ΤΩΡΑ! ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΑΦΤΑΡ ΜΕ ΔΕΝΔΙΑ – ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΦΡΟΥΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    dendias-xaftar-2

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον στρατάρχη της Λιβύης Χαλιφά Χαφτάρ.

    Η συνάντηση γίνεται σε μία κρίσιμη χρονική συγκυρία, λίγα 24ωρα πριν την κρίσιμη Διάσκεψη του Βερολίνου για το λιβυκό ζήτημα.

    dendias-xaftar

    Τόσο ο Δένδιας όσο και ο Χαφτάρ μέσα από αυτή τη συνάντηση θέλουν να στείλουν πολλαπλά μηνύματα σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές γύρω από το λιβυκό ζήτημα.

    Ο στρατάρχης Χαφτάρ ο οποίος προσβλέπει στη στήριξη της Αθήνας για τη διευθέτηση της κρίσης στη Λιβύη θα μεταβεί σε λίγες ώρες στο Βερολίνο έχοντας στις «αποσκευές» του και τις ελληνικές θέσεις.

    Η Αθήνα, σε μία διπλωματική κίνηση – ματ να έρθει στην Αθήνα ο Χαφτάρ στέλνει μήνυμα σε όλες τις πλευρές σημειώνοντας πως καμία πολιτική λύση στο λιβυκό ζήτημα δεν θα γίνει αποδεκτή εάν προηγουμένως δεν υπάρχει ανάκληση της «πειρατικής» συμφωνίας της Άγκυρας με την κυβέρνηση της Τρίπολης.

    Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε χθες, ότι θα θέσει βέτο σχετικά με την όποια συμφωνία αποφασιστεί για τη Λιβύη αν προηγουμένως δεν έχει καταργηθεί το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης της Τρίπολης και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Η επίσκεψη Χαφτάρ στην Αθήνα τρία 24ωρα πριν την κρίσιμη Διάσκεψη στο Βερολίνο δεν ενέχει μόνο συμβολισμούς αλλά αποτελεί και μια σημαντική κίνηση στη διπλωματική σκακιέρα.

    Ο στρατάρχης Χαφτάρ και η ελληνική κυβέρνηση θέλουν να δείξουν ότι η Αθήνα δεν μπορεί να μείνει ως θεατής στις εξελίξεις στη γειτονική χώρα. Ως εκ τούτου, ο Χαφτάρ όταν θα μεταβεί στο Βερολίνο θα φέρει στις «αποσκευές» του και τις ελληνικές θέσεις για το λιβυκό ζήτημα, κάνοντας από την πλευρά του σαφές πως η όποια πολιτική λύση θα πρέπει να έχει την έγκριση και της Ελλάδας.

    «Βράζουν» οι Τούρκοι για την επίσκεψη Χαφτάρ

    Κρίση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας λόγω της επίσκεψης του Χαλίφα Χαφτάρ στην Αθήνα προβλέπουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ύστερα από την άκρας μυστικότητας επίσκεψη του Λίβυου στρατάρχη στην Αθήνα, πριν μεταβεί στη Διάσκεψη του Βερολίνου.

    Τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου έκαναν λόγο μέχρι χθες για την πανίσχυρη Τουρκία και την «κλαίουσα» Ελλάδα που δεν προσκλήθηκε στη Διάσκεψη του Βερολίνου, όμως το κλίμα άλλαξε άρδην από χθες αργά το βράδυ, όταν έγινε γνωστή η επίσκεψη του Χαφτάρ στην ελληνική πρωτεύουσα.

    Πρώτο και καλύτερο το Anadolu καυτηρίασε τον ερχομό του, αναφέροντας ότι αφίχθη στην Ελλάδα ο «παράνομος ηγέτης», ενώ ακολούθησε και σύσσωμος ο φιλοκυβερνητικός Τύπος με εμπρηστικά δημοσιεύματα.

    Ο τουρκικός Τύπος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, βλέποντας την Αθήνα να κάνει αυτά τα βήματα, θορυβήθηκε. καθώς όλο αυτό το διάστημα θεωρούσε ότι η Ελλάδα κρατάει μια στάση πιο παθητική που παρουσιάζει τις «αδυναμίες» της σε αντίθεση με την «πανίσχυρη» Τουρκία που διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις.

    Οι Τούρκοι, δε, δεν γνώριζαν για το βέτο που προτίθεται να ασκήσει η Ελλάδα, όμως θεωρούν ότι η χώρα τους θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη Διάσκεψη του Βερολίνου. Θεωρούν, επίσης, ότι αυτοί βγαίνουν μπροστά ως ειρηνοποιοί και εγγυητές στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Λιβύη, καθώς επίσης και ότι οι ενέργειές τους έχουν ισχυρό έρεισμα στο επιχείρημα ότι «πρέπει να στηρίξουμε (σ.σ.: ως διεθνής κοινότητα) τη νόμιμη κυβέρνηση του Αλ Σάρατζ, και όχι τον παράνομο Χαφτάρ».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    6 Σχόλια

    1. Σαμπανιες ανοιγουν ΜΑΛΑΚΕΣ η κυβερνηση της Ελλαδος στηριζει τρομοκρατες θα λενε οι Τουρκοι.Ενω οι Τουρκοι θα λενε εμεις υπογραψαμε με την νομιμη κυβερνηση αυτην που στηριξε το ΝΑΤΟ και ΕΕ δολοφονωντας τον Κανταφυ

    2. Πρέπει να δωθεί πλήρης υποστήριξη και κάλυψη στον Χαφτάρ ακόμα και με βέτο. Μια επίσκεψη δεν είναι αρκετή. Η Αμερική είναι κοντά μας για τα δικά της συμφέροντα, η Ρωσσία μας έχει χεσμένους για να τα πάει καλά με Μογγώλ.

    3. Πολυ καλα εκαναν και τον καλεσαν τον Χαφταρ στην Ατιθηνα, να καταλαβουν καποιοι οτι η Ελλαδα δεν μπορει να ειναι εκτος σε θεματα που την αφορουν αμεσα καο προπαντως η φιλοτουρκη προβατινα Μερκελ!!!!!!!!! Επισης να φτιαξει ο Μητσοτακης τις σχεσεις της χωρας με την Συρια, φτανει η υποταγη στα ξενα συμφεροντα!!!!!!!!

    4. φαίνεται να γίνεται προσπάθεια να ξεχαστεί ο λαθροεποικισμος και η αντικατάσταση πληθυσμού.

    5. Εάν ο Κούλης δέν γονατίσει στά τέσσερα,σάν κιοτής πού είναι,καί σηκώσει τό ανάστημά του θά
      κερδίσει η Ελλάδα πολλά.Η γκιόσα η Μέρκελ θά προσπαθήσει μέ όλα τά μέσα νά πεισει τόν στ-
      ρατάρχη Χαφτάρ νά δεχτεί τήν συμφωνία γιά τήν κατάπαυση τών πυρών.
      Γιάννης Λάκων

      1. Θα γονατίσεί όμως. Δεν υπάρχουν άνδρες. Δυστυχώς επτωχεύσαμεν.

    Comments are closed.