ΠΟΛΥ ΚΑΚΑ ΜΑΝΤΑΤΑ: ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΠΟΠΤΕΥΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ Ο ΕΝΤΙΜΟΣ ΑΝΤΙΕΙΣΑΓ. ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, Ι.ΑΓΓΕΛΗΣ. Η ΜΕΡΚΕΛ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΝΑ “ΠΑΓΩΣΕΙ” Η ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΗΣ ΝΟΒΑΡΤΙΣ;

    Κοινοποίηση:
    AGGELIS

    Την εποπτεία της Εισαγγελίας Διαφθοράς, η οποία χειρίζεται αυτή την εποχή σημαντικότατες υποθέσεις μεταξύ των οποίων οι υποθέσεις Novartis, KEΕΛΠΝΟ και άλλες που έχουν σχέση με τη διαφθορα στον δημόσιο τομέα και ειδικά σε θέματα Δημοσίου συμφέροντος, ανέλαβε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Μπρακουμάτσος μετά την αντικατάσταση του αντεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή.

    Η παραίτηση του Ιωάννη Αγγελή υποβλήθηκε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου η οποία τον αντικατέστησε με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσο, ο οποίος έχει διατελέσει και πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

    Η αναφορά Αγγελή διέψευδε δημοσίευμα εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο σε συνάντηση στη Βιέννη μεταξύ των εισαγγελέων Διαφθοράς, στην οποία και ως εποπτεύων και ο ίδιος μετείχε, δόθηκαν στοιχεία για πρώην υπουργό (ακούγεται για υπουργό που είχε διατελέσει και υπουργός Υγείας) από αμερικανούς και έλληνες εισαγγελείς, τα οποία αρνήθηκαν να παραλάβουν με το επιχείρημα ότι ήταν προϊόντα υποπλοκής.

    Το γεγονός αυτό έχει διαψεύσει και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ενώ η Εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέβαλε προσπάθεια να παραμείνει ο κ. Αγγελής χωρίς ωστόσο να μπορέσει να τον μεταπείσει.

    Πάντως για τον κ.Αγγελή από όλους προβάλλεται το γεγονός πως πρόκειται για έντιμο εισαγγελέα που έχει ασχοληθεί με υπηρεσιακό σθένος, σε εξαιρετικά δυσχερείς υποθέσεις που απαιτούσαν έρευνα, διεισδυτικότητα και αδέκαστη δικαστική κρίση, όπως η υπόθεση Βγενόπουλου και τα όσα την ακολουθούν, περίεργα, δυσνόητα και εξαιρετικά ύποπτα.

    Στόχος του κ. Αγγελή, στην περιβόητη συνάντηση της Βιέννης για την υπόθεση Νοβάρτις, ήταν η ανταλλαγή των στοιχείων για το σκάνδαλο με την φαρμακευτική εταιρεία να γίνεται στο μέλλον με την διαμεσολάβηση της Eurojust και όχι σύμφωνα με τις διακρατικές συμφωνίες των δύο χωρών (ΗΠΑ- Ελλάδος) προκειμένου να «σπάνε» οι περιορισμοί στην χρήση των στοιχείων που επιβάλλει η αμερικανική πλευρά και όσα καταλήγουν στα χέρια της Ελληνικής Δικαιοσύνης να είναι απολύτως νόμιμα και να μην αμφισβητούνται ως αποδεικτικό υλικό έκνομων ενεργειών.

    Πάντως η παραίτηση Αγγελή, πιθανόν να έχει σχέση και με το ταξίδι στην Αθήνα της Μέρκελ, που κατά κάποιους είχε…απαιτήσει να παγώσει η έρευνα για το σκάνδαλο μιας πολυεθνικής που εξυπηρετεί και γερμανικά οικονομικά συμφέροντα.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    1 Comment

    1. Ολα στημένα απο κυβέρνηση και αντιπολίτευση ουσττ λαμόγια καταστρέψατε την πατριδα μας!!ενας Χίος στην πολιτική σας χρειάζεται να σας γ@μησει ανάποδα τα μπρίκια…

    Comments are closed.