ΤΟ ΜΑΣΤΟΥΡΩΜΕΝΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΞΗ! ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΗ ΦΟΥΝΤΑ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ! Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΣΤΟΥΡΑΣ!

    Κοινοποίηση:
    2018-07-11_121518

    Το συριζαίικο αναπτυξιακό όραμα της «φούντας» γίνεται δυστυχώς πράξη μέρα με τη μέρα, καθώς μετά τον νόμο για τη φαρμακευτική κάνναβη η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη και πλέον οι ποσότητες της ουσίας τετραϋδροκανναβινόλη (THC) θα περιέχονται «και με τη βούλα» του νόμου στα τρόφιμα και στα καλλυντικά που θα κυκλοφορούν στα ράφια των σούπερ μάρκετ, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

    Η συγκεκριμένη ουσία σε ποσότητα μέχρι 0,2 αποχαρακτηρίστηκε και πλέον δεν περιλαμβάνεται στις ναρκωτικές ουσίες. H ΤΗC περιέχεται στο χασίς και αποτελεί την ουσία που ευθύνεται για τις οργανικές και ψυχικές συνέπειες της κάνναβης. Είναι προφανές πως η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης μπάζει από παντού και δημιουργεί πλήθος ερωτημάτων, καθώς μετατρέπει τη χώρα σε βασίλειο της… μαστούρας και των παραισθήσεων.

    Το Γενικό Χημείο του Κράτους, μέχρι και το 2017, απαγόρευε σαφώς την κυκλοφορία βρώσιμων προϊόντων από κάνναβη, λόγω της ύπαρξης της ψυχοτρόπου ουσίας THC. Τι άλλαξε από τότε; Πώς γίνεται η κυβέρνηση να νομιμοποιεί την THC, την ώρα που το Γενικό Χημείο απαιτεί τα προϊόντα που προορίζονται για βρώση να μην έχουν την παραμικρή περιεκτικότητα σε αυτήν;

    Η τροπολογία βρίθει θολών σημείων. Ειδικότερα, αναφέρεται πως σε περίπτωση ελέγχου της συγκομιδής, αν διαπιστωθεί ότι η περιεκτικότητα σε THC υπερβαίνει το 0,2% αλλά δεν εκτείνεται πέρα από το 0,3%, τότε ασκείται ποινική δίωξη, κατόπιν αίτησης του προϊσταμένου της Αρχής που διεξήγαγε τον έλεγχο. Πώς θα διεξάγεται ο έλεγχος; Τι θα γίνεται από το 0,3% και πάνω; Και ποιος εν πάση περιπτώσει θα ελέγχει τους παραγωγούς;

    Επιπλέον, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ε.Ε. δεν υπάρχει ενιαίο πλαίσιο για τα ασφαλή όρια THC στα τρόφιμα και τα επεξεργασμένα προϊόντα βρώσιμης (βιομηχανική) κάνναβης, προκαλώντας ερωτήματα για το κατά πόσον η κατανάλωση τροφίμων με κάνναβη δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
    Με την ίδια τροπολογία προσδιορίζονται οι χρήσεις γης, για τις οποίες επιτρέπονται η καλλιέργεια και η επεξεργασία της φούντας, ενώ με την επίμαχη διάταξη καθίσταται δυνατή η έκδοση αποφάσεων για την «κατ’ εξαίρεση παραγωγή, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση, προμήθεια των πρώτων υλών και των ουσιών των ποικιλιών κάνναβης, περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη 0,2%».

    Να σημειωθεί ότι η τροπολογία έχει κατατεθεί, κατά τη συνήθη πρακτική της κυβέρνησης, σε άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα ή αύριο από την Ολομέλεια της Βουλής.

    dimokratianews.gr

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: