Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ! ΑΛΗΤΗΣ ΜΕ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ! ΠΟΣΑ ΨΕΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΘΕΕ ΜΟΥ! ΤΟ … ΓΑΤΑΚΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΡΟΝΟΙ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ!

    Κοινοποίηση:
    2096609

    Αλέξης Τσίπρας! Σιγά μη τα έβαζε αυτό το… γατάκι με τους βαρόνους της φοροδιαφυγής; Πόσα ψέματα έχει πει Θεέ μου.

    Μία μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων, απ’ όλα τα κόμματα, επέλεξε τον Αλέξη Τσίπρα τον Σεπτέμβριο του 2015 για έναν και μόνο λόγο. Για τις διαβεβαιώσεις που έδινε σχετικά με την πάταξη της φοροδιαφυγής. Το… σαράκι αυτό, για το οποίο ακούμε υποσχέσεις από όλους τους υποψήφιους πρωθυπουργούς τα τελευταία χρόνια, ίσως ήταν το κλειδί για να αποφευχθούν οι δεκάδες φόροι που μας έχουν χτυπήσει κατακέφαλα.

    Νόμιζαν οι ψηφοφόροι του Τσίπρα, ότι αυτός ο άνθρωπος που δεν έχει εξαρτήσεις θα μπορούσε να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή. Μάλιστα έλεγε τότε ο ίδιος: «Η δική σας ψήφος την Κυριακή όχι μόνον δεν θα ξεπλύνει όσους έβγαζαν αφορολόγητα χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού, αλλά θα τους οδηγήσει στη Δικαιοσύνη, όλους, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Και όποιος διανοηθεί να βάλει προσχώματα στο έργο της Δικαιοσύνης, στην προσπάθειά της να διερευνήσει τα κρυμμένα ονόματα των λιστών της φοροδιαφυγής, θα έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και με εμένα προσωπικά».

    Για να δούμε λοιπόν τι έκανε στο πεδίο αυτό, όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία. Όπως δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, το Δημόσιο εισέπραξε 44 εκατομμύρια από τη λίστα Λαγκάρντ και 16,8 εκατομμύρια από τη λίστα Μπόργιανς, που ως γνωστό γνωστοποιήθηκε τη χρονιά που κυριάρχησε ο ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη του οποίου τότε, έδιναν μεγάλη βάση και τη θεωρούσαν ως μία από τις μεγαλύτερες λίστες φοροδιαφυγής.

    Και ενώ κάποιος θα περίμενε να βγουν πολλά στη φορά από τις λίστες αυτές, τελικά δεν μπορεί να γίνει κάτι παραπάνω αφού  δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, λένε ότι δεν μπορεί να παραταθεί το ελεγκτικό δικαίωμα του Δημοσίου από τα 5 στα 10 έτη.

    Το ίδιο φυσικά έγινε και με την πάταξη στη φοροδιαφυγή των καυσίμων, αφού το ποσό των 5 εκ. ευρώ που φαίνεται να έχει εισπράξει το Δημόσιο από τα πρόστιμα  φαντάζει γελοίο, μπροστά στο 1,5 δις ευρώ ετησίως, που υποσχόταν ο Τσίπρας πριν πάρει το χρίσμα από το λαό.

    Αυτός λοιπόν είναι ο Αλέξης Τσίπρας, που θα τα έβαζε με τα μεγάλα συμφέροντα και τους βαρόνους της φοροδιαφυγής… Ποτέ δεν είχε σκοπό να το κάνει. Ούτε καν να το τολμήσει…

    Χ.Δ.Ρ.

     

     

     

     

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: