ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ! ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ – ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ (ΦΩΤΟ)

    Κοινοποίηση:
    τσιπρασ_0

    Με διαφορά 12,3 μονάδων προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τα όσα καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB.

    Η συγκεκριμένη μέτρηση αποτελείται από την πανελλαδική έρευνα σε 2000 πολίτες με δικαίωμα ψήφου, με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων (face to face) και καταγράφει τη σημερινή πολιτική κατάσταση της χώρας (Xρόνος διεξαγωγής 27 Νοεμβρίου-5 Δεκεμβρίου 2019).

    Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 36,8% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 24,5%. Ακολουθούν: Κίνημα Αλλαγής 7,7%, ΚΚΕ 5,5%, Ελληνική Λύση 4,3%, ΜέΡΑ 25 3,2%, Χρυσή Αυγή 2,7%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1%.

    «Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 2,9% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 11,3%. Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: «Δεν αποφάσισα-Δεν απαντώ»: 4,8% και «Λευκό-Άκυρο-Αποχή»: 6,5%.

    Δείτε την εκτίμηση ψήφου με την πλήρη αναγωγή της πρόθεσης ψήφου στους πολίτες που δήλωσαν κάποια κομματική προτίμηση αλλά και το εύρος των ποσοστών των κομμάτων στον πίνακα που ακολουθεί.

    Στην παράσταση νίκης, προηγείται με 61,2% η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 19,1%.

    Η επιλογή «Κανένα κόμμα» καταγράφει ποσοστό 11,8%. Ακολουθούν«Αλλες αναφορές» με ποσοστό 5,2 % και «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» με ποσοστό 2,8%.

    Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, θα θέλατε να κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 41% απαντά η ΝΔ, το 30,1% ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 20,9% κανένα κόμμα.

    Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, θα σας ενοχλούσε αν κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 35,5% απαντά ΝΔ και το 46,3% απαντά ΣΥΡΙΖΑ.

    Δείτε την κάρτα με τις συσπειρώσεις/μετακινήσεις ψηφοφόρων της ΝΔ.

    Δείτε την κάρτα με τις συσπειρώσεις/μετακινήσεις ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

    Στο ερώτημα «πότε θα θέλατε να προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές», το 57,4% απαντά «να προκηρυχθούν περίπου στο τέλος της τετραετίας».

    Στο ερώτημα «πότε πιστεύετε ότι θα προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές» το 64,3% απαντά «θα προκηρυχθούν περίπου στο τέλος της τετραετίας».

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζoυν και τα ποσοστά που συγκεντρώνουν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας στο ερώτημα: «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;».

    Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει το 40,9% των ερωτηθέντων και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 29,1%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 26,3%.

    Στο γράφημα που ακολουθεί δείτε τις απαντήσεις των πολιτών στο ερώτημα «ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου».

    Στον πίνακα που ακολουθεί δείτε πώς διαμορφώνεται στις τάσεις Δεκεμβρίου 2019 της MRB η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών.

    Στον πίνακα που ακολουθεί δείτε πώς διαμορφώνεται στις τάσεις Δεκεμβρίου 2019 της MRB η δημοτικότητα των μελών της κυβέρνησης.

    Οι πολίτες θεωρούν ότι τα πέντε σημαντικότερα προβλήματα της χώρας είναι: Η ανεργία με 52%το μεταναστευτικό/προσφυγικό/οικ. μετανάστες με 40,5%, η υγεία/περίθαλψη με 33,6%, το φορολογικό σύστημα με 33,4% και η οικονομική ανάπτυξη με 30%.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    17 Σχόλια

    1. Πάντος καλά ποσοστά έχουν τα κόμματα που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση

    2. Εγω δεν πιςτευω σε αυτες τις δημοσκοπήσεις. Εγω πιςτευω..
      ΝΔ 10000%
      ΣΥΡΙΖΑ 7000%
      ΚΙΝΑΛ. 5000%
      ΚΚΕ. 2500%
      ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ 1000%
      Χαχαχαχαχα!!! Είπαμε, ειμαστε ηλίθιοι, αλλα τοσο πια;;; Μπααα, αδυνατώ να το πιστεψω. Αν ομως ισχυει, Ε τοτε ειμαστε άρρωστοι και πρεπει να μας δει ψυχίατρος. Αν και πιςτευω πως και η επιστήμη θα σηκώσει τα χερια ψηλά. Θα τρελανουμε και τους τρελο γιατρούς, οπως λενε.

    3. ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΛΥ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΣΑΝ ΛΑΟΣ.
      ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΣΟΣΤΑ.
      ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΒΑΡΑΝΕ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΜΕΤΙΑ ΣΕΛΙΓΟ ΛΟΓΩ ΒΛΑΚΕΙΑΣ.ΠΟΙΟ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΛΛΟΝ Η ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΒΑΘΙΑ.

    4. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΙΣΤΑΝ…

      ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΕΡΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ.

    5. Ελεος ρε ηχρυση αυγη σε ενοχλησε δε βλεπεις την κακομοιρια μας και ολοι μας κοροιδευουν και τρωνε με χρυσα κουταλια και ο κοσμακης παλευει με την φτωχεια και την χαζομαρα το

    6. Εδω ρε μαγκες στις εκλογες κανουν νωθεια στις δημοσκοπησεις θα καθησουν. Οταν η πλειοψηφια του λαου θελει να τους γδαρει ζωντανους και τους φιλαει η μιση αστυνομια πιστευετε ρε βοδια οτι εχουν πλειοψηφια. Ρε προβατα θελουν να σας κοψουν την φορα για να μεινετε κολλημενοι στους καναπεδες, γιαυτο στηνουν γιαλαντζι δημοσκοπησεις. Στις προηγουμενες εκλογες ειχαμε 6ο % αποχη, ξεχασε να ταναφερει το παρον ιστολογιο. Περαστικα μας!!! Κιαν η ΧΑ δεν σας κανει υπαρχει τωρα εναλλακτικη, μια και το συστημα σας επεισε οτι ειναι “κακια” η ΧΑ. Οταν σας παρουν το κομπιουτερ και τους καναπεδες το τε μονο θα ξυπνησετε μαγκες!!!

    7. ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ! ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΤΡΕΛΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ Μ@… ΚΙΕΣ!!

    8. H Ελλαδα εχει ενα ρατσιστη που θα ¨σφαζει” λαθρο με το γαντι και οχι μπουνιες κλωτσιες και σφαιρες κατι που θα φερει τα αντιθετα αποτελεσματα γιατι η Ελλαδα δεν ειναι μονη δυναμη σε αυτον τον κοσμο ουτε εχουμε Πυρινικα να απειλουμε να τα αδειασουμε στα κεφαλια αλλων.
      Ο μονος που ταιρειαζει ειναι ο Τζημερος .Θα τσακισει τα κουμουνια, θα αδειασει την Ελλαδα απο λαθρο αφου ειπαι μονος οσους μπορουμε να απασχολησουμε.Πχ οι Αιγυπτιοι ψαραδες ειναι εδω και 30-40 χρονια στην Ελλαδα και δεν εχουν δημιουργησει προβληματα.Σε αυτη την βαση μονο οσους μπορουμε να απασχολησουμε και Οχι παιδια και γυναικες για να αναπαραγονται και να μπασταρδευονται με τους Ελληνες ενα μικρο ποσοστο σε δουλειες που δεν ειναι αρεστες στους Ελληνες μπορουμε να κρατησουμε.Με αυτο τον τροπο θα φανουμε “καλα παιδια ” αφου δεν γινεται αλλιως.
      Το να βγαινει καποιος και να ζητα να ανοιξουμε ενα λακκο με ασβεστη και να ριξουμε γυφτους,λαθρο,αριστερους,Τουρκοσπορους Ελληνες ειναι η ευκολη λυση αλλα ουτοπικη

    9. Μπραβο ραγιαδες ψηφοφοροι… ετσι Κουλη Αλεξη Φωφη και Μερα… ετσι ηλιθιοι καλα να παθετε για οτι συμβαινει. μυαλο δεν βαζετε ζωα.

    10. Ως συνηθως ψευτικες δημοσκοπησεις γιατι εαν ειναι αληθεια πρεπει να αυτοκτονησουμε και να πουμε καλα μας κανουν με το καλο να ερθουν και οι Τουρκοι ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ

    11. Πανηγυρίζουν οι χρυσαυγίτες, για το 3 τοις 100, νομίζοντας οτι θα μπουνε στη Βουλή (για να φανε βεβαια). Ξεχνανε ομως, οτι στις προηγουμενες εκλογες τους βγαζανε τριτο κομμα και τον Κλασιδιαρη 2ο στην Αθηνα μετα τον μπακογιαννη. Αλλα στο τελος μην πω τι πηρανε.. Αυτά..

      1. Στην πεινα να εισαι και να στα τρωνε οι λαθρο παλιοραγια!Φτου σου ρε ξεφτιλα!!

        1. Οι λαθρο; εμενα παντως ο κουλης, ο ΓΑΠ κι ο Τσιπραλέξης μου τα έκοψαν αδερφε, οζι μετανάστης. Καταλαβες λοβοτομημενε; με τους ευκολους τα βαζεις, με τους μετανάστες, μ αυτους που σε εφτασαν.ως εδω εισαι κοτα!!! Κοτάρα!!!

          1. Ανοητο υποκειμενο, σου έκοψαν οσα σου έκοψαν οπως λες, για να πληρώσουν τους νταβατζηδες μας και τους λαθροεισβολεις. Ανοητεεεε, ξυπνά ρεεε!!! Εσυ κι εγω τα πληρωνουμε ολα ρεεε!!!

          2. ποσους λαθρο συτιζιεις ρε παλιοραγια?Εκτος κι αν εχεις αλλες επαφες μαζι τους!!Με τους βολεμενους σαν εσενα τα βαζω που το παιζουν ανθωπιστες ενω για το χρημα πουλαν και την μανα τους!!Καταλαβες κερατα??

    12. Τι μας νοίάζουν τα ποσοστά των κομμάτων.δε πά να πνιγούνε;;γιά τον Λιάγκα έχουμε κάνα νεότερο;αυτό μας απασχολεί.

    13. Δεν υπάρχει σωτηρία. Ο πιο γελοίος και ηλίθιος λαός στο σύμπαν. Τέλος.

    Comments are closed.