ΣΟΚ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ! ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΖΟΥΜΙΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ – ΤΣΟΥΧΤΕΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΩΣ 10.000€

    Κοινοποίηση:
    A woman smokes a cigarette behind a smoking ban sign in a restaurant-cafe in central Athens October 18, 2010. Businesses around Greece have decided to violate a smoking ban and have placed ashtrays back on tables and allow customers to smoke inside, despite the law and heavy fines, saying an economic crisis and smoking ban simultaneously is killing business. REUTERS/John Kolesidis (Greece - Tags: POLITICS SOCIETY)

    Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα πρόστιμα που θα καλούνται να πληρώνουν όσοι παραβιάζουν τον αντικαπνιστικό νόμο.  Τα ποσά θα φτάνουν από 100 έως 10.000 ευρώ.

    Σύμφωνα με την ΚΥΑ το κατώτερο πρόστιμο των 50 ευρώ για τον καπνιστή που προβλεπόταν με τον νόμο του 2010, αυξάνεται σε 100 ευρώ και ισχύει για κάθε παράβαση σε όλους τους κλειστούς χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος ό,τι έκτασης κι αν είναι, σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας, σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τους σταθμούς μεταφορικών μέσων και επιβατικών σταθμών λιμένων, τα αεροδρόμια εκτός των ειδικών χώρων καπνιστών, τους δημόσιους χώρους εργασίας καθώς και αναμονής δημοσίων υπηρεσιών.

    • Για όλες αυτές τις περιπτώσεις παραμένει στα 500 ευρώ το πρόστιμο για τον υπεύθυνο διαχείρισης ή προϊστάμενο εκτός από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πάνω από 100 τ.μ.
    • Για την κατηγορία αυτή των κέντρων εμβαδού άνω των 100τ.μ. το προστιμο ξεκινά από 2.000 ευρώ και για κάθε υποτροπή ανεβαίνει κατά 2.000 ευρώ μέχρι την πέμπτη υποτροπή οπότε θα επιβάλλεται ποινή 10.000 ευρώ και οριστική ανάκληση άδειας.
    • Για τα νυχτερινά κέντρα και τους χώρους εστίασης άνω των 300τ.μ. τα πρόστιμα για τους υπευθύνους των καταστημάτων ξεκινούν από 6.000 ευρώ και ανεβαίνουν κατά 1.000 ευρώ για κάθε υποτροπή.
    • Όσον αφορά τους θεριακλήδες που καπνίζουν σε κλειστούς και υπαίθριους χώρους στους οποίους συναθροίζονται ανήλικοι όπως παιδικοί σταθμοί, σχολεία, παιδικές χαρές κτλ. το πρόστιμο είναι στα 200 ευρώ.
    • Πρόστιμο 1.500 ευρώ θα πληρώνει όποιος οδηγός ή επιβάτης ΙΧ αυτοκινήτου στο οποίο επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών.
    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    11 Σχόλια

    1. Εχουν μαθει οι καπνιζοντες να μην σεβονται τους αλλους και να κανουν οτι θελουν!!!!!!! Φτανει ο φασισμος των καπνιστων, δεν ειναι υποχρεωμενοι οι αλλοι να αναπνεουν την τσιγαριλα τους!!!!!!!! Θες να καπνιζεις;;;;;;; Βγες εξω και καπνιζε μεχρι την δευτερα παρουσια!!!!!!!!!! Για να σταματησει το κακο χρειαζονται συχνοι ελεγχοι και 10.000 προστυμο στο μαγαζι και 1000 στον καπνιστη!!!!!!!!! Το κρατος πληρωνει τεραστια ποσα να θεραπευει ατομα που πασχουν απο ασθενειες που προερχονται απο το καπνισμα, οπως π.χ. ο καρκινος κλπ!!!!!!! Ολα τα αλλα ειναι που λενε καποιοι ειναι εξυπναδες της δεκαρας!!!!!!!

    2. Που’σαι Ηλια,εχε υποψη σου πως κι αυτος που καπνιζει θα πεθανει,το ιδιο κι αυτος που δεν.
      Να αρχισεις το τσιγαρο αμμεσα να γλυτωσεις το τρελαδικο.

    3. Αν το καπνισμα ειναι παρανομο, τοτε να συλληφθει η κυβερνηση για πωληση απαγορευμενων ουσιων.!

    4. Θα καπνίζω όσο θέλω όπου θέλω και δεν αποδέχομαι Νόμους. ( φυσικά όχι σε χώρους άρρωστων σε χώρους παιδιών και χώρους αμεα) Στα καταστήματα εστίασης όμως θα το ντουμανιαζω.

    5. Άρχισαν να γράφουν μαλακίες οι δήθεν μη καπνιστές εδώ μέσα…

      1. Μαλακίες γράφεις εσύ. Δεν είμαι “δήθεν μη καπνιστής”. Είμαι “μη καπνιστής”. Το δήθεν που κολλάει? Αμφισβητείς ότι η νυχτερινή ζωή στην Ελλάδα είναι κομμένη και ραμένη για τους καπνιστές? Μπορεί ένας μη καπνιστής να βγεί και να διασκεδάσει στα μπουζούκια, στα μπαρ, στα κλαμπ, σε καφετέριες χωρίς να γίνει το κεφάλι του κουδούνι από την τσιγαρίλα?

    6. Λόγια λόγια… Και πάλι λόγια… ας χωρίζουν τον χώρο…Όπως στην αρχή.. Ήταν καλύτερα…

    7. Στην Ελλάδα ο καθένας κοιτάει να κάνει την κάβλα του και ο άλλος να ψοφήσει. Μεγαλύτεροι φασίστες και μεγαλύτερα γουρούνια από τους καπνιστές δεν υπάρχουν. Από νέος που ήμουνα δεν πήγαινα σε κέντρα, μπαρ, συναυλίες και καθόμουνα στο σπίτι μου γιατί δεν άντεχα το ντουμάνι. Όποτε πήγαινα στο Ρόδον έφευγα και το κεφάλι μου πόναγε από τα βρωμοτσίγαρα, έβηχα για μέρες λές και είχα φυματίωση και έβαζα στο πλυντήριο τα ρούχα μου γιατί βρώμαγαν τσιγαρίλα. Μια φορά είχα πάει στο Half Note που έπαιζε ο μπλουζίστας Memphis Slim και έφυγα στο διάλειμμα γιατί μέσα στο κλαμπ κάπνιζαν πούρα (!) και δεν άντεξα μέχρι το τέλος της συναυλίας. Είχα πάει μόνο μία φορά στο κλαμπ Αν στα Εξάρχεια για να δώ τους Godfathers και θυμάμαι βγήκα έξω και κόντευα να λιποθυμήσω από το ντουμάνι. Γέρασα και μου έχει μείνει το μίσος για τα καθίκια τους καπνιστές γιατί αυτοί βγαίνανε και χαιρόντουσαν την ζωή τα Σαββατόβραδα και εγώ δεν μπορούσα να βγώ και να διασκεδάσω γιατί έπρεπε να φάω στην μάπα τα βρωμοτσίγαρα τους. Ρε καθίκι κάτσε σπίτι σου και κάπνισε δέκα πακέτα τσιγάρα και μετά βγές. Είναι υποχρεωμένος ο άλλος να τρώει στην μάπα το βίτσιο σου?

      1. Αν και δυστυχώς καπνιστής δενβμπορω να πω πως εχεις άδικο,η αλήθεια όσο πικρή και να ειναι,είναι μια.Το τσιγάρο είναι βλαβερό και σκοτώνει,ας συμφωνήσουμε επιτέλους όλοι σε αυτό…….

    8. Ρε παιδια, ρε παιδια, νοιάζονται για την υγεία μας, δεν το βλεπετε;;; Χαχαχαχα!!!
      Πολυ θα ήθελα να μάθω σε τι τους ενοχλεί το κάπνισμα η μαλλον ο καπνός. Μηπως στα 5g που θελουν να επιβάλουν;;; Μηπως τα κυμματα του δεν θα περνάνε τοσο ευκολα;; Παντως απο οτι μου είπε καποιος συγγενής μου στην Αμερική, κυκλοφορουν καποια βιντεο που λενε πως δεν πρεπει να κόψεις τα δέντρα μπροστά απο το σπιτι σου, γιατι εμποδίζουν τα κυμματα του 5g να μπαίνουν μεσα στο σπιτι σου. Δεν ξερω αν ισχυει η τι ισχυει, αλλα το να νοιάζονται για την υγεία μας, την στιγμη που μας ταΐζουν και ποτίζουν, αλλα και μας ψεκάζουν με οτι θελουν, ε, αυτο σιγουρα δεν ισχυει.

      1. Μην παραληρεις το τσιγάρο σκοτώνει,βάλτε τον εγωισμό σας στην άκρη και αποδεχτείτε το τίμια και παντελόνατα

    Comments are closed.