ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ! ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ – ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ, “ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”

    Κοινοποίηση:
    14-jpg-10-28129

    Κρίσιμη είναι η κατάσταση στην Κύπρο καθώς παρατηρούνται πολεμικές προετοιμασίες των τουρκικών δυνάμεων ενώ η Εθνική Φρουρά ενημέρωσε για μαζικές απόπειρες των κατοχικών δυνάμεων με σκοπό τη δημιουργία αστάθειας σε όλη τη γραμμή αντιπαράταξης.

    Πλέον ο φόβος έγινε πραγματικότητα και όλοι στην Κύπρο πιστεύουν πως η Τουρκία κινείται μεθοδικά -ειδικά σε περίπτωση που αποσυρθεί η UNFICYP- προς κατάληψη της έκτασης της “πράσινης γραμμής” που αποτελεί το 6% του κυπριακού εδάφους. Αυτό έδειξε και η προώθηση και καταλήψη κυπριακού εδάφους στα Στροβίλια.

    H “πράσινη γραμμή είναι το όριο μεταξύ Κύπρου και Κατεχόμενων περιοχών . Όπως και όλα τα εδάφη του νησιού, τα εδάφη εντός της Πράσινης Γραμμής ανήκουν στην Κυπριακή Δημοκρατία.

    Oπως αναφέρουν κυπριακές πηγές, στόχος των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων είναι η αποδόμηση του ρόλου της Ειρηνευτικής Δύναμης, ως έχει σήμερα, και την αναβάθμιση του κατοχικού καθεστώτος.

    Πέραν από τα Στροβίλια οι κατοχικές δυνάμεις προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα σε όλο το μήκος της γραμμής αντιπαράταξης, προκειμένου να έχουν υπό τον έλεγχο τους όσο το δυνατό περισσότερο έδαφος από τη Νεκρή Ζώνη, με πιο έκδηλα:

    – Την προώθηση σκοπιάς και νέων θέσεων στην περιοχή του Αστρομερίτη.
    – Το στήσιμο πολυβολείων στην περιοχή της Δερύνειας.
    – Συστηματικές παραβιάσεις του στάτους στην Πύλα με παρουσία στελεχών του κατοχικού στρατού και λεγόμενων αστυνομικών παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται.

    Ο λεγόμενος “υπουργός Εξωτερικών” του κατοχικού καθεστώτος Κουντρέτ Οζερσάι, που σήκωσε το βάρος της προσπάθειας αλλαγής του στάτους της Ειρηνευτικής Δύναμης με επαφές που είχε στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον, προέβη σε μια ακόμη κίνηση προκειμένου να αναβαθμίσει το ψευδοκράτος σε ισότιμο εταίρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Απέστειλε επιστολή στους επικεφαλής των διπλωματικών αποστολών που είναι διαπιστευμένοι στην Κυπριακή Δημοκρατία ζητώντας τους να έχουν απευθείας επαφές με τον ίδιο στην περίπτωση που θέλουν να συζητήσουν ζητήματα που αφορούν την τουρκοκυπριακή κοινότητα.

    Στην επιστολή του αναφέρει ότι δεν αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία.

    Η κυβέρνηση στο παρόν στάδιο παραμένει στη θέση ότι παρακολουθεί την κατάσταση σε συνεννόηση με την Ειρηνευτική Δύναμη.

    Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος χθες σε παρέμβασή του έκανε λόγο για προσπάθεια δημιουργίας αστάθειας, που έχει σχέση με τον ρόλο της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Ο ηγέτης του ΔΗΣΥ μίλησε για πρόβα στην περίπτωση που αποχωρήσει η Ειρηνευτική Δύναμη, σε σχέση με το τι γίνεται στα Στροβίλια.

    Ο Χρ. Χριστοφίδης του ΑΚΕΛ αναφέρθηκε σε κίνδυνο δημιουργίας δεκάδων Στροβιλιών, αν οι προκλήσεις μείνουν αναπάντητες.

    Είναι βέβαιο πως ενόψει ανακοινώσεων από την Exxon Mobil για το κοίτασμα στο τεμάχιο “Γλαύκος”, η Τουρκία έχει βάλει μπρος πολεμικό σχέδιο… Ας ξυπνήσουν στην Κύπρο.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    1 Comment

    1. Με τον τουρκοεβραιο Τσιπρα και τον αλκοολικο τουρκοσπορο Αναστασιαδη δεν υπαρχη λυση απλα θα φευγουνε εδαφοι………………………

    Comments are closed.