(ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ): ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ – ΚΑΗΚΕ ΣΠΙΤΙ! ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ: “ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟ – ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΝ ΤΑ ΕΝΑΕΡΙΑ ΜΕΣΑ” – ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΑΝ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    zakinthos1-768x593

    ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18:20

    Ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη μάχη με τις φλόγες στη Ζάκυνθο.

    Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η ιστοσελίδα imerazante άνδρες με οχήματα μεταφέρονται από την Κυλλήνη με τα πλοία στη Ζάκυνθο.

    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18:05 – ΚΑΗΚΕ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΕΡΙ

    Στις φλόγες τυλίχθηκε κατοικία στη θέση Απελάτη στο Κερί Ζακύνθου, παρά τις τεράστιες προσπάθειες πυροσβεστών και εθελοντών, όπως αναφέρει το ermisnews.gr.

    Το σπίτι, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ήταν κατοικήσιμο και βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο που είχε εκκενωθεί νωρίτερα.

    Ευτυχώς οι ένοικοι του σπιτιού είχαν απομακρυνθεί

     ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 17:25

    H φωτιά συνεχίζει να καίει τα πάντα στο πέρασμά της παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών. Εκκενώθηκαν τα χωριά Αγαλάς και Κερί. Μεταφέρθηκαν με λεωφορεία πελάτες ξενοδοχείου. Η πυρκαγιά ξεκίνησε στον Αγαλά Ζακύνθου και ξαφνικά διασπάστηκε και συνέχισε την πορεία της. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο νησί δυσκολεύουν αφάνταστα το έργο των πυροσβεστών.

    H φωτιά στη Ζάκυνθο ξεκίνησε στις 11.00 το πρωί και από το μεσημέρι μαίνεται ανεξέλεγκτη. Ο δήμαρχος Ζακύνθου, Νικήτας Αρετάκης περιέγραψε σε ιστοσελίδα, την κατάσταση που επικρατεί: «14.00 η ώρα το μεσημέρι σταματήσανε τα αεροπλάνα τις ρίψεις νερού για εφοδιασμό, με αποτέλεσμα τώρα η φωτιά να είναι ανεξέλεγκτη δυστυχώς.

    Το μέτωπο είναι πάρα πολύ μεγάλο. Αν αλλάξει ο άνεμος τα χωριά σε 5 λεπτά θα είναι μέσα στην φωτιά. Τα χωριά που κινδυνεύουν είναι το Κερί και ο Αγαλάς και έχει γίνει ήδη εκκένωση για προληπτικούς λόγους. Μόλις γλιτώσαμε ένα ξενοδοχείο που ήταν έτοιμο να καεί.

    Λίγο μετά τις 14.30 η φωτιά έφτασε στο χωριό Κερί και τα πρώτα σπίτια, βρέθηκαν μια ανάσα από τις φλόγες, όπως δείχνουν και οι παρακάτω φωτογραφίες. Παρά τις αρχικές αντιδράσεις, οι κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16:20

    Αποκαλυπτικές εικόνες από τη μεγάλη φωτιά στη Ζάκυνθο που απειλεί τα χωριά Αγαλάς και Κερί. Εκκενώθηκαν σπίτια και ξενοδοχειακή μονάδα. Η αστυνομία στις εισόδους των δύο χωριών. Η πυρκαγιά ξεκίνησε στον Αγαλά Ζακύνθου και ξαφνικά διασπάστηκε και συνέχισε την πορεία της. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο νησί δυσκολεύουν αφάνταστα το έργο των πυροσβεστών.

    Εκτός ελέγχου μαίνεται η πυρκαγιά που κατακαίει από τις 11.00 το πρωί δασική έκταση στα χωριά Αγαλάς και Κερί στη Ζάκυνθο.

    Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φάση υλοποίησης σχέδιο εκκένωσης των δύο χωριών με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ζακύνθου. Η αστυνομία έχει αποκλείσει τις εισόδους των δύο χωριών και ενημερώνει τους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

    Λίγο μετά τις 14.30 η φωτιά έφτασε στο χωριό Κερί και τα πρώτα σπίτια, βρέθηκαν μια ανάσα από τις φλόγες, όπως δείχνουν και οι παρακάτω φωτογραφίες.

    zakinthos1-768x593

    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15:51

    Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που επί πέντε ώρες μαίνεται στην περιοχή του Αγαλά και του Κερίου αποφασίστηκε η εκκένωση ξενοδοχειακής μονάδας στο Κερί.

    Σύμφωνα με το ΑΠΕ, με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των υπευθύνων Πολιτικής Προστασίας, τρία λεωφορεία ΚΤΕΛ Ζακύνθου παρέλαβαν 120 άτομα περίπου, που διέμεναν στο ξενοδοχείο και τα μεταφέρουν σε άλλο ξενοδοχείο της επιχείρησης στην περιοχή του Καλαμακίου.

    Όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής βρίσκεται στο σημείο για να προστατεύσει την μονάδα και όποιες άλλες περιουσίες κινδυνεύσουν.

     ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:55

    Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ζάκυνθο η οποία παρά τις προσπάθειες μπήκε στο χωριό Κερί. Εκκενώθηκαν τα πρώτα σπίτια την ώρα που οι φλόγες είχαν πλησιάσει σε απόσταση λίγων μέτρων. Η πυρκαγιά ξεκίνησε στον Αγαλά Ζακύνθου και ξαφνικά διασπάστηκε και συνέχισε την πορεία της. Ενισχύονται συνεχώς οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις που τρέχουν για να προλάβουν τα χειρότερα.

    Η μεγάλη φωτιά στη Ζάκυνθο βρίσκεται σε εξέλιξη. Λίγο μετά τις 14.30 έφτασε στο χωριό Κερί και τα πρώτα σπίτια, βρίσκονται πλέον μια ανάσα από τις φλόγες.

    Οι εικόνες είναι αποκαλυπτικές. Οι φλογές λόγω των ισχυρότατων ανέμων προχωρούν ταχύτατα, με τους ενοίκους τους, να είναι ανήμποροι να αντιδράσουν.

    Πριν από λίγα λεπτά έκαναν την εμφάνισή τους οι εναέριες δυνάμεις και πιο συγκεκριμένα δύο αεροσκάφη τύπου Καναντέρ που άρχισαν τις ρίψεις νερού. Δείτε τις εικόνες του ermisnews.gr, από το χωριό Κερί…

    69680427_854150471644997_2585731115767562240_n (1) 69680427_854150471644997_2585731115767562240_n 71151849_442843946325213_6616633136530849792_n fwtia-spiti

    ΝΩΡΙΤΕΡΑ

    Νωρίτερα ζητήθηκε  ενίσχυση από τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ανδρέα Ρίζο, από ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου ericson, δυο αεροσκάφη πετζετέλ αλλά και επίγεια πυροσβεστική δύναμη από την Πάτρα που αναμένεται αργότερα στο νησί.

    Οι ισχυροί άνεμοι, που φθάνουν τα 5 μποφόρ και πνέουν στο νησί από τις πρώτες πρωινές ώρες, δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

    Με πληροφορίες: ermisnews.gr
    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    2 Σχόλια

    1. Αυτο το σπιτι στις φωτο εχει αδεια δόμησης;

    Comments are closed.