«ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ» ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ! ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ – ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΟΙ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΤΟΝ ΝΕΩΝ ΣΕΙΡΩΝ – ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΡΟΜΟ! (ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    1

    Μαζικές είναι οι παραιτήσεις αξιωματικών και δη ιπταμένων από την Πολεμική Αεροπορία, σε σημείο που να δημιουργούνται έντονοι προβληματισμοί, τόσο για την αιτία των παρατάσεων αυτών όσο και για τις επιπτώσεις που μπορεί αυτοί να έχουν στη μαχητική ισχύ της ΠΑ.

    Αν και η αιτία είναι εύκολα ανιχνεύσιμη και εντοπίζεται στις χαμηλές αποδοχές, σε σχέση με τους υψηλούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν.

    Μια «τυχαία» αεροπορική εταιρεία του εξωτερικού πληρώνει πιλότους της εμπειρίας των πιλότων της ΠΑ, τρεις και τέσσερις φορές περισσότερα.

    Σύμφωνα με τα όσα έχουν δημοσιευθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ μέσα στο 2018 έγιναν δεκτές 73 παραιτήσεις ή αποστρατείες αξιωματικών της ΠΑ, εκ των οποίων οι 35 ιπτάμενοι.

    Ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες οι παραιτήσεις που έγιναν δεκτές ήταν 21.

    Οι βαθμοί οι οποίοι αντιστοιχούν στα παραιτημένα στελέχη της ΠΑ είναι επισμηναγοί, αντισμήναρχοι και σμήναρχοι δηλαδή όχι «παροπλισμένα» στελέχη αλλά ενεργά και σε παραγωγικές ηλικίες.
    Ακόμη όμως πιο ανησυχητικό είναι το θέμα της προσέλευσης νέων στις παραγωγικές Σχολές των ΕΔ και ειδικότερα στην Ικάρων.

    Έτσι η 89η σειρά Ιπταμένων που ορκίστηκε φέτος απέδωσε μόλις 30 πιλότους.

    Σίγουρα η κατάρρευση του δημογραφικού είναι ένας από τους λόγους των μειωμένων αριθμών πιλότων και κατά επέκταση των μειωμένων αριθμών νέων που θέλουν να σταδιοδρομήσουν στις ΕΔ καθώς δεν υπάρχει εκείνη η πληθυσμιακή «βάση» από την οποία θα προέλθουν.

    Αλλά η βασική αιτία είναι το οικονομικό.

    Η αν υπάρχει αυτή βαίνει συνεχώς μειούμενη.  Ταυτόχρονα οι παραιτήσεις των εν ενεργεία στελεχών πρέπει να προβληματίσουν την ηγεσία της ΠΑ για ποιο λόγο γίνονται.

    Τελικά όμως το ερώτημα που μοιραία τίθεται είναι τι ακριβώς Αεροπορία θέλουμε πια. Μια Αεροπορία τύπου Βελγίου ή Βουλγαρίας στην καλύτερη των περιπτώσεων ή κάτι άλλο ακόμη πιο συμβολικό;

    Από την άλλη πλευρά, Κατευθυνόμενοι πύραυλοι SOM, κατευθυνόμενα πυρομαχικά για οπλισμένα drones και τυφέκια μάχης είναι κάποια από τα προγράμματα που ανακοίνωσε μέσω του Twitter…
    ο επικεφαλής της SSM Ισμαήλ Ντεμίρ, τα οποία θα παραδοθούν ή θα παραγγελθούν από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις τις επόμενες 100 ημέρες.
    Η αναφορά στις «100 ημέρες» πηγάζει από τις εξαγγελίες που έδωσε μετά την ορκωμοσία του ως πρόεδρος της Τουρκίας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν νωρίτερα φέτος. Όπως φαίνεται ανά 100 ημέρες θα προωθούνται νέοι εξοπλιστικοί στόχοι, που αφορούν αποκλειστικά την τουρκική πολεμική βιομηχανία.

    Στο Στρατό Ξηράς θα παραδοθούν επτά εκσυγχρονισμένα άρματα μάχης M60T, φτάνοντας έτσι τα 146 συγκεκριμένα εκγσυγχρονισμένα οχήματα. Επίσης προβλέπονται εξελίξεις στο πυραυλικό σύστημα BORA, την παράδοση πέντε drones τύπου Bayraktar TB2 και την υπογραφή απόκτησης 40.000 τυφεκίων μάχης MTP-76.

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    4 Σχόλια

    1. ειναι επειδη οι πολυ καλα αμοιβομενοι πιλοτοι μας…νοιαζονται για την πατριδα, εκτελουν λειτουργημα και δεν τους νοιαζουν τα λεφτα…Προφανως θελουν πιο πολλα και πανε εξω σε ιδιωτικες εταιρειες….Ολα για το χρημα γινονται, κανεις τους δε νοιαζεται για την Ελλαδα….Ο ελληναρας τον κωλο του κοιτα μονο.

    2. ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ, ΤΟ ΞΑΝΘΟ ΓΕΝΟΣ, ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ , ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ( ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ? ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟ?) , ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ, ΘΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ, ΚΡΑΥΓΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΡΧΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ Η, ΡΩΣΙΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ, ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΦΕΞΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΓΛΥΣΤΡΗΣΑ ( ΟΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΤΩΝ ΓΕΡΩΝΤΩΝ).

    3. Ποιος ειδε κρατος λιγοστο σ’ολη την γη μοναδικο, να τρεφει ολους τους αργους, ναχει 7 πρωθυπουργους, ΤΑΜΕΙΟ ΔΙΧΩΣ ΧΡΗΜΑΤΑ και ΔΟΞΗΣ ΤΟΣΑ ΜΝΗΜΑΤΑ. εφημεριδα” Ρωμηος” 1883-1918

    4. μην ανησυχειτε, διοτι ΕΜΕΙΣ θα αντιπαραταξουμε την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ που θα την προσφερουν ΚΑΠΟΙΟΙ που ΔΕΝ θα εχουν επιλογη ΚΑΙ θα τους κανουν ΗΡΩΕΣ, και ΜΕΤΑ διαφοροι ΚΑΦΡΟΙ ΘΑ τιμουν τις μαναδες στεφανια ,μεγαλα λογια.

    Comments are closed.