Ο ΣΕΡΓΚΕΙ ΛΑΒΡΟΦ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

    Κοινοποίηση:
    1502261291_99763-1900x1165_c

    Με μια απλή και ξεκάθαρη δήλωση ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov εξέφρασε στο πρακτορείο ειδήσεων RT France την θέση της χώρας του κατά της ενοποίησης των εδαφών που ελέγχουν και κατοικούν οι Κούρδοι στην Μ. Ανατολή, δίνοντας έτσι τέλος στις όποιες ελπίδες του Κουρδικού πληθυσμού για ρωσική στήριξη στην ίδρυση ενός ενιαίου κουρδικού κράτους.

    Σύμφωνα με τον Sergey Lavrov, οι ΗΠΑ ενδέχεται να «βυθιστούν» σε ένα επικίνδυνο γεωπολιτικό παιχνίδι στη Συρία, εάν τελικά επιδιώξουν την ίδρυση ενός ενιαίου Κουρδικού κράτους στη Μέση Αναστολή.

    28_sept_syria_war_map-1024x952-790x400

    Όπως σημείωσε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η Γαλλία δεν φαίνεται να επιθυμούν την δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την επιστροφή των προσφύγων στις περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση της Συρίας, έως ότου μια αξιόπιστη πολιτική διαδικασία ξεκινήσει.

    Αντιθέτως, σύμφωνα με τον Sergey Lavrov, οι ΗΠΑ εγκαθιδρύουν νέους πυρήνες κρατικής ισχύος όπως σημείωσε, εναλλακτικούς σε σχέση με αυτούς της επίσημης κυβέρνησης της Συρίας, στην τεράστια περιοχή που οι Κούρδοι ελέγχουν ανατολικά του ποταμού Ευφράτη και προσπαθούν να πείσουν τους πρόσφυγες από τη Συρία να επιλέξουν και να επιστρέψουν στα εδάφη αυτά.

    Αυτό που βλέπουν οι Ρώσοι στην υπό εξέλιξη εφαρμογή της αμερικανικής πολιτικής στην Συρία, είναι η προσπάθεια των ΗΠΑ να διαμορφώσουν μια περιοχή της Συρίας και πιο συγκεκριμένα στη βορειοανατολική Συρία, σε ένα είδος πρωτοτύπου για τη δημιουργία ενός νέου κράτους εντός των γεωγραφικών ορίων της Συρίας ή εναλλακτικά να ξεκινήσουν έναν νέο γύρο ενός επικίνδυνου παιχνιδιού με το Ιρακινό Κουρδιστάν, υλοποιώντας την ιδέα του επονομαζόμενου Ενιαίου Κουρδικού κράτους.

    Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να επιθυμούν την διατήρηση της έντασης στην περιοχή της Συρίας-Ιράκ αφού μια τέτοια κατάσταση θα διευκόλυνε την Αμερική να επιτύχουν αυτό που επιθυμούν εν μέσω έντασης.

    defence-point

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    1 Comment

    1. Η Ρωσια θελει το κουρδικο κρατος να ειναι υπο την επιρροη της και να ειναι στην σημερινη Τουρκια.

      Οχι πιο κατω.

      Και καλα κανει.

      Μαζι τους.

    Comments are closed.