ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ! ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ! Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.– ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ & ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ – ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΑΣΠΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ – ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Η ΔΙΑΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΕΡΙΤΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ–ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ (ΒΙΝΤΕΟ & ΕΙΚΟΝΕΣ)

    Κοινοποίηση:
    Ο12

    • Πάνω από την Αττική η «Βικτώρια» αφού προκάλεσε χάος στο Ιόνιο.
    • Το μεσημέρι αναμένεται να πλήξει περισσότερο την Αττική η κακοκαιρία.
    • Δρόμοι γεμάτοι λάσπη στην Κεφαλονιά.
    • Καταστροφές και κλειστά σχολεία στην Κέρκυρα.
    • Ο καιρός σήμερα, αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ.

    Σε επιφυλακή βρίσκονται Πολιτική Προστασία-Πυροσβεστική- Άμεσος Δράση και όλες οι αρχές για να βοηθήσουν κατοίκους, ειδικά σε πληγείσες περιοχές που εδώ και μισό αιώνα, κατέστρεψαν Μαυρογιαλούροι πολιτικοί και ξεπουλημένοι καραγκιόζηδες της τοπικής αυτοδιοίκησης (Μάνδρα- Ελευσίνα Ασπρόπυργος εν γένει δυτικά προάστια).

    Οι κάτοικοι να προσέχουν και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις. Ίδια ίσως και χειρότερη κατάσταση αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στις υπόλοιπες δύσκολες περιοχές της Ελλάδος. Οποιοδήποτε πρόβλημα , μπορείτε να το αναφέρετε στις αρχές αλλά και εδώ υπό μορφή μηνύματος και σχολίου.

    Για οτιδήποτε νεώτερο θα σας ενημερώσουμε. Η ομάδα του makeleio.gr είναι δίπλα σας

    Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 – 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | makeleio.xios@gmail.com

    Το βράδυ ήταν βροχερό στην Αττική, με τις αστραπές και τις βροντές να συνοδεύονται από δυνατή βροχή. Και μπορεί νωρίς το πρωί η κατάσταση να ήταν καλύτερη, αλλά έπεται… συνέχεια.


    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η «Βικτώρια» έφερε κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους της Αττικής – Δείτε που χρειάζεται υπομονή (ΦΩΤΟ)

     Ο ΚΑΙΡΟΣ

    Την πορεία της κακοκαιρίας «Βικτώρια», η οποία από το μεσημέρι της Τρίτης έχει αρχίσει να «χτυπά» στο Ιόνιο και στη συνέχεια, σε άλλα σημεία της δυτικής Ελλάδας, κατέγραψε ο Ευρωπαϊκός μετεωρολογικός δορυφόρος Meteosat-11.

    Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr παρουσίασε το βίντεο με την πορεία του χαμηλού της κακοκαιρίας ως και σήμερα το απόγευμα, ενώ οι εικόνες έχουν υποστεί την απαραίτητη επεξεργασία. Επιπλέον, το βίντεο παρουσιάζει και τους κεραυνούς που κατέγραψε το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

    Δείτε το βίντεο

    Η πρόβλεψη για την Τετάρτη

    Σήμερα Τετάρτη η κακοκαιρία ήδη έχει τσακίσει και την Αθήνα, ενώ την Πέμπτη ισχυρά καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν την Εύβοια.

    Αναλυτικά, την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, θα επηρεαστούν από ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

    Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος, με εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Από τις πρωινές ώρες και μέχρι το μεσημέρι η κεντρική Μακεδονία, η ανατολική Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η Εύβοια και πιθανώς πρόσκαιρα η Θεσσαλία και οι Σποράδες.

    Από τις πρώτες πρωινές ώρες και μέχρι το βράδυ η δυτική Κρήτη, σταδιακά οι Κυκλάδες, η ανατολική Μακεδονία και η υπόλοιπη Κρήτη. Αργά το βράδυ η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

     χαρτισ-καιροσ

    ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (14-11-2019)

    Η Θράκη τις πρωινές ώρες και μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του
    ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, οπότε τα φαινόμενα προβλέπεται
    να εξασθενήσουν.

    Νότιοι άνεμοι με ένταση 8 έως 9 μποφόρ θα πνέουν στα δυτικά από
    τα ξημερώματα της Τρίτης (12-11-2019) μέχρι τις πρωινές ώρες της
    Τετάρτης (13-11-2019), οι οποίοι στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες της
    Τρίτης θα φτάσουν σε επίπεδο θύελλας, τοπικά 10 μποφόρ.

     Ρίο-Αντίρριο: Κλειστή η πορθμειακή γραμμή λόγω ισχυρών ανέμων

    Δεν εκτελούνται δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

    Τα πλοία της γραμμής παραμένουν δεμένα από αργά το βράδυ της Δευτέρας.

    Πλημμύρες και καταστροφές στην Κέρκυρα

    Η κακοκαιρία Βικτώρια μετέτρεψε τους δρόμους στην Κέρκυρα σε ορμητικά ποτάμια ενώ έκανε την εμφάνιση της στο νησί από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες χθες Τρίτη.

    Οι δυνατοί άνεμοι στο νησί που έφτασαν μέχρι και τα εννέα μποφόρ, κράτησαν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της Κέρκυρας, της Λευκίμμης και της Ηγουμενίτσας, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος, «έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμό δρόμων από δέντρα και κλαδιά, αλλά και άντληση νερών από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα».

    Σε πολλά σημεία του νησιού έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις, ενώ υποχώρησε τοιχίο στην παλιά εβραϊκή συνοικία όπως βλέπετε και στη φωτογραφία του corfutvnews.gr.

    Η κακοκαιρία προκάλεσε πολλές διακοπές ρεύματος και υδροδότησης, ενώ στην παραλιακή της Γαρίτσας έχει διακοπεί η κυκλοφορία, καθώς τα κύματα της θάλασσας κατάφεραν να «πνίξουν» τον παραλιακό δρόμο.

    Δείτε τις φωτογραφίες του corfupress.com

    Κεφαλονιά: καταπλακώθηκαν σπίτια από λάσπες

    Η κακοκαιρία Βικτώρια χτύπησε και την Κεφαλονιά, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στο πέρασμά της, με πλημμυρισμένους δρόμους και καταστροφές ακόμη και σε σπίτια.

    Οι περιοχές του νησιού που επλήγησαν περισσότερο ήταν τα χωριά Νυφί και Αγία Ευθυμία. Μεγάλοι χείμαρροι με λασπόνερα και κάθε είδους υλικά πέρασαν μέσα από τις δύο κατοικημένες περιοχές.

    Τέσσερις οικίες στο χωριό Νυφί καταπλακώθηκαν από λάσπες και υλικά, ενώ κινδύνευσε και μία γυναίκα, η οποία χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί από το ειδικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και να μεταφερθεί καλά στην υγεία της, σε ασφαλές σημείο.

    Δείτε τις φωτογραφίες από το kefaloniapress.gr

    Είναι χαρακτηριστικό, πως σε πολλά σπίτια όπως αυτά που βλέπουμε παρακάτω, οι κάτοικοι δεν μπορούν να βγουν ούτε στα μπαλκόνια. Όλοι καλούνται να αντιμετωπίσουν την ίδια κατάσταση, περίπου ένα μήνα μετά την τελευταία πλημμύρα στις 5 Οκτωβρίου.    

    Απελπιστική η κατάσταση και στην Αγία Ευφημία. είναι η τρίτη φορά που επαλαμβάνεται το συμβάν σε διάστημα ενός μήνα με τους κατοίκους να είναι εξαγριωμένοι με την κατάσταση, απαιτώντας άμεσα τουλάχιστον προσωρινή λύση να ανακόψει το πρόβλημα.

    Κατέρρευσε διάβαση στα Χανιά

    Προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει τα Χανιά, με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες βροχοπτώσεις.

    Στην περιοχή «Αλικιανός» του δήμου Πλατανιά υποχώρησε μέρος της πρόχειρης διάβασης που συνδέει το χωριό με την ενδοχώρα, ενώ από τον δήμο συνιστάται η προσοχή των οδηγών που κινούνται στο επαρχιακό δίκτυο προς τα χωριά Πατελάρι και Κουφός, λόγω κατολισθήσεων που υπάρχουν σε σημεία του δικτύου.

    Όπως βλέπουμε στο επόμενο βίντεο, η έντονη βροχόπτωση έχει αποκολλήσει την πρόχειρη διάβαση στον Κερίτη γεγονός που έχει διακόψει πλήρως την κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο.

    Ως γνωστόν, στην πρόσφατη “θεομηνία” (στις αρχές του 2019) στα Χανιά, η ιστορική γέφυρα του Κερίτη είχε καταστραφεί και οι κάτοικοι του Αλικιανού είχαν κατασκευάσει μια πρόχειρη διάβαση για να διευκολύνει τη διέλευση τους από τον Αλικιανό προς τα Χανιά.

    Το πέρασμα της κακοκαιρίας στο Ρέθυμνο

    Ισχυρή βροχόπτωση επικρατεί από αργά χθες το βράδυ στο μεγαλύτερο τμήμα του Νομού Ρεθύμνης, χωρίς όμως να έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στις αστικές περιοχές, τον Βόρειο Οδικό Άξονα και το επαρχιακό οδικό δίκτυο.

    Σήμερα, από τις 6:00 έως τις 7:30, η βροχόπτωση ήταν τόσο ισχυρή, ώστε η κυκλοφορία των οχημάτων στον ΒΟΑΚ, στο ύψος του Ρεθύμνου από και προς Χανιά, γινόταν με πολύ μεγάλη δυσκολία. Στην περιοχή του Καβρού Γεωργιούπολης υπήρξε χαλαζόπτωση, η οποία δημιούργησε προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.

    Η βροχόπτωση συνεχίζεται μέχρι και αυτήν την ώρα, χωρίς όμως να έχουν αναφερθεί περαιτέρω προβλήματα.

    Στα Μυριοκέφαλα του Δήμου Ρεθύμνης έχουν σημειωθεί μικρές κατολισθήσεις σε πρανή και υπερχείλιση του ποταμού και έχει κλείσει το ένα ρεύμα του επαρχιακού δικτύου. Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρεθύμνης, Δημήτρης Λελεδάκης, καλεί μέσω του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων τους διερχόμενους οδηγούς να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας, να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν -εάν έχουν επιλογή διέλευσης- τα σημεία όπου υπάρχουν μικροί χείμαρροι και κατολισθήσεις.

    Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης, Νίκο Λαγουδάκη, το κύμα κακοκαιρίας πλήττει κυρίως τα Χανιά και λιγότερο το Ρέθυμνο, χωρίς μέχρι αυτήν την ώρα να έχουν αναφερθεί σοβαρά προβλήματα ή να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    7 Σχόλια

    1. Οι Ανεμογεννήτριες φταίνε…Γιατί διαμαρτύρεστε; Γιατί δεν αντιδράσατε όταν τις τοποθετούσαν στα βουνά σας;

    2. Εεεεε αφού είναι ΨΕΜΑΤΑ η κλιματική αλλαγή……………….
      ΜΑΚΑΚΕΣ ΟΛΟΙ ΞΥΠΝΑΤΕ

      1. Πάντα γίνονταν αυτά τα φαινόμενα, ψέματα η κλιματική αλλαγή.
        Σανό για πρόβατα.

      2. Η ηλιθιότητα του να μην ξερεις τα πνευματικά και το που ζεις ειναι η κλιματική αλλαγή στόκε.

    3. Η “πρόχειρη” διάβαση στόν “Αλικιανό” Χανιων είχε σε αντικατάσταση τού γεφυριού που είχε καταρεύσει, τρείς σωληνήνες Φ100[;] που κατά τήν άποψη[προσωρινή βέβαια!] τών ηλιθίων που τίς έβαλαν θά μπορούσε νά δεχτεί τά νερά από τό ρέμα ακόμη καί σέ περίπτωση ισχυρής βροχόπτωσης!
      Ότι καί νά πείς, η βλακεία δέν ξεπερνιέται σέ αυτόν τόν τόπο μέ τίποτα!

    4. ΜΕ ΤΈΤΟΙΟ ΓΚΑΝΤΕΜΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ;

    5. κάνουν πολλές μαγκιές, αυθαίρετα, μπαζώνουν ρέμματα, βάζουν χαμηλής ποιότητας υλικά, τρώνε το δημόσιο χρήμα που προορίζεται για δημόσια έργα……με μία βροχούλα επέρχεται το χάος……χαίρομαι που υπάρχουν συνέπειες για τις συνειδητές επιλογές.

    Comments are closed.