ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΖΑΕΦ – ΑΚΥΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ – ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ. ΟΥΤΕ 30% Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ [ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]

    Κοινοποίηση:
    μακεδ

    Χαμηλή παραμένει η συμμετοχή στο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ για τη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

     

    Στις 18:00 ώρα Ελλάδος, δύο ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες, η συμμετοχή διαμορφώνεται στο 28,98%, σαφώς κάτω από το όριο του 50% που απαιτείται ώστε να είναι έγκυρη η ψηφοφορία.

    Σε απόλυτους αριθμούς οι ψηφίσαντες υπολογίζονται σε 521 χιλιάδες, τη στιγμή που χρειάζεται να λάβουν μέρος περίπου 900 χιλιάδες.

    Ασαφές παραμένει τι θα ακολουθήσει την επόμενη ημέρα εάν η κυβέρνηση Ζάεφ χάσει, όπως διαφαίνεται, το στοίχημα του δημοψηφίσματος. Θα πρέπει να ακυρώσει το δημοψήφισμα και να αποσυρθεί η κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών εκτός κι αν ο κύριος αυτός ντυθεί… Τσίπρας και το ΟΧΙ γίνει ΝΑΙ όπως έκανε και το δικό μας φυντάνι.

    Για να γίνει κατανοητή η σύγχυση στην οποία βρίσκονται οι Σκοπιανοί αρκεί να σας πούμε ότι ο Ζάεφ φάνηκε, προσωρινά τουλάχιστον, να διαμηνύει πως είναι αποφασισμένος να υλοποιήσει την συμφωνία για το ονοματολογικό εάν επικρατήσει το «Ναι», ακόμα κι εάν η συμμετοχή δεν είναι επαρκής.

    «Προσδοκώ πως το κοινοβούλιο θα ακολουθήσει την απόφαση της πλειοψηφίας των πολιτών» για την κατεύθυνση της χώρας, έγραψε στο Twitter ο κ. Ζάεφ, όμως λίγη ώρα αργότερα διέγραψε την επίμαχη ανάρτηση.

    Η Βουλή των Σκοπίων θα πρέπει μετά το δημοψήφισμα να υπερψηφίσει αναθεώρηση του Συντάγματος με ενισχυμένη πλειοψηφία δύο τρίτων. Ο κ. Ζάεφ επί του παρόντος δεν έχει εξασφαλίσει τους απαιτούμενους 80 βουλευτές, ενώ ήλπιζε πως θα κατόρθωσε να συγκεντρώσει την υπερπλειοψηφία με όχημα το δημοψήφισμα. Με λίγα λόγια ακόμα κι αν πουν οι Σκοπιανοί ότι το αποτέλεσμα δεν είναι δεσμευτικό, δεν θα μπορέσει να την περάσει από τη Βουλή εκτός απροόπτου.

    Ο αρχηγός της εθνικιστικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει στο σημερινό δημοψήφισμα, λέγοντας πως το ερώτημα – που εστιάζει στην ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο NATO – είναι παραπλανητικό.

    Το κόμμα του κ. Μίτσκοσκι κατήγγειλε μάλιστα πως η κυβέρνηση ασκεί πιέσεις στους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες, δίνοντας στην δημοσιότητα τηλεφωνική συνομιλία όπου η μια πλευρά δηλώνει ότι καλεί από το αρχηγείο του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και υπενθυμίζει σε μια γυναίκα να ψηφίσει.

    Κάλεσμα στην αλβανική μειονότητα της ΠΓΔΜ να προσέλθει στις κάλπες για το δημοψήφισμα απηύθυνε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, σε μια σπάνια παρέμβαση για ξένο ηγέτη εν μέσω ψηφοφορίας.

    Ο κ. Ράμα εξέφρασε μέσω Twitter την ελπίδα κάθε πολίτης αντιλαμβάνεται το βάρος των ευθυνών του ανεξαρτήτως πολιτικής η κομματικής ταυτότητας, προσθέτοντας πως η αποχή βλάπτει το μέλλον των επόμενων γενεών.

    Η πανωλεθρία των Τσίπρα, Ζάεφ και των κυβερνήσεων τους είναι απίστευτη και πρωτοφανής. Το πνεύμα του Μεγαλέξανδρου τους ξεφτίλισε. Το τσουνάμι των συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα έδειξε ότι η φωνή του λαού είναι ανίκητη.

    Ώρα 21.46

    Με καταμετρημένες τις ψήφους από το 20% των εκλογικών τμημάτων υπέρ του ΝΑΙ ψήφισαν το 91,03% και υπέρ του ΟΧΙ το 6%.

    Ώρα 21.49

    Χαμηλό το ποσοστό συμμετοχής, στο δημοψήφισμα επί της συμφωνίας για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας. Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα και εντάσεις, ωστόσο υπάρχει αγωνία για την επόμενη μέρα λόγω της μικρής συμμετοχής.

     

    Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Εθνική Εκλογική Επιτροπή της FYROM, το ποσοστό συμμετοχής στο δημοψήφισμα μισή ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες ήταν 34,09%.

    Οι κάλπες έκλεισαν στις 19:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδας).

    Ζάεφ: Δεν πάω σε εκλογές – Θα αποφασίσει η Βουλή για την Συμφωνία

    «Το αποτέλεσμα είναι αποδεκτό από όλους, οι ψηφοφόροι ψήφισαν με αξιοπρέπεια και περηφάνεια. Αυτοί που συμμετέχουν είναι αυτοί που αποφασίζουν και διαμορφώνουν το αποτέλεσμα» τόνισε σε δηλώσεις του ο Ζόραν Ζάεφ, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια για την Συμφωνία των Πρεσπών.

    «Παρά την αποχή που κήρυξε η αντιπολίτευση εγώ σε σέβομαι την απόφαση των πολιτών να μην συμμετέχουν», σημείωσε ο Πρωθυπουργός της γείτονος, τονίζοντας ότι η χώρα δεν θα πάει σε εκλογές και υπογραμμίζοντας ότι οι επόμενες αποφάσεις θα παρθούν εντός της Βουλής.

    «Η Συμφωνία των Πρεσπών θα πάει στην Βουλή της πΓΔΜ για να εγκριθεί. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε η χώρα θα πάει σε εκλογές. Μέχρι τότε θα συνεχίσω να ηγούμαι της χώρας προκειμένου να μπούμε σε Ε.Ε και ΝΑΤΟ», σημείωσε, προσπαθώντας να αφήσει πίσω τις αρνητικές εντυπώσεις απο το γύρισμα της πλάτης των Σκοπιανών στο κρίσιμο δημοψήφισμα.

    Στο μεταξύ, το εθνικιστικό κόμμα της αντιπολίτευσης στην πΓΔΜ, με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για σημαντικές παραβιάσεις της εκλογικής διαδικασίας σε διάφορα εκλογικά κέντρα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση σε κάποια εκλογικά κέντρα καταμετρήθηκαν 500 ψηφοφόροι σε δύο ώρες, που, σύμφωνα με την ανακοίνωση, συνεπάγεται ένας ψηφοφόρος κάθε 14 δευτερόλεπτα.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    14 Σχόλια

    1. Οχι το πνευμα του Μ.Αλεξανδρου αγαπητε!! Το προηγουμενο βραδυ εγινε δεηση προς τον Αγιο Παΐσιο (Μεγαλη Χαρη του) στην ΠΑΝΑΓΙΑ την ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ στην Θεσσαλονικη και ο Αγιος εκανε το θαυμα του !!! Μακεδονες μην φοβαστε τιποτα οσο ειμαστε κατω απο την σκεπη του Αγιου Παΐσιου και της μεγαλοχαρης ΠΑΝΑΓΙΑ μας!!

      1. δλδ μας λες οτι ο παισιος εφτιαξε την μακεδωνια..!!!!!..ο πολιουχος της μακεδονιας ειναι ο μεγας αλεξανδρος..οχι αλλο καρβουνο…φτανει πια…με τους ”αγιους”..

        1. Ο ανθελληνισμος, η δυσειδαιμωνια και η θρησκοληψια του μεσσαιωνα καλα κρατει σε αυτον τον τοπο..αμα σε ακουγε ο μεγας αλεξανδρος κυρια πολυξενη δεν ξερω τι θα γινωταν….ντροπη σου…κανεις δεν σωθηκε με προσευχες..την δυναμη την εχουμε μεσα μας…μονοι μας θα σωθουμε….δλδ μας λες οτι προυπηρχε η θρησκεια πριν τον μεγα αλεξανδρο……οτι ναναι….

          1. ΣΤΗΝ ΨΕΥΤΟΡΩΜΑΙΗΚΗ ΙΟΥΔΑΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΡΑΣΟΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΡΑΓΙΑΔΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ. Α ΡΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΣΤΑΡΤΗΛΑΤΗ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗΝ ΑΛΕΗΑΝΔΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ, ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ. ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΑΜΦΙΠΩΛΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ…ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΠΟΥ ΣΕΡΝΩΝΤΑΙ ΣΤΑ 4 …ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ ΣΑΠΙΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ….ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΕΜΕΝΑ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ. ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΗΛΑΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΜΡΑΝ ΠΟΥ ΕΝΤΥΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΥΜΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΝΔΥΜΑ ΚΑΙ ΣΒΕΡΚΟΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΡΙΧΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ. ..ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ …ΙΔΟΥ Ο ΔΟΥΛΟΣ..ΕΝΚΕΙΤΑΙ Ο ΔΟΥΛΟΣ…..ΠΑΝΤΡΕΥΕΤΑΙ Ο ΔΟΥΛΟΣ…..ΔΟΥΛΟΙ ΡΕ…

            1. οταν ερθει ο Μέγας Αλέξανδρος κατα δω κοιτα να βρεις καμια καλή δικαιολογία να εξηγήσεις για ποιον λόγο χρησιμοποιείς ρουμάνικο ψευδώνυμο και ασε τα υπόλοιπα…….

            2. δρακων….το ρουμανικο ψευδωνυμο σε χαλασε…εσυ γιατι χρησιμοποεις το ψευδωνυμο δρακων..!!!!..δεν ειναι το θεμα το ψευδωνυμο αγαπητε…..αλλα ειναι τα θεματα…..καληνυχτα…..

            3. δρακων δυστυχως στηριζομαστε σε μικροπρεπειες και χανουμε την ουσια..οι περισσοτεροι εδω αν παρατηρησες με ψευδωνυμα γραφουν και αυτο ισως γινεται για λογους ασφαλειας επειδη η αντιθετη αποψη μπορει να μην ειναι αρεστη…αλλα υποτιθεται οτι ζουμε σε δημοκρατικη χωρα μωρε τρομαρα μας…η κοινωνια δεν ειναι αγγελικα πλασμενη, δεν ειναι καλη αλλα δεν ειναι και κακη…γιαυτο τον λογο οτι επειδη πολλοι με πολεματε εδω μεσα δεν ασχολουμαι αλλο και να λετε τα δικα σας…..καλυτερα αποχη παρα συμμετοχη…

            4. άσε μας ρε βλαντ που σε πολεμάμε… ούτε που σε ξέρω εγώ. Τους μόνους που πολεμάω είναι τους εβραίους τους άγγλους τους γερμανούς τους αμερικανούς τους βουλγαρους τους γυφτοσκοπιανους τους τούρκους τους αλβανούς και γενικώς κάθε βαρβαρικό σκουλήκι που έρπει επί της γης, ψιλοπράγματα δηλαδή. Εσένα σε γράφω στ αρχίδια μου απλά χωρίς παρεξήγηση χαχαχαχαχαχα

    2. Ολη η φασαρια γινεται για να μπουν οι γιουφτοσκοπιανοι στο που-τα-νατο,ταλλα ειναι για να κοιμίζουν τα γιδια.

    3. ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΟΣΟΝΟΥΠΩ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΨΕΥΤΟΡΩΜΑΙΙΚΟ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΚΕΦΑΛΙΑ, ΔΙΧΩΣ ΗΘΙΚΟΥΣ ΔΙΣΤΑΓΜΟΥΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΚΑΡΜΙΚΕΣ ΑΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ.

      ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ (ΟΙ ΕΧΟΥΣΙΝ ΓΝΩΣΙΝ) ΘΑ ΤΗΝ ΑΡΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΥΛΑΒΙΚΑ……. ::)))

    4. Στέφανε θα γίνει μεγάλο εθνικό μπέρδεμα με την παράνομη και αντισυνταγματική ονομασία των Σκοπίων που σύμφωνα με το ελληνικό σύνταγμα η παραχώρηση γης η ονομασίας της αυτουσιας χώρας μας τιμωρείται με θάνατο, θα υπάρξουν διαμάχες μεταξύ Σκοπιανών αλλά και μεταξύ Ελλήνων διότι το παιχνίδι είναι στημένο σε μια διεθνική καρατομικη διαμάχη συμφερόντων. Επίσης η Ελβετία που λειτουργεί με το πολίτευμα τού Καποδίστρια δεν πήρε μέρος σε δύο παγκόσμιους πολέμους διότι όλα τα λεφτά των φονιάδων πολιτικών φυλάσσονταν εκεί και έτσι η χώρα αυτή έπρεπε πάση θυσία να απέχει.

    5. Αμ δε που θα χασουν την ευκαιρια οι γυφτοσκοπιανοι να χασουν στρωμενο γκολ.Ο γυφτος Ζαεφ θα βασιστει και θα πλασαρει το τεραστιο ποσοστο του ναι (91%) και οχι τη χαμηλη συμμετοχη.

    6. Συγχαρητήρια για τον τίτλο του άρθρου. πολύ ευρηματικός και ελληνόπνευστος.
      Και πάλι εύγε.

    Comments are closed.