικά προ πολλών ετών

    13. Σκατοψυχοι και αχρηστοι ειστε ρε την μια σας φταινε οι αστυνομικοι την αλλοι οι ναυτικοι την παραλλη οι οι ταριφες….επειδή ειστε τεμπελχανάδες φασιστες και αχρηστοι και ζειτε μεσα στην μιζερια και την μισανθρωπια νομιζετε ότι παντα φταινε αλλοι για σας οοοχι εχει ο γειτονας κατσικα να ψωφησει….αντι να αποκτησετε και εσεις…και το χειροτερο είναι ότι ειστε ανεπάγγελτοι ρε πατε να δουλεψτε λιγακι…και μην μου πειτε δεν εχει δουλειες να πατε σε οικοδομες και χωράφια ρε αχρηστοι….αφου και οι ξενοι σας φταινε για δεν πατε εσεις στην θεση τους??

    14. Το καλό είναι ότι ο κόσμος τους έμαθε τους ξέρει τους καταλαβαίνει γρήγορα.
      Τέτοια παραμύθια να λένε σαν το Χατζηδάκη που απλά εκτελεί εντολές ξεπουλήματος της ΔΕΗ και θα τους αρχίσουν με τις ντομάτες πολύ νωρίτερα από ότι το συριζα.
      Κανείς δεν πιστεύει πλέον τα παραμύθια τους.Και αν κάποιοι καταρχήν τα χάψουν ευτυχώς είναι πολλοί όπως διαβάζω και εδώ που αμέσως θα ξυπνάνε και τους υπόλοιπους.
      Να τα ξeχάσουν τα παλιά να βάλουν τον κώλο τους κάτω και να δουλέψουν γιατί με τέτοια παραμύθια γρήγορα θα πάνε να βρουν τους συρiζαίους.Ο λαός δεν αντέχει άλλο σφίξιμο του ζωναριού.

    15. Φ πιο βλακας δεν γινεται να εισαι…ποτε κανεις δεν παιρνει τοσα …και επειδή μερικοι ασχετοι γινονται ρομπες ,θα πρεπει να μαθουν ότι το προσωπικο της ΔΕΗ δεν είναι δημόσιοι υπαλληλοι είναι υπαλληλοι ιδιωτικου δικαιου η εταιρια επισης απασχολει πολλους ιδιωτες ελευθερους επαγγελματιες για πολλες εργασιες…κρατικοδίαιτοι και αυτοι εεε?? μην μιλατε μερικοι χωρις να ξερετε ότι πατατα σας σερβιρουν την παπαγαλίζετε…

    16. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΜΙΣΘΑΡΕΣ ΕΦΑΠΑΞ ΣΥΝΡΣΞΣΡΕΣ ΤΖΑΜΠΑ ΡΕΥΜΑ ΙΣΟΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ

    17. Την ετοιμάζουν για ξεπούλημα σε κάποιον δικό τους που τους βοήθησε για την εξουσία και άρχισαν τα παραμύθια.
      Λες και δεν τον ξέρουμε τον αποτυχημένο Χατζηδάκη.
      Άρχισαν τα ίδια με το που ανέβηκαν στην εξουσία.
      Έτσι θα ξεπουλήσουν τα πάντα.
      Έλληνα ξύπνα και δες σε ποιους έδωσες 40% .

    18. απο τη μια λεει πως ειναι η μεγαλυτερη ελληνικη εταιρεια των βαλκανιων και απο την αλλη οτι δεν ειναι κανεις τρελλος να την παρει. το χουν ηδη κανονισει το ξεπουλημα-χαρισμα και εχουν βρει και τον αγοραστη πολυ πριν τις εκλογες. οπως λεει και ο φιλος απο κατω τρομακρατουν τον κοσμο για να το περασουν ως αναγκαιοτητα. αλλα νδ ηθελε ο σκατολαος.

    19. Ναι βέβαια όταν κυβερνούσε το βρωμερό σύστημα ΝΔ ΠΑΣΟΚ επι 40 χρόνια ήταν όλα στην εξυγίανση Ε;

    20. Αντε ρε χαχα ξερολα , ποιοι τεράστιοι μισθοι ρε ? τα κουπόνια σιτισης σε πειραξαν? ξερεις ποσο μισθο λαμβανει ενας μεσος εργαζόμενος της ΔΕΗ??? Το γεγονός ότι ολες οι δημοσιες υπηρεσίες,δημοι και πολλοι ιδιωτες χρωστανε δις δεν σε απασχολει?
      Ουτε φυσικα σε ενοχλεί ότι οσοι είναι βουλευτες και υπουργοι που και εσυ ψήφιζες δεν πληρωνουν μια για ρευμα…. ισως να μην γνωρίζεις ότι την ΔΕΗ την εβαλε μεσα ο Βενιζέλος με τα χαρατσια , ουτε ότι επι συριζα με τα κοινωνικα τιμολογια την εβαλαν επιπλέον 1 δις .

      1. Κάτι 300χίλιαρα εφάπαξ τα ξέχασες; Κρατικοδίαιτε τύπε.

      2. επι συριζα με τα κοινωνικα τιμολογια την εβαλαν επιπλέον 2 δις .

    21. Την κατακλυσμική ατάκα “αν πέσει η ΔΕΗ θα πέσει η χώρα” την επαναλαμβάνουν όλα τα πρωτοκλασσάτα μαντρόσκυλα της ΝΔ, Γεωργιάδης, Χατζηδάκης κτλ. και φυσικά όχι τυχαία. Δημιουργούν συνθήκες τρόμου απλά για να μπορέσουν να δικαιολογήσουν τη φάπα που θα φάει ο τζανετάκος-ελληνάκος για να τη σώσει…

      Όπως πριν λίγα χρόνια τα ίδια μαντρόσκυλα έδιναν γραμμή στα παπαγαλάκια των ΜΜΕ για την καταστροφή της χώρας αν “έπεφταν οι τράπεζες”, κάτι το οποίο θα ξανακάνουν στο εγγύς μέλλον αφού οι κούφιες τράπεζες δεν σώζονται με τίποτα…

      Σε όλους αυτούς έχω να πω το εξής: Μην κουράζεστε άδικα. Εκατομμύρια καθυστερημένοι-διαλυμένοι από εσάς τους ίδιους βρέθηκαν να σας ξαναψηφίσουν. Σκίστε τους χωρίς σάλιο και χωρίς να το πάτε ύπουλα και γύρω-γύρω. Πάλι θα σας ξαναψηφίσουν.

    22. Να δίνουν τεράστιους μισθούς και εφάπαξ τόσα χρόνια ήξεραν, να δίνουν κουπόνια σίτισης συν το μισθό ήξεραν, να χρωστάει ο κάθε χαλυβουργακιας ήξεραν τώρα αυτά είναι τα αποτελέσματα.

    Comments are closed.