ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ! ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΑΙΟΥ – ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ! ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΟ ΝΑ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!

    Κοινοποίηση:
    wuxan-3-768x546

    “Νεκρώνουν” τα πάντα στην Κινέζικη πόλη Γουχάν, όπου ο κοροναϊός έχει εξαπλωθεί και έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής την ζωή σε 17 ανθρώπους.

    Οι αρχές της Γουχάν ανακοίνωσαν τώρα πως κλείνει τα δίκτυα συγκοινωνιών της και συστήνει στους πολίτες να μην φεύγουν από την πόλη προκειμένου ο κοροναϊός να μην εξαπλωθεί περαιτέρω!

    Τα δρομολόγια σε λεωφορεία, μετρό, φέριμποτ και στα δίκτυα επιβατικών μέσων μεγάλων αποστάσεων θα ανασταλούν από τις 10 το πρωί τοπική ώρα αύριο 23 Ιανουαρίου, ενώ οι σταθμοί του αεροδρομίου και των τρένων θα κλείσουν για τους εξερχόμενους επιβάτες, σημειώνει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

    Η κυβέρνηση ζητά από τους πολίτες να μην φύγουν από την πόλη, παρά μονάχα υπό ειδικές συνθήκες, προσθέτουν κρατικά ΜΜΕ, επικαλούμενα το κυβερνητικό κλιμάκιο που ασχολείται με τον ιό.

    Βρετανία: Μην ταξιδεύετε στην Γουχάν!

    Την ίδια ώρα, η Βρετανία συστήνει στους πολίτες της να αποφεύγουν τα ταξίδια, παρά μόνο αν είναι απαραίτητο στην Γουχάν

    «Δεδομένων των τελευταίων ιατρικών πληροφοριών, μεταξύ αυτών πληροφοριών σχετικά με μετάδοση (του ιού) από άνθρωπο σε άνθρωπο και των συστάσεων των κινεζικών αρχών, συστήνουμε να πραγματοποιούνται μονάχα τα ταξίδια που είναι απαραίτητα στην Γουχάν» τονίζεται στην ανακοίνωση.

    Αυστηροί έλεγχοι σε αεροδρόμια

    Παράλληλα οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι αναπτύσσουν ιατρικές ομάδες προκειμένου να υποδεχθούν τις απευθείας πτήσεις από την Γουχάν, επειδή είναι η πόλη που εμφανίστηκε ο νέος κοροναϊός.

    Επίσης Από αύριο Πέμπτη, το ιταλικό υπουργείο Υγείας εγκαθιστά «έναν υγειονομικό χώρο όπου θα γίνεται έλεγχος της θερμοκρασίας μέσω ενός σκάνερ» στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης, το οποίο συνδέεται με την πόλη Ουχάν με τρεις απευθείας πτήσεις την εβδομάδα.

    «Προβλέπεται επίσης η σύνταξη ενός εντύπου που θα καταγράφονται οι προορισμοί και οι διαδρομές των επιβατών, μόλις αποβιβαστούν» διευκρινίζεται σε ένα δελτίο Τύπου.

    Και άλλες χώρες εφαρμόζουν συστηματικούς ελέγχους της θερμοκρασίας των επιβατών με προέλευση από την Κίνα, ιδίως στη Ρωσία (μέσω θερμικών καμερών στα αεροπλάνα) και στην Ταϊλάνδη.

    Στο Λονδίνο, στις τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις μεταξύ της Γουχάν και του αεροδρομίου του Χίθροου επιβλήθηκαν σήμερα «ενισχυμένα μέτρα επιτήρησης», ανέφερε, από την πλευρά του, το βρετανικό υπουργείο Υγείας, που έκρινε πως είναι «μικρός» ο κίνδυνος που διατρέχει η Βρετανία.

    Ιατρικές ομάδες θα υποδέχονται τους επιβάτες αυτών των πτήσεων «για να τους παράσχουν συμβουλές και να προσφέρουν βοήθεια σε εκείνους που νιώθουν άσχημα» διευκρίνισε η ίδια πηγή.

    Ενδεχόμενο να εφαρμοστούν και σε πτήσεις από άλλες πόλεις

    Το υπουργείο χαρακτηρίζει τα μέτρα «συμμετρικά και προληπτικά», ενώ προσθέτει ότι θα μπορούσαν να επεκταθούν σε πτήσεις που προέρχονται από άλλες κινεζικές πόλεις «εφόσον καταστεί αναγκαίο».

    Ο ιός της οικογένειας του SARS εμφανίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Γουχάν, στην κεντρική Κίνα και έχει εξαπλωθεί σε χώρες της Ασίας και στις ΗΠΑ, όπου καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα.

    “Μέτριος” ο κίνδυνος αλλά…

    Χθες Τρίτη, το ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου των Ασθενειών έκρινε ότι ο κίνδυνος «εισαγωγής» κρουσμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «μέτριος», όμως ενισχυμένος από το κινεζικό Νέο Έτος, που σηματοδοτείται από την αύξηση των μετακινήσεων.

    Οι ρουμανικές αρχές αναφέρουν, επίσης, ότι σκοπεύουν να εφαρμόσουν ελέγχους θερμοκρασίας στους επιβάτες στα αεροδρόμια.

    Στη Γαλλία, η υπουργός Υγείας Ανιές Μπιζίν έκρινε χθες πως ο κίνδυνος εισαγωγής είναι «μικρός», όμως «δεν αποκλείεται».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: