28/03/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

    ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ “ΕΝΙΑΙΟΥ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ” – ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΔΡΑΣΗ: “ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΕΠΙΔΟΞΟΙ…” (ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    Soldiers perform a seaborne infiltration as part of training at the Special Forces Underwater Operations School in Key West, Fla. The four-week long Combat Diver Qualification Course run by the U.S. Army John F. Kennedy Special Warfare Center and School, trains qualified combat divers in a variety of waterborne operations.

    Εξελίξεις δρομολογούνται ενόψει των τουρκικών πιέσεων στην Κύπρο και των συνεχώς αυξανόμενων απειλών από το καθεστώς Ερντογάν. Όπως αποκαλύπτει ο Πρόεδρος Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων Κύπρου, φέρεται να σχεδιάζεται επανασύσταση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος, προς άμεση, από κοινού, αντιμετώπιση οποιασδήποτε εξωτερικής απειλής και αμφισβήτησης της νόμιμης κυριαρχίας.

    Υπενθυμίζουμε πως πριν από λίγες ημέρες φέρεται να πραγματοποιήθηκε κοινή άσκηση Ελλάδας και Κύπρου, με συμμετοχή των δυνάμεων της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, σε άγνωστη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, θέτωντας τα θεμέλια για ενεργοποίηση του κοινού δόγματος..

    Συγκεκριμένα, όπως είχε αναφερθεί, «μεταγωγικά αεροσκάφη C-130H της 356 MTM της ΠΑ συμμετείχαν σε μια κοινή ελληνο-κυπριακή άσκηση σε μια άγνωστη τοποθεσία στην Α.Μεσόγειο. Σε περίπτωση πιθανής εισβολής από την Τουρκία, η ελληνική πολεμική αεροπορία με αεροσκάφη C-130 που θα προστατεύονται από μαχητικά F-16 της 115 ΠΜ, θα υποστηρίξουν αμυντικές επιχειρήσεις του ελληνικού στρατού εναντίον των εισβολέων».

    Επανασύσταση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος προανήγγειλε ο Πρόεδρος Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων Κύπρου, Μάκης Οικονομίδης μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι. Φιλοξενούμενος μαζί με τον Αλέξανδρο Παλατιανό, Πρόεδρο Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων ανέλυσαν την ετοιμότητα ελληνικών και κυπριακών ενόπλων δυνάμεων, την ώρα που οι προκλητικές δηλώσεις των Τούρκων δεν έχουν σταματημό.

    «Οι ένοπλες δυνάμεις τόσο σε Ελλάδα όσο και στην Κύπρο είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την οποιαδήποτε απειλή. Υπήρξαν ατυχείς περιπτώσεις στο παρελθόν. Όποτε υπάρχει συγκεκριμένος σκοπός, κοινός, τότε το αποτέλεσμα είναι το επιθυμητό», σημείωσε ο κ.Οικονομίδης, ενώ συμπλήρωσε ότι είναι διαχρονική η παρουσία της Τουρκίας. «Λαμβάνονται όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα από πλευράς Κύπρου», είπε.

    Σύμφωνα λοιπόν και με τις δηλώσεις του κ. Μάκη Οικονομίδη, η επανασύσταση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος φαίνεται πως βρίσκεται στο πλάνο για το προσεχές μέλλον, καθώς η απρόβλεπτη Άγκυρα έχει δημιουργήσει συνθήκες κρίσεις στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά και στο Αιγαίο, ειδικότερα στις περιοχές μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.

    Αναφορικά με την ενίσχυση της Άμυνας, στον απόηχο και του αποκαλυτπικού δημοσιεύματος της Σημερινής, ο κ.Οικονομίδης εξήγησε ότι ενισχύεται η αποτρεπτική ικανότητα της Ε.Φ. «Ο Ερντογάν ας μην επαναπαύεται στο 1974, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά σήμερα».

    Αποκάλυψε ότι στο πολύ σύντομο μέλλον θα υπάρξει ανασύσταση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος. «Αυτό στη βάση πληροφοριών. Θεωρείστε πως έχει δρομολογηθεί η σύστασή του», συμπλήρωσε.

    «Ο υπέρμετρος ρεαλισμός προκαλεί στασιμότητα όπως και ο υπέρμετρος ιδεαλισμός προκαλεί σταυροφορίες. Το ελληνικό ναυτικό πρέπει να σημειωθεί ότι δεν κατέγραψε ποτέ καμιά ήττα μέχρι σήμερα», είπε.

    Από πλευράς Ελλάδος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων είπε ότι οι ένοπλες δυνάμεις σε στενή συνεργασία. «Θα πρέπει να το σκεφτούν πολύ οι επίδοξοι των δικαίων μας να κάνουν το οτιδήποτε. Και στο πρόσφατο παρελθόν και τώρα οι αντίπαλοί μας, οι Τούρκοι προέβησαν σε δηλώσεις που δεν τελεσφόρησαν. Ίσως να είναι για εσωτερική κατανάλωση οι δηλώσεις αυτές».

    Αναφερόμενος στο Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα ο κ.Παλατιανός σημείωσε ότι «οι συνθήκες ωρίμασαν. Μπήκαμε σε άλλη τροχιά και μπορούμε να βάλουμε στο τραπέζι το Ενιαίο Αμυντικό δόγμα».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    9 Σχόλια

    1. Πολύ σωστός ο Ε τα δικά μας παιδιά θα στείλουμε να σκοτωθούν όπως το 74 και τα δικά τους θα κάθονται να πίνουν κοκτέιλ στις παραλίες να πάνε να γαμηθουν

    2. Διαβασα στο αρθρο”η ασκηση πραγματοποιηθηκε σε αγνωστη περιοχη της Ανατολικης Μεσογιου”και γελασανε και οι γκαργκες.
      Ειναι δυνατον να μη υπηρξε στη ασκηση ενας φιλοαμερικανος,ενας εφιαλτης φιλοσυστημικος της Ελλαδας η της Κυπρου,ενας Ροταριανος,ενας Λα’ι’ονς,μια ποδιτσα?Ενας να υπηρξε το’μαθε ολη η υφηλιος.

      Μη ελπιζετε στα οντως ψυχωμενα στρατευμενα η εν εφεδρεια παλικαρια μας,ολα ειναι ενα ψεμα και οι τσαμπουκαδες και οι μαγκιες της Τουρκιας.Ξερει η Τουρκια οτι θα της παρουν οικοπεδα για να φτιαξουν τους Κουρδους και για να της ισοσκελισουν τη ζημια θα της δωσουν λιγη Μεσογειο.
      Ειναι να πιασει καποιος τη ακρη του νηματος(του νοηματος,τις ακολουθιες των χθεσινων γεγονοτων και μετα θα του ειναι πολυ πιο ευκολο να συμπερανει τις μελλουσες εξελιξεις.

      1. για τους γραικύλους τού Γραικυλιστάν, όλοι οι άλλοι ξέρανε που έγινε.

    3. Οι κυπριοι μονο προστασια και δικαιωματα θελουν και να σφυριζουν κλεφτικα αμα ειναι να προσφερουν.

    4. Αλλαγή στρατιωτικής δομής θέλουμε και όχι τρίχες.Αεροπορια στρατού,αεροπορία π.ν.,πολεμική αεροπορια. Τι τις θέλουμε τόσες αεροπορίες ,μια και καλή με πλήρη έλεγχο των μέσων.ΤΟΣΕς Ειδικες δυνάμεις στρατού,βατράχια στρατου,κόμμαΝΤα Αεροπορίας 31ΜΕΕ,ΜΥΚ ….γιατί δεν είναι ένας φορέας .Τι δε καταλαβαίνουμε επιτέλους ,δεν έχουμε τόσες στρατιές για να έχουμε αυτή τη πολυτέλεια…έλεος πια ,Αναδόμηση του στρατεύματος ΤΩΡΑ

    5. Οτι και να φτιαξεται με το υπαρχον προδοτικο ανθελληνικο πολιτικο δυναμικο ειμαστε καταδικασμενοι σε παταγοδη αποτυχια αλλοστε ο εσωτερικος εχθρος δηλαδη οι πολιτικοι γενιτσαροι που κυβερνουν ειναι χειροτεροι απο τους Τουρκους…………………………………………………………

    6. αντί οι καταδρομείς και βατραχάνθρωποι να καταλύσουν την έκφυλη και διεφθαρμένη δημοκρατία και να αναλάβουν την εξουσία, είναι έτοιμοι να τα βάλουν με τον Ερντογάν που πιστεύει στον Θεό, την ετεροφυλοφυλία και τις παραδοσιακές αντικομμουνιστικές αξίες, οι βατραχάνθρωποι είναι έτοιμοι να δώσουν την ζωή τους για να σώσουν την lgbtqip+++ κοινότητα και τους κομμουνιστές και φιλελέδες του Κούλις που προσκυνάνε τις Βρυξέλλες.

    7. Αν θελει η κυπρος ενιαιο αμυντικο δογμα , να τσοντάρει στο χρεος της ελλαδος . εχω αδικο παιδια ?
      Aν δεν κανω λαθος ειναι ανεξαρτητο κρατος , εμεις για ποιο λογο να εμπλακουμε ? Οταν τους λεγαμε τοτε να γινουμε ενα , αυτοι δεν το ηθελαν .. ουτε τωρα φυσικα το θελουν

      1. Δεν τα ξερεις καλα ηθελαν ενωση αλλα οι βρωμοαγγλοι ειχαν αλλα σχεδια …………………εμεις να εμπλακουμε????πως και με τη μεσα αφου ειμαστε για τα μπαζα μας διαλυσανε οι πολτικοι κοπρητες που κυβερνανε τωρα με τα μεμετια να δεις τη εχει να γινει……

    Comments are closed.