ΑΠΟΓΕΙΩΘΗΚΑΝ F-16 ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ! ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ! ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΑΝ ΓΙΑ ΒΟΜΒΑ ΣΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

    Κοινοποίηση:
    01

    Έκτακτη προσγείωση πραγματοποίησε λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ στο αεροδρόμιο των Χανίων αεροσκάφος της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Condor, με 270 επιβαίνοντες, μετά από αναφορά για βόμβα.

    Το Boeing 753, που εκτελούσε δρομολόγιο από την Χουργκάντα της Αιγύπτου προς το Ντίσελντορφ της Γερμανίας, έστειλε σήμα ενώ πετούσε μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου.

    Επιβάτες και πλήρωμα αποβιβάστηκαν ασφαλώς λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ στα Χανιά και οι έρευνες είναι σε εξέλιξη. Ο έλεγχος του αεροπλάνου δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν τα μεσάνυχτα.

    Στον αερολιμένα έχει ενεργοποιηθεί το κέντρο διαχείρισης εκτάκτων αναγκών στο οποίο συμμετέχουν η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας η Πυροσβεστική, η Αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

    Τους τελευταίους μήνες έχουν πραγματοποιηθεί δύο σχετικές ασκήσεις στο αεροδρόμιο των Χανίων, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

    ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    Μεγάλη κινητοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα στο αεροδρόμιο Χανίων “Ι. Δασκαλογιάννης” λόγω αναφοράς για βόμβα σε αεροσκάφος Boeing 753 που εκτελούσε την πτήση από τη Χουργκάντα της Αιγύπτου προς Ντίσελντορφ.

    Το αεροσκάφος έχει προσγειωθεί (στις 20.47′) σε απομονωμένο σημείο του αεροδρομίου και μετά την ολοκλήρωση της εκκένωσής του από τους επιβάτες, που είναι καλά στην υγεία τους, ακολουθεί ενδελεχής έλεγχος από πυροτεχνουργούς και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο συναγερμός σήμανε μετά τον εντοπισμό στις τουαλέτες του αεροσκάφους ενός σημειώματος που έγραφε «bomb». Όταν το αεροπλάνο εισήλθε στο ελληνικό FIR και ενώ είχε ήδη σημάνει ήδη συναγερμός δύο F-16 το συνόδευσαν μέχρι την αναγκαστική προσγείωση στα Χανιά.

    cretemm1

     

     Στο αεροσκάφος επέβαιναν 281 επιβάτες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και απομακρύνθηκαν με λεωφορεία της Πολεμικής Αεροπορίας.

    Το αεροσκάφος έχει σταθμεύσει ανάμεσα στο αεροδρόμιο και στην αεροπορική βάση της Σούδας, ενώ στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.

    Σύμφωνα με την διοίκηση του αεροδρομίου των Χανίων  υπάρχει σχέδιο για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

    fradar00
    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: