ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΣΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ;;; ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ! (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    Kyria

    Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε!

    Πρόκειται για την δρ. Αγγελική Κοτταρίδη το άλλοτε δεξί χέρι του Μανώλη Ανδρόνικου, παρούσα στην ανακάλυψη του Ασύλητου τάφου του Φιλίππου..! Είναι η Διευθύντρια του Μουσείου της Βεργίνας, η Αρχαιολόγος και Προισταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας.

    1

    Μετά και από την παρουσία της στην ομιλία του Νίκου Παππά όπου και δείχνει τρισευτυχισμένη στο διαδίκτυο τίθεται το ερώτημα, “γιατί τα οστά του Φιλίππου είναι καταχωνιασμένα στις ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ;;; ”

    2

    Και βέβαια υπάρχουν κι άλλα ερωτήματα! Όπως, τι δουλειά έχει μια αρχαιολόγος που υποτίθεται ότι έχει μοχθήσει να φέρει Μακεδονικά αρχαιολογικά ευρήματα στο φως, με αυτούς που παρέδωσαν την Μακεδονία στους Σκοπιανούς;

    3

    4

    H Aγγελική Κοτταρίδη έχει ένα πλούσιο βιογραφικό, από το οποίο σας παραθέτουμε μερικά αποσπάσματα:

    “Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στην Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ από όπου αποφοίτησε με άριστα. Με υποτροφία του γερμανικού κράτους συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλασική, Προϊστορική και Μεσαιωνική Αρχαιολογία, στην Ιστορία της Τέχνης, στην Αρχαία και Μεσαιωνική Φιλολογία, στην Εθνολογία και στην Θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας, από όπου πήρε το διδακτορικό δίπλωμα.

    Για σειρά ετών εργάστηκε σαν βοηθός του Μανόλη Ανδρόνικου στην ανασκαφή της Βεργίνας και από το 1991, ως πρώτη επιτυχούσα στον διαγωνισμό της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας του 1989, εντάχθηκε στο δυναμικό του ΥΠΠΟ, όπου υπηρετεί στη ΙΖ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, σαν επιμελήτρια αρχαιοτήτων αρμόδια για τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο των Αιγών και την Νότια Ημαθία κατ’ αρχήν και σαν προϊσταμένη του Τμήματος Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στη συνέχεια.

    Από το 2006 είναι συνεχώς τακτικό μέλος του Συμβουλίου Μουσείων και Μουσειακής Πολιτικής του Υπουργείου Πολιτισμού, ενώ από το 2005 ως το 2011 διετέλεσε αντιπρόεδρος και Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

    Από το 2010 διευθύντρια της ΙΖ΄ ΕΠΚΑ (νομοί Ημαθίας και Πέλλας) και από το 1011 και της 11ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων μεταξύ άλλων διευθύνει τέσσερα μουσεία (Αιγών, Πέλλας, Αρχαιολογικό και Βυζαντινό Βέροιας), ενώ είναι υπεύθυνη για την πραγματοποίηση δεκαεφτά (17) έργων ΕΣΠΑ με συνολικό προϋπολογισμό τριάντα δύο (32) εκατομμύρια Ευρώ, τα οποία υλοποιούνται με αυτεπιστασία στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία των Αιγών, της Πέλλας, της Βέροιας, της Νάουσας, της Έδεσσας, αλλά και των Σερβίων και της Σιάτιστας.

    Το 2008 για το επιστημονικό έργο της της απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας ο Χρυσός Σταυρός του Τάγματος του Φοίνικος.”

    Θυμίζουμε ότι τότε ΠτΔ ήταν ο Κάρολος Παπούλιας τον οποίο λίγο αργότερα, είχαν τραμπουκίσει άγρια οι ΣΥΡΙΖΑιοι με διακοπή της παρέλασης.

    Μετά από αυτά ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    14 Σχόλια

    1. Μονόδρομος για την πόλη μας ο Αρτέμης ή αλλιώς Ευγονικός για όσους τον γνωρίζουν καλύτερα.

    2. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΚΟΛΟΓΡΙΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΟΥΣΤ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΣΑΣ

    3. Όταν πήγα εγώ στο μουσείο της Βεργίνας στα μισά σχεδόν αρχαία αντικείμενα είχε ταμπελάκι που έλεγε δωρεά απο το μουσείο της Βοστώνης, στο οποίο είναι μόνιμα. Τα είχε δώσει ο Δράκουλας στους Αμερικάνους και για εκείνο το καλοκαίρι μας κάνανε την χάρη και ήρθαν στα πάτρια εδάφη για 3 μήνες. Αυτά τα καθίκια δωρίζουν τα αρχαία μας όπου γουστάρουν λες και είναι προσωπική τους περιουσία. Ποιος ξέρει τι άλλο έχουν δωρίσει ή πουλήσει, είτε σε μουσεία, είτε σε συλλέκτες. Ο άνθρωπος της Αμφίπολης που βρέθηκε στη σαρκοφάγο πρέπει να είναι ο Μ.Αλέξανδρος, δεν συμφέρει το κρατίδιο των Σκοπίων που θέλουν οι ξένοι, για αυτό δεν το λένε. Τον πήγαν στην Αμερική και το θέμα θάφτηκε. Νομίζω πως η λέξη εγκληματίας είναι πολύ λίγη για να τους χαρακτηρίσει.

    4. Ουστ πατσαβούρα , μαγάρισες τα οστά του Φιλίππου !

    5. Και τα οστα του Φιλιππου και οι μουμιες της Αμφιπολης θα “βρεθουν” σε ανασκαφες στα Σκοπια μετα απο μερικα χρονια , να το θυμηθειτε….
      Δεν βρισκεται τυχαια σε αυτην την θεση ενα τετοιο υποκειμενο ….

    6. Πάρτε το χαμπάρι,ο πραγματικός εχθρός που συντηρει τον καρκίνο είναι οι ψηφοφόροι τους,

    7. ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΠΟΥ ΓΛΥΦΕΙ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΙΣΩΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ! ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ!

    8. Και εγω μολις την ειδα νομισα οτι μολις το εσκασε απο το ψυχιατρειο.

      1. Οι μούμιες που είχαν βρεθεί στην Αμφίπολη τι;;;έγιναν που πήγαν; Και γιατί δεν μάθαμε ποιοι ήταν τελικά.

    9. ΠΑΙΔΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΝΟΣΟ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΑ……………. ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΜΟΝΙΜΩΣ ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥ ΤΣΙΠΡΑ Ή ΑΛΛΙΩΣ ΣΥΜΜΟΡΙΤΗ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

    10. Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥΣ

    Comments are closed.