ΤΕΡΜΑ ΟΛΑ ΣΤΑ ΓΚΙΣΕ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ. ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ. ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ. ΒΑΡΕΣΑΝΕ ΚΑΝΟΝΙ!

    Κοινοποίηση:
    trapezes

    Κλείνουν σταδιακά οι τράπεζες τα γκισέ τους για τους πελάτες λιανικής.

    Τα ταμεία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα εξυπηρετούν κατά βάση τους εταιρικούς πελάτες, ενώ θα είναι ανοικτά και για τους κομιστές επιταγών.

    Συγκεκριμένα, οι υπόλοιπες συναλλαγές θα διεκπεραιώνονται αποκλειστικά από τα εναλλακτικά δίκτυα, δηλαδή ΑΤΜ, APS (κέντρα αυτόματων συναλλαγών που είναι εγκατεστημένα μέσα στα τραπεζικά καταστήματα), internet και phone banking.

    Ουσιαστικά, οι πελάτες ωθούνται στα μηχανήματα συναλλαγών που βρίσκονται μέσα στα καταστήματα με τη βοήθεια του εξειδικευμένου προσωπικού.

    Σε κάθε περίπτωση  η συρρίκνωση του δικτύου των τραπεζών και η ενίσχυση των ηλεκτρονικών δικτύων συναλλαγών, κυρίως μέσω του internet και mobile banking είναι μονόδρομος για τις τράπεζες και τους πελάτες. Τα υψηλά λειτουργικά έξοδα καταδικάζουν τις τράπεζες σε πολύ χαμηλή κερδοφορία και καθιστούν επιτακτική την ανάγκη μετασχηματισμού του δικτύου τους.

    Μετά την επιβολή των capital controls πριν από 4,5 χρόνια, οι Έλληνες απέκτησαν – αναγκαστικά πλέον – χρεωστική κάρτα προκειμένου να διενεργούν τις συναλλαγές τους από τα αυτόματα τερματικά μηχανήματα (ΑΤΜ).

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    7 Σχόλια

    1. Οι “χοντρές μπίζνες” γίνονται “ηλεκτρονικώς”….τριγωνικές συναλλαγές, “οικοσύστημα οφσορ” με μαιμού invoices σε διαφορετικές δικαιιδοσίες, “κόλπα” με ναυτιλιακές , τράστ…”family offices”, κρυπτονομίσματα, έλεγχο εκατονάδων τραπεζών σε χώρες τη πλάκας (Αφρικές, Ασίες κτλ), “μόχλευση’ εργών τέχνης & commodities….”μιλημένες” δανειοδοτήσεις……”angel investors” σε συνδυασμό με “μιλημένα” equity placement funds….πλειστηριασμοί δανείων σε τιμές 5-7% της αξίας τους με εγγύηση τρίτου και εν συνεχεία τιτλοποίηση-μόχλευση και ξεπούλημα κτλ, κτλ, κτλ.

      Ελληνάκο….για τις χοντρές δουλειές δισεκατομμυρίων και τρισεκατομυρίων δεν χρειάζονται μετρητά…χα,χα,χα,χα,χα,!!!! Παγκοσμίως και από τότε που έχει μπει το “ηλεκτρονικό χρήμα” σε συνδυασμό με την παγκοσμιοποίηση και το άνοιγμα των αγορών οι εφορίες έχουν χάσει το μπούσουλα. Γίνεται της π…..!

      Κυνηγάνε τη “μαρίδα” και ο καρχαριές αλωνίζουν.

      Απλά…οι τράπεζες έχουν φαληρίσει και θέλουν έσοδα και το κρατος πλήρη έλεγχο και σε τυχόν νέα χρεοκοπία-καπιταλ κοντρόλ..να τα πάρουν όλα. Τέλος. Απλά πράγματα.

      όμως…τους διέφυγε κάτι. Το ηλεκτρονικό χρήμα..εξαρτάται από δύο πράγματα. ίντερνετ (δηλ. τηλ. δίκτυο-πληροφοριακό δίκτυο) και….ηλεκτρισμό. Σε περίπτωση σύρραξης-πολέμου είναι τα πρώτα που βγαίνουν οφφ..πάπαλα η οικονομία..τέλος-ηττήθηκε προτού πέσει ντουφεκιά.

      Για αυτό και τα “σοβαρά” κρατη , βλέπε-ΗΠΑ, Γερμανία, Ιαπωνία, Ελβετία ούτε καταργούν μετρητά, ούτε περιορίζουν το ύψος συναλλαγών σε χαρτονομίσματα ούτε και “εξαφανίζουν” τα γκισέ το τραπεζών….

      Πριν από 4 μήνες είμουν σε μια πόλη της Κεντρικής Ευρώπης που έχει 350.000 κατοίκους. Ξέρετε πόσα υποκαταστήματα τραπεζών ήταν ανοιχτά με γκισέ και τα πάντα όλα για εξυπηρέτηση του κοινού? 68 υποκαταστήματα. Ανοιχτά 9-5 Από Δευτέρα μέχρι ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ….

      Αυτά και τέλος.Κάντε τα κουμάντα σας για να μη βρεθείτε στο δρόμο και με το αληταριό που κυβερνά την Ελλάδα. Οι παππούδες τους πούλησαν τη Μικρά Ασία και το Πόντο και οι πατεράδες τους τη Κύπρο και τη Βόρεια Ήπειρο. Μαντέψτε που θα μας πουλήσουν..για πλάκα..

    2. επίσης με πλήρη κατάργηση του νομίσματος και με 100% ηλεκτρονικές συναλλαγές δεν χρειάζονται καθόλου καταστήματα τέλος η φοροδιαφυγή, τέλος η παρανομία,μονο οι τραπεζες θα παρανομουν νομιμα…..

    3. Οι Ελβετοί όμως επιθυμούν και το κανουν πραξη να κυκλοφορούν με μετρητά,λένε ότι έτσι ελέγχεις.. νά στο πω απλά .Την τσέπη σου,λες εκεί να είναι τόπος φοροδιαφυγής και παρανομιας;Δυστυχώς είμαστε μαντρωμενοι και ελέγχεται η κάθε μας κίνηση( στοχος βεβαια στο μελλον ειναι το μυαλο)αλλά εσείς αυτό το βλέπετε σαν προοδο

    4. Παρτυ με ούζα πάλι?
      Οι τραπεζες κανουνε κουμαντο με την αξια της εργασιας, τα προιοντα και τις περιουσιες (τα λεφτα ) τα δικα μας, “κι αν μας αρεσει;”
      Το τελος των τραπεζων ειναι κοντα………εσυ στο μεταξύ,……εκ…συγχρονισου οσο στα τρωνε!

    5. Και που ειναι το κακο ? 24 ωρα ειναι τα μηχανηματα και το e-banking ,κατι που δεν εχουν οι τραπεζες .Οτι ωρα μπορει ο αλλος κανει συναλλαγη .Θελουμε εκσυχρονισμο ή οχι ?Εαν δεν ειχε αναπτυχθει το e-banking και τα atm θα λεγατε τα αντιστοφα ,ψωροκοστωνα και κατι τετοια . Τωρα εαν καποιοι ειναι τουβλα κα δεν μπορουν να τα μαθουν, ειχαν 20 χρονια καιρο να τα μαθαινανε .Μονο τους ηλικιωμενους δικαιολογω ,αλλα και παλι απο το να περιμενουν ορθιοι καλυτερα να τους βοηθαει καποιος σπιτι τους.

      1. επίσης με πλήρη κατάργηση του νομίσματος και με 100% ηλεκτρονικές συναλλαγές δεν χρειάζονται καθόλου καταστήματα, όλες οι δουλειές μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά με σκαναρισμένα έγγραφα, τέλος η φοροδιαφυγή, τέλος η παρανομία.

    Comments are closed.