ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! ΑΓΡΙΟ ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ: “ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΙΣΧΥ” – ΑΝΟΙΞΑΝ ΠΥΡ ΟΙ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΣΑΡΑΤΖ ΚΑΙ ΧΑΦΤΑΡ

    Κοινοποίηση:
    amartolos mak

    Πριν στεγνώσει το μελάνι από τις υπογραφές των ηγετών στη Διάσκεψη του Βερολίνου όπου αποφασίστηκε μεταξύ άλλων να υπάρξει κατάπαυση του πυρός μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών στη Λιβύη, οι εχθροπραξίες – σύμφωνα με καταγγελίες από την πλευρά του Λιβυκού Εθνικού Στρατού – φαίνεται πως ξεκίνησαν και πάλι με ευθύνη του Σάρατζ.

    Ακολούθησε το makeleio.gr στο facebook για να μαθαίνεις τα πάντα πρώτος

    Οι φόβοι που υπήρχαν μετά τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη Διάσκεψη του Βερολίνου για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη και κατά πόσο οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές θα την τηρήσουν φαίνεται πως επαληθεύτηκαν.

    Όπως έγινε γνωστό, πριν από λίγη ώρα στρατιωτικές δυνάμεις που στηρίζουν την πλευρά Σάρατζ – όπως καταγγέλλει ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός – άνοιξαν πυρ παραβιάζοντας έτσι τη συμφωνία για εκεχειρία.

    Όπως ισχυρίζονται οι λιβυκές στρατιωτικές δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ Σύροι πολιτοφύλακες και πολιτοφύλακες της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας του Φαγιέζ αλ Σάρατζ άνοιξαν πυρ «σε ευθεία παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός» που αποφασίστηκε στο Βερολίνο.

    «Απαντάμε με πλήρη ισχύ » ήταν η απάντηση από την πλευρά του Λιβυκού Εθνικού Στρατού  του Χαφτάρ.

    Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο LNA, τουλάχιστον 9.000 εθελοντές που βρίσκονται στο πλευρά του Χαλίφα Χαφτάρ ετοιμάζονται να αναπτυχθούν περιμετρικά της Τρίπολης.

    Μπορεί οι αποφάσεις που ελήφθησαν στο Βερολίνο να σκόρπισαν χαμόγελα στην Ευρώπη με την ελπίδα ότι θα τηρηθούν όλα συμφωνήθηκαν σχετικά με την εκεχειρία στην περιοχή από τις αντιμαχόμενες πλευρές, ωστόσο όλες οι μεγάλες δυνάμεις που διαδραματίζουν κομβικό ρόλο στην περιοχή καθώς και ξένοι αναλυτές εξέφραζαν τις επιφυλάξεις τους σχετικά με το αν θα τηρηθεί και για πόσο διάστημα η κατάπαυση του πυρός.

    Δεν χρειάστηκαν παρά λίγες ώρες μέχρι να διαφανεί ότι η εκεχειρία που αποφασίστηκε στο Βερολίνο – ερήμην του Σάρατζ  και του Χαφτάρ – κρεμόταν από μία κλωστή.

    Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι εχθροπραξίες ξεκίνησαν και πάλι από την πλευρά του Σάρατζ, γεγονός που ρίχνει «βόμβα» στα σχέδια των ηγετών που συμμετείχαν στη Διάσκεψη του Βερολίνου για εκεχειρία.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    4 Σχόλια

    1. ΧΑΦΤΑΡ ΧΟΥΦΤΩΣΕ ΤΟΝ ΣΑΡΑΤΖ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΓΡΙΑ!

    2. Αν φανεί βλάκας ο χαφτάρ θα την φάγει και θα μείνουν και τα αρχίδια μέσα. Ο Χαφτάρ καλά κάνει να γνωρίζει ότι παρομίως με την Τουρκική εισβολή η Τουρκία δέχθηκε εκεχειρία την 22/7/1974 μόνο και μόνο για να κερδίσει χρόνο να ενισχύσει το προγεφύρωμα στο σημείο της απόβασης. Μόλις το πέτυχε ξεκίνησε η δεύτερη εισβολή. Τώρα τα ίδια. Ο Χαφτάρ καλά κάνει να καταλάβειτ ην Τρίπολη. Αυτό το είπε η κυρία Ελένη Θεοχάρους. Και έχει δίκαιο. Το αίμα μας παίρνουμε πίσω. Χαφτάρ, ή τώρα, ή ποτέ. Θα σου την φέρουν απο πίσω.

    3. Ο Σάρατζ τις συνομιλίες τις έκανε μόνο για να κερδίσει χρόνο ώστε να ενισχυθεί από τον Ερντογάν. Πλάσαρε στο Χαφτάρ μια συμφωνία που του έλεγε λίγο πολύ να τα παραδώσει όλα στο Σάρατζ χωρίς να πέσει τουφεκιά, και τώρα που πήρε ανασούλες ξαναξεκινά το πόλεμο.

      Για αυτό το λόγο δε πρέπει ΠΟΤΕ να κάνεις συμφωνίες με Τούρκο. Δε τις τηρεί ποτέ, δεν είναι στη κουλτούρα του, μόνο από σφαίρες στο μέτωπο καταλαβαίνει.

    4. ΕΘΝΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ
      ΑΝΑDOLU: “Greek politician likens Haftar to Serbian war criminal
      Opposition party leader Yanis Varoufakis slams Athens’ hosting of Libyan renegade commander” SABAH: “Siding with warlord Haftar diplomatic fiasco, Greek party leader says”

    Comments are closed.