ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΕΤΡΟ! Ο ΤΑΧΙΑΟΣ ΔΙΝΕΙ ΣΤΥΓΝΑ ΤΟΝ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ -“ΥΠΗΡΞΕ ΔΙΑΡΚΗΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ”

    Κοινοποίηση:
    taxiaos-bakogiannis

    Δύο διαφορετικές απόψεις σχετικά με τη μετονομασία του σταθμού του μετρό «Ευαγγελισμός» σε «Παύλος Μπακογιάννης» έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες, με την οικογένεια Μπακογιάννη να αρνείται την πρόταση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. και τον πρόεδρο της εταιρείας, Νίκο Ταχιάο να υποστηρίζει πως η οικογένεια όχι μόνο ήταν ενήμερη εξαρχής για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αλλά επρόκειτο και να χρηματοδοτήσει την τιμητική εκδήλωση της μετονομασίας.

    Νίκος Ταχιάος: Υπήρξε διαρκής συνεννόηση με την οικογένεια

    Σε ανάρτησή του στο Facebook για το θέμα, ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. απαντά στην ανακοίνωση της οικογένειας Μπακογιάννη, που είχε προηγηθεί το μεσημέρι της Κυριακής, λέγοντας πριν από τη δημοσιοποίηση της απόφασης υπήρξε διαρκής συνεννόηση  με την οικογένεια του Παύλου Μπακογιάννη, η οποία, κατά τον ίδιο, επρόκειτο να χρηματοδοτήσει και την τιμητική εκδήλωση στην οποία θα γινόταν κι επίσημα η μετονομασία του σταθμού «Ευαγγελισμός» σε «Παύλος Μπακογιάννης».

    4459375

    Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Νίκου Ταχιάου στο Facebook:

    «Έχω αποφύγει να σχολιάσω το θέμα της μετονομασίας των σταθμών του μετρό της Αθήνας, πριν να έχω εικόνα της κατάληξής του. Τώρα, μετά την ανακοίνωση της οικογένειας Μπακογιάννη, οφείλω να το κάνω:

    1. Δεν μου ήρθε ξαφνικά θεία επιφοίτηση και με το “καλημέρα” ένας Θεσσαλονικιός πρόεδρος της Αττικό Μετρό αποφάσισε να βαφτίσει ξανά τους σταθμούς της Αθήνας. Το θέμα έφτασε σ’ εμένα απολύτως ώριμο και σε πλήρη γνώση όσων η ανάμειξη είναι προφανής και άγγιζαν οι συνέπειες της απόφασης. Άλλωστε, για κανέναν στη σημερινή διοίκηση της Αττικό Μετρό, ο Παύλος Μπακογιάννης δεν θα μπορούσε να είναι ένα όνομα σε μία ταμπέλα, όπως το ίδιο ισχύει αυτονόητα και για την οικογένειά του με την οποία υπήρξε διαρκής συνεννόηση στις λίγες αυτές ημέρες που έπρεπε να προλάβουμε την 30η επέτειο της δολοφονίας, αφού πέραν της πατρότητας της ιδέας, αυτή είχε αναλάβει και την δαπάνη της τιμητικής εκδήλωσης.
    2. Ξέρω καλά τις περιπλοκές μιας μετονομασίας, αφού έχω 20 χρόνια προϊστορίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μπορούσα να γνωρίζω και τις πολιτικές και τις τεχνικές παραμέτρους του εγχειρήματος. Δεν συμφώνησα να εισηγηθώ κάτι που δεν μπορούσα να υποστηρίξω σε πολλαπλά επίπεδα. Όσοι με γνωρίζουν, αντιλαμβάνονται ότι δεν θα το έκανα ποτέ.
    3. Στο πολιτικό επίπεδο πιστεύω ότι ο Μπακογιάννης έχει καταγραφεί ως συνώνυμος της εθνικής συμφιλίωσης, όπως και ο Παναγούλης ως σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα. Σε μία εποχή που όλα αυτά μοιάζουν σε πολλούς “ψιλά γράμματα” και στους δρόμους έφτασαν να αλωνίζουν ελεύθερα οι νοσταλγοί των ναζί, ενώ και ο δολοφόνος Κουφοντίνας έκανε αυτοψία στα ματωμένα ίχνη που ο ίδιος έσπειρε στους αθηναϊκούς δρόμους, η εμφατική ανάδειξη θετικών συμβόλων της πολύ σύγχρονης ιστορίας είναι επιτακτική.
    4. Γιατί στο μετρό, λοιπόν; Πιστεύω ότι σε μία σύγχρονη πόλη και μάλιστα με τις ευκολίες που παρέχουν σήμερα τα smartphones, οι ονομασίες των σταθμών μπορούν κάλλιστα να ιντριγκάρουν τον πολίτη και ιδανικά κάθε χρήστη που έχει κάτι να αποκομίσει από αυτές, χωρίς δογματική προσκόλληση στην αναφορά στον χώρο. Προφανώς, κανείς δεν μπορεί να αγγίξει το «Σύνταγμα» ή το «Πανεπιστήμιο», όσο κι εάν για τον δεύτερο θα έβρισκα πιο ευρηματικό το “Αθηναϊκή Τριλογία”. Όμως “Ευαγγελισμός”; Εάν η χωρική ονομασία είναι η σημαντικότερη, γιατί όχι “Εθνική Πινακοθήκη” που αφορά και τους επισκέπτες της πόλης; Ας μην υπερβάλλουμε! “Botzaris” λέγεται η παρισινή στάση που αποτίει φόρο τιμής στον Μάρκο Μπότσαρη κι εκεί πέφτει το μάτι κάθε Έλληνα που χτενίζει τον χάρτη του μετρό. Γιατί όχι, “Παύλος Μπακογιάννης” ως ένα νέο τοπωνύμιο; Άλλωστε, κανείς δεν ξεκινά για ένα νοσοκομείο, χωρίς να ξέρει την στάση που θα κατεβεί. Σε κάθε περίπτωση, λυπούμαι που έγινα και ο ίδιος, άθελά μου, μέρος μιας συζήτησης που έβαλε στο “κάδρο” έναν σπουδαίο απόντα που θα πρέπει να συζητιέται μόνο ως σύμβολο της Ελλάδας που χρειαζόμαστε. Και λυπούμαι που αυτό συμβαίνει λίγες ημέρες πριν την 30η επέτειο της δολοφονίας του.

    Υ.Γ.: Με αυτήν μου την ανάρτηση εξαντλώ το θέμα. Δεν πρόκειται να απαντήσω σε τίποτε και κανέναν για το γεγονός, ούτε να μπω σε θεωρητική συζήτηση για τις ονοματοδοσίες».

    Κώστας Μπακογιάννης: Θέλαμε τον Παύλο στο σπίτι και όχι σε ταμπέλα

    Το makeleio.gr  δημοσίευσε την ανάρτησή του Κώστα Μπακογιάννη στο Facebook το μεσημέρι της Κυριακής, αναφορικά με την ονοματοδοσία του σταθμού του μετρό «Ευαγγελισμός» σε «Παύλος Μπακογιάννης», τονίζοντας πως «η σύζυγος, τα αδέλφια, τα παιδιά και τα εγγόνια του, τον θέλαμε στο σπίτι κι όχι σε μια ταμπέλα».

    Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Κώστα Μπακογιάννη: 

    «Ευχαριστούμε θερμά την “ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ”, για την τιμητική πρόταση μετονομασίας του σταθμού “Ευαγγελισμός” σε “Παύλος Μπακογιάννης”, την οποία όμως δεν μπορούμε να αποδεχθούμε.

    Η απόφαση έχει προκαλέσει συζητήσεις. Για ευνόητους λόγους, δεν θέλουμε το όνομα του Παύλου Μπακογιάννη να μπει σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση.

    Άλλωστε, κάτι τέτοιο, θα προσέβαλε τη μνήμη ενός ανθρώπου που αγωνίστηκε για τη συμφιλίωση και την ενότητα.

    Η σύζυγος, τα αδέλφια, τα παιδιά και τα εγγόνια του, τον θέλαμε στο σπίτι κι όχι σε μια ταμπέλα.

    Το ότι η μνήμη του είναι ζωντανή και οι ιδέες του εξακολουθούν να εμπνέουν 30 χρόνια μετά, μας αρκεί.

    Και πάλι ευχαριστούμε πάρα πολύ».

    Η ανακοίνωση της εταιρείας για τη μετονομασία 

    Η απόφαση της εταιρείας ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. να μετονομάσει τους σταθμούς του Αγίου Δημητρίου και του Ευαγγελισμού έγινε γνωστή πριν από λίγες ημέρες, με την εταιρεία να αναφέρει πως η νέα ονομασία των σταθμών μπορεί να συμβάλει στο εκπαιδευτικό ταξίδι του επιβάτη στο χρόνο και την ιστορία, ενώ όπως επισημαίνει η επιλογή έγινε ώστε να υπάρξει μια πιο σύγχρονη προσέγγιση της οργάνωσης της πόλης.

    Το σκεπτικό της απόφασης ήταν πως σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 30 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη και έτσι η Αττικό Μετρό Α.Ε θέλησε να αποτίσει φόρο τιμής, μέσω της απόδοσης του ονόματος του εκλιπόντος στο σταθμό «Ευαγγελισμός».

    Αναλυτικά, η ανακοίνωση της εταιρείας: 

    «Η σύγχρονη προσέγγιση της οργάνωσης της πόλης, επιβάλλει το Μετρό της Αθήνας να αποτελεί μέρος της ιστορίας και της ζωής της. Ήδη, η ενσωμάτωση των αρχαιολογικών ευρημάτων στην αρχιτεκτονική των σταθμών συνιστά ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή. Η ονομασία των σταθμών μπορεί επίσης να συμβάλει στο εκπαιδευτικό ταξίδι του επιβάτη στο χρόνο και την ιστορία.

    Στην κατεύθυνση αυτή και με δεδομένο το γεγονός ότι σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 30 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, η Αττικό Μετρό Α.Ε .αποφάσισε να αποτίσει φόρο τιμής, μέσω της απόδοσης του ονόματος του εκλιπόντος στο σταθμό «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ».

    Η απόφαση αυτή συμπληρώνει την προηγούμενη επιλογή της εταιρείας να αποδώσει το όνομα του ήρωα του αντιδικτατορικού αγώνα Αλέκου Παναγούλη στο σταθμό «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», η οποία αποφασίστηκε να επικαιροποιηθεί και αυτή.

    Ειδικότερα, ο σταθμός «Ευαγγελισμός» της Γραμμής 3 μετονομάζεται σε «Παύλος Μπακογιάννης» και ο σταθμός «Άγιος Δημήτριος-Αλέκος Παναγούλης» της Γραμμής 2 σε «Αλέκος Παναγούλης».

    Η καταργούμενη ονομασία τους θα διατηρηθεί στη σήμανση των σταθμών μέσα σε παρένθεση, δηλαδή «Παύλος Μπακογιάννης (Ευαγγελισμός)» και «Αλέκος Παναγούλης (Άγιος Δημήτριος)», έως την 30η Απριλίου 2020. Στη συνέχεια, θα εφαρμοστεί η αποκλειστική χρήση της νέας ονομασίας.

    Για το σκοπό αυτό προγραμματίζεται η διοργάνωση εκδήλωσης στο σταθμό «Ευαγγελισμός» την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019, παρουσία του Εξοχότατου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος θα εκφωνήσει την κεντρική ομιλία για το πρόσωπο του Παύλου Μπακογιάννη, του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα αποκαλύψει το νέο όνομα του σταθμού, του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, της οικογένειας του τιμώμενου προσώπου και εκπροσώπων των αρχών της πόλης των Αθηνών.

    Παρόμοια εκδήλωση θα οργανωθεί την Πρωτομαγιά του 2020 στο σταθμό «Αλέκος Παναγούλης (Άγιος Δημήτριος)», οπότε και θα αποκαλυφθεί η οριστική ονομασία του.

    Επιπλέον, το αρχιτεκτονικό τμήμα της Αττικό Μετρό Α.Ε. θα επιμεληθεί τον σχεδιασμό δύο μονίμων εγκαταστάσεων στους ανωτέρω σταθμούς με ιστορικά στοιχεία που σχετίζονται με τα τιμώμενα πρόσωπα.

    Στόχος και κύρια επιδίωξη της Αττικό Μετρό Α.Ε., είναι η μετονομασία των σταθμών να λειτουργήσει ως μια διαρκής υπενθύμιση των αξιών της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Εθνικής Συμφιλίωσης».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    31 Σχόλια

    1. Αυριο ειχα σκοπο να κατεβω στη σταση «Αθηναικη Τριλογια» αλλα εχει απεργια… γαμω την ατυχια μου!

    2. Εξαργυρώνει εδώ και 30 χρόνια το Μητσοτακέϊκο τη δολοφονία του Μπακογιάννη. Όπως κι εκείνη η πατσαβούρα η Δαμανάκη πρόλαβε και εξαργύρωσε τη «ντουντούκα» του πολυτεχνείου, επειδή οι Δικτάτορες ήταν σπλαχνικοί και δεν τους έστησαν όλους στο απόσπασμα (όπως θα τους άξιζε)…

    3. ΔΕΝ ΑΠΟΡΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ! ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΟΜΩΝ;;;;;;;;;;;;; !!!!!!!!!! ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ! ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΗΜΑΔΙ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ ! ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΜΩΣ ! ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ !

    4. ΔΕΝ ΑΠΟΡΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ! ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΟΜΩΝ !!!!!!!!!! ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ! ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΗΜΑΔΙ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ ! ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΜΩΣ ! ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ !

    5. ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΣΕ ΠΛΑΤΕΙΕΣ-ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΤΕΛ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΑΝ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΝ ΔΥΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙΩΝ ΑΧΥΡΑ ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΖΑΝ ΠΟΤΕ. ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ(ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ) ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΩΜΕ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ ΦΑΝΕΡΑ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΩΣ….. ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΙΣΛΑΜ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ….

      1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΖΤ … ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ … ΚΑΤ’ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΣΩΘΟΥΝ…. ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ… στην υπόθεση Κωσκοτά και της εκδοτικής εταιρείας ”ΤΡΑΜΜΗ” … Μια χαρά βολεύτηκε και η αδερφή του Μπακογιάννη τότε… καθώς… ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ….. αποδεδειγμένα πια οτι Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΦΘΕΙΡΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΣΤΗΘΗ ΤΟΥΣ ΨΥΧΗ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΕΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΜΟΝΟ.

    6. Γιατι ο καθε αποτυχημενος των εκλογων να παιρνει διευθυντική θεση;

    7. Ασχολουνται με κατι ασχετα θεματα κ ο καιρος περναει χωρις να κοιτουν τα βασικα! Ολα τα τελειωσατε ρε αχρηστοι; Οι μετονομασιες σας ελλειπαν! Δενφταιτε εσεις, φταινε αυτοι που σας ψηφισαν παλι! Ρε ασταδιαλα!

    8. Ταχιάου, Μητσοτάκηδες, οι Ελληνόφωνοι αλλοδαποί που μισούν την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και κάθε τι Ελληνικό.
      Μπακογιάννης, δεν ενοχλήθηκε για την αντικατάσταση του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ αλλά για το ότι το όνομα του πατέρα του, θα προκαλούσε αντιπαραθέσεις.
      Αντίχριστοι όλοι είναι, που εσείς οι ραγιάδες τους δώσατε εξουσία να καταστρέφουν τη χώρα.
      Ν.Δ = $ΥΡΙΖΑ

    9. Εδω ο κοσμος χανεται και το μουνι χτενιζεται!!!!! Λυσαμε τα προβληματα της ανεργιας, ασφαλειας, φτωχειας, μισθοδοσιας, συνταξεων, υγειας, παιδειας, εξωτ. πολιτικης,κλπ κλπ κλπ και μας εμειναν τα ονοματα στο μετρο….Σουργελα……

    10. Ταχιαος. Θαμων, Ροταριανων Ομιλων. Ετσι. Για να μην, ξεχνιομαστε.

    11. ΡΕ ΤΙ ΒΡΩΜΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ! ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΤΑΧΑΜΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙΠΟΤΑ !
      ΡΕ ΜΠΑΣΤΟΥΝΟΒΛΑΧΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΔΕΣ , ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΞΑ ………

    12. Το ειχα προγνωσει!
      Ειναι δυνατο οι “ποδιτσες” να βαλουν κατι στο μυαλο τους και να μη το κανουν?
      Ειναι θεμα τιμης γι αυτους.
      Τι συγκεντρωσεις,τι πορειες να γινουν οι ταμπελες θα αλλαξουν.
      Βαδιζουμε ολοταχως σε μια νεα εποχη.Βρισκομαστε στη μεση της διαδρομης χωρις να ανοιξει ρουθουνι.
      Οι υπολοιπες στασεις θα ειναι δακρυβρεχτες για μας,πιο κερδοφορες γι αυτους!
      Υπομενουμε καρτερικα το “σημαδι”του Θεου γιατι η εκδικηση ειναι δικη Του”.

    13. Παλιοτέρατα πολιτικοί, σας έχει σιχαθεί ο Λαός.
      Κάποτε όταν διάβαζα ότι θα σας κυνηγά ο Λαός στους δρόμους και θα τρέχετε να κρυφτείτε, απορούσα.
      Πλέον έχω πεισθεί ότι οι παππούληδες είχαν απόλυτο δίκο.
      Συνεχίστε τις μαλακίες, είστε σε καλό δρόμο να επιβεβαιώσετε τους παππούληδες…

    14. Τόσον καιρό που γίνεται ο σάλος με τα ονόματα των σταθμών (και δικαίως), στα μουλωχτά ψήφισε η κυβέρνηση Κούλη την ηλεκτρονική κάρτα εργασίας που θα ισχύει από 1.1.2020!! Googleάρετε και θα καταλάβετε… Ότι δεν τόλμησε ο τσίμπλας το κάνει ο Κούλης!

    15. Έχετε λύση όλα τα προβλήματα της χώρας και είπατε να ασχοληθείτε με τις ονομασίες των σταθμών. Ανά χαθείτε καρναβάλια.

    16. Αρπακτικα μολις πιασανε την εξουσια ολα τους ανηκουν. αλλαζουνε ονοματα χωρις ντροπη και με μεγαλο θρασος σαν βασιλιαδες στα μουλωχτα με συμφωνιες με τους υποτακτικους. Τι αλλο θα κανουνε που δεν ξερουμε. Μολις αρχισανε να τους κραζουνε δε εχουν την γεναιοτητα να το παραδεχτουν αλλα κανουν την παπια.
      Καρανληδες, Παπαντρεοι, Μητσοτακηδες. Μονο στην Ελλαδα συμβαινει αυτο. Σε καμια αλλη χωρα στον πλανητη αυτος ο ξεπεσμος. διχνει την τριτοκοσμικη ποιοτητα της χωρας. Μαγαλη καταντια…

    17. Πολυ μεγαλοι ηρωες του “αντιδικτατορικου αγωνα” και οι δυο!Ο ενας εκφωνητης της DW στο Μοναχο ολη την επταετια,κι ο αλλος στημενος αποτυχημενος δολοφονος απο την ΚΥΠ Κυπρου,τον Γιωρκατζη και τον Μακαβριο!Ο ενας θα εριχνε την Επαναστασι με τη φωνη του απο το Μοναχο,κι ο αλλος λες κι αν ακομα σκοτωνε τον Παπαδοπουλο,δεν 8α υπηρχε αλλος (ο Παττακος η ο Μακαρεζος πχ) να αναλαβει!Και του εδωσε και 2 φορες χαρη ο Παπαδοπουλος του Παναγουλη.Οσο για τον Μπακογιαννη,ολη η “οικογενεια” (πεθερος,γυναικα,γιος,κουνιαδος κλπ) “φτιαχτηκε” γιατι τον εφαγε ο Κουφιοντινας.Αν δεν τον ειχε φαει η 17Ν τοτε,μπορει και να μην ειχε παρει το ποσοστο που πηρε στις εκλογες του 1990 ο γερος Μητσοτακης και οποτε ο ρους της ιστοριας θα ηταν διαφορετικος.Ουτε η Ντορα θα εκμεταλευοταν το επιθετο,ουτε ο γιοκας θα γινοταν περιφερειαρχης και δημαρχος και προαλειφομενος αρχηγος και πρωθυπουργος.Και τον Θ. Αξαρλιαν τον εφαγε ο Κουφιοντινας,αλλα δεν δωσανε το ονομα του ουτε σε μισο δρομακι.Απο Παπανδρεου,Μπακογιαννη,Πολυτεχνειου ειναι γεματη η Ελλαδα σε δρομους και πλατειες.

    18. Φυσικά και πιστεύω ότι οι οικογενεια γνώριζε για την μετονομασία του σταθμού, και αν δεν το είχε προτείνει αυτή όπως ισχυρίζεται ο Δήμαρχος σίγουρα το ειχε αποδεχτεί,τώρα γιατί άδειασαν την ετσιρεια;ίσως γιατί δεν περίμεναν ότι θα προκαλούσαν το θρησκευτικό συναίσθημα του κόσμου που αντεδρασε στην αλλαγή αυτή συνδεοντας το όνομα του στσθμου με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου

      1. Έχετε λύση όλα τα προβλήματα της χώρας και είπατε να ασχοληθείτε με τις ονομασίες των σταθμών. Ανά χαθείτε καρναβάλια.

    19. Γιατι ρε ……….. αρχοντοχωριατοπουτα@@βλαχε η περιοχη αυτη ονομαζεται “Ευαγγελισμος” για 120
      χρονια πολυ πριν οι βρυκολακες εμφανιστουν στην Ελληνικη πραγματικοτητα

    20. Άλλος ένας ξεφτιλισμένος “ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ” (με παχυλό μισθό) που θέλει τη “συμφιλίωση” και μας μιλάει για “αντιδικτατορικό αγώνα” και “βούρτσες μπλε” της κατοχικής και δωσιλογικής μεταπολίτευσης.. αυτής που εξέθρεψε τους κάθε λογής Κουφοντίνες και αφελληνίζει την Ελλάδα.
      Να πάτε στο διάολο και ακόμη πιο πέρα.

      και να απαντήσετε επιτέλους γιατί επί Παπαδόπουλου δεν είχαμε κουφοντίνες, Πυρκαγιές και λαθραίους και συνάμα είχαμε το σκληρότερο νόμισμα στον κόσμο ?

      πουτανόπαιδα όλοι σας..

    21. Τι σας πειραζουν ρε μουνοπ@ν@ τα ονοματα, γαμω τις στοες σας μεσα γαμω, τι σας πειραζει ο ευαγγελισμος και ο αγ δημητριος κι οτιδηποτε εχει σχεση με θρησκεια και ορθοδοξία; γαμω τα μουνι@ που σας εφεραν σ αυτη τη χωρα σιχαματα

    22. Τους εδωσε στεγνα ο ευνοούμενος της οικογενειας. Οι μητσοτακηδες παρολο που εβλεπαν οτι δεν τραβαει τον εχρισαν υπ. δημαρχο στη συμπρωτεύουσα και ξεφτιλιστικαν. Μετα παρολο το ξεφτιλικι πηγαν να τον κανουν βουλευτη και παλι ο κοσμος τον/τους εφτυσε. Και το μεγαλυτερο χουνερι η αγια οικογενεια το εφαγε τωρα που τον διορισαν προεδρο στη ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ. Η αγια οικογενεια εβγαλε ανακοινωση οτι “εμεις δεν ξεραμε τιποτα και δεν θελουμε ταμπελες κτλ” και αυτος ο αχαριστος αντι να πει ναι δικια μου πρωτοβουλια ηταν, εβγαλε ανακοινωση οτι ηταν σε συνενοηση μαζι με την οικογενεια και τους καταξεφτελισε.

    23. Ταχυας και κουραφέξαλα. Ένας κωλανθρωπος που το πρώτο πράγμα που είπε αντί τον απασχολεί πως να μαζέψει τους λαθρο ήταν να πληρώνουν αντίτιμο στον ΟΑΣΘ οι άνεργοι κανονικά. Ουξω σιχαμα

    24. ο εβραιος ο ταχιαος φυσικα δεν θελει σταθμους που να εχουν σχεση με την ορθοδοξια…

    25. ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΛΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ….
      ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝΑΔΕΣ….

      1. Παενε να γλυψεις τον ποπο του Μπακογιαννη ρε τραχανα.

    Comments are closed.