ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 100 ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ. ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΕΣ “ΖΥΜΩΣΕΙΣ” ΚΑΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΚΑΨΑΝ ΤΟΥΣ ΑΘΩΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ. ΠΡΩΤΟΙ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

    Κοινοποίηση:
    tsipras-dimitriou

    Μετά τον σάλο και τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν με αφορμή την παραγγελία του Αρείου Πάγου για να συσχετισθεί στη δικογραφία για τις φωτιές πόρισμα της επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης – το οποίο αναμενόταν να ολοκληρωθεί σε πολλούς μήνες – η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου, ζήτησε εκ νέου σήμερα, να παραμείνει στη θέση του ο εισαγγελέας κ. Ηλίας Ζαγοραίος (μέχρι πρότινος και προϊστάμενος της εισαγγελίας) μέχρι να ολοκληρώσει την έρευνά του για την φονική πυρκαγιά και να αποδώσει ποινικές ευθύνες σε όσους ευθύνονται για την τραγωδία.

    Να σημειωθεί πως ο κ. Ζαγοραίος έχει προαχθεί σε αντεισαγγελέα Εφετών και ως εκ τούτου την ερχόμενη εβδομάδα -αφού δεν του είχε δοθεί η εντολή να παραμείνει στη θέση του όπως αρχικά είχε γίνει γνωστό για να ολοκληρώσει την έρευνα – θα έπρεπε να αναχωρήσει από την Ευελπίδων για το Εφετείο προκειμένου να ασκεί τα νέα του καθήκοντα. Την ίδια ώρα, φαίνεται πως επιχειρείται τώρα αντιστροφή του κλίματος που διαμορφώθηκε χθες μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης για το “πάγωμα” της έρευνας.

    Όπως ανέφεραν  αρμόδιες πηγές η κυρία Δημητρίου, διαβίβασε χθες στην εισαγγελία Πρωτοδικών το σχετικό έγγραφο που αφορά στο πόρισμα της Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης για να λάβει γνώση οκ. Ζαγοραίος για ενέργειες που πρέπει να γίνουν και όχι με στόχο να “παγώσει” η έρευνα έως ώτου ολοκληρωθεί η έρευνα της επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης και συνταχθεί το πόρισμα!

    Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, η εισαγγελία του Αρείου Πάγου έδωσε την παραγγελία για το πόρισμα της Επιθεώρησης Δημίσιας Διοίκησης ώστε ο κ. Ζαγοραίος να το αναζητήσει στην πορεία συσχετίζοντας το με τη δικογραφία που έχει στα χέρια του. Μάλιστα, όπως διευκρινίζεται σήμερα σε καμία περίπτωση, το έγγραφο της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου δεν σηματοδοτεί και το “πάγωμα” της εισαγγελικής έρευνας για τις φονικές πυρκαγιές…

    Και αυτό διότι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είναι στην κρίση του εισαγγελέα να προχωρήσει στο επόμενο κομβικό σημείο της έρευνας που είναι να αποστείλει τις πρώτες κλήσεις σε υπόπτους…

    ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΧΘΕΣ-ΚΡΑΥΓΑΛΕΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

    «Παγώνει» η κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση που άνοιξε η εισαγγελία Πρωτοδικών για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, που είχε ως συνέπεια να χάσουν την ζωή τους 99 συνάνθρωποι μας.

    Κι αυτό γιατί η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένια Δημητρίου με παραγγελία της, ζήτησε να ενταχθεί στην ογκώδη δικογραφία και το πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης, μετά την εντολή που έδωσε προ καιρού, η Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαίρη Παπασπύρου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και πειθαρχικές ευθύνες.  Μόνο που η έρευνα αυτή καθυστερεί και όπως δήλωσε  σε ραδιοφωνική της συνέντευξη η Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Διοίκησης, το πρώτο πόρισμα δεν αναμένεται πρίν απο τον Νοέμβριο, ενω το τελικό πόρισμα δεν μπορεί να το προσδιορίσει χρονικά. Αλλωστε οι επιθεωρητές έχουν και άλλες υποθέσεις, σημείωσε…

    Συνεπώς, η κλήση των υπόπτων καθυστερεί, εάν συνυπολογίσει κανείς ότι στην ίδια έρευνα για τις πλημμύρες στην Μάνδρα, το πόρισμα των ελεγκτών χρειάστηκε περίπου 8 μήνες, πριν παραδοθεί στα χέρια των εισαγγελέων.

     

    ΝΔ: Αθέμιτη παρέμβαση, αδιανόητη εξέλιξη, ευθύνες στην Ξένη Δημητρίου

    Με έντονο τρόπο αντέδρασε η ΝΔ στην εξέλιξη, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση.

    «Η είδηση ότι παγώνει η εν εξελίξει δικαστική έρευνα για την εθνική τραγωδία στο Μάτι είναι αδιανόητη και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου φέρει ακέραιη την ευθύνη γι’ αυτήν την εξέλιξη» τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει: «Η εντολή της κ. Δημητρίου συνιστά αθέμιτη παρέμβαση στην ανεξαρτησία των εισαγγελικών λειτουργών στους οποίους έχει ανατεθεί η διεξαγωγή της προκαταρκτικής εξέτασης».

    Σύμφωνα με την ΝΔ μάλιστα «είναι πέρα από κάθε νομική λογική, μια κατεπείγουσα ποινική έρευνα να διακόπτεται για να λάβει υπόψη της τα αποτελέσματα ενός διοικητικού ελέγχου που ξεκίνησε πριν από 15 μέρες από τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης κ. Μαρία Παπασπύρου. Όχι μόνον διότι ουδείς γνωρίζει πότε ο διοικητικός αυτός έλεγχος θα ολοκληρωθεί, αλλά γιατί σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύει την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης».

    Η Νέα Δημοκρατία «καλεί τη Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συνεχίσει απερίσπαστη την έρευνά της, χωρίς παρεμβάσεις που δημιουργούν βαριές σκιές για τους σκοπούς και τα κίνητρά τους» καταλήγοντας με έμφαση: «Πόσο μάλλον όταν ο διοικητικός έλεγχος γίνεται από την κ. Μαρία Παπασπύρου οι στενές σχέσεις της οποίας με το Μέγαρο Μαξίμου είναι αυταπόδεικτες».

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    2 Σχόλια

    1. Μα δεν ειναι μονο 100 οι νεκροι . Καμια 50-60 που δουλευαν μαυρα στα διαφορα εργα ξενοδοχεια χωράφια κλπ περιξ και πνιγηκαν ή κάηκαν κι ουδεις του αναζητησε μεγαλωνουν τον αριθμο. Οι μονιμοι κατοικοι ουσιαστικα απο τους 100 ειναι καμια 30αρια. Οι λοιποι επισκεπτες. Και ποιος να αναζητησει τον επισημα ” ανύπαρκτο στη χώρα”?
      Κανεις

      Αμ τα χρηματα που τελειωσαν για οσους δεν εκαναν νωρις τις αιτησεις?
      Και πρεπει τωρα να περιμενουν ως αποζημίωση τις εκταμιεύσεις των δωρεών ακουσον ακουσον των δωρεών – που το παει κανεις?

      Λεφτα για αλλους εχουν ομως εδω στέρεψαν.

      Στο δε θεμα των αμεσων διορισμων που λένε ειναι ολα παραμυθια. Διορισμοι αφου υπογραψουν αμνηστια στα εγκληματα του κρατους εναντίων τους και ΟΧΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΛΛΑ 2 ΕΤΩΝ. σα δε ντρέπονται

      Ξεφτιλίκια

    2. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΥΡΙΕ ΣΤΕΦανε.. ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ!!!!…
      ΜΕ ΦΥΛΑΚΙΣΗ!! ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ?…
      ΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΡΕ ΜΠΑΡΜΠΑ?….ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΘΗΣΑΝ ΓΙΑ “ΣΟΒΑΡΑ” ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΠΡΙΛΙΑΝΟΙ……ΕΠΕΙΔΗ ΕΘΙΞΑΝ ΤΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑΣ ΑΡΕΤΑΣ…ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
      ΑΚΟΥΤΕ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑΚΙΔΕΣ??
      ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑΤΕ Η’ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ?…
      ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΡΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ!!
      ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ!! \
      ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ? ΧΑΧΧΑΧΑΧ
      ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΕ ΣΦΟΔΡΑ ΛΗΣΤΕΣ-ΓΚΕΥ-ΕΙΤΖΗΔΕΣ κτλπ?…
      ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ….
      ΔΗΜΟΙΚΡΑΤΙΚΑ Κ ΣΤΑΘΕΡΑ….
      ΕΡΧΟΝΤΑΙ Κ ΑΛΛΑ..
      ΟΥΤΕ 100 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΞΥΠΝΗΣΑΝ…
      κ απο ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Κ ΟΙ ΘΙΓΜΕΝΟΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ Η’ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΜΥΝΗΣΟΥΛΕΣ…..ΑΣΤΙΚΟ ΟΠΛΟ………ΦΙΛΕΛΕΔΙΚΟ…..

    Comments are closed.