28/03/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

    ΟΥΤΕ ΙΕΡΟ ΟΥΤΕ ΟΣΙΟ: ΤΑΙΝΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» – ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ,ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ! ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

    Κοινοποίηση:
    ar_09-750x430

    Ξεκίνησε στα Σκόπια η προβολή της προκλητικής ταινίας του Γιάνι Μποζάτζι «Mocking of Christ» («Χλευασμός του Χριστού»), με την οποία επιχειρείται -μέσω ισχυρών σκηνοθετικών συμβολισμών- να κατηγορηθεί η Ελλάδα για υποτιθέμενη… «εθνοκάθαρση» των «Μακεντόνετς» στην ελληνική Μακεδονία.

    Μία ταινία που αποτελεί ουσιαστικα επιτομή του σκοπιανού αλυτρωτισμού και του ψευτο – «μακεδονικού» ιδεολογήματος, παρά το αφήγημα των κυβερνήσεων Τσίπρα – Ζάεφ, να προχωρήσουν στη Συμφωνία των Πρεσπών, παραβλέποντάς τα.

    Σύμφωνα με το σενάριο, ο Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος είναι ένας διάσημος δημοσιογράφος γαλλικού πολιτικού περιοδικού, που επιστρέφει στη γεννέτειρά του στη Βόρεια Ελλάδα, αναζητώντας την αλήθεια για τον πατέρα του, Λάζαρο, που έζησε σαν πολιτικός πρόσφυγας στα Σκόπια μετα τον Εμφύλιο Πόλεμο.

    Στο έργο παρουσιάζεται μεθοδικά η μόνιμη σκοπιανή επιχειρηματολογία κατά της χώρας μας, για αφανισμό της ανύπαρκτης «μακεδονικής» μειονότητας μετά τον Β΄ Π.Π., αλλά υπάρχουν και ισχυρές αναφορές κατά της αλβανικής κοινότητας των Σκοπίων παρουσιάζοντας τη δράση των των UCKάδων κατά της … «Μακεδονίας».

    Ο κεντρικός ήρωας τελικά δολοφονείται, με … «σταύρωση», σε μία πινακίδα υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομου στην Βόρεια Ελλάδα, που σύφωνα με το έργο «χωρίζει την Μακεδονία στα δύο». Μία σκηνή που αποτελεί ουσιαστικά ένα προσβλητικό «κατηγορώ» κατά της χώρας μας.

    Αξίζει να σημειωθεί πως στην προκλητική ταινία του Μποζάτσι, συμμετέχει και καστ Ελλήνων ηθοποιών, ενώ συμπρωταγωνίστρια είναι η Ιωάννα Πηλιχού. Σκηνές του έργου γυρίστηκαν και στην Ελλάδα (σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Φλώρινα), ενώ στους υποστηρικτές -εκτός από το υπουργείο Εσωτερικών των Σκοπίων είναι και ο δήμος… Αθηναίων σύμφωνα με τους τίτλους τέλους..

    Η ταινία υποστηρίχτηκε απο την προηγούμενη κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι στα Σκόπια. Ο σημερινός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, επιχείρησε να τη βάλει στον .. «πάγο», ενόψει και της Συμφωνίας των Πρεσπών με την Ελλάδα, αλλά δεν κατάφερε να απαγορεύσει την προβολή της στους κινηματογράφους της χώρας.

    Ο Μποζάτζι κατηγόρησε την κυβέρνηση των Σκοπίων, πως ασκεί εναντίον του «βία και τρομοκρατία». Ωστόσο ο Πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβανόφ, με τον οποίον συναντήθηκε ο δημιουργός, δήλωσε δημόσια την υποστηριξή του στην προκλητική ταινία κατά της χώρας μα.ς.

    Το «Mocking of Christ», διαγωνίστηκε στο Φεστιβάλ του Μόντρεαλ και απέσπασε «Μνεία πρωτοπορίας».

    Δείτε το τρέιλερ:

    TAINIA1

    TAINIA4

    TAINIA5

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    9 Σχόλια

    1. Τα εγκλήματα λοιπόν του ελληνικού μοναρχοφασισμου κατά των Αλβανών και των Βουλγάρων, όπως και (εν προκειμένω) των Σκοπιανών (στους οποίους φτάσαμε μέχρι και το σημείο του εμπάργκο) δεν θα πρέπει να προβάλλονται… Ειδικά όσον αφορά στα εγκλήματα κατά των μουσουλμανικών μειονοτήτων, που ευτυχώς ήμασταν εδώ για να τους δολοφονήσουμε και να οργανώσουμε εναντίον τους ολόκληρα πογκρομ εμείς οι καλοί χριστιανοί… Η ίδια ιστορία με τον Καραϊσκάκη, τον ήρωα της επανάστασης που αρεσκόταν να χτίζει πυραμίδες με τα κεφάλια των δολοφονημένων Τούρκων, τον Μακρυγιάννη που μπήκε στον αγώνα όταν είδε να απειλούνται τα συμφέροντα του, μια και μιλάμε για τον μεγαλύτερο αρχαιοκάπηλο που πάτησε ποτέ το πόδι του σε αυτόν εδώ τον τόπο, τους Κρητικούς που κατέσφαξαν με πρωτοφανή αγριότητα τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές που παραδόθηκαν αμαχητί κατά τις αρχές του δευτέρου Παγκοσμίου, τις αγριότητες του ελληνικού στρατού κατά των Σλάβων, απόσπασμα του οποίου εστάλθη να πολεμήσει στο πλευρό των Γάλλων και των συμμάχων τους το πρώιμο κράτος της σοβιετικής Ένωσης (που φυσικά δεν είχε σχηματιστεί ακόμη και δεν υφίσταται η ορολογία) επειδή προσπαθούσαν να αποτινάξουν από πάνω τους τον τσαρισμο το παπαδαριο και τους τσιφλικάδες… Ασχολούνται όλοι με την ονομασία των Σκοπίων στα πλαίσια του εθνικιστικού παραληρήματος τη στιγμή που η πρώτη φορά αριστερά χώνει το μακρύ χέρι της μέσα στης τρυπιες τσέπες της εργατιάς κλέβοντας από τη λαϊκή οικογένεια τον ιδρώτα της και το ίδιο της το ψωμί, να μην μιλήσουμε για υγεία, παιδεία, δικαιοσύνη, μεταναστευτικό, ανεργία, φορολογία / οικονομία, πλημμύρες και πυρκαγιές από αμέλεια, πληρη διαφθορά, αδιαφορία για το συνάνθρωπο και οπορτουνισμό, δικομματισμό, τουρκική προκλητικότητα, ουσιαστικο ολοκληρωτισμό στα πλαίσια μιας φαιδρης αστικής δημοκρατίας, ξεπούλημα της χώρας σε ΕΕ και νατο και χίλια δυο ακόμη πράγματα… Χωρίς κανείς να συνειδητοποιεί οτι ο ελληνικός λαός τίποτα δεν έχει να χωρίσει με το λαό της πγδμ… Αλλά έχετε να ασχοληθείτε με “Σκόπιανογυφτους”, “υπανθρώπους λαθρομετανάστες” και “ανθελληνες”… Αχ, μα πόσο σας αρέσουν αυτές οι βαρυγδουπες λέξεις, τις λέτε και γεμίζουν το στόμα σας…

      1. Εσύ σίγουρα κάτι παίρνεις. Δεν εξηγείται αυτό το τρολλαριστικό παραλήρημα.
        Εκτός κι αν είσαι συριζάκι η κου-μουνάκι που άρχισες να συνειδητοποιείς την βαρύτητα της ζημιάς που έχεις προκαλέσει στην Ελλάδα.

        1. Δεν ξέρω ή τουλάχιστον δεν έχω καταλάβει επακριβώς τι είναι το τρολλαρισμα και δεν ενδιαφέρομαι να μάθω. Παμε παρακάτω. Αυτό που ξέρω οσον αφορά στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, η κυβέρνηση ποσως ενδιαφέρεται για το πώς η τόσο βασανισμένη αυτή χώρα θα αναγράφεται στο χάρτη, το πραγματικό νόημα της υπογραφής ή όχι της συμφωνίας δεν εξηγείται πάρα στο μοίρασμα της πίτας μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων της περιοχής και όχι μόνον, τα συμφεροντα κάθε μίας εκ των οποίων εκπροσωπούνται και από μια διαφορετική μεριδα της ελληνικής ξενοδουλης ολιγαρχίας. Είναι τυχαίο ότι ο Καμμένος εκτός από plan b στην επίσκεψη του αναφέρθηκε εκτενώς σε δημιουργία νέων βασεων του ΝΑΤΟ και εμπλουτισμό του οπλοστασίου τους και με πυρηνικά; Φυσικά, όλα αυτά τα έχουν γράψει άλλοι πολύ νωρίτερα από εμένα: “και στον πόλεμο όλα για όλα / κουβαλούσα πολυβόλα / να σκοτώνονται οι λαοί / για του αφέντη το φαι”… Λες και η λαϊκή οικογένεια και η εργατική τάξη της πγδμ έχουν διαφορετικές ελπίδες, προσδοκίες, όνειρα, επιδιώξεις για ένα καλύτερο αύριο από της αντιστοιχης ελληνικής… Επίσης μου αρέσει πάρα πολύ πώς ενώ εγώ επιχειρώ μια έστω και λανθασμένη, αν θέλεις, προσέγγιση του θέματος, εσύ βιάζεσαι τόσο πολύ να μου κρεμάσεις ταμπέλα… Ε λοιπόν, για να σου λυθεί η απορία, μόνο ένα ζώο δεν είναι πολιτικοποιημένο, κατά συνέπεια ναι, είμαι και εγώ. Και δεν είμαι μόνο πολιτικοποιημένος, αλλά και οργανωμένος, αλλά εγώ δεν ζήτησα να βγάλουμε έξω τα μαχαίρια για το που πρόσκειται ο καθένας. Και με την κομματικοποιηση ή με το “μακρυά από κόμματα μη βρεις μπελά” ή με το να μουντζωνεις το κτίριο του Κοινοβουλίου τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει… Μόνο από την συσπείρωση της εργατιας κάτω από ΜΙΑ ιδέα, ΕΝΑ πολιτικό σχηματισμό, με ΕΝΑ όνομα και ΜΙΑ πολιτική γραμμή και την ερμηνεία των φαινομένων πάντοτε απο ταξική σκοπιά. Είναι πάντως αναφαιρετο δικαίωμα σου να πιστεύεις ότι επειδή έχω κι εγώ ένα όραμα, έχω βλάψει τόσο πολύ την πατρίδα μέσα από την όποια πολιτική μου δράση, όχι φυσικά σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά στη βάση της συλλογικης παρέμβασης στη γειτονιά, στο χώρο εργασίας, το σωματείο εργαζομένων κλπ κλπ κλπ…

      2. χα χα χα τι μπουρδες γραφεις ρε ανθελληνα

    2. την Ελλάδα την κυβερνούν σήμερα οι απόγονοι των Κομιτατζήδων με την βοήθεια του ηλίθιου ελληνικού λαού που νοιάζεται μονάχα για τις συνταξούλες και τα επιδοματάκια

    3. ρε μαγκες τι γινεται με τον στεφανο ολα καλα?
      Θα κανει εκπομπη?

    4. Πολλα θα δουμε με αυτους τους πουλημενους που μας κυβερνανε.Μονο οργη νιωθωμε
      .

    5. Και ποιου αποφαση ηταν να μπει χορηγος ο Δημος Αθηναιων; Οι Αθηναιοι τι γνωμη εχουν γι αυτο; Συμφωνουν; Η .μακεδονια κυνδυνευει απο τους μεσα και οχι απο τους εξω.

    6. KSANABAZOUN TOUS BARBAROUS OTHOMANOUS STIN MAKEDONIA MAS…!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      “PIOS TOUS EDOSE TIN ADIA NA GIRISOUN AFTIN TIN BARBARI TENIA???,PIOS ANTIHRISTOS BARBAROS KRIBETE APO PISO???,KAMIA TENIA DEN MBORI NA GIRISTI HORIS ADIA!!!

    Comments are closed.