“ΜΠΑΜ” ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΡΩΓΜΕΣ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΑ ΆΚΟΥΓΙΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ. ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΡΕΛΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.

    Κοινοποίηση:
    tourkia radio

    Παρενέβη ο Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας της Τουρκίας (ΤΑΕΚ), προκειμένου να αφαιρεθούν τα τμήματα με τις ρωγμές.

    Ρωγμές παρουσιάζει η βάση που θα τοποθετηθεί τον επόμενο Μάιο ο πυρηνικός αντιδραστήρας στο Άκουγιου, σύμφωνα με τους μηχανικούς που εργάζονται στην εγκατάσταση.

    Ο λόγος είναι ότι οι Ρώσοι εμπειρογνώμονες εφαρμόζουν ένα πρόγραμμα για τοποθέτηση σε ψυχρό κλίμα, το οποίο δεν μπορεί να υποστεί μετατροπές και να προσαρμοστεί σε ένα θερμό κλίμα, όπως είναι αυτό της Μερσίνας.

    Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, που επισκέφθηκε σήμερα την εγκατάσταση, δήλωσε πάντως ότι το πρόγραμμα ακολουθεί τις διεθνείς προδιαγραφές ασφάλειας και μέχρι το 2023 θα τεθεί σε λειτουργία ο πρώτος αντιδραστήρας.

    Σύμφωνα με μηχανικούς, που μίλησαν σε τουρκικά ΜΜΕ, η βάση του αντιδραστήρα έχει υποστεί δύο φορές ρωγμές σε διάφορα σημεία, με αποτέλεσμα να παρέμβει ο Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας της Τουρκίας (ΤΑΕΚ), προκειμένου να αφαιρεθούν τα τμήματα με τις ρωγμές.

    Ωστόσο ακόμη και μετά το σπάσιμο του μπετόν και τη δημιουργία νέας βάσης, εμφανίστηκαν εκ νέου ρωγμές. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι ο κίνδυνος για επανάληψή τους εξακολουθεί να υφίσταται, ενώ κάνουν λόγο για μεγάλη έλλειψη μηχανικού προσωπικού, ώστε να επιβλέπουν επαρκώς την εγκατάσταση.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    2 Σχόλια

    1. ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, με σκασίματα και ρωγμές αντιμετωπίζουν και τα τέσσερα αερόστρωμνα τύπου ZUBR που έχει παραλάβει το ΠΝ από την Ρωσία-Ουκρανία. Από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας τους, παρουσιάζει σκασίματα η ΄΄φούστα΄΄ τους, που τα βοηθάει όταν φουσκώνει να υπερίπτανται της θάλασσας καθώς και τα καταστρώματα τους παρουσιάζουν ρωγμές στο σμυρίγδι που είναι στρωμένα για την αντιολισθητικότητα… Όλα αυτά λόγω της ζέστης στην Ελλά και την κατασκευή τους που είναι για χαμηλές (ρωσικές) θερμοκρασίες!!!

    2. Μεμέτια θα κάψετε όλη την περιοχή με τις παπαριές. Ο πυρηνικός αντιδραστήρας σας μάρανε.

    Comments are closed.