ΤΗΝ “ΧΑΣΑΠΙΣΣΑ” ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣτΕ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΕ 13ο ΚΑΙ 14ο ΜΙΣΘΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΧΡΥΣΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΟΡΣΕ ΚΥΡΙΑΚΟ

    Κοινοποίηση:
    068ca813-sakelaropoulou-proedros-ste-1024x683

    Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου (γενν. 1956) είναι Ελληνίδα δικαστής που από τον Οκτώβριο του 2018 υπηρετεί στην θέση της προεδρίας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του ΣτΕ.

    Την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, προτείνει η κυβέρνηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο στο διάγγελμά του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
    Η κυρία Σακελλαροπούλου είναι πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και μάλιστα η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του ΣτΕ.

     

    Βιογραφικά στοιχεία

    Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Η καταγωγή της οικογένειάς της είναι από τη Σταυρούπολη Ξάνθης. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Paris II. Εισήλθε ως Εισηγήτρια στο Συμβούλιο της Επικρατείας και εν συνεχεία προήχθη διαδοχικά σε Πάρεδρο (1988) και Σύμβουλο (2000). Τον Οκτώβριο του 2015 τοποθετήθηκε Αντιπρόεδρος του ΣτΕ, ενώ τον Οκτώβριο του 2018 τοποθετήθηκε ομόφωνα στη θέση της Προέδρου του ΣτΕ.

    Έχει συμμετάσχει στην Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, της οποίας έχει διατελέσει γενική γραμματέας (1985-1986), αντιπρόεδρος (2006-2008) και πρόεδρος (1993-1995, 2000-2001).

    Κατά καιρούς αρθρογραφεί σε επιστημονικά περιοδικά ενώ έχει συμμετάσχει στη συγγραφή του βιβλίου “Οικονομική κρίση και προστασία του περιβάλλοντος στη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας” (εκδόσεις Παπαζήση).

    Πως σχετίστηκε με τους μισθούς των εργαζομένων η νέα υποψήφια στη θέση του Πάκη

    Βόμβα ΣτΕ: Δεν επιστρέφεται 13ος και 14ος μισθός στους δημοσίους υπαλλήλους

    «…Οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, ακόμη και μετά την κατάργηση των επίμαχων επιδομάτων, εξασφάλιζαν αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, τόσο σε σχέση με όσους διαβιούσαν στα όρια της φτώχειας όσο και με όσους απασχολούνταν στον ιδιωτικό τομέα με τον κατώτατο βασικό μισθό και ημερομίσθιο…».

    ΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ Η ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΑΣΤΙΝΑ

    Βόμβα ΣτΕ: Δεν επιστρέφεται 13ος και 14ος μισθός στους δημοσίους υπαλλήλους

    Οι συνιστώσες, με βάση τη νομολογία των ευρωπαικών δικαστηρίων, αλλά και με όριο τις συνταγματικές επιταγές, που κινήθηκε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στην πρόσφατη απόφασή της ,με την οποία κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η μη επαναφορά των περικομμένων επιδομάτων και δώρων στους δημόσιους υπαλλήλους, περιγράφονται στο σκεπτικό της απόφασης που δημοσιεύθηκε.

    Η Ολομέλεια του ΣτΕ (πρόεδρος η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και εισηγητές οι σύμβουλοι Επικρατείας, Ελένη Παπαδημητρίου και Ιωάννης Σπερελάκης (με μια σειρά αποφάσεων της (1307-1316/2019) έκρινε κατά πλειοψηφία (μειοψήφησαν 2 αντιπρόεδροι και 4 συμβούλοι Επικρατείας), μεταξύ των άλλων,  ότι η κατάργηση των τριών επιδομάτων, «τεκμηριώνεται επαρκώς» και δεν παρίσταται απρόσφορο μέτρο, και μάλιστα προδήλως, για «την επίτευξη των επιδιωκόμενων  σκοπών, ούτε μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν ήταν αναγκαίο, δεδομένου ότι με αυτό το μέτρο, το οποίο εφαρμόζεται γενικά σε όλους τους μισθωτούς του δημόσιου τομέα, γίνεται προσπάθεια εξοικονόμησης και περιορισμού των διογκωμένων δαπανών της Γενικής Κυβέρνησης, η οποία υπαγορεύεται από επιταγές της Ε.Ε. για μείωση του υπερβολικού δημοσίου ελλείμματος».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    37 Σχόλια

    1. Η ιστορία στην αρχή ξεκίνησε από τo κυβερνητικό επιτελείο προπαγάνδας ότι ο ΠτΔ πρέπει να είναι ΟΠΩΣΔΗ-ΠΟΤΕ να είναι πολιτικό πρόσωπο, παρών στην κρίση, κοινής αποδοχής & άλλους βερμπαλισμούς. Τελικά η κυρία Σακελλαροπούλου:
      1) ΟΥΤΕ πολιτικό πρόσωπο είναι & πέραν του ότι είναι κολλητή του Βενιζέλου & αθώωσε τον Π”κωνσταντίνου & δεν έκανε δεκτή για δικαστική εξέταση την αίτηση για ακύρωση των Πρεσπών, δεν έχει άλλη σχέση εκτός & αν την πρότεινε ο Πάιατ (ΝΤΠ) λόγω της διατεταγμένης υπηρεσίας της για τον Αλεξάντερ Βίννικ, οπότε πάσο.
      2) ΟΥΤΕ παρούσα στην κρίση ήτανε (γιατί οι μισθοί των δικαστικών μπορεί να μειώθηκαν ανεπαίσθητα αλλά οι συνολικές απολαβές & τα αναδρομικά τους μόνο κρίση δεν κατάλαβαν (οι απολαβές ακόμα παραμένουν βασιλικοί αλλά …βολεύει τους βολευτές του κυνοβουλίου μας)
      3) Δεν είναι κοινής αποδοχής στο λαό, εδώ γελάμε γιατί θα έλεγα ότι είναι ΑΡΕΣΤΗ από το βολευτικό σύ-στημα αλλά ΜΙΣΗΤΗ από τον λαό, δεδομένου ότι οι εισηγήσεις της ακολουθούν την ίδια συνταγή Πι-κραμένου. Εκείνος, ως Πρόεδρος του ΣτΕ, νομιμοποιώντας το μνημόνιο έγινε αντιπρόεδρος της ΝΔ, αυτή, ως Πρόεδρος της Ολομέλειας του ΣτΕ, νομιμοποίησε την κατάργηση του 13ου & 14ου μισθού (& των αναδρομικών ) των δημοσίων υπαλλήλων & δεν έκανε ΚΑΝ ΔΕΚΤΟ το αίτημα για δικαστική εξέτα-ση των Πρεσπών.
      Τέλος, διαπιστώνεται μία ΑΓΩΝΙΩΔΗΣ προσπάθεια, όλων των ΜΜΕ, εξιδανίκευσης-αγιοποίησης της υποψήφιας με «χαρακτηριστικά» οικολογικές ανησυχίες, αγάπη για τα ζώα & άλλα φαιδρά, λες & αυτά αποτελούν κριτήρια για πρόταση ΠτΔ, αντί να πουν ευθαρσώς ότι δηλαδή αποτέλεσε ΔΕΚΑΝΗΚΙ της ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ η οποία αμείβεται για την συμπαιγνία της εκ μέρους της ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ εις βάρος του λαού!!!!!
      ΠτΔ με αντιπαροχή για της υπηρεσίες της προς την εξουσία της χώρας της ΦΑΙΔΡΑΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΑΣ, της μόνης χώρας στον κόσμο που είναι εχθρός των πολιτών της!!!

    2. Πούλου από Θράκη!!! Χμμμμ, αυτό μας λέει πολλά για την πραγματική της καταγωγή…

    3. δεν νιωθω εκπληξη .,.,.αλλωστε ολα τα γουρουνια εχουν την ιδια μουρη

    4. Στέφανε, δώσε στη δημοσιότητα το μισθό της και σε σχέση με τον κατώτατο μισθό που αποφάσισε ότι δεν του πρέπουν δώρα.
      Και σαν πρόεδρα θα παίρνει και την λουκούλεια δικαστική μισθοδοσία;;;

    5. Χάθηκε μια ελληνίδα;;;;; Εβραίοι παντού;;;
      Αλλά τι να πούμε;;; Τουρκοσκατα και μασονοκουμουνοσκατα κυβερνούν την Ελλάδα μας.

    6. το οτι εκοψε 13 & 14 στα δημοσια παρασιτα,το γραφετε σαν μειονεκτημα της κιουριας;

    7. Ουρακοταγκος με πατομπουκαλα.σκετη διαφημηση για την χωρα.

    8. Αν και ως κατ’ εξοχήν δεξιός ψηφοφόρος δεν είναι η επιλογή που εγώ θα προτιμούσα, θεωρώ ότι είναι πολύ σωστή επιλογή, ενωτική και όχι κομματική. Νομίζω ότι ο Κυριάκος το έπαιξε έξυπνα. Θεωρώ ότι ο Κυριάκος κέρδισε πόντους από τη συγκεκριμένη επιλογή.

    9. αν ειχες …ελάχιστο μυαλό – ανθέλληνα προδόταρε μητσοτάκη …
      θα πρότεινες για πρόεδρο …τον τόμ χάνκς που πήρε πρόσφατα ελληνικη υπηκότητα ,
      ολος ο πλανήτης θα ασχολιόταν με την ελλάδα συνέχεια λόγω τού πασίγνωστου τόμ χάνκς – διαφήμιση- τουρισμός κλπ αμεσα εκτόξευση…
      τώρα βολέψου με τον ….ασχημο κοκοβιό……

    10. Δυστυχως φιλτατοι…στη χωρα μας υπαρχουν φτωχοι ανθρωποι (οι περισσοτεροι εξ αυτων μεγαλης ηλικιας) οι οποιοι θεωρουν πως νεοφιλελευθερες πολιτικες σαν αυτες του Κουλη…θα μας σωσουν.
      Δεν υπαρχει σωτηρια σ’αυτον τον τοπο…

    11. Στο δημόσιο καλά τους έκανε!!! Κηφινες από κει χάμω μιλάτε κιόλας
      Μπράβο Κυριάκο

      1. δημοσιοι υπαλληλοι απο εναεπιπεδο και πανω ναι …καλα εκανε, αλλα αυτοι που εχουν πολυ χαμηλους μισθους?

    12. “Τον Οκτώβριο του 2015 τοποθετήθηκε Αντιπρόεδρος του ΣτΕ, ενώ τον Οκτώβριο του 2018 τοποθετήθηκε ομόφωνα στη θέση της Προέδρου του ΣτΕ”.
      η λεξη τοποθετηθηκε τα λεει ολα.

    13. Τέλεια επιλογή μάγκησα και μορφωμένη… Μπράβο Κούλαρε!!!

    14. Τι θα κανανε τα μασωνια νομιζατε θα βαζαν οποιον και οποιον?????ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    15. Μην χαλάτε τις καρδιές σας για τους πολιτικούς δεν υπάρχουν πολιτικοί στην Ελλάδα είμαστε μόνοι μας…Δεν τους καλούν πουθενά δεν τους δίνουν σημασία οι ξένοι πολιτικοί είναι πουθεναδες μην χαλάτε τα στομάχια σας για αυτά τα υποκείμενα…
      Κάθε χρόνο πάμε και χειρότερα γιατί δεν αλλάζει τίποτα έχετε αναρωτηθεί..?

    16. ΦΑΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΞΕΦΤΥΛΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΛΕΨΑΚΙΔΕΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗΣ ΤΩΡΑ. ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΠΑΡΤΟΥΖΑ ΕΝΩ ΘΑ ΞΕΡΟΣΤΑΛΙΑΖΕΤΕ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ 200 ΕΥΡΩ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ. Α ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕ ΕΝΑ HOT SPOT ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

    17. ΑΝ ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ,ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΒΓΑΖΑΝΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ 24 ΥΠΕΡ ΤΟΥΣ….ΜΑΘΑΜΕ ΠΛΕΟΝ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.Ο ΚΟΥΛΗΣ ΑΝΤΑΛΑΞΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΠΔ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΚΕ 10/1/2020 ΓΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΦΚΑ….ΧΑΧΑΧΑΧΑ….ΦΑΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ…

      1. ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ .
        ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΒΑΛΒΙΔΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΧΥΤΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΡΑΖΟΥΝ.ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΑΙΣΙΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΛΙΤ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΕΣ ΠΟΡΝΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ. ΟΣΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

    18. Όποιον και να πρότεινε το υπαλληλάκι της νέας τάξης το ίδιο θα έκανε…

    19. Γιά τα αναδρομικά τών δικαστικών καί ενστολων έβγαζαν θετικές αποφάσεις άν δέν απατώμαι !!!

    20. Ψηφίστε ζώα έλληνες, μαλάκες, τους δοσίλογους, τα πιόνια, τους προδότες, που θα φανούν τα παιδιά σας και τα εγγόνια τους, βοιδολαε

    21. Αφού τα πήραν οι Δικαστικοί και εφάπαξ οι άλλοι στον καιάδα.
      Αυτή είναι η τακτική των δικαστών για αυτό τελευταία όλοι μόλις πάρουν σύνταξη βολεύονται δεξιά και αριστερά από όλα τα κόμματα.

    22. ΓΕΛΟΙΕ ΚΟΥΛΗ ΧΡΥΣΕ ΕΙΣΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΜΠΛΑ. ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΒΡΩΜΙΑΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ Σ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. Ο ΓΕΛΟΙΟΣ ΚΑΡΟΥΛΟΜΑΤΗΣ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ Ο,ΤΙ ΑΦΗΣΕ ΟΡΘΙΟ Ο ΤΣΙΜΠΛΑΣ. ΓΑΜΩ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΣΥΛΟΥ ΣΟΥ ΡΕ ΓΕΛΟΙΕ

    23. Όπως περιμέναμε ο «δεξιός» Κούλης κάνει τα χατίρια των Συρι-ζαίων και της κ@ριόλας της Φώφης, καλά νομίζατε πραγματικά οτι θα έβαζε δεξιό και άντρα Πρόεδρο της Δημοκρατίας; ΝΔ το πιο ξεφτιλισμένο κόμμα του πλανήτη, τουρκόφιλοι και ανθέλληνες, ναι σωστά ακούσατε, και περισσότερο και από τους συριζαίους…ουστ!!!

    24. Πες μας ρε βλακα Κουλη μια αξιεπαινη πολιτικη σου πραξη,μια επιτυχη προσεγγιση σε καποιο απο τα τοσα προβληματα που μας τρελαινουν.Αντε κ γ@..σου παρεα με το φιλαρακι σου τον Τσιπρα.

    25. Ο/Η Αντέχει κι άλλες φάπες ο ελληνάκος. ΝΑ ΤΟΥ ΡΧΟΝΤΑΙ! λέει:

      Ποια είναι αυτή; Αυτή που άμα της κόψεις πέντε ευρώ από τη μισθάρα θα βγάλει το νόμο αντισυνταγματικό, αλλά τον ΕΝΦΙΑ, τις αυξήσεις ΦΠΑ, το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, τις κατασχέσεις λογαριασμών και σπιτιών το κόψιμο του ρεύματος και όλες τις υπόλοιπες παραγγελιές των Γερμανών και του ΔΝΤ τα χει βγάλει συνταγματικά; Ότι πρέπει για ΑΝΩΤΑΤΗ ΑΡΧΩΝ της ελληνικής φτωχομπινεδιάρικης δημοκρατίας των ραγιάδων και των ψωρολεμέδων.

    26. Ομοιοτητες
      Ο προηγουμενος ΠτΔ θα λαβει 4 διαδοχικες συνταξεις.Η νυν 3:Ως νομικος, ο προεδρος του ΣτΕ και ως ΠτΔ.
      Ειναι κυριως συνταγματολογος.Εχει γεμισει ο τοπος απο συνταγματολογους.
      Προσληψη απο πλειαδα “ειδικων”.
      Ειδικον βαρος: Aντισυνταγματικες μεν αποφασεις περικοπης των συνταξεων απο το ΣτΕ ,ΑΛΛΑ μηδεν αναδρομικα!..Εντευθεν και το ποιημα του κ. κουλη”σεβομαστε τις αποφασεις της δικαιοσυνης”!..
      Επιλογος.Τραγικο λαθος του κ. κουλη.Επρεπε να επιλεγει ως ΠτΔ διπλωματης ΚΑΡΙΕΡΑΣ ανδρας η’ γυναικα.Δεν παιζουμε με σοβαροτατα εθνικα και διεθνη προβληματα.

    27. οι δημοσιοι υπαλληλοι δεν εχουν αναγκη. εχουν τον τροπο να παρουν και 18 μισθους.

    28. Όλα τα λεφτά του κράτους στους ΔΥ πάνε έτσι κι’αλλιώς,εσείς τι στεναχωρηθήκατε για την περικοπή;

    Comments are closed.