ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ “ΤΙΝΑΖΕΙ” ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

    Κοινοποίηση:
    ραγδαιες

    Αλλιώς τα είχε υπολογίσει ο Αλέξης Τσίπρας, αλλιώς του τα… φέρει ο Πάνος Καμμένος. Αδειάζει η κλεψύδρα της συγκυβέρνησης – Βλέπουν αποχώρηση των ΑΝΕΛ έως τις 15 Ιανουαρίου. Τι θα ζητήσει ο πρωθυπουργός από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην κρίσιμη σημερινή Πολιτική Γραμματεία. Τα νέα σενάρια για τις εκλογές, πότε έρχεται στην ελληνική Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών.
    Ο χρόνος φαίνεται ότι κυλάει αντίστροφα για την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καθώς ο Πάνος Καμμένος εμφανίζεται πλέον καθημερινά να πυροδοτεί την κατάσταση με δηλώσεις, μηνύματα και υπονοούμενα, τα οποία δείχνουν ότι έχει αποφασίσει το συντομότερο δυνατόν να διαχωρίσει την θέση του. Το χρονοδιάγραμμα το οποίο εμφανιζόταν να έχει η κυβέρνηση για το πώς θα φτάσει στις εκλογές φαίνεται ότι είναι πλέον στον αέρα, καθώς κάθε μέρα που περνάει ο υπουργός Άμυνας εμφανίζεται όλο και πιο ανυπόμονος να φύγει από την κυβέρνηση.

    Η απάντηση Τσίπρα σε Καμμένο: Δεν θα δειλιάσω μπροστά στο κόστος ή…
    Στην κυβέρνηση πάντως λένε ότι πέρα από τις γνωστές απόψεις του Πάνου Καμμένου και τη στάση την οποία αναμένεται να κρατήσει τις επόμενες ημέρες, υπάρχει σε εφαρμογή ένα σχέδιο από την ΝΔ και «διαπλεκόμενους φορείς» να πέσει η κυβέρνηση, προκειμένου να μην προχωρήσει η υπόθεση της Novartis καθώς όπως λένε οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα θα είναι πολλές και σημαντικές.

    Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση προγραμμάτιζε τα επόμενα βήματα της από τα μέσα Φεβρουαρίου και μετά. Το χρονοδιάγραμμα αυτό πλέον όχι μόνο δεν ισχύει αλλά δείχνει να έρχεται και πολύ πιο μπροστά. Γι’ αυτό μάλιστα ο πρωθυπουργός στην σημερινή Πολιτική Γραμματεία αναμένεται να συζητήσει με τους συνεργάτες του όλα τα πιθανά σενάρια μετά την αποχώρηση Καμμένου από την κυβέρνηση. Εάν δηλαδή θα πρέπει να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, πως θα κινηθεί ως κυβέρνηση μειοψηφίας και τι προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσει αλλά και τις πιθανές ημερομηνίες εκλογών. Και αυτό γιατί ο χρόνος είναι λίγος και οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές.

    Με βάση λοιπόν το νέο χρονοδιάγραμμα στις 9 Ιανουαρίου ξεκινάει η τελική συζήτηση στα Σκόπια για την συνταγματική αναθεώρηση και την συμφωνία των Πρεσπών. Οι πληροφορίες λένε ότι μέχρι και τις 13-14 Ιανουαρίου όλα θα έχουν τελειώσει και θα έχει γίνει νόμος του κράτους.

    Την ίδια ημέρα που ξεκινάει η συζήτηση στην Σκοπιανή Βουλή, ο Πάνος Καμμένος έχει συγκαλέσει την κοινοβουλευτική του ομάδα, ενώ έχει ζητήσει να μην γίνουν δηλώσεις από τους βουλευτές του μέχρι τότε.

    Με βάση αυτές τις ημερομηνίες το πιθανότερο σενάριο είναι η συμφωνία να έρθει στην ελληνική Βουλή στα τέλη Ιανουαρίου. Σε αυτή την περίπτωση ο Πάνος Καμμένος αναμένεται να αποχωρήσει από την κυβέρνηση γύρω στις 15 Ιανουαρίου το αργότερο. Τουλάχιστον αυτό γίνεται αντιληπτό από τις μέχρι τώρα δηλώσεις του –που κατά γενική ομολογία είναι πολλές και αντικρουόμενες.

    Τα τελευταία εικοσιτετράωρα πάντως υπήρξαν και πολλά σενάρια… αποστασίας με αφορμή την επίσκεψη του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου στο Μέγαρο Μαξίμου παραμονές Πρωτοχρονιάς.

    Ο ίδιος ο βουλευτής πάντως μιλώντας το newsit.gr ανέφερε ότι οι απόψεις του είναι γνωστές εδώ και χρόνια. Ότι όλα αυτά είναι γελοιότητες γιατί πολύ απλά δεν είχε κανένα λόγο παραμονή Πρωτοχρονιάς όταν στο Μέγαρο Μαξίμου βρισκόταν τόσος κόσμος να κάνει μια… μυστική συνάντηση με τον πρωθυπουργό. «Άλλωστε δεν υπάρχει κάτι που δεν ξέρει ούτε ο αρχηγός του κόμματός μου ούτε ο πρωθυπουργός. Έχω ταχθεί από την πρώτη στιγμή υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών γιατί πιστεύω ότι είναι καλή και χρήσιμη για την χώρα μου» είπε.

    Στο θέμα της αποστασίας αναφέρθηκε και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης λέγοντας: “Κατανοώ τις μεγάλες ενστάσεις, τις σέβομαι, ήταν γνωστές οι απόψεις του κ. Καμμένου. Δεν δέχομαι όμως τους παραλληλισμούς του είδους, ότι εάν τελικά αυτή η συμφωνία ψηφιστεί και από κάποιους από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ, αυτό ισοδυναμεί με μια νέα αποστασία. Αυτό το θεωρώ εντελώς λάθος. Οι συγκεκριμένοι βουλευτές ανήκουν στην κυβερνητική πλειοψηφία, στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση, άρα, να αποστατήσουν από τι και για ποιο λόγο; Και δεύτερον, όταν μιλάμε για τέτοια κορυφαία ζητήματα, για εθνικά ζητήματα τα οποία αφορούν το μέλλον της χώρας τις επόμενες δεκαετίες, τα επόμενα πολλά χρόνια, ε, φαντάζομαι ότι αναγνωρίζεται το δικαίωμα στον καθέναν να αναλαμβάνει τη δική του, ατομική ευθύνη“.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    12 Σχόλια

    1. Τι να κάνει ο άνθρωπος πόσο ακόμα έχουμε για τις βουλευτικές σου λέει άσε να φύγω τώρα δεν μένει πολύς καιρός μπας και πείσω κανέναν βλάκα ότι αγαπάω την Ελλάδα και με ψηφίσει ! Έτσι και αλλιώς χαμένος για χαμένος είναι ο τσίπρας δεν ξαναβλέπει καρέκλα πλέον .
      Απλά πράγματα φίλοι μου τα συμφέροντα μακροπρόθεσμα κοιτάζει άσε που αν μαζέψει ψηφαλάκια θα είναι και με την νδ ίσως οπότε θα συνεχίζει να τρώει καλά !
      Μαυρίστε τους ! Αν είχατε αξιοπρέπεια θα τους διώχνατε όχι με εκλογές αλλά με κλωτσιές με τα τόσα ψέματα που σας είπε αλλά δεν έχετε αξιοπρέπεια και δεν έχετε τα @@ να κάνετε κάτι μόνο στον καναπέ και στο ιντερνετ κάνετε τους μάγκες !

      ΥΓ1: Θα πάτε να ψηφίσετε τον ημίτρελο τον κούλη να δείτε τι προκοπή θα δείτε και από εκεί τι να σας κάνει ένας βαρεμένος ;

    2. Τωωωωωωρα….. καμενε, Καμμένε, καληνύχτα για αύριο. Μας υποχρεωσες.

    3. ΑΝΤΕ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΗΤΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ…

    4. Τον Τσίπρα δε τον πολυενδιαφέρει γιατί τα έχει βρει με τον Κουτσούμπα να αποχωρήσει το ΚΚΕ από την ψηφοφορία και να περάσει τη συμφωνία με λιγότερους από 151. ΚΚΕ για όλες τις βρωμοδουλειές.

    5. Nα του πειτε να φορεσει και την Κατακόκκινη Ζαρτιερα ο Μπουλης που την εχει κρυμμενη γγια τετοιες περιστασεις.

    6. Στα τσακίδια. Αρκετά ανεχτήκαμε το δίποδο.

    7. Aλεξη σε κοβω Πεμπτη πρωι να μαζευεις τις αλαξιες σου και δυ ζευγαρια καλτσες και να παιρνεις μπουλο….και εχει και συνεχεια…να σε δω χωρις πρωθυπουργο τι μαγκιες θα κανεις σε πολιτες….

    8. ΦΙΛΕ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ, Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ,ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΞΕΡΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤO ΚΚΕ, ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΗΔΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ, ΘΩΔΟΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ.

    9. Ο ΕΝΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ . ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΛΗΞΕΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ , Ο ΕΝΑΣ ΘΑ ΤΑ ΡΙΞΕΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ . Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΣΑΡΚΑ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΟΥΒΙΟ ΑΥΓΟ ΘΑ ΠΕΦΤΗ ΣΥΝΕΦΟ , ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟ ΜΑΛΙ ΣΑΝ ΤΟΥ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΓΟΗ .

    10. εκανε η μυγα κωλο κι ε…. τον κοσμο ολο, ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ..ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΤΙΝΙΕΣ ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΑΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΕΙ. 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΣΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΧΕΙ ΣΒΗΣΕΙ? ΡΕ ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΟΡΟΙΔΑ.ΞΥΠΝΑΤΕ,ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ .ΜΕ ΚΛΑΝΙΕΣ ΔΕΝ ΒΑΦΟΝΤΑΙ ΑΥΓΑ ΛΑΕ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

    11. Σιγα μην τιναξει καμμια μεταχειρισμενη ζαρτιερα ο Μπουλης,καρεκλααααςς,εδω οι ωραιες αναπαυτικες καρεκλεεες.

    12. Γιατι να μην δεν φυγει?….Αυτος δεν τον εκανε πρωθυπουργο?….Τι εχει αμφιβολιες ο Αλεξης για αυτο?….Αν δεν ηταν αυτος δεν θα επαιρνε ποτε τον τιτλο Πρωθυπουργος Αλεξης Τσιπρας ετσι δεν ειναι? …ο Καμμενος εξάλλου το ειχε πει εξ αρχης σε ολο τον κοσμο οτι σε θεματα Θρησκειας και εθνικα θα ειμαι απεναντι σου…ειναι λαθος?…του το ειχε πει στα ισια απο την αρχη και ο αλλος δεχθηκε για να γινει πρωθυπουργος….καλα ο αλλος για να γινει πρωθυπουργος θα δεχοταν και αλλα…τελος παντων….Αντε να δουμε…τι θα δουμε….

    Comments are closed.