ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΙΔΙΩΤΗ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΗ “ΠΑΤΗΣΕ” Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ “ΚΡΕΟΠΩΛΗ” ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ, ΡΙΧΑΡΔΟΥ ΜΥΛΩΝΑ. ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΦΙΑΣΚΟ. ΟΙ ΠΛΑΚΕΣ ΧΡΥΣΟΥ ΖΑΛΙΣΑΝ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

    Κοινοποίηση:
    RIXARDOS-NAFPLIO

     

    Ιδιώτης εκτελωνιστής κι όχι κρατικός τελωνειακός είναι ο άνθρωπος στην κατάθεση του οποίου – εκτός βέβαια από το έγγραφο της ΑΔΑΕ – βασίστηκε η απόφαση προφυλάκισης- προσωρινής κράτησης του “μαυραγορίτη” ενεχυροδανειστή και τοκογλύφου, Ριχάρδου και των άλλων οκτώ της ομάδας των λεβεντόπαιδων που φωνάζουν για την αθωότητα τους,  και πήραν  τον δρόμο των φυλακών.

    ————————————

    Το ΜΑΚΕΛΕΙΟ μίλησε με έγκριτους νομικούς για το τι πραγματικά μπορεί να συνέβη και κάποιοι έσπευσαν να μιλήσουν για φιάσκο. Αυτό, λοιπόν, που μας εξήγησαν είναι πως την αρχική ευθύνη φέρουν οι αστυνομικές αρχές οι οποίες βιάστηκαν να εδραιώσουν το οικοδόμημα της κακουργηματικής κατηγορίας περί λαθρεμπορίου χρυσού, βασιζόμενοι σε σαθρά θεμέλια.  Ωστόσο, όπως μας τόνισαν, τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρει η Δικαιοσύνη η οποία βασιζόμενη σε αυτό το σαθρό οικοδόμημα της δικογραφίας που συνέταξαν οι αστυνομικές αρχές, δεν κοίταξε όπως έπρεπε τους νόμους για την εξαγωγή χρυσού σε τρίτες χώρες (διαδικασία κατά την οποία δεν επιβάλλονται ούτε εξαγωγικοί δασμοί αλλά ούτε και ΦΠΑ), με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αυτός ο τραγέλαφος και να καταπέσει η κατηγορία του λαθρεμπορίου και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και πλέον να μιλάνε  οι συνήγοροι τους για απλές φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις.

    «Θάβουν» την τοκογλυφία

    Η γκάφα αυτή, όμως, ευνοεί και για άλλους λόγους το φερόμενο ως κύκλωμα κι αυτό γιατί περνούν στα… ψιλά κι επί της ουσίας ακυρώνονται τα άλλα, εξίσου σοβαρά αδικήματα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία όπως είναι η εκτεταμένη τοκογλυφία. «Γδέρνουν τον κόσμο τόσα χρόνια. Με αυτό τι θα γίνει; Θα μας πούνε; Πρέπει η έρευνα να συνεχιστεί σε αυτό το κομμάτι της τοκογλυφίας. Έχει αυτοκτονήσει κόσμος. Δεν πρέπει να τη γλιτώσουν τόσο απλά όλοι αυτοί οι κύριοι», μας είπε χαρακτηριστικά έγκριτος νομικός και πρόσθεσε: «Υπάρχουν ακόμη τα αδικήματα της παράβασης των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της πλαστογραφίας μετά χρήσεως. Τι θα γίνει με αυτά; Με τα πολυβόλα και τα ναρκωτικά που βρέθηκαν τι θα γίνει; Επίσης, θα μας πει κάποιος, υπεύθυνα αυτή τη φορά, τι γίνεται με τους χώρους όπως αυτόν στα Εξάρχεια όπου φέρονται να έλιωναν τον χρυσό; Κάποιοι μάλλον βιάζονται να πανηγυρίσουν. Και μην εκπλαγείτε εάν όλοι αυτοί ξαναπάρουν τον δρόμο προς τις φυλακές ακόμη κι αν τώρα αποφυλακιστούν …».

    Την ίδια ώρα, στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ επικρατεί αναβρασμός καθώς ώρα με την ώρα πληθαίνουν οι πληροφορίες που φτάνουν στα αυτιά των αρμοδίων που, σύμφωνα με τις οποίες η Δικαιοσύνη θα στραφεί αυτεπαγγέλτως εις βάρος αυτών που δημιούργησαν όλο αυτό το σκηνικό. Κοινώς, κάποιοι θα βρουν τον μπελά τους και γι΄αυτό πετάνε ο ένας στον άλλον το μπαλάκι των ευθυνών.

    Ράνια Παπαδοπούλου

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    2 Σχόλια

    1. Θα βγουνε ολοι εξω και θα συνεχισουν να γδερνουν τους Ελληνες. Δεν θα γινει τιποτα οπως το 1940 που δικαστηκαν μερικοι μαυραγοριτες και οι υπολοιποι γιναν βουλευτες και προυχοντες.

    2. Moυγγα στη στρουγκα τα χασιστερα υπαλληλακια,μονο να βριζουν χαυγιτες τα τρολ του σφυριζα ειναι αξια,ποσο ειπαμε περνατε το ποσταρισμα 0,60,κοπηκαν αυτα,τωρα 0,003 και πολυ σας ειναι,ψοφοοοο.

    Comments are closed.