ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ! ΤΡΕΜΟΥΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ: Ο ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΟΥ – ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ

    Κοινοποίηση:
    mak main

    Μόνο τον… ΠΟΥ δεν τρομοκρατεί ο κοροναϊός. 25 οι νεκροί, δεύτερος νεκρός σε πόλη 1.800 χιλιόμετρα μακριά από την Γουχάν, απ’ όπου ξεκίνησε η επιδημία. 830 τα κρούσματα, 1.072 τα πιθανά κρούσματα. Εντοπίστηκαν κι άλλα σε ΗΠΑ, Ιαπωνία και Νότια Κορέα.

    Παρόλο που για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ο κοροναϊός δεν συνιστά παγκόσμια απειλή, η επιδημία που ξεκίνησε από την Γουχάν και έχει γίνει αιτία να μπουν σε καραντίνα σχεδόν 20 εκατομμύρια πολίτες σε πόλεις της Κίνας, συνεχίσει να τρομοκρατεί και να σκοτώνει.

    Ο τελευταίος απολογισμός που έδωσαν στη δημοσιότητα οι κινεζικές αρχές αναφέρει πως ο κοροναϊός έχει κοστίσει, μέχρι στιγμής, τη ζωή σε 25 ανθρώπους. Τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 830, ενώ 1.072 είναι τα πιθανά κρούσματα. Η επιδημία ξέσπασε στην πόλη Γουχάν, στην κεντρική Κίνα, στην επαρχία Χουμπέι.

    Ο νέος κοροναϊός, που προκαλεί επιδημία πνευμονίας, εκδηλώθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου και μέχρι στιγμής κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε άλλες κινεζικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένων του Πεκίνου και της Σαγκάης, καθώς και σε άλλες τέσσερις χώρες, στις ΗΠΑ, την Ταϊλάνδη, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

    Ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί η επιβεβαίωση από τις αρχές της Κίνας πως δεύτερος άνθρωπος που είχε προσβληθεί από το νέο κοροναϊό έχασε τη ζωή του σε πόλη που βρίσκεται 1.800 χιλιόμετρα μακριά από τη Γουχάν, την πόλη “επίκεντρο” της επιδημίας. Ο άνθρωπος αυτός πέθανε στη Χέιλοτζιανγκ (βορειοανατολικά), επαρχία που γειτονεύει με τη Ρωσία, 1.800 χιλιόμετρα και πλέον από την Γουχάν (κεντρικά).

    Ο ΠΟΥ έκανε θεωρεί πως υπάρχει κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης» ως προς τη δημόσια υγεία στην Κίνα, αλλά έκρινε πως είναι ακόμη «πολύ νωρίς» για να κηρυχθεί «διεθνούς εμβέλειας κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία».

    Νέα κρούσματα σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα

    Το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε δεύτερο κρούσμα του νέου κοροναϊού. Ο δεύτερος ασθενής είναι ένας σαραντάρης, κάτοικος της Γουχάν. «Εμφάνισε πυρετό τη 14η Ιανουαρίου, επισκέφθηκε γιατρό στην Κίνα τη 15η και τη 17η και ως εκείνο το στάδιο δεν εμφάνιζε καμιά ένδειξη πνευμονίας», διευκρίνισε το υπουργείο.

    Ο άνδρας έφτασε στην Ιαπωνία στις 19 Ιανουαρίου, είδε γιατρό την επομένη, χωρίς και πάλι να διαγνωστεί πνευμονία. Αυτό συνέβη στις 22 του μήνα και πλέον νοσηλεύεται στο Τόκιο. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων που επιβεβαίωσαν πως πράγματι προσβλήθηκε από τον κοροναϊό βγήκαν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή.

    Ο ασθενής διαβεβαίωσε ότι δεν πήγε στην αγορά της Γουχάν, ούτε είναι «σίγουρο» πως ήρθε σε επαφή με οποιονδήποτε φορέα. Φορούσε συνεχώς μάσκα.

    Τα πρώτο κρούσμα στην Ιαπωνία εντοπίστηκε πριν από μία εβδομάδα. Ήταν ένας τριαντάρης Ιάπωνας που είχε επισκεφθεί την Γουχάν. Πήρε εξιτήριο αφού του προσφέρθηκαν φροντίδες.

    Στη Σεούλ, το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) ανακοίνωσε επίσης ότι εντοπίστηκε δεύτερο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη Νότια Κορέα.

    Κι άλλο ύποπτο κρούσμα στις ΗΠΑ

    Όλα αυτά ενώ οι αρχές της κομητείας Μπράζος της πολιτείας Τέξας ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι εντόπισαν πιθανό κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κοροναϊό. Πρόκειται για ασθενή που δεν κατονόμασαν, αλλά σύμφωνα με το πανεπιστήμιο A&M του Τέξας φοιτεί σε αυτό.

    Ο ασθενής ταξίδεψε πρόσφατα στην πόλη Γουχάν της κεντρικής Κίνας, εστία της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός. «Χθες, εντοπίστηκε πιθανός ασθενής σε τμήμα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείου», δήλωσε ο Δρ. Έρικ Ουίλκ των υγειονομικών της κομητείας Μπράζος του ανατολικού τμήματος του Τέξας.

    Ο φοιτητής παρουσιάζει «ελαφριά συμπτώματα» του κοροναϊού που επιτίθεται στο αναπνευστικό, όπως «βήχα» και «συμφόρηση», διευκρίνισε ο Ουίλκ. Ο ασθενής, που ανήκει στο ηλικιακό φάσμα 20-30 ετών, «πάει καλά» και πήγε στα επείγοντα «περισσότερο επειδή ανησυχούσε, παρά λόγω των συμπτωμάτων», ανέφερε ο Δρ. Ουίλκ.

    Οι γιατροί πολύ γρήγορα «διαπίστωσαν ότι ο ασθενής παρουσίαζε ενδείξεις πιθανής παρουσίας του κοροναϊού», ανέφεραν σε ανάρτηση στο Facebook οι υγειονομικές αρχές της κομητείας Μπράζος.

    Ο ασθενής θα παραμείνει σε απομόνωση ωσότου ολοκληρωθούν οι εργαστηριακές εξετάσεις που τον αφορούν, τα αποτελέσματα των οποίων θα είναι γνωστά αύριο Σάββατο. Δείγμα αίματος εστάλη στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) στην Ατλάντα.

    Άλλος ένας άνθρωπος, ένας τριαντάρης που είχε μένει στην Γουχάν, νοσηλεύεται στο Έβερετ, κοντά στο Σιάτλ, όπου έφτασε τη 15η Ιανουαρίου. Ήρθε ο ίδιος σε επαφή με τις αρχές, μόλις εμφάνισε συμπτώματα τη 19η Ιανουαρίου.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    8 Σχόλια

    1. THE CASSANDRA CROSSING 1976 ταινια του Τζωρτζ Κοσματου παλι με θανατηφορο υιο που με εντολη του ΠΟΥ και μυστικων υπηρεσιων δωθηκε εντολη σφραγισαν το τραινο και τους εστειλαν στον θανατο.
      Τοτε η ταινια ηταν σεναριο εξωπραγματικο..τωρα η ζωη εχει ξεπερασει ολες τις ταινιες καταστροφεις…τα χειροτερα ερχονται…εγω πιστευω οτι προκειται για μειωση πληθυσμου…

      1. ακριβως ετσι ειναι κατασκευαστηκε ο ιος σε εργαστηρια εξ αλλου και ο κος MICROSOFT ειχε πει με καποιο τροπο πρεπει να μειωθει ο πληθυσμος της γης η στο νερο η στην διατροφη η με ιους και να το αποτελεσμα τον αμωλησαν τον ιο σε χωρα που εχει δισεκατομυρια κατοικους

    2. Καλα το καλυτερο το ακουσα σημερα το πρωι,για το πως εγινε η αρχη με τον ιο και αρωστησαν.
      Φαγαν λεει νυχτεριδες η φιδια που ηταν φορεις του ιου και αρωστησαν.
      Μαλλον δεν τα εψησαν και πολυ καλα και ειχαν αιματακι μεσα!!!
      Ρεε θα μας τρελανετε εσεις οι δημοσιογραφοι.
      Το οτι εγινε σε εργαστηριο η δημιουργια του ιου με σκοπο το κερδος φαρμακευτικων και τη μειωση του πληθυσμου ιδιως γεροντων και νεογενητων στη κινα που ειχε θεμα μεγαλο και οχι μονο, δε παιζει με τιποτα ετσι;

    3. Τελικά φαίνεται ότι αυτό θα εξελιχθεί σε πανδημία. Μπορεί να είναι βιολογικός πόλεμος. Μπορεί να το επιτρέπει ο Θεός για τις αμαρτίες μας. Μπορεί όλα μαζί. Πάντως είναι επικίνδυνα τα πράγματα

    4. Δεν τον λες και τρομερο αυτο τον αριθμο θυματων ουτε και θανατηφορο ιο τον κορωναιο,
      αν οι ιομενοι ειχαν και αλλα θεματα υγειας με μια απλη ιωση και μονο θα ειχαν το ιδιο αποτελεσμα.
      Το θεμα ειναι,οπως το βλεπω εγω οτι εξαπλωνεται γρηγορα.
      Αμα ο αλλος ειναι καρκινοπαθης και οι χημειοθεραπειες του εχουν καταστρεψει το ανοσοποιητικο συστημα
      παει τελειωσε με τον νεο καριολο-ιο.
      Τωρα ας αφησουμε τους ιους και παμε πισω στα δικα μας προβληματα με τους τουρκους και τους λαθρομεταναστες και τα κερατα μας.

    5. ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΕΠΟΥΣΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ…
      ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ..!!!
      ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΚΑΛΗΣ Ή ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ !!!
      ΚΟΡΩΝΟΊΌΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΕΚΦΡΑΣΗ
      ΟΠΩΣ
      ΤΣΑΝΤ-Α > ΤΣΑΝΤ-Ο-ΠΟΙΟΣ
      ΑΓΕΛΑΔ-Α > ΑΓΕΛΑΔ-Ο-ΤΡΟΦΟΣ ΚΛΠ

    6. οι ιδιες μούφες με την γρίπη των χοίρων και των πουλερικών, χοντρές μπίζνες με εμβόλια που ποιος ξέρει τι έχουν μέσα.

    Comments are closed.