ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΣΤΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ: “Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΠΡΟΣ”

    Κοινοποίηση:
    kouiz-anasximatismou

    Ο Τάσος Χατζηβασιλείου, βουλευτής Σερρών της ΝΔ και στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη σε διεθνή και ευρωπαϊκά θέματα προχώρησε σε μία πρωτοφανή δήλωση για έναν βουλευτή του ελληνικού Κοινοβουλίου λέγοντας πως η Ελλάδα «δεν είναι Κύπρος», θέλοντας να τονίσει την αδυναμία της Κυπριακής Δημοκρατίας να υπερασπιστεί την ΑΟΖ της.

    «Η Τουρκία ξέρει πάρα πολύ καλά ότι η Ελλάδα αποτελεί μία ισχυρή ευρωπαϊκή χώρα, που ταυτόχρονα είναι μέλος του ΝΑΤΟ, μία χώρα που είναι φάρος σταθερότητας. Με λίγα λόγια, η Ελλάδα είναι πάροχος ασφάλειας στην περιοχή. Ο Ερντογάν γνωρίζει πολύ καλά ότι η Ελλάδα δεν είναι ούτε Συρία ούτε Κύπρος.

    Ξέρει μέχρι που φτάνουν τα όριά του. Του έχουμε στείλει σαφές μήνυμα ότι έχουμε κόκκινες γραμμές τις οποίες οφείλει να σεβαστεί και έχουμε διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν συζητάμε κυριαρχικά μας δικαιώματα και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να τα παραβιάσει με τρόπο κατάφωρο.

    Από εκεί και πέρα, ο Ερντογάν δεν πρόκειται να κινηθεί εύκολα εναντίον της περιοχής διότι μας έχει δείξει στο παρελθόν ότι περιμένει να καθίσει ο κουρνιαχτός, να καθίσει η σκόνη, να δει τις αντιδράσεις και να ζυγίσει πως θα φερθούν οι υπόλοιποι παίκτες πριν αποφασίσει την επόμενή του κίνηση. Από εκεί και πέρα, αν αποφασίσει να το κάνει, να είναι βέβαιος ότι η Ελλάδα θα σταθεί απέναντί του. Δεν πρόκειται να δεχθούμε κανένα τετελεσμένο». είπε ο βουλευτής

    Δηλαδή σύμφωνα με τον κ.Χατζηβασιλείου η Κύπρος δεν ήταν Ελλάδα το 1974; ή το 2019 η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι ελληνικό κράτος;

    Εκτός κι αν η ελληνική κυβέρνηση έχει φτάσει σε σημείο να αποποιείται πλήρως την ελληνικότητα της Κύπρου και να την βάζει στο ίδιο τσουβάλι με τη Συρία.

    Μόνο που αυτό το τσουβάλιασμα τονίζει την αδυναμία της Ελλάδας να προστατέψει τους Έλληνες που ζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια στο νησί και τις τελευταίες δεκαετίες βρίσκονται υπό καθεστώς ομηρίας από την Άγκυρα, κι όχι της Κύπρου η οποία εγκαταλείφθηκε στην τύχη της το 1974.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    15 Σχόλια

    1. η Τουρκία εισέβαλλε στην Κύπρο ως εγγυήτρια δύναμη κατόπιν πρόσκλησης από το βήμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ από τον ‘Εθνάρχη Μακάριο’. Μάθετε ιστορία γιατί έχει την τάση να επαναλαμβάνεται. Όπως οι Σκοπιανοί έγιναν Μακεδόνες μετά από συμφωνία που υπέγραψε το ‘καλό παιδί’ ο Τσίπρας. Πάρε την ευθύνη των πράξεών σου Έλληνα παλιοραγιά!

    2. Κύριε Τάσος Χατζηβασιλείου καλά τα λέτε να μας πείτε όμως και ποιοι θα πολεμήσουν και με ποια όπλα??? και μην ξεχνάς ότι οι Τούρκοι συνέχεια σε πόλεμο είναι και παράγουν και δικά τους όπλα… εμείς??? με το φρεντο στη καφετέρια…

    3. οι κυπριοι τωρα λενε “καλα που δεν εγινε ενωση, θα ημασταν και εμεις υπανακτικτη χωρα”

      . και δεν εχουν αδικο

      1. Αν η Κύπρος είχε ενωθεί με την Ελλάδα σήμερα δεν θα ήταν μια ανίσχυρη κατεχόμενη μπανανία. Η Ελλάς όπως και όλα τα κράτη έχουν χρεοχοπήσει. Την τελευταία φορά μάλιστα που χρεοκοπήσαμε διπλασιάσαμε τα σύνορα της Ελλάδας. Δυστυχώς οι Κύπριοι και οι Έλληνες έχουν δεχθεί τεράστια προπαγάνδα. Η Ένωση Ελλάδας και Κύπρου θα δημιουργούσε ένα πανίσχυρο κράτος στη Ν.Α Μεσόγειο το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να συνεργάζεται και με το Ισραήλ σε κάθε τομέα.
        Η Ελλάδα και η Κύπρος θα έπρεπε να έχουν ως μακροπρόθεσμο στόχο την Ένωση έστω και αν η Κύπρος διατηρούσε μια αυτονομία και ειδικό καθεστώς. Σκεφτείτε μια ελληνοκυπριακή ένωση όπου στην Κρήτη θα υπήρχαν 24 Rafale και με Κύπριους πιλότους έτοιμα και αποκλειστικά για την άμυνα της νήσου.

    4. ” η Ελλάδα θα σταθεί απέναντί του. Δεν πρόκειται να δεχθούμε κανένα τετελεσμένο”
      τη βλήτο!!!!
      Ιμια: τα πήρανε
      Αιγαίο: κάνουνε και παίρνουν ότι και όπου γουστάρουνε.
      Λιβύη: το επισημοποιήσανε κι όλας ,..τετελέστηκε.
      ελληνικα σύνορα: ορθάνοιχτα – μπατε σκύλοι αλέστε
      Ξανθη, Κιλκίς όλη η ελλάδα: γεμάτη τούρκους στρατιώτες και κατασκόπους.
      Ακόμα,…..στα,..τετελεσμένα είσαστε;
      Οριστε! τα τετελεσμένα ……τετελέστηκαν.

      Παρακάτω;

    5. Δεν φταίει αυτός, οι αστοιχείωτοι που τον ψήφισαν φταίνε.
      Σαν το άλλο τον διάττοντα πολιτικάντη, που έλεγε ότι η Κύπρος είναι μακριά.
      Αλλά θα έρθει η ώρα τους, θα έρθει η ώρα που θα πλέει το κυνοβούλιο στο αίμα.
      Φωτιά και τσεκούρι στα κοπρόσκυλα του κυνοβουλίου

    6. Ντρεπομαι που ζω σ αυτο το κρατος με τα πολιτικα ανδρικελα στο ζβερκο μας
      Η Κυπρος φροντισε και αποτιναξε τα μνημονια απο πανω της μεσα σε λιγο καιρο
      Στην Ελλαδα που ζουμε,οι ξεφτυλες πολιτικαντιδες φροντισαν να εχουμε μια ζωη μνημονια
      Η Κυπρος ειναι περισσοτερο Ελλαδα απο μας

      1. Η Κύπρος είναι Κύπρος. Ούτε Ελλάδα ούτε Τουρκία.

        1. Η Κύπρος είναι οτι η Κρήτη, η Σπαρτη και η Κάρπαθος. Ένα ελληνικό κομμάτι το οποίο ακόμα δεν έχει ενωθεί με την Ελλάδα και για αυτό κατάντησε μια κατεχόμενη και ανίχυρη μπανανία που δεν διαθέτει ούτε τράτες για να να βγάλει στη Μεσόγειο και ούτε ανεμόπτερο για αναχαιτίσεις.

          1. Δεν ειναι μονο η Κύπρος Ελλαδα, αλλα και η Τουρκια. Ποτε μη ξεχνάμε πως η Τουρκια ουσιαστικά δεν υφίσταται. Κατεχομενη Ιωνια ειναι. Ελληνικά εδαφη απο αρχής κόσμου, που βρίσκονται υπο κατοχη και παρθηκαν μετα απο σφαγες, βιασμούς και λεηλασίες. Αν ειχαμε μυαλό, αυτο θα λέγαμε στα παιδια μας ξανα και ξανα και θα το δίδασκαμε στα σχολεία μας, μέχρι να το εμπεδώσουν. Εδω οι Τούρκοι διεκδικούν εδαφη που δεν τους ανηκουν και εμεις δεν μιλαμε για εδαφη δικα μας. Και δεν το λεω εγω, αλλα η ιστορία και τα αρχαιολογικά ευρήματα. Οπου σκάψουν οι άχρηστοι Τούρκοι, θα βρουν ειτε αρχαίους Ελληνικούς ναούς και θέατρα, ειτε Χριστιανικές εκκλησίες. Αλλα εμεις ειμαστε …προοδευτικοι…τρομάρα μας.

    7. Τι λες βρε ηλιθιε του κερατα? Που καθοσαστε στα 4 στον σουλτανο
      Μόνο οι λαθρομετανάστες σας ενδιαφέρουν τσογλανια,μπαφους πίνεται κ εσείς

    8. Πως είναι δυνατόν,παίδες με απολυτήριο γυμνασίου να λένε τέτοιες κοτσάνες;Είναι ο άνθρωπος τελείως αστοιχειωτος και μας το παίζει και βουλευτής;

    Comments are closed.