ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! “ΝΤΟΥ” ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΟΥ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ! “ΕΙΣΤΕ ΧΟΥΝΤΑ – ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΟΔΟΤΗ ΙΟΥΔΑ ΙΣΚΑΡΙΩΤΗ” ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ! ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    tsipras_epeisodia

    Διαμαρτυρία για την Μακεδονία πραγματοποιούν αυτή την ώρα πολίτες στον Λευκό Πύργο.

    Νωρίτερα, είχαν συγκεντρωθεί διαδηλωτές στο σημείο, ενώ πριν από λίγο έφτασαν πολίτες με τα οχήματά τους, οι οποίοι διαδήλωναν στον τερματικό σταθμό των αστικών λεωφορείων στο ΙΚΕΑ.

    Οι διαδηλωτές κρατούν ελληνικές σημαίες και πανό υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας, ενώ αργότερα θα πραγματοποιήσουν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Φωνάζουν συνθήματα όπως “Εδώ οι πατριώτες στο Hyatt οι προδότες” και “Ελλάς Ελλάς Μακεδονία”.

    Αυτή την ώρα είναι κλειστή η Λεωφόρος Νίκης και οι οδοί Εθνικής Αμύνης και Παύλου Μελά.

    Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του thestival.gr:

    leukos1.jpg

    leukos2.jpg

    leukos3.jpg

    leukos5.jpg

    leukos4.jpg

    make.jpg

    make1.jpg

    ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

    Οι διαδηλωτές προσπαθούσαν να φτάσουν στο ξενοδοχείο που είναι ο πρωθυπουργός – Οι αστυνομικοί τους έκλεισαν το δρόμο με κλούβες και… τα “αίματα” άναψαν – Οι διαδηλωτές φώναζαν “είστε Χούντα” – Εικόνες από την κινητοποίηση για τη Μακεδονία

    Η Αστυνομία είχε στήσει μπλόκο, στα Πράσινα Φανάρια, προκειμένου να αποτρέψει τους διαδηλωτές να κινηθούν στο ξενοδοχείο όπου βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Τα πνεύματα οξύνθηκαν, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν «Είστε Χούντα, είστε χούντα»…

    Οι διαδηλωτές παρέμειναν για περίπου μία ώρα στο σημείο, φώναξαν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και κατά των πολιτικών και στη συνέχεια αποχώρησαν προκειμένου να κατευθυνθούν προς τον Λευκό Πύργο, όπου είναι προγραμματισμένη στις 20:00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

    Τσίπρα Προδότη, Ιούδα Ισκαριώτη φωνάζουν οι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ…..

    Δείτε το βίντεο:

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η 4η τετραμερής σύνοδος Ελλάδας – Βουλγαρίας – Σερβίας – Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Hyatt Regency.

    p2

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός, υποδέχθηκε κατά σειράν την πρωθυπουργό της Ρουμανίας Βιόριτσα Ντάντσιλα, τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόϊκο Μπορίσοφ και στη συνέχεια άρχισαν οι εργασίες της τετραμερούς.

    Στο πλαίσιο της συνόδου θα γίνει και συνάντηση των υπουργών Υποδομών και Μεταφορών από τις τέσσερις χώρες και την ελληνική πλευρά θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης.

    Μετά την ολοκλήρωση της τετραμερούς, περίπου στις 20:15, οι τέσσερις ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

    Στο επίκεντρο της τετραμερούς συνάντησης θα βρεθούν οι περιφερειακές εξελίξεις αλλά και η υλοποίηση κοινών έργων υποδομής.

    Η ατζέντα των συζητήσεων, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει:

    Περιφερειακές εξελίξεις (ενταξιακή πορεία Δυτικών Βαλκανίων, θέματα ασφαλείας, μετανάστευση/προσφυγικό)

    Συντονισμό ενόψει της Συνόδου των 16+1 (Κίνα + χώρες Ανατολικής Ευρώπης και Βαλκανίων) που θα πραγματοποιηθεί στη Σόφια, στις 7 Ιουλίου, και της Διάσκεψης του Βερολίνου που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο, στις 10 Ιουλίου.

    Έργα υποδομών – μεταφορών – ενέργειας

    H τετραμερής θεσμοθετείται σταδιακά ως ένα κρίσιμο διπλωματικό πλαίσιο συνεργασίας στα Βαλκάνια, το οποίο προάγει την ειρήνη, τη σταθερότητα, την ασφάλεια, την συνανάπτυξη και τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύνοδος πραγματοποιείται, στον απόηχο μίας νέας δυναμικής στα Βαλκάνια, η οποία διαμορφώνεται χάρη:

    στη συμφωνία των Πρεσπών

    στη σύνοδο Ε.Ε. – Δυτικών Βαλκανίων στη Σόφια

    στην απόφαση για έναρξη της ενταξιακής διαδικασίας για την ΠΓΔΜ και Αλβανία, το 2019 στη συμφωνία Βουλγαρίας- ΠΓΔΜ

    στην προώθηση σημαντικών έργων μεταφορών/υποδομών/ενέργειας στα Βαλκάνια (πχ σύναψη συμφωνιών Ελλάδας-Βουλγαρίας με την στήριξη της ΕΕ, για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου, καθώς και σιδηροδρομικής διασύνδεσης Θεσσαλονίκης-Βάρνας).

    Επεισόδια μεταξύ ατόμων που διαδήλωναν για τη Μακεδονία και αντιεξουσιαστώv στη Θεσσαλονίκη 

    Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο στη οδό Βασιλέως Γεωργίου, στη Θεσσαλονίκη.

    Άτομα που νωρίτερα διαδήλωσαν στη περιοχή του ΙΚΕΑ για τη Μακεδονία επέστρεφαν με τα οχήματά τους προς τον Λευκό Πύργο.

    Όταν πέρασαν έξω από την κατάληξη “Σχολείο” στη οδό Βασιλέως Γεωργίου σημειώθηκαν αντεγκλήσεις και ακολούθησαν επεισόδια.

    Αυτή την ώρα η περιοχή έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις ενώ τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει.

    Δείτε το βίντεο

    Προηγούμενη ενημέρωση:

    Υπό το φόβο των οργισμένων πολιτών ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη! Επί ποδός οι αστυνομικοί – σε παράταξη οι κλούβες των ΜΑΤ

    Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα πορεία για την Μακεδονία στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής στην ανατολική Θεσσαλονίκη, με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στο ξενοδοχείο Hyatt για την τετραήμερη σύνοδο Ελλάδας, Σερβίας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας.

    Οι διαδηλωτές κρατώντας ελληνικές σημαίες φωνάζουν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

    Η Αστυνομία έχει στήσει μπλόκο, στα Πράσινα Φανάρια, προκειμένου να αποτρέψει τους διαδηλωτές να κινηθούν στο ξενοδοχείο όπου βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Προηγούμενη ενημέρωση:

    Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, για να συμμετάσχει στη τετραμερή Σύνοδο Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας – Σερβίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ΗΥΑΤΤ. Δηλαδή, δίπλα από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης.

    Ο κόσμος, σαφώς και είναι εξοργισμένος με τις τελευταίες εξελίξεις και την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, με την οποία η ΠΓΔΜ αποκτά την ονομασία Βόρεια Μακεδονία, αλλά της εκχωρείται κιόλας η εθνικότητα Μακεδόνας, όπως και η μακεδονική γλώσσα. Σε αυτά όλα, έχουν γίνει καλέσματα για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Όπως μεταδίδει το thestival.gr o «Φορέας» καλεί τους Θεσσαλονικείς να συγκεντρωθούν στις 17.00, «στη στάση του ΙΚΕΑ με μία ελληνική σημαία», ενώ στη συνέχεια το κεντρικό σημείο συνάντησης είναι ο Λευκός Πύργος. Το σχετικό κάλεσμα έγινε με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν, επίσης, ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ και η πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Βιόριτσα Ντάντσιλα.

    Όπως έχει γίνει γνωστό, τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, 200 μέτρα από τον χώρο του ξενοδοχείου, με δεκάδες αστυνομικούς, και πολλές κλούβες των ΜΑΤ να είναι επί ποδός για παν ενδεχόμενο.

    Το πρόγραμμα της Συνόδου έχει αναλυτικά ως εξής:

    18:00-18:55: Τετραμερής συνάντηση των ηγετών

    Παράλληλη συνάντηση των υπουργών Υποδομών και Μεταφορών των τεσσάρων χωρών

    19:00: Ολομέλεια της τετραμερούς και δείπνο εργασίας

    20:15-21:00: Κοινές δηλώσεις των ηγετών προς τα ΜΜΕ

    ΔΕΙΤΕ φωτογραφίες και ΒΙΝΤΕΟ εδώ

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: