ΑΥΤΟ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΘΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ! ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ Λ@ΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΧΟΤ-ΣΠΟΤ – ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ!

    Κοινοποίηση:
    metanastes666-copy

    Σχέδιο καταστροφής των αεροδρομίων και μετατροπής τους σε καταυλισμούς αλλοδαπών!

    Την αξιοποίηση του αεροδρομίου της Σπάρτης, αλλά και άλλων εγκαταλελειμμένων αεροδρομίων της Πολεμικής Αεροπορίας, προωθεί η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων (ΠΕΠ), με επιστολή της προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο.

    Τα τελευταία χρόνια, το αεροδρόμιο Σπάρτης έχει παραδοθεί έρμαιο στη φθορά του χρόνου και της εγκατάλειψης, ενώ πριν από δύο περίπου μήνες, οι εγκαταστάσεις υπέστησαν λεηλασία και ολοκληρωτικό βανδαλισμό από αγνώστους.

    Όπως υπενθυμίζει στην επιστολή της η ΠΕΠ, τον Σεπτέμβριο του 2019 ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας ανέλαβε την πρωτοβουλία να προτείνει την επαναλειτουργία του αεροδρομίου της Σπάρτης.

    «Η Ένωση χαιρετίζει θερμά αυτήν την ενέργεια, δηλώνει συμπαραστάτης αυτής της προσπάθειας και υπογραμμίζει το εξ αυτής σημαντικό προσδοκώμενο όφελος της Τοπικής Κοινωνίας και της Γενικής Αεροπορίας», σημειώνει χαρακτηριστικά η Ένωση των Πιλότων.

    Εκτός από το Υπουργείο Άμυνας, η επιστολή της ΠΕΠ κοινοποιείται ακόμα στο Γενικό Επιτελείου Αεροπορίας, το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, το Υπουργείο Οικονομικών, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Σπάρτης, αλλά και σε τοπικά ΜΜΕ.

    Το χρονικό της παρακμής

    Μεταξύ άλλων, στην επιστολή της προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων επισημαίνει τα εξής: «Το Αεροδρόμιο Σπάρτης ανήκει στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και διαχειρίζεται από το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας, με το οποίο το 2013 ο Δήμος Σπάρτης υπέγραψε σύμβαση μίσθωσης.

    Στις 2/3/2015 στο Πρακτικό Νο.4 της Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου πιστοποιήθηκε αυτοψία της Περιφέρειας, όπου αναφέρεται ότι ο Δήμος Σπάρτης και φίλοι του αεροδρομίου ανακαίνισαν όλες τις υποδομές των κτιριακών εγκαταστάσεων του Αεροδρομίου, έθεσαν σε λειτουργία γεώτρηση, εξόπλισαν πλήρως τις αίθουσες διδασκαλίας, τα γραφεία, το κυλικείο και οργάνωσαν τον Πύργο Εναερίου Ελέγχου.

    Δυστυχώς παρόλες τις εποικοδομητικές προθέσεις των τοπικών αρχών και παραγόντων, μία σοβαρή παράληψη του Δήμου Σπάρτης κατά την διαδικασία μίσθωσης του Αεροδρομίου, προφανώς λόγω άγνοιας, τον ανάγκασε με την απόφαση υπ αριθμ 332 -13/07/2015 του Δημοτικού του Συμβουλίου να λύσει την σύμβαση μίσθωσης με το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας.

    Στις 18/1/2018 το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας προκήρυξε δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό προς εκμίσθωση του ανακαινισμένου πλέον Αεροδρομίου Σπάρτης.

    Ο πρώτος διαγωνισμός και οι τέσσερις επαναληπτικοί βγήκαν άγονοι, διότι το υψηλό μηνιαίο τίμημα (αρχικά των 8.000 ευρώ, αργότερα 4.000 ευρώ) και οι δυσμενείς όροι σύμβασης απέτρεψαν το ενδιαφέρον και την προσέλευση επενδυτών.

    Επισημαίνεται ότι το 2013 το Αεροδρόμιο είχε μισθωθεί στον Δήμο Σπάρτης με 500 ευρώ μηνιαίως.

    Τέλος τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, όπως έγινε ευρέως γνωστό από τα ΜΜΕ, το Αεροδρόμιο Σπάρτης υπέστη μεγάλη λεηλασία και ολοκληρωτικό βανδαλισμό από αγνώστους… Δεν έμεινε κυριολεκτικά τίποτα.

    Προσφάτως, τον Σεπτέμβριο του 2019 ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας ανέλαβε την πρωτοβουλία να προτείνει την επαναλειτουργία του Αεροδρομίου Σπάρτης. Φυσικά η σημερινή κτιριολογική του κατάσταση δυστυχώς δεν συγκρίνεται με εκείνη των πλειοδοτικών διαγωνισμών του 2018.

    Η Ένωση χαιρετίζει θερμά αυτήν την ενέργεια, δηλώνει συμπαραστάτης αυτής της προσπάθειας και υπογραμμίζει το εξ αυτής σημαντικό προσδοκώμενο όφελος της Τοπικής Κοινωνίας και της Γενικής Αεροπορίας».

    Η πρόταση της Ένωσης

    Η πρόταση της Πανελλήνιας Ένωσης Πιλότων για να βρεθεί «φόρμουλα» αξιοποίησης και λειτουργίας των αναξιοποίητων αεροδρομίων της Πολεμικής Αεροπορίας είναι η εξής:

    «Εναρμονιζόμενοι με τις αναγγελίες του Πρωθυπουργού για την άμεση εκμετάλλευση των Δημοσίων Περιουσιακών Στοιχείων, την δημιουργία θέσεων εργασίας, την ανταγωνιστικότητα και την ταχύρρυθμη ανάπτυξη, αφενός μεν των επιχειρήσεων που θα αναλάβουν την επαναλειτουργία των εγκαταλελειμμένων αεροδρομίων της Ελλάδας, αφεταίρου δε του τοπικού πληθυσμού, προτείνουμε σθεναρά “τα μη επιχειρησιακά και ανενεργά Αεροδρόμια που ανήκουν στην Πολεμική Αεροπορία” να επαναλειτουργήσουν και να αξιοποιηθούν μέσω Περιφερειών και Δήμων σε συνεργασία με Αεροπορικούς φορείς.

    Το μηνιαίο τίμημα πρέπει να είναι χαμηλό, ώστε στους δύσκολους επιχειρηματικούς καιρούς που διανύουμε να δίδεται η δυνατότητα επιχειρηματικής ανάπτυξης, αλλά και της ανάπτυξης μία νέας προσοδοφόρας Ελληνικής βιομηχανίας, αυτής του Εκπαιδευτικού Τουρισμού, στην εκπαίδευση Χειριστών Αεροπλάνων.

    Η Ελλάδα λόγω του καλού αεροπορικού καιρού της μπορεί να προσελκύσει και να εκπαιδεύσει νέους Πιλότους από όλο τον κόσμο. Διεθνείς στατιστικές αναφέρουν ότι τα προσεχή χρόνια θα χρειαστούν παγκοσμίως 700.000 πιλότοι.

    Το ελληνικό κόστος εκπαίδευσης ανέρχεται στα 60.000-90.000 ευρώ, έναντι των 100.000-120.000 ευρώ στην υπόλοιπη Ευρώπη, Αμερική και Καναδά. Επομένως τα προγνωστικά της ελληνικής ανταγωνιστικότητας στον τομέα αυτόν είναι τα βέλτιστα.

    Παρόλες τις θετικές παραμέτρους που δυνάμει εμπεριέχονται στα εγκαταλελειμμένα αεροδρόμια, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου σε εύκολες και απαίδευτες ενέργειες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει η χώρα μας τον τελευταίο καιρό, με την αυξημένη ροή μη νόμιμων μεταναστών και προσφυγών.

    Μετά από την απόφαση μετεγκατάστασης αυτών στις Περιφέρειες θα αναζητηθούν κτίρια και πιθανώς άλλες θέσεις σε εγκαταλελειμμένα κτήρια, στρατόπεδα και άλλους χώρους των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Ήδη το 2016, στο νόμιμο και αδειοδοτημένο αεροδρόμιο του Πολυκάστρου, που λειτουργούσε με επιτυχημένες δραστηριότητες Γενικής Αεροπορίας, Αεραθλητισμού και Εκπαίδευσής Επαγγελματιών Πιλότων από σχολές πολιτικής αεροπορίας, μετατράπηκε σε «HOT SPOT» με την εγκατάσταση προσφύγων κ’ μεταναστών. Για την ιστορία αναφέρεται ότι στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο λεηλατήθηκαν και καταστράφηκαν τα πάντα. Εκτός από τις εγκαταστάσεις, ακόμη και τα αεροπλάνα τα όποια ευρίσκοντο στο υπόστεγο της αερολέσχης Πολυκάστρου».

    «Όχι» στη μετατροπή σε hotspots

    Εξάλλου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων «αντιτίθεται έντονα στην πιθανότητα να δει στο μέλλον ανενεργά αεροδρόμιά της Πολεμικής Αεροπορίας να μετατρέπονται σε “HOT SPOT”, ενώ θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και να γίνουν δυναμικοί φορείς αεροπορικής αλλά και οικονομικής ανάπτυξής προς όφελος της Τοπικής αλλά και της Ελληνικής Κοινωνίας.

    Είμαστε δε πρόθυμοι να συνδράμουμε συμβουλευτικά με την τεχνογνωσία μας όποτε και σε οποιονδήποτε τομέα μας χρειαστείτε, για να αποτρέψουμε εγκαίρως τις όποιες προθέσεις εξωγενών παραγόντων να καταστραφεί το πολύτιμο αυτό κεφάλαιο που διαθέτει η Ελληνική Αεροπορία».

    Την παραπάνω επιστολή υπογράφουν, εκ μέρους της Πανελλήνιας Ένωσης Πιλότων, ο  πρόεδρος Γεώργιος Τσιπριάνης και ο γενικός γραμματέας Γεώργιος Περράκης.

    Ο ρόλος της Πανελλήνιας Ένωσης Πιλότων

    Η Πανελλήνια Ένωση Πιλότων (ΠΕΠ) είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2014 με σκοπό την προώθηση του αεροπορικού πνεύματος και την ανάπτυξη της Αεροπορίας.

    Παράλληλα, από το 2014 είναι εθελοντικό μέλος της Γεν. Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με Πανελλαδική Δράση στην δασοπυρόσβεση, στην έρευνα και στην διάσωση, Η ιστοσελίδα της ΠΕΠ είναι η εξής: www.hellenicpilotsassociation.org.

    Τα μέλη της Π.Ε.Π είναι χειριστές αεροσκαφών κ ελικοπτέρων, που εργάζονται τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, στις Ένοπλες Δυνάμεις, στο Λιμενικό & Πυροσβεστικό Σώμα και στην Πολιτική Αεροπορία.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    10 Σχόλια

    1. ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΠΙΘΗΚΟΙ! ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΔΩ? ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΦΑΖΟΥΝ, ΘΑ ΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΗΣ ΛΟΓΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΟ ΤΟΠΟ.

    2. για τη σπαρτη δεν μας ενδιαφερει . στην αθηνα μην τα φερουν μονο τα πιθικια γιατι πηξαμε

    3. Μαλλον καλυτερα θα ειναι να ακυρωσουμε τις διακοπες μας στην ελλαδα. αυτη δεν ειναι η πατριδα μας πλεον. ελεος……..

    4. Βρε ραγιαδες νεοελληνες γιατι αναρωτιεστε και γιατι γαυγιζετε?? Η πλειοψηφια δεν ψηφισε στις εκλογες τα ανθελληνικα κομματα του Κουλη του Αλ666 του κεφαλοΚουτσουμπα και της Φωφης??? Τι γαυγιζετε λοιπον για οτι συμβαινει στην χωρα??? Ας προσεχατε….αλλα ευτυχως γλυτωσατε γιατι θα σας ελεγαν ρατσιστες ναζιστες φασιστες χουντικους εεε???

    5. Μαύρισε η Βόρεια Ελλάδα με τους λάθρο!
      Καιρός να τους στείλουν σε Μάνη και Κρήτη που οι ντόπιοι εκεί έχουν το ίδιο χρώμα και δεν ξεχωρίζουν!!

    6. Η Ελλάδα έχει ήδη τελειώσει. Εγώ δε μπορώ να καταλάβω όμως γιατί πληρώνουμε φόρους; Αφού τα σώματα ασφαλείας δε κάνουν τη δουλειά τους, γιατί τα συντηρούμε; Ας προσκαλέσουμε επίσημα τον Ερντογάν να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και ας σταματήσουμε να πληρώνουμε υπουργούς, βουλευτές, υπαλλήλους βουλής, και τόσους παρατρεχάμενους που μας κοστίζουν ο κούκος αηδόνι και δε προσφέρουν τίποτα στο τόπο αφού τους νόμους τους φέρνουν από το εξωτερικό κι απλά αυτοί λένε ναι σε όλα.

      Είμαστε το μοναδικό κράτος στο πλανήτη και στο σύμπαν ολόκληρο που πληρώνουμε οι φορολογούμενοι για υπηρεσίες που δεν απολαμβάνουμε εμείς (εθνική κυριαρχία, ασφάλεια, παιδεία, νοσοκομεία κλπ) αλλά τα απολαμβάνει κάθε παράνομος εισβολέας, και δεν έχουμε καμία αντιπροσώπευση στην εξουσία αφού οι εκλεγέντες περνάνε τα δικά τους συμφέροντα και όχι του λαού. Μονίμως.

      Ειλικρινά το πιστεύω πως με Ερντογάν ο Έλληνας πολίτης θα περνούσε 100 φορές καλύτερα, και παίζει να σεβόντουσαν και το χριστιανικό αίσθημα περισσότερο οι Τούρκοι από τους μπακογιάννηδες.

    7. Θα τρίζουν τα κόκαλα των Μαυρομηχαλαίων. Με διαταγή του Οθωνα το Ελληνικό κράτος παραχώρησε την περιοχή Πυρί Λακωνίας στην οικογένεια Μαυρομηχάλη , Οι Μαυρομηχαλαίοι με την σειρά τους σαν άρχοντες και πατριώτες όπως ήσαν όλοι τους, παραχώρησαν χωράφια σε άλλους Μανιάτες και Γή πίσω στο κράτος για να φτιαχτεί αεροδρόμιο.

      1. Και που ‘ντους τώρα να σφάξουν όλους τους εχθρούς του εσωτερικού συμπεριλαμβανομένου.
        Ή μήπως μόνο στον Καποδίστρια ήξεραν να το παίζουν μάγκες;

    8. Ποτε θα καταλαβουμε επιτελους πως μας τελειώνουν;;; Σιγα σιγα,ύπουλα και πρόστυχα, μας ξεμπερδεύουν ρεεεε!!! Πολεμο εχουμε, αλλα αρνούμαστε να το δουμε και να κανουμε κατι γι αυτο. Οςο για τους στρατιωτικούς, τους ανώτερους εννοείται, δεν πρεπει να τους ξεχάσουμε οταν ερθει η ωρα, μαζι με τους πολιτικους φυσικα. Το ιδιο προδοτες, αν οχι περισσότερο, ειναι και οι στρατιωτικοί. Εχουν δώσει όρκο να προστατευουν την πατριδα και το εθνος. Κι αυροι προτιμάνε να υπηρετούν αντι το εθνος, τους προδοτες, διαπράττοντας εσχάτη προδοςια.

    Comments are closed.