ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ! ΟΛΕΣ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ! ΤΙ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ…

    Κοινοποίηση:
    ellines

    Παρέμβαση Μέρκελ σε Ερντογάν για τους 2 στρατιωτικούς ζήτησε ο Τσίπρας

    Την παρέμβαση της Ανγκελα Μέρκελ, για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας.

    Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, έθεσαν το ζήτημα στην καγκελάριο σε τετ α τετ στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες. Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από την Ανγκελα Μέρκελ να παρέμβει στον Ταγίπ Ερντογάν, για τους 2 Ελληνες στρατιωτικούς, ενόψει της συνάντησης που θα έχει η Ανγκελα Μέρκελ με τον Τούρκο πρόεδρο.

    Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας, θα υπάρξει συνεννόηση με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, προκειμένου να τεθεί από κοινού το θέμα.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες, το μεσημέρι της Πέμπτης.

    Στο μεταξύ, ενδιαφέρον για την πορεία της ελληνικής οικονομίας έδειξε ο Τζάστιν Τριντό, κάνοντας σχετική ερώτηση στον Αλέξη Τσίπρα, σε «πηγαδάκι» στο περιθώριο της Συνόδου.

    Συνεχίζουν να ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ οι Τουρκαλάδες!- Hurriyet: Απίστευτη απαίτηση της Αθήνας η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών!

    Με τίτλο «Απίστευτη απαίτηση της Αθήνας», η τουρκική εφημερίδα Hurriyet αναφέρεται στο αίτημα που θα απευθύνει ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του την Πέμπτη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης.
    Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, το άρθρο κάνει, επίσης, λόγο για «περίεργη δήλωση» του Έλληνα κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, δηλαδή να ζητείται από την Τουρκία η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών την ώρα που η Αθήνα αρνείται να εκδώσει τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, τους οποίους η Άγκυρα θεωρεί «πραξικοπηματίες».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: