ΧΑΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΚΗ! ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΦΗΜΕΣ – Ο ΚΟΥΛΗΣ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ…

    Κοινοποίηση:
    κκ

    Εκείνος προτιμά το βουνό, εκείνη τη θάλασσα. Εκείνος ανεβαίνει στον καθαρό αέρα για να πάρει τις σημαντικές αποφάσεις, εκείνη προτιμά να τις ζυγίζει κοντά στα κύματα. Το βουνό συνήθως απέχει από την παραλία, αλλά η απόσταση μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Φώφης Γεννηματά για το ποιος θα είναι ο επόμενος  – ή η επόμενη – Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την προηγούμενη Παρασκευή ίσως έχει μειωθεί. Οι δυο τους, στο τετ α τετ για την ψήφο των αποδήμων, συζήτησαν και για την επερχόμενη προεδρική εκλογική – και παρότι καμιά από τις δύο πλευρές δεν άφησε να διαρρεύσει το παραμικρό για τις λεπτομέρειες της κουβέντας η προεδρολογία έχει πάλι φουντώσει.

     Ονόματα πιθανών υποψηφίων έχουν πέσει στο τραπέζι και δεν είναι λίγοι όσοι στοιχηματίζουν ότι η διαδικασία θα έχει – κατά το κλισέ – άρωμα γυναίκας. Οι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού επιμένουν πως αυτός δεν έχει αποφασίσει ακόμη. Οπως είπε και στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, θα καταλήξει στην υποψηφιότητα που θα προτείνει στις διακοπές των Χριστουγέννων σε μια εξόρμηση σε ορεινό μέρος.
    Το μοναδικό που παρουσιάζεται ως βέβαιο από το κυβερνητικό στρατόπεδο είναι ότι ο Μητσοτάκης θα επιδιώξει η προεδρική εκλογή να γίνει συναινετικά, όπως επιτάσσει η μεταπολιτευτική παράδοση – αν και μετά τη συνταγματική αναθεώρηση η πλειοψηφία θα έχει τη δυνατότητα να εκλέξει τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα μόνη της

    Οχι σε Παυλόπουλο – Καραμανλή

    Αυτή η διάθεση συναίνεσης – που αντιλήφθηκε κι η Γεννηματά στο ραντεβού τους –  πιθανότατα βάζει τέλος στα σενάρια που ήθελαν τον Πρωθυπουργό να προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο για μια δεύτερη θητεία. Το Κίνημα Αλλαγής έχει ξεκαθαρίσει πως δεν στηρίζει έναν υποψήφιο της Κεντροδεξιάς, αλλά μόνο έναν προερχόμενο από τη δική του μεριά του πολιτικού φάσματος. Κάπως έτσι μάλλον λήγει και η παραφιλολογία περί μιας υποψηφιότητας του Κώστα Καραμανλή. Παρεμπιπτόντως, ο Μητσοτάκης το 2014 ως απλός νεοδημοκράτης βουλευτής δεν είχε πάει στη Βουλή να ψηφίσει τον Παυλόπουλο. Είχε δε, δημοσιοποιήσει και μια επιστολή με τους τρεις λόγους για τους οποίους έκρινε ότι εκείνος δεν θα ήταν ένας καλός Πρόεδρος

    Ονόματα και σενάρια

    Τα ονόματα που ακούγονται στην παρούσα φάση στα πολιτικά πηγαδάκια είναι του συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου, του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, καθώς και του προέδρου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέα Δρακόπουλου. Η επιλογή του τελευταίου, μάλιστα, πλασάρεται από ορισμένους ως μια κίνηση-ματ. Μια κίνηση, δηλαδή, στην οποία δεν θα μπορούσαν να προβάλουν αντιρρήσεις ούτε κάποια από τις γαλάζιες φυλές ούτε η Χαριλάου Τρικούπη, ενώ ταυτόχρονα θα ακύρωνε οποιαδήποτε επιχειρήματα μιας συριζαϊκής άρνησης.

    Σύμφωνα με μια άλλη ανάλυση, πάντως, ο Μητσοτάκης σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να προτείνει μια γυναίκα για το Προεδρικό Μέγαρο. Ηδη κυκλοφορούν τα ονόματα της Μαρίας Δαμανάκη, της  Αννας Διαμαντοπούλου και της ιστορικού Μαρίας Ευθυμίου.

    Η Διαμαντοπούλου, μέσα στην εβδομάδα, δήλωσε ότι δεν την αφορά η συζήτηση για την προεδρία. «Δεν έχει απολύτως καμία βάση» τόνισε το σενάριο που την αφορά. Η Μαρία Δαμανάκη, πάλι, έκανε ύστερα από πολύ καιρό μια δημόσια εμφάνιση στην Ελλάδα – μιλώντας στο συνέδριο του Economist -, φουντώνοντας έτσι τις σχετικές φήμες. Οι κονεσέρ διατείνονται ότι η πρώην επίτροπος θα ήταν μια υποψήφια στην οποία μέχρι κι ο ΣΥΡΙΖΑ δύσκολα θα έλεγε «όχι», αφού προέρχεται από τα σπλάχνα του κόμματος, τον Συνασπισμό. Αλλοι διακινούν το όνομα της Ευθυμίου επικαλούμενοι την ιδιότητά της και τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στους περίφημους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

    Η αλήθεια είναι πως μια γυναίκα πρόεδρος θα προσέθετε πόντους στον Μητσοτάκη. Οχι μόνο γιατί θα ήταν ο πρώτος Πρωθυπουργός που προτείνει μία γυναίκα, αλλά κι επειδή θα απαντούσε με αυτόν τον τρόπο στην εύλογη κριτική που έχει δεχθεί για τη σύνθεση του Υπουργικού του Συμβουλίου – που περιλαμβάνει μόλις πέντε γυναίκες.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    20 Σχόλια

    1. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΩ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΙΣΑΞΙΟΙ ΤΟΥ.
      ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΙΩΝΕΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΩΣ ΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ.

    2. Αν ειχαν λιγο τσιπα εγω θα προτεινα τον αρχιεπισκοπο Αλβανιας Αναστασιο.

    3. αννίτα πάνια ..
      απο ολους αυτούς – αυτές που γράφεται …. χίλιες φορές καλύτερα αυτή

    4. Πάκης ένα όνομα μια ιστορία. Ο πιο σιγανοποταμήσιος μουνόδουλος της πολιτικής. Ρε ρεζίλι των σκυλιών, φήμες λένε ότι θέλει να κάτσει και 2η θητεία ως ΠτΔ αλλά τον έκαψε ο Τσίπρας. Σάλτα και γαργαλήσου ΠΡΟΔΟΤΗ

    5. όλοι τους είναι ο ένας χειρότερος από τον άλλο. αλλά όχι και δαμανακη, αυτή η ψευτοεπαναστάρια θα είναι η πλήρης διακωμώδηση του θεσμου.

    6. Λοιπον να πουμε τα βασικα+το Ευαγγελιο(καλα νεα)που θαπρεπε ολοι να ξερουμε:

      1)ειμαστε ΟΛΟΙ αμαρτωλοι,δν υπαρχει κανεις δικαιος στα ματια του Θεου+ΟΛΕΣ οι πραξεις των ανθρωπων ειναι κουρελια στα ματια του Θεου

      2)σε ΟΛΟΥΣ αξιζει ο θανατος λογω αμαρτιας και ΔΕΝ μπορει κανεις να κανει κατι(καλες πραξεις) να το αποφυγει η να κερδισει τη σωτηρια του

      3)τα ΚΑΛΑ ΝΕΑ-Ευαγγελιο τωρα..ο Θεος εστειλε τον Ιησου Χριστος να σταυρωθει και Τον αναστησε ωστε οποιος το ΠΙΣΤΕΨΕΙ(απλο ειναι) να σωθει και ναποφυγει τον μισθο της αμαρτιας πουναι ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ.

      4)αφου σωθεις απτην Χαρις Χριστου(χαριστικα δλδ) μεσω απλης πιστης στο τετελεσμενο εργο του Χριστου πανω στο σταυρο+την ανασταση Του,ο Θεος σε κυρησσει/βλεπει ΑΓΙΟ(χωρις πραξεις,δν εχει σημασια αν νοιωθεις αγιος η οχι) και δν υπαρχει καμια καταδικη,ολες οι αμαρτιες εχουν συγχωρεθει(παρον παρελθον και μελλον)+μπορεις με θαρρος και τολμη να πλησιαζεις τον θρονο του Θεου.

      5)αφου σωθεις,ανοικεις στο Σωμα-Εκκλησια Χριστου(αλλη αναλυση-ενα απτα μυστηρια που εξηγεισαι ο Χριστος στον Παυλο) και μεγαλωνεις σε Χαρη και Πνευμα(αλλη Βιβλικη αναλυση αυτη) ωστε να κερδισεις “ανταμοιβες”+στεφανια για την αιωνια ζωη…η Σωτηρια ΔΕΝ γινεται να χαθει γτ δν εκανες τπτ να την κερδισεις+ο Θεος δν μπορει ναρνηθει τον Εαυτο Του,ουτε να παρει πισω τον Λογο Του(αφου ο Λογος ειναι ο ιδιος ο Υιος Του)!

      6)Διαφορα Χριστιανισμου με αλλες θρησκειες:ΟΛΕΣ οι θρησκειες σου λενε οτι ΠΡΕΠΕΙ να κανεις κατι για να σωθεις,να φτασεις καπου για να σωθεις κλπ…ο Χριστος-Χριστιανισμος λεει τι ΕΚΑΝΕ ο Θεος για να μας σωσει…ειναι ακριβως το αναποδο γιαυτο ολες οι θρησκειες ειναι ανθρωπινες/δαιμονικες+οσοι στηριζονται στα καλα τους εργα(κοσμικη αγαπη) δν θα δουν ποτε το φως του Χριστου
      7)ΔΕΝ ειμαστε δω οι Χριστιανοι ναμαστε καλοι,αρεστοι,αγαπητοι στους γυρω μας…ειμα
      στε δω να δηλωνουμε και ν’αναγγελουμε το ευαγγελιο της Χαριτος του Χριστου/θεια οικονομια Χαριτος δλδ,ειμαστε εκπροσωποι/αντιπροσωποι/πρεσβευτες της Χαρις Χριστου…καλυτερα νασαι αρεστος στον Θεο παρα σε ανθρωπους φυσικα!

      8)ΔΕΝ υπαρχει μεγαλυτερη πραξη ΑΓΑΠΗΣ απαυτο που εκανε ο Θεος και θυσιασε τον (αναμαρτητο)Μονογενη Υιο Του και αν αυτο δν ειναι αρκετο για σενα τοτε τιποτε ποτε δν θα ειναι δλδ εισαι ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ!

      9)η κολαση(αλλη αναλυση αυτη) δν φτιαχτηκε για ανθρωπους αλλα για τους εωσφορο και του αγγελους-δαιμονες του…αρα μην πας καπου που δν προοριζοταν για σενα γτ θαναι ανυποφορο και αιωνιο μιας και η προσβολη-αντιθεση ειναι στον Θεο πουναι αιωνιος χωρις αρχη και τελος!

      10)ΔΕΝ μπορεις να σωθεις ΜΕΤΑ τον θανατο(καθολικες μπουρδες)…ειτε εισαι σωμενος ΤΩΡΑ,ειτε δν εισαι καθολου…αρα μολις πεθανεις θα πας αυτοματα προς τα πανω(3ο ουρανο η παραδεισο αναλογα τις Υπηρεσιες σου μετα την σωτηρια σου) η δυστυχως προς τα κατω στον Αδη και την αιωνια κολαση!

      11)ΔΕΝ ειμαστε κατω απτον Νομο εμεις οι αληθινοι/αναγεννημενοι/σωμενοι/συγχωρεμενοι+μελλοντικα δοξασμενοι χριστιανοι…οποιος ειναι κατω απτο Νομο(ψευτοχριστιανοι-καθολικοι-μουσουλμανοι-ιουδαιοι-βουδιστες κλπ δλδ πρεπει να κανεις καλες πραξεις για να σωθεις) ειναι και κατω απτην Καταρα του Νομου+δν εχουν συμφιλιωθει με τον Θεο αρα προοριζονται για την Οργη Του!

      12)γιαυτο λπν καθολισμος-κουμουνισμος-ισλαμ-φιλελευθερισμος-φεμινισμος-αθεισμος-σοσιαλισμος-εθνικισμος(ναζι και κουμουνιστες οχι πατριωτες) κλπ ολα αυτα τα κινηματα ειναι δαιμονικα και αντιχριστα αφου πανε κοντρα στην Χαρις Θεου οπου η σωτηρια ειναι για ΟΛΟΥΣ ιση και δικαιη(ναι μη αγχωνεστε για τα παιδακια στην αφρικη)

      υγ.η αναλυση που σας ειπα για τις διαφορες στα Ευαγγελια οτι απευθυνονται σε διαφορετικα γκρουπ ομαδων πιστων+διαφορετικες χρονικες περιοδους που θα σωθουν στο τελος την γνωριζουν μονο 3-4 χιλιαδες χριστιανοι στον κοσμο,πρεπει να θεωρειται τους εαυτους σας τυχερους που σας αποκαλυφθηκε

    7. ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΑΤΟΜΑ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ….ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ,Ο ΛΑΟΣ ΕΠΙΒΑΛλΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΔ. ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΑΓΑΝΕ ΟΙ ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΚΥΡΙΟΙ/ΕΣ. ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΔ ΟΧΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΓΛΑΣΤΡΑ…ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΖΕΙ ΤΑ ΕΚ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΑΡΕΣ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΚΥΒΕΡΝΑ.(ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΕΦΑΝΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΛΠ.)

    8. Καραμανλη θα προωθησουν με κολπο γκροσο.

    9. Καλά τά λέτε ρέ Μάγκες ! Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ !!! Οταν ο αυτοαποκαλουμενος ΕΘΝΑΡΧΗΣ έκανε το Δημοψήφισμα μάς εξαπάτησε γιατί νομίζαμε οτι ΕΜΕΙΣ θα είχαμε τον τελικό λόγο . Και χάσαμε καί το θέαμα τών βασιλικών Πομπών αλά Αγγλία ! Φάτε θέαμα μέ τούς Πακηδες τώρα !!!

    10. σπουδαία άτομα…ο Μπένυ που μας έβαλε τον ΕΝΦΙΑ, η Δαμανάκη η επαναστάτρια του κώλου, ο Παπαδήμος με τα μνημόνιά του και η Διαμαντοπούλου που την έπιασαν να ………έται.

      Γι αυτό έδιωξε ο εθνάρχης του …..λου τον βασιλιά, για να μπορούν τα τρώνε τα λαμόγια

    11. Ο λαός έπρεπε να ψηφίζει τον πρόεδρα. Όπως εκλέγει κυβέρνηση αν την εκλέγει, έτσι θα έπρεπε και σε αυτή την περίπτωση. Εφόσων τους πληρώνουμε με τους φόρους μας θα έπρεπε και να τους εκλέγουμε. Όλοι αυτοί που παρουσιάζονται είναι πρόσωπα μη αποδεκτά από την πλοιοψηφία του κόσμου. Όλοι δοκιμασμένοι και διεγραμμένοι από το λαό.

    12. Ολες οι κοπριες πρωτη μουρη.Εγω προτεινω γιωργο μαγκα με το κλαρινο για προεδρο.

    13. Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΩΡΑΙΑ ΔΙΩΞΑΜΕ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΑΛΛΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΑΛΛΗ ΚΟΛΟΤΡΥΠΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΑΡΑ ΜΗΔΕΝ ΣΤΟ ΠΗΛΙΚΟ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΩΡΙΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΡΑ ΞΥΠΜΝΗΣΕ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ. ΚΡΙΜΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ!!

    14. Οσο πιο κοπριτης-σα τοσο καλυτερα για το πολιτικο μας συστημα αλλωστε ομοιος ομοιω αει πελαζει (και η κοπρια στα λαχανα) ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ…..και οπως ειπε και ενας προηγουμενος σχολιαστης το επαγγελμα του αριστερου ειναι πολυ προσοδοφορο …

    15. Εδώ Μονακό εδώ Μονακό… χοχοχο κορόιδα!!!

    16. Βάλτε έναν εκπρόσωπο του λαού ρεεεε, έναν αγρότη αγνό και αλώβητο !!!
      Βαρεθήκαμε να βλέπουμε δικαιόρους, γιατρούς, οικονομολόγους και καθηγηταδες !!!
      Οξωωωωω γριπες

    17. Κωνσταντίνος Πλεύρη για Πρόεδρος

    18. Νομιζω ο θεσμος του αχυρανθρωπου εχει αναγκη απο μια νεα προταση .,..,με προοπτικη και οραμα
      Ολα τα υπολοιπα ειναι ξαναζεσταμενο φαγητο .,.,.

      http://www.youtube.com/watch?v=BLFON6Jwifc

    Comments are closed.