ΤΗΣ ΠΟΥΤ@ΝΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ! ΠΕΘΕΡΕΣ ΣΥΜΠΕΘΕΡΕΣ ΜΠΑΤΖΑΝΑΚΗΔΕΣ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΧΩΡΟ. ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΡΑΒΑΤΕΣ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ. ΑΝΑΣΤΕΝΑΞΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΙ ΚΟΜΜΩΤΕΣ. ΜΕ ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ, ΑΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΥΜΠΑΡΟΞΑΔΕΡΦΑ. ΤΩΡΑ Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ. ΟΥΤΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΝΑ ΗΤΑΝ! ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ

    Κοινοποίηση:
    000

    Το κουδούνι της Ολομέλειας ήχησε στις 11 ακριβώς για την εναρκτήρια συνεδρίαση. Καλή δύναμη σε όλους ευχήθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Η ορκωμοσία της νέας Βουλής πραγματοποιήθηκε πρωί της Τετάρτης 17 Ιουλίου. Η νέα Βουλή έχει πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τη Νέα Δημοκρατία να είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση.Στη Βουλή εκπροσωπούνται έξι κόμματα, η Νέα Δημοκρατία με 158 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία με 86, το Κίνημα Αλλαγής με 22, το ΚΚΕ με 15, η «Ελληνική Λύση» με 10 έδρες, η «Μέρα 25» με 9 έδρες.

    000

    «Καλή δύναμη σε όλους» η ευχή του Κυριάκου Μητσοτάκη – «Δύναμη σε καθέναν ξεχωριστά» η ευχή του Αρχιεπισκοπου Ιερώνυμου – Με θρησκευτικό όρκο οι βουλευτές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνικής Λύσης, με πολιτικό οι συνάδελφοί τους από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 – Τρεις βουλευτές ορκίστηκαν στο Κοράνι

    Δείτε φωτο και βίντεο:

    Οι μουσουλμάνοι βουλευτές

    orkos 18

    Κατά την ορκωμοσία 

    orkos 15 orkos 16 orkos 17

    ORKOS 14

    orkos 13

    To αδιαχώρητο επικρατεί αυτήν την ώρα μέσα και έξω από το κτήριο του Ελληνικού κοινοβουλίου, κυρίως από συγγενείς των νέων μας εθνοπατέρων.

    3374672
    3374672
    3742258
    3742258
    3742120
    3742120
    6817681
    6817681

    orkos 9

    Προσερχόμενος στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, δήλωσε:

    «Θα αντισταθούμε στις προσπάθειες νεοφιλελεύθερης πολιτικής που θα κάνει η Νέα Δημοκρατία και θα επανέλθουμε».

    orkos 10 orkos 11

    orkos 6 orkos 7 orkos 8

    orkos 5

    O Βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος κατέφτασε φορώντας μια ξεχωριστή γραβάτα.

    orkos mpogdanos

    vouli5
    Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς
    vouli3
    vouli2

    Για «σκληρή δουλειά γιατί ο κόσμος έχει απαιτήσεις» έκανε λόγο ο Γιώργος Αμυράς εκφράζοντας την ελπίδα να τα καταφέρει ο νέος ΓΓ Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς.

    «Καλή χρονιά στους νέους συναδέλφους» ευχήθηκε από την πλευρά του ο Γιάννης Τραγάκης ο οποίος είναι ο αρχαιότερος βουλευτής της νέας Βουλής μιας και έχει εκλεγεί επί 14 συναπτές φορές.

    Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Δώρα Αυγέρη και ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Αμανατίδης έκαναν λόγο για δημιουργική αξιωματική αντιπολίτευση ενώ ο Βασίλης Βασιλικός που εξελέγη με το ψηφοδέλτιο επικρατείας παραδέχθηκε ότι έχει τρακ, χαρακτήρισε την Καβάλα «την πιο όμορφη πόλη της Ελλάδας» και κάλεσε την Ευρώπη  «να επανέλθει από εκεί από που ξεκίνησε.

    vouli10
    Η Λιάνα Καννέλη δείχνει κάτι στην Ντόρα Μπακογιάννη
    vouli11
    Η Νόνη Δούνια πήρε από νωρίς τη θέση της στα έδρανα
    vouli9
    Η βουλευτής της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου
    vouli16
    Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Αμυράς
    vouli14
    Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη
    vouli6
    vouli7
    Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Λοβέρδος

    orkos 3

    orkos 2

    orkos1

    Ηδη από τις 10:00 στη Βουλή ξεκίνησαν να καταφθάνουν οι πρώτοι βουλευτές. Η ορκωμοσία των βουλευτών της νέας Βουλής θα γίνει με κάθε επισημότητα, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος αναμένεται να τελέσει τον καθιερωμένο αγιασμό. Υπενθυμίζεται πώς οι βουλευτές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν θρησκευτικό ή πολιτικό όρκο.

    Οι έδρες της νέας Βουλής είναι όπως αυτές προέκυψαν από τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών 2019:

    ΝΔ: 158
    ΣΥΡΙΖΑ: 86
    ΚΙΝΑΛ: 22
    ΚΚΕ: 15
    Ελληνική Λύση: 10
    ΜέΡΑ25: 9

    Οι νέοι

    Για την ΝΔ περίπου 80 βουλευτές είτε εισήλθαν για πρώτη φορά είτε επανεξελέγησαν. Στα «πρωτάκια» της «γαλάζιας» ΚΟ εντοπίζονται οι Γιώργος Γεραπετρίτης, Τάκης Θεοδωρικάκος, Κώστας Κυρανάκης, Αγγελος Συρίγος, Χρήστος Ταραντίλης, Γιάννης Καλλιάνος, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, Μπάμπης Παπαδημητρίου και Δημήτρης Μαρκόπουλος.

    Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μετρά 59 απώλειες σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο ωστόσο η ανανέωση είναι ευρύτερη καθώς 90 βουλευτές της Κουμουνδούρου δεν κατάφεραν να ανανεώσουν την θητεία τους. Για παράδειγμα δεν εξελέγησαν οι Γιώργος Σταθάκης, Τάσος Πετρόπουλος, Ελένη Αυλωνίτου, Αννέτα Καββαδία κ.α.

    Απέκτησαν για πρώτη φορά κοινοβουλευτική ιδιότητα οι Δημήτρης Τζανακόπουλος, Κώστας Ζαχαριάδης, Γιάννης Μουζάλας, Ραλλία Χρηστίδου κ.α.

    Συνολικά, 11 βουλευτές προέρχονται από την τοπική αυτοδιοίκηση όπως ο Διονύσης Χατζηδάκης της ΝΔ που διετέλεσε επι σειρά ετών δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, ο Σάββας Χιονίδης πρώην δήμαρχος Κατερίνης κ.α. Επίσης, 19 βουλευτές είναι δημοσιογράφοι (Κ. Μπογδάνος, Δ. Μαρκόπουλος, Μπ. Παπαδημητρίου, Φ. Πιπιλή κ.α.) και 2 τραγουδιστές (Ρ. Χρηστίδου, Κ. Βέττα).

    Χωροταξία Ολομέλειας

    Οι αλλαγές στους συσχετισμούς δύναμης των ΚΟ επιφέρουν και χωροταξικές τροποποιήσεις στην αίθουσα της Ολομέλειας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στις δύο δεξιές σειρές εδράνων θα τοποθετηθούν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Το ΚΙΝΑΛ επανέρχεται στο μπροστινό διάζωμα πιάνοντας τις πρώτες θέσεις της κεντρικής κερκίδας που έως πρόσφατα κατείχε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πίσω από το ΚΙΝΑΛ θα τοποθετηθούν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης και του ΜεΡΑ25. Στην κεντροαριστερή σειρά εδράνων θα τοποθετηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και στην αριστερή θα παραμείνει το ΚΚΕ.

    xartis

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    8 Σχόλια

    1. ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΑ ΠΑΡΤΑΛΙΑ ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΣΤΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!!
      ΟΙ 300 ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!!ΟΙ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΡΑΓΙΑΣ ΚΩΛΟΛΑΟΣ!!
      ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΤΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ!ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ!!ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ!!

    2. Ψαραντωνης στη Βουλη. Βαρδα μην ερθει πιωμενος κανενα πρωι και αρχισει τις μαντιναδες…

    3. εγω απορω γιατι ασχολεισθε τοσο πολυ με τα 300 παρασιτα της χωρας και με τους παρατρεχαμενους τι ορκο να δωσουν ολοι αφου αλλα λενε και αλλα κανουν ενα αεριο θελουν εκει μεσα να ησυχασουμε δια παντος

    4. Τωρα που ειναι και οι 300 μεσα επρεπε να περικυκλωσουν τη βουλη 3 Leopard και 2 μοιρες Καταδρομων!Θα ηταν σαν τα ποντικια μες τη φακα,μια ομορφια!

      1. οι 300 και οι οικογενειες τους. 2 γενιες κερδος

    5. Σε οποιον δεν του αρέσει να βλεπει τους συγγενεις, τους φίλους και νορμαλ οικογένειες, ας βγαλει παλι τον ΣΥΡΙΖΑ για να βλεπει τρελα τραβεστι να γλωσσοφιλιουνται στα θεωρία της βουλης.
      ΥΓ μεχρι κ ο Πολάκης πλύθηκε ξυρίστηκε κ δεν βρομάει γιδίλα απο χιλιομετρα

    6. ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΧΑΧΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΔΙΑΙΩΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΔΑΜΕ, ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΕΦΕΡΑΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ, ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ, ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕ 10.000 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ…………….ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΠΟΥ ΕΠΟΙΚΙΖΟΥΝ ΣΩΡΗΔΟΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ……………. Α, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΤΩΝ ΄΄ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΩΝ΄΄ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜ-ΜΟΥΝΙ-ΣΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΄΄ΑΦΡΟΚΡΕΜΑ΄΄ ΤΗΣ ΄΄ΔΕΞΙΑΣ΄΄ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΣΙΟΝΑΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΑΛΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΡΑ ΝΤΟΡΑ……………

    Comments are closed.