ΝΕΟ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ – ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ: “EΤΣΙ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΙΘΟΥΝ”

    Κοινοποίηση:
    varoufakis-velpoulos

    Όπως η ιατρική έχει την παρα-ιατρική, η ψυχολογία την παρά-ψυχολογία, η αστρονομία την αστρολογία, έτσι και η πολιτική έχει την παρα-πολιτική, για να εξαπατά τους πολίτες.Μέσω της παρα-πολιτικής, ο πολίτης καθίσταται υποχείριο, τυφλό όργανο και αποπροσανατολίζεται από την ουσία της πολιτικής και της ανιδιοτελούς προσφοράς.

    Οι παραπολιτικοί τρελαίνουν την πολιτική, με την αληθή έννοια του όρου και την καθιστούν όργανο των επιδιώξεων τους.

    Γνωρίζουν ότι ο άνθρωπος έλκεται από το άγνωστο, το αινιγματικό και το μυστηριώδες.

    Γοητεύεται από το παράδοξο, το ακατανόητο, το υπερφυσικό και το εκμεταλλεύονται.

    Αυτά τα στοιχεία τα αξιοποιεί στο έπακρο και γι αυτό γοητεύει.

    Η πρακτική αυτή δημιουργεί στον αδύναμο και αδαή πολίτη την γοητευτική ψευδαίσθηση ότι κάνει την καλύτερη επιλογή, ότι επαναστατεί, ότι ξεφεύγει, μόνο αυτός, από την παγίδα της πολιτικής καθημερινότητας.

    Ότι μόνο αυτός έχει την αντίληψη της πραγματικότητας και διεισδύει σε κόσμους μυστηριακούς και απόκρυφους, όπου υπάρχει μια άλλη πραγματικότητα, απείρως πιο ενδιαφέρουσα από αυτή που αντιλαμβάνονται οι μη εκλεκτοί.

    Έτσι ο πολίτης νομίζει ότι έγινε κάτοχος απαγορευμένης πολιτικής γνώσης, απρόσιτης στους πολλούς, άρα εξυψώνεται σε ξεχωριστό ον και πάνω από όλους.

    Με αυτόν τον τρόπο οι πρωταγωνιστές της παραπολιτικής πείθουν τον πολίτη ότι αυτοί και μόνο αυτοί προσφέρουν την τελική και σωστή λύση για την σωτηρία μας.

    Έτσι εξηγείται το πως επιβάλλονται πολιτικοί απατεώνες τύπου Βαρουφάκη, Βελόπουλου κτλ. Με αλλόκοτες αλήθειες, με ένα είδος γνώσης διαφορετικό από τους άλλους, πείθουν. Ναι πείθουν και εξαπατούν, γιατί αποτελούν ή μέρος της επιστήμης της ψυχιατρικής ή μέρος του συστήματος πολιτικής εξαπάτησης.

    Προσωπικά δεν αμφιβάλλω για κάτι από τα δύο και κατανοώ πλήρως την ανάγκη του κατά φύσιν όντος να ζει με συνειδητές ψευδαισθήσεις που δημιουργούν οι πολιτικοί απατεώνες για να ελέγχουν την μάζα, απολαμβάνοντας χρήμα και εξουσία. Αυτοί κερδίζουν. Ας αναρωτηθούν οι ευκολόπιστοι και μωροφιλόδοξοι πολίτες, αυτοί τι κερδίζουν; Τίποτε. Τους μένει η αίσθηση των παραπάνω και η εκτόνωση της προσωπικής τους ματαιοδοξίας.

    Χωρίς φόβο και χωρίς πάθος, για όλους όσους εξαπατήθηκαν, μα αρνούνται να το αποδεχτούν, για να μην χάσουν τον αυτοσεβασμό τους!

    Η παραπολιτική είναι κατασκεύασμα ανθρώπων που κατά κανόνα είναι υπηρέτες του συστήματος. Αν εξαιρέσουμε τους απατεώνες, οι υπόλοιποι από αυτούς έχουν ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα, την μονομανία.

    Είναι προσηλωμένοι σε μερικές έμμονες ιδέες, που βρίσκονται πέρα από την συνήθη ανθρώπινη αντίληψη και διακατέχονται από μια αρρωστημένη μα κάλπικη εθνοσωτήρια διάθεση.

    Είναι φανατικοί που υποστηρίζουν την ασθένεια τους με ζήλο και συνέπεια.

    Τις έμμονες ιδέες τους, τις φαντασιώσεις τους τις τοποθετούν στο πεδίο της πολιτικής.

    Πάντα βέβαια με την προοπτική της εξαπάτησης, της απολαβής κέρδους, φήμης, αξιωμάτων, προσπάθειας αποπροσανατολισμού και σκόπιμης διαστροφής της πολιτικής πραγματικότητας.

    Για όλους αυτούς τους παραπάνω λόγους επιβιώνουν εις υγείαν των κοροΐδων και διαιωνίζουν το είδος τους.

    Η παραπολιτική επιβιώνει χάρη στην ασάφεια και στο αναπόδεικτο του λόγου της και έτσι ταλανίζει το πνεύμα των πολιτών.

    Η παραπολιτική εκμεταλλεύεται τις φοβίες, τις ελπίδες, τα οράματα, τα πάθη, τα όνειρα, τις δεισιδαιμονίες, τις αρνητικές παραδόσεις, τις προφητείες, τις διανοητικές αδυναμίες και την άμετρη ματαιοδοξία.

    Επί της ουσίας δεν αποτελεί όργανο του καλού Θεού, αλλά του σκοτεινού Εωσφόρου, πάντα με την σημερινή έννοια και αντικατοπτρίζει πιστά την πολιτειακή μας παρακμή. Μόνο όταν ο πολίτης αποκτήσει πνευματική ανάταση, μόνο τότε και μόνο θα μπορέσει να αποτινάξει την λέπρα της παραπολιτικής.

    unnamed

    Μέχρι τότε, ο Θεός βοηθός!

    Του Μιχαήλ Καϊκουνίδη, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής Παράταξης ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ, πρώην υποψήφιος Ευρωβουλευτής.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    24 Σχόλια

    1. κατσιβελοκουραδοπουλοs…αιληνικη π(Λ)ΥΣΗ μπαs και γλυτωσει το ΓΚΑΜΗΣΙ..

    2. Ψηφίστε την αληθινη φωνη τών Ελληνων Εθνικιστων για βα φύγει οτι σαπιο και βρωμερο υπαρχει !!!!!Χρυση Αυγη δέν υπέρχει άλλη λυση !!!!! Αλλιώς συνεχως θα ψαχνεστε και τα σαπροφυτα θα κανουν την δουλεια οπως ολα αυτα τα χρονια μετα τον Παπαδοπουλο !!! Ξυπνηστε επιτελους

    3. Ο Βελόπουλος παλεύει για την 3η θέση … Πλήρης ανατροπή στις δημοσκοπήσεις.

    4. Απο οτι βλεπω απο τα σχολια το 90% δεν υποστηριζει κανεναν!καλο θα ειναι λοιπον κυριες και κυριοι να πατε να ψηφισετε!οποσδηποτε!!45 κομματα κατεβαινουν στις εκλογες!βαλτε καμμια 10αρια μεσα και αστε τις αυτοδυναμιες!ξυπνηστε λεμε!οταν αυτοι τρωγονται μεταξυ τους για την πιτα και την καρεκλα εμεις θα περναμε καλα!!μικρα κομματα λοιπον να μπουνε 15 μεσα!!το BBC εκανε λογο για 5κομματικη βουή!τι δεν καταλαβαινεις μαλακα ελληναααααα;;;;ξυπνα λεμε!15 μεσα να μην μπορουνε να τους κανουνε κουμαντο αντε γεια

    5. Ο μπαρουφακης….. Την θέλει την λοσιόν του…

    6. Οταν το ειληταριον γινεται…ειλατηριο και…ελατηριο!!!
      *Βελοπουλε…εε…εισαι ρομπα,και μαλιστα ξεκουμπωτη!
      *Βαρουφακηs-Βελοπουλοs:Οι διδυμεs Καρικατουρεs…
      Διπλα σ’αυτην την κατασκευη,την καρικατουρα των”αριστερων”ανδρεικελων οι μηχανισμοι του 4ου Ραιχ προωθουν και μια αλλη κατασκευη.
      Την καρι κατουρα τηs ακροδεξιαs δημαγωγιαs,την καρι κατουρα του κλοουν Καρατζαφερη:Τον Βελοπουλο…
      Μαυρο στουs κλοουν τηs επαρμενηs πολιτικηs ΑΠΑΤΗΣ,στουs κλοουν των τυραννων ξκαι δημιων μαs!
      ΠΡΟΣΟΧΗ στιs φολεs…
      Exουν ριξει πολλεs στην πολιτικη αγορα…
      *Βελοπουλοs ο….Πεντακαθαριδηs!
      Πρεπει να εισαι πολυ αυτοκαταστροφικοs για να ψηφισειs…Βελοπουλο!
      *Υποψηφιοs βουλευτηs τηs Ελ.Λυσηs παραδεχεται δημοσια οτι ο Βελοπουλοs ψηφισε μνημονιο…διοτι ακολουθησε το κομμα του…και ΟΧΙ το συμφερον του ΕΘΝΟΥΣ!!!
      *Υποψηφιοs Βουλευτηs τηs Ελ.Λυσηs και του Ε.Σ.Υ.σε εκδηλωση ροταρυ…Τι δεν καταλαβαινειs….
      *”ΣΑΟΥΛ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ”ο 5οs ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!
      (Ελεγαν οτι εγω δινω χειρογραφεs επιστολεs του Ιησου.)
      ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΟ…ΣΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΟΥΝ!

    7. Είναι με κανεναν και τα χωνει σε ολους!!! Ο Χίος είναι κάτι σαν τον Alex Jones της Ελλάδας έχει πλάκα αλλά και μαθαίνουμε απο αυτον.Οπότε χαλαρωστε οι οπαδοί του Βελοπουλου γιατί ο Στέφανος τα χωνει σε ολους και όχι μονο στον Καραφλα σας που υπέγραφε και μνημονια!!!

    8. σκεφτομουν να μην παω να ψηφισω, αλλα απο το πολυ θαψιμο που ριχνουν ολοι στον βελοπουλο και μαλιστα απο ολες τις πλευρες μαλλον θα παω να τον ψηφισω.

      1. παρασκευα αδερφε καλος μαλακας εισαι

        1. Εσύ,από τη Μεταπολίτευση και μετά,πρέπει να ψήφιζες όλα εκείνα τα κόμματα που μας έφεραν ως εδώ και εσύ αποκαλείς τον Συνέλληνα Παρασκευά μαλάκα επειδή έχει το θάρρος να ψηφίσει κάτι διαφορετικό από αυτό που ψηφίζεις εσύ,επειδή απλά δε συμφωνείς!Μάλιστα…Πάρτε το χαμπάρι…Απαγκιστρωθείτε από τη γνωστή “καραμέλα” περί αριστερών και δεξιών,για να ελέγχουν το κόσμο και να το κρατούν διχασμένο. Δεν είμαστε ούτε αριστεροί,ούτε δεξιοί,ούτε Χαυγίτες,είμαστε Έλληνες!!!…

          1. Γαι να ξεκαθαρισουμε τα νερα….
            ΔΕΝ γινεται να θελεις να λες πως καποιος ειναι Ελληνας ΟΤΑΝ η ψηφος του/της παει σε ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, και ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ τις πραξεις τους, οκ??
            .
            ΟΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΟΖΕΙ ΠΡΟΔΟΤΕς ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ/Η ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ
            .
            Για να μην μπερδευουμε τους Ελληνες Πατριωτες με του ΠΡΟΔΟΤΕΣ !!

    9. Ωραια, κι ορθη – μεχρι ενα σημειο – η αναλυτικη παρουσιαση στην ΕΠΙΣΤΗΜΗ της πολιτικης διαλεκτικης ΣΥΝ αναμειγμενη με μπολικο PSYOP (ψυχολογικες επιχειρησεις).
      .
      Οποιος διαβαζει Ελληνικη Γραμματεια, σημ: Ρητορικη/Διαλεκτικη – Αριστοτελης. Πλατων, Επικουρος, θα εχει εξοικειωθει θεωρητικα με το αντικειμενο του θεματος!!

    10. Αγιορειτικεs ευλογιεs….
      εχετε φαλακρα;;;φαλακρα τελοs με το φαλακροπον!
      κλανετε με γευση πεουs;;;;τωρα με το νεο πρωκτοτρυπιδον πεομυρουδιεs τελοs!
      μια προσφορα των Βελοπουχ Βενιεροπουχ Μπαρουχ…
      με την ευγενικη χορηγια του θειου σκοροs τα βοθρολυματα!!!!
      αιληνικη π(Λ)υση-πψσωρογιδα 600 δισ-Ροδελα 25

    11. Ο Βελόπουλος και το κόμμα του έχουν ένα πρόγραμμα είτε συμφωνείς είτε διαφωνείς. Εσείς στην “Ελεύθερη Πατρίδα” τι πρόγραμμα έχετε; Βγάζετε τη χολή σας γιατί πατώσατε στις Ευρωπαϊκές εκλογές ενώ ο Βελόπουλος πήρε 4,2%. Ο Βελόπουλος είναι το πρόβλημα στη χώρα μας; Και εσείς στο “Μακελειό” συνεχίστε να καταφέρεστε κατά του Βελόπουλου, να δούμε πόσοι στο τέλος θα αγοράζουν την εφημερίδα σας.

      1. Φάε κανένα μαντζούνι πιές κανά τελοπόν μήπως και ξυπνήσεις….ούτε μία πατριωτική ψήφος σε όσους ψήφισαν το μνημόνιο κι εκχώρησαν την εθνική κυριαρχία στους τοκογλύφους επιβήτορες του έθνους των Ελλήνων

      2. Γιατί για το Βελόπουλο διαβάζουμε Μακελειό? … και μην πορώνεσαι άνθρωπε μου, μια ματιά να ρίξεις στην πορεία του και θα δεις κατά πόσο είναι αξιόπιστος….

    12. Που πουλούσε “φάρμακο” και αλοιφές για καραφλες!!! αχαχαχαχαχα Και Μπαρουφακης τρελός για δέσιμο!!! Τέτοια σουργελα μονο στο Ελλαδισταν πουθενά άλλου.

    13. πετρακη… καλως ηρθες στην παραφροσυνη…

    14. Δεν ξέρω αν ειναι απατεώνες, παντως στα δικα μου αυτιά τουλάχιστον αυτα που λέει ο Βελόπουλος ακούγονται λογικα. Αυτα που λέει ο Βαρουφακης ακούγονται λόγια του Σόρος!! Και ομως, τον Βαρουφάκη τον σπρώχνει πολυ το σύστημα. Σιγα σιγα, σπρωξε σπρωξε θα μας τον …βγάλουν…και πρωθυπουργό!!!

      1. ..από το στόμα…πέστο παιδί μου δεν είναι κακό!

    15. Απορω, γιατί μονο ο Βελοπουλος και ο Βαρουφακης σε εκνευριζουν κύριε αρθρογραφε και όχι και όλοι οι υπολοιποι πολιτικοί. Ποιος έχει πει την αλήθεια ????
      Κανένας. Γιατί αυτή η επιθεση μονο σε αυτούς τους δυο?????

    16. Καλά ρε συνέλληνες…εμείς γυρίσαμε τον κόσμο ανάποδα…και σεις ακόμα έχετε τον κλεφτόπουλο υποψήφιο για βουλη??

      1. Απορώ γιατί υπάρχει τόσο μένος εναντίον του Κυριάκου Βελόπουλου, τόσο από το πολιτικό σύστημα, όσο και από το σύνολο σχεδόν του ηλεκτρονικού αλλά και έντυπου τύπου…!!!
        Η αήθης επίθεση που δέχεται ο κ. Βελόπουλος και η Ελληνική Λύση, από συγκεκριμένο μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι και ειδικά στην πρωϊνή εκπομπή του, είναι τόσο χοντροκομμένη ώστε δεν καταλαβαίνουν ότι εκτίθενται και μάλιστα πολύ, σε σημείο που ακόμα και οι πέτρες καταλαβαίνουν από ποιό κόμμα και συγκεκριμένα από ποιόν πολιτικό αρχηγό εκπορεύονται οι εντολές τις οποίες με μεγάλη πρόθυμα εκτελούν χωρίς απολύτως κανένα δισταγμό… Πυροβολούν κατά ριπάς, εκτελώντας κατά γράμμα το συμβόλαιο που εργολαβικά έχουν αναλάβει… Πυροβολούν και μάλιστα απροειδοποίητα, χωρίς να δίνουν ως οφείλουν την ευκαιρία σ’ αυτόν που εκτελούν, να πεί την δική του άποψη και το αυτονόητο δικαίωμά του να υπερασπίσει τον εαυτό του.
        Δυστυχώς, μερικοί έτσι αντιλαμβάνονται την επαγγελματική και δημοσιογραφική δεοντολογία!!!
        Αυτό ισχύει και για το «Μακελειό»…
        Μήπως αγαπητοί κύριοι του «Μακελειό», συντάσσεστε κι’ εσείς με τους ευτυχώς ελάχιστους εκείνους απαράδεκτους Μητροπολίτες, οι οποίοι ψευδόμενοι ελεεινολογούν λασπολογώντας ,χωρίς καμία απολύτως αιδώ και λογική, έναντίον ενός ανθρώπου που το μόνο του αμάρτημα είναι ότι λέει αυτά που δεν τολμά να ξεστομίσει κανένας!!! Δηλαδή την αλήθεια!!!
        Τέλος, αγαπητοί κύριοι του «Μακελειό» να έχετε υπόψιν σας ότι εσείς και οι παραπάνω Μητροπολίτες με αυτά που κάνετε έχετε ήδη χάσει την «ΕΞΩΘΕΝ ΚΑΛΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ»… Αν σας ενδιαφέρει!!!

        1. φυσικά και υπαρχει μενος λογω του οτι κοβει ψηφους απ τον αλοιθωρο αυτιστικο μητσοψωλακη. αλλά περα απ αυτο δε μπορει να υπαρχει νοημων ανθρωπος που τον εχει για σοβαρο αυτον τον αρχικαραγκιοζη.

    Comments are closed.