ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ – ΡΗΜΑΔΙΟ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΘ – ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ [ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ]

    Κοινοποίηση:
    polytexneio_epomeni3

    Πανό, αντιεξουσιαστικά συνθήματα , στεφάνια αλλά και θρανία, καρέκλες και ό,τι άλλο μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ασπίδα των γνωστών «μπαχαλάκηδων» στα επεισόδια, είναι η εικόνα που αντίκρισαν σήμερα το πρωί , όσοι έτυχε να περνούν από το Πολυτεχνείο.

     

    Αν και οι δρόμοι στην περιοχή έχουν ανοίξει και έχουν καθαριστεί ώστε τίποτα να μη θυμίζει το χθεσινό «πεδίο μάχης» , εν τούτοις μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική αφού τα εκατοντάδες «πολεμοφόδια» των αναρχικών μαρτυρούν τα χθεσινά έκτροπα.

    Τραπεζάκια και καρέκλες έγιναν παρανάλωμα του πυρός χθες στα οδοφράγματα που στήθηκαν από τους αντιεξουσιαστές γύρω από τους δρόμους του Πολυτεχνείου , τόσο στην οδό Στουρνάρη όσο και στην Πατησίων.

    polytexneio_epomeni1 polytexneio_epomeni2

    Από νωρίς το πρωί της Κυριακής στους γύρω δρόμους του Πολυτεχνείου ειδικά συνεργεία καθαρισμού του Δήμου Αθηνών έπιασαν δουλειά για να καθαρίσουν τους δρόμους και τα πεζοδρόμια από τις πέτρες, τα μάρμαρα, τα σπασμένα μπουκάλια, τα καδρόνια και τις φωτοβολίδες, όπως επίσης και τα δακρυγόνα.

    Η επόμενη μέρα στο «βομβαρδισμένο» ΑΠΘ μετά τα επεισόδια

    Πολύ σοβαρές ζημιές έχει υποστεί η Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου, ανήμερα της 45ης επετείου του Πολυτεχνείου. Σπασμένα πεζοδρόμια, πλακάκια βγαλμένα, τζαμαρίες που έγιναν θρύψαλα, εστίες φωτιάς… συνθέτουν το σκηνικό στο “βομβαρδισμένο” ΑΠΘ.

    Χθες, ομάδες κουκουλοφόρων έστησαν οδοφράγματα στην Εγνατία, ενώ με ορμητήριο την Πολυτεχνική Σχολή εκτόξευαν βόμβες μολότοφ φωτοβολίδες, πυροτεχνήματα, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα κατά διμοιριών των ΜΑΤ, που απαντούσαν με χημικά και κρότου λάμψης.

    Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 14 προσαγωγές, εκ των οποίων η μία μετατράπηκε σε σύλληψη. Οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι.

    APTH10 APTH20 APTH30 APTH40 APTH50 APTH60 APTH70-1024x591 APTH80 APTH90

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    3 Σχόλια

    1. μεγαλύτερο ρεμάλι από σενα δεν υπάρχει γυφτοβραζιλιάνε…

    2. Πουτ@ν@κι@της ΕΛΑΣ η λύση είναι να πυροβολείτε όποιον φοράει κουκούλα και στη χωματερή χωρίς να φύγει η κουκούλα. Ότι κάνατε και στις Πρέσπες βρωμιάρηδες δημοκράτες με ροζ μπατζάκια για να τρέχει η δημοκρατία.

    3. Aυτά είναι τα αποτελέσματα του ‘ασύλου’…Άσυλο Ιδεών πρέπει να είναι, όχι άσυλο ρεμαλιών…

    Comments are closed.