«ΤΙΝΑΞΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ» ΤΗΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ Ο ΣΤΡΑΤΑΡΧΗΣ ΧΑΦΤΑΡ. ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ. H ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΞΟΡΓΙΣΕ. ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ. ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΣΤΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΜΑΘΗΜΑ»

    Κοινοποίηση:
    xaftras

    Ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, ο επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) τελικά “τίναξε στον αέρα” την πολλά υποχόμενη συνάντηση της Μόσχας όπου υποτίθεται θα συνυπέγραφε με τον πρωθυπουργό Φάγεζ ας Σάρατζ συμφωνία εκεχειρίας, σε μια προσπάθεια να μην εξελιχτεί ο εμφύλιος πόλεμος στη Λιβύη σε μια γενικευμένη σύρραξη όπως της Συρίας.

    Ο Χάφταρ εγκατέλειψε τη Μόσχα χωρίς να υπογράψει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τη διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) σύμφωνα με δηλώσεις λιβυκής πηγής στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

    Οι Χαφτάρ και Σάρατζ ταξίδεψαν στη ρωσική πρωτεύουσα για συνομιλίες με τη μεσολάβηση των κυβερνήσεων της Ρωσίας και της Τουρκίας. Ο Χαφτάρ είχε ζητήσει περισσότερο χρόνο για να εξετάσει το προσχέδιο του κειμένου της συμφωνίας.

    Γιατί δεν υπεγράφη η συμφωνία

    Τι ήταν όμως αυτό που τελικά εξώθησε τον Χάφταρ σε φυγή και μη υπογραφή της προτεινόμενης συμφωνίας; Όπως όλα δείχνουν, “αγκάθι” στη συμφωνία ήταν η απαίτηση του Ταγίπ Ερντογάν για άμεση απόσυρση των στρατευμάτων του Χαλίφα Χαφτάρ από τα περίχωρα της Τρίπολης. Ο Λίβυος στρατάρχης ξεκαθάρισε πως ο στρατός του βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, ενώ επέκρινε την Τουρκία για την εμπλοκή της στα εσωτερικά θέματα της χώρας του και για την υποστήριξη προς τον Σάρατζ.

    Ο Σάρατζ στήριξε τον Ερντογάν και συνέχισε να απαιτεί την άμεση αποχώρηση των αντίπαλων δυνάμεων, κάτι που οδήγησε τις συνομιλίες σε αδιέξοδο.

    Η αποχώρηση του Χάφταρ από τη Μόσχα θέτει υπό αμφισβήτηση τη διεθνή σύνοδο για τη Λιβύη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στο Βερολίνο, που η γερμανική κυβέρνηση ήλπιζε να οργανώσει εντός του Ιανουαρίου. Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ πήγε στη Μόσχα το Σάββατο για να εξασφαλίσει την υποστήριξη του Πούτιν.

    Με αυτές τις εξελίξεις ο Χαφτάρ φαίνεται πως θα συνεχίσει τη μάχη για να βγάλει από τον πολιτικό χάρτη τον αντίπαλό του, Σάρατζ.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    19 Σχόλια

    1. Ο πουστης ο οθωμανος σκυλος γαβγιζει. Θα δωσει λεει μαθημα στο χαφταρ. Ρε μπινε στελνεις στρατιωτικούς στη Λιβύη και ο Χαφταρ στους γυριζει πισω σε σακουλες. Ποιος λοιπον ρε ξεφτιλισμενε μόγγολε, δινει μαθημα στον άλλον?

    2. ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΥΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΥΣ ΟΧΙ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΜΠΑΜ ΜΠΑΜ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ

    3. ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΛΙΒΥΚΑ ΧΕΡΙΑ ΕΙΠΕ Ο ΧΑΦΤΑΡ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΟΧΙ ΚΟΤΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ!!!🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷

    4. Χαφταρ μεταξας παπαδοπουλος ηγετες με αμελετητα….οχι κουδουνιστρες…αλητες προδοτες πολιτικοι… Αθεοι απατριδες αχρηστοι ανικανοι αλητες αγραματοι πουτανα υπουργε τις παιδειας που καταργεις την αργια των τριων Ιεραρχων γαμο το σπιτι σου κουφαλα τις λεσχης μπιλντιμπεργκ.. Ψοφι κακο ναχετε προδοτες του κερατα ..κεραμιδα στο κουφιοκεφαλο σου πουτανα κεραμεως…τιυβλο ε τουβλο..

    5. Απο οτι διαβάζω , ο αρχιδάτος Χαφτά πήρε απλά 2 ημέρες αναβολή για να συζητήση με τις διάφορες φυλές που τον υποστηρίζουνε. Ας περιμένουμε μέχρι αύριο να δούμε τι στις μάνας του θα αποφασίση και αυτός

    6. Δυστυχώς οι χρυσές αμοιβάδες με το μυαλό που (ΔΕΝ) διαθέτουν, έκαναν ιντερνετικές πίτες και κλαρίνα στους χειρότερους πλανητάρχες (Τράμπ και Πούτιν) όλων των εποχών που ως υποτιθέμενα Χριστιανοί μας γράφουν στα μέζεα τους και παίρνουν το μέρος των μογγόλων!
      Το όλο σκηνικό είναι ένα μάθημα προς τα καθυστερημένα αβγά τα οποία οδεύουν στο αρχικό τους ποσοστό του 1996!!

    7. ο πιο αισχρος στην οη υποθεση δεν ειναι ο ερντο αλλα ο πουτιν.
      οπως ειχα γραψει πριν παρα πολυ καιρο και με κατακριναν ολοι ,απο ρωσικη αρκουδα κατεπεσε στην κατηγορια αρκουδακι γαλακτος
      το επαιζε και προστατης της ορθοδοξιας.
      εκτος αν σκαβει το λακο του ερντο απο πισω..λιγο δυσκολο να ισχυει.
      τελικα ο ΧΑΦΤΑΡ βαζει τα γυαλια στους πολιτικους στην Ελλαδα κνει αυτο που για τους προσκυνημενους πολιτικους ειναι αδιανοητο.
      εμεις θα μιξοκλαιμε οπως πανε τα πραγματα στη χαγη…

    8. ΕΥΓΕ !!! Ο Στρατηγός Χαφτάρ, παραδίδει μαθήματα Πατριωτισμού καί αυτονόητης Λογικής στούς δικούς μας πού … Ανοήτως (φοβούμενοι) εθελοτυφλούν !!! …

    9. Α ρε βλακόμουτρα τον ξερατε και από χθες τον Χαφταρ και τον στηρίζετε κρετινοι; ααα αυτος είναι καλος μουσουλμάνος ενώ οι αλλοι είναι οι κακοι εεε; ηλιθιοι γκιαουρηδες…..τι εγινε ρε αυτά τα 300 μετρα απόστασης από το κεντρο της Τριπολης ακομα να τα παρει ο μεγας ηγέτης ο μουσουλμάνος εεε ρε;;;;;;;;;;;;;

      1. Εσύ στήριξε σαρατζ και οθωμανικό
        Ξες εσύ

    10. Εσύ λοιπόν, αποκαλεις”πουστηδες”τους κάθε κυβερνώντες! τοΣήματάριο κυκλοφορεί ελεύθερο και δημοσιεύει “περισπουδαστα”άρθρα στις κωλοφυλλαδες,ο Κωστακης η κουραδομηχανη,πότε θα μιλησει για να αναφωνησει”ανακουφιστηκα”,ο Γιωργακης είναι κι αυτός ελεύθερος και κάνει jocking,αυτός που διέλυσε το Ελληνικό Έθνος. …..Μετά ο κομμουνιστής του κωλου “go home Mrs Merkel”και μετά στα 4 με το σύνθημα “οποίος θέλει πηδαει”και τώρα η δουλάρα των ναζί. …θα κανει αντισταση !ρε πατριώτη, ποιος τους ψήφισε όλους αυτούς? Μα εσύ και όλοι οι απόγονοι των αρχαίων κουράδων!

    11. Το πάει κορώνα/γράμματα και συγχαρητήρια σ’ αυτόν τον πατριώτη και ηγέτη της Λιβύης!!!

      Κορώνα: μάχη μέχρις εσχάτων για την τελική νίκη ή ήττα
      Γράμματα: γλείφω κώλους και έχω την χώρα και τον λαό μου δούλο των υπολοίπων και πράττω ανάλογα με τα ξένα συμφέροντα (βλέπε Ελλάδα)

      Τώρα αν μετά απ’ την τελική νίκη, κάνουν οι γνωστοί κ όχι άγνωστοι απόπειρα δολοφονίας τότε ήρθε το τέλος όλων μία ώρα αρχήτερα

    12. Θέλουμε Χαφτάρ να έρθει Ελλάδα να κάνει κουμάντο. Βαρεθήκαμε με τα μούτρα τους πολιτικούς.

    13. Προφανώς οι Τούρκοι απαιτούν την αποχώρηση του Χαφτάρ από τα περίχωρα της Τρίπολης για να στείλουν στρατεύματα εν μέσω εκεχειρίας και μετά όταν θα είναι σε πλεονεκτική θέση να επιτεθούν ξανά στον Χαφτάρ. Ο Χαφτάρ επειδή δεν είναι ούτε κρετίνος ούτε προδότης, δεν υπήρχε περίπτωση να δεχτεί κάτι τέτοιο. Όταν τον έχεις τον εχθρό στο κυνήγι και τον έχεις σχεδόν εξαφανίσει, δεν υπογράφεις “ειρήνη” εκτός αν παραδοθεί εντελώς.

      Εντωμεταξύ είναι απίστευτοι οι Τούρκοι, απαιτούν από τον Χαφτάρ να αποδεχτεί όρους που μόνο ηττημένος σε πόλεμο δέχεται. Ενώ τους έχει πάρει φαλάγγι… Τα ίδια που κάνουν και στην Ελλάδα. Απλά στην Λιβύη δεν έχει λαδωμένους πολιτικούς όπως έχουμε εμείς….

      1. Άρε Μπομπ… Μια χαρά τα λες. Ακριβώς έτσι πιστεύω κι εγώ πως είναι τα πράγματα. Για να δούμε την όλη κατάληξη ποια θα είναι. Μακάρι να επικρατήσει ολοκληρωτικά ο πατριώτης και μη έχων καμία διάθεση υποδουλωσης, Χαφταρ

    14. Άντε ρε Χαφτάρ. Αφού οι δικοί μας εδώ είναι πούστιδες, δώσε του εσύ μία ανάποδη να πάει στο διάολο. Και μετά κάνε δημοκρατία.

    Comments are closed.