ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ…ΓΙΑ ΤΟΥΣ Λ@ΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ: ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΩΣ ΚΑΙ 1.590 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

    Κοινοποίηση:
    1

    Σκοπός του προγράμματος είναι η υποστήριξη και ενδυνάμωση των ασυνόδευτων εφήβων για τη μετάβαση στην ενηλικίωση, η σταδιακή ένταξή τους στην τοπική κοινωνία και η ενίσχυση της δυνατότητας αυτοσυντήρησης


    Με το ποσό των 10 εκατ. ευρώ επιχορηγεί το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου την ημιαυτόνομη διαβίωση 500 ασυνόδευτων ανηλίκων 16 ετών και άνω σε εποπτευόμενα διαμερίσματα στη χώρα. Η επιδότηση της ημιαυτόνομης διαβίωσης κάθε ανηλίκου κυμαίνεται μεταξύ 1.350 έως 1.590 ευρώ το μήνα ανάλογα με την περιοχή του διαμερίσματος, στο οποίο φιλοξενείται, ενώ το αρμόδιο υπουργείο χρηματοδοτεί και με το ποσό των 4.400 ευρώ την επίπλωση κάθε διαμερίσματος.

    Ωφελούμενοι από το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους και οι οποίοι είναι αιτούντες ή δικαιούχοι διεθνούς προστασίας ή κάτοχοι άδειας διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους ή πρόσωπα των οποίων η υπόθεση έχει παραπεμφθεί από τις αρμόδιες αρχές για χορήγηση άδειας διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους. Οι ασυνόδευτοι ανήλικοι θα πρέπει να έχουν την ικανότητα αυτοσυντήρησης, αυτοεξυπηρέτησης και ανάληψης περαιτέρω ευθυνών καθώς και να έχουν παραμείνει για διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών σε δομή ή κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων.

    Οι παροχές και υπηρεσίες φιλοξενίας περιλαμβάνουν κατ’ελάχιστον σίτιση, διερμηνεία, υλικές παροχές, υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, υγιεινή και καθαριότητα, υπηρεσίες υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νομική συμβουλευτική μέσω του κατάλληλα καταρτισμένου προσωπικού των φορέων λειτουργίας των εποπτευόμενων διαμερισμάτων. Κάθε εποπτευόμενο διαμέρισμα δεν μπορεί να φιλοξενεί περισσότερους από 4 ασυνόδευτους ανήλικους ενώ κάθε Μονάδα Ημιαυτόνομης Διαβίωσης (τουλάχιστον 3 και κατά μέγιστο 5 εποπτευόμενα διαμερίσματα) θα υποστηρίζεται από συντονιστή μονάδας, κοινωνικό λειτουργό και φροντιστή. Το προσωπικό των εποπτευόμενων διαμερισμάτων θα είναι κατάλληλα καταρτισμένο κατανοώντας τις πολιτισμικές, γλωσσικές και εκπαιδευτικές ανάγκες των φιλοξενουμένων.

    Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης καλεί τους φορείς, που θα υλοποιήσουν τη δράση αυτή με παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών διάρκειας ενός έτους, να υποβάλουν προτάσεις προκειμένου να ενταχθούν σε χρηματοδότηση. Βασικός σκοπός της δράσης, όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, είναι «η υποστήριξη ασυνόδευτων ανηλίκων μέσω εξατομικευμένης φροντίδας και προστασίας στο πλαίσιο της ημιαυτόνομης διαβίωσης,η οποία συνίσταται στη διαβίωση σε εποπτευόμενα διαμερίσματα, με πλαίσιο φιλοξενίας που στοχεύει στη σταδιακή αυτονόμησή τους. Βασικός στόχος της δράσης είναι η κάλυψη των βασικών αναγκών των ανηλίκων και η παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών με γνώμονα την προστασία, την κοινωνική ένταξη και τη σταδιακή αυτονόμηση τους».

    .

    DIAMERISMATA_PROSKLHSH

    Μέσω του συγκεκριμένου μοντέλου φιλοξενίας προωθείται η υποστήριξη και ενδυνάμωση των ασυνόδευτων εφήβων για τη μετάβαση στην ενηλικίωση, η σταδιακή ένταξή τους στην τοπική κοινωνία και η ενίσχυση της δυνατότητας αυτοσυντήρησης. Φορέας λειτουργίας των διαμερισμάτων δύναται να είναι οποιοσδήποτε φορέας, κρατικός ή ιδιωτικός που αναλαμβάνει επίσημα την υλοποίηση ενός προγράμματος φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων σε εποπτευόμενα διαμερίσματα καθώς και την οργάνωση και καθημερινή λειτουργία των διαμερισμάτων αυτών.

    Οσον αφορά στον υπολογισμό της δημόσιας δαπάνης της κάθε δράσης, βασίζεται «στη μέθοδο μοναδιαίου κόστους ανά ωφελούμενο ανά ημέρα, το ύψος του οποίου προσδιορίζεται ανάλογα με την κατηγορία/δυναμικότητα της μονάδας (3 διαμερίσματα, 4 διαμερίσματα και 5 διαμερίσματα), το είδος του διαμερίσματος (επιπλωμένο ή μη), την περιφερειακή χωροθέτηση των Διαμερισμάτων σε 3 ομάδες Περιφερειών (Ομάδα Περιφερειών 1, 2 και 3), λόγω σημαντικής διαφοροποίησης το μέσου ενοικίου ανά τ.μ. ανά Ομάδα Περιφερειών».

    Βάσει των παραπάνω το ύψος του μοναδιαίου κόστους ανά ωφελούμενο και ανά μέρα διαμορφώνεται ως εξής: Στα υφιστάμενα και νέα μη επιπλωμένα διαμερίσματα από 44,9 έως 50,5ευρώ/μέρα για κάθε ωφελούμενο, δηλαδή έως 1.515ευρώ το μήνα ανά ανήλικο. Στα υφιστάμενα και νέα επιπλωμένα διαμερίσματα το κόστος ανέρχεται έως 53ευρώ/μέρα για κάθε ωφελούμενο, δηλαδή έως 1.590 ευρώ το μήνα για κάθε ασυνόδευτο ανήλικο άνω των 16 ετών.

    DIAMERISMATA_KOSTOS

    Επιπλέον, καθορίζεται ότι «η χρηματοδότηση για τη δημιουργία νέων μη επιπλωμένων διαμερισμάτων, πέραν του μοναδιαίου κόστους ανά φιλοξενούμενο και ανά ημέρα, περιλαμβάνει και την επιδότηση έως 4.400 ευρώ για την επίπλωση ανά διαμέρισμα καθώς και την επιδότηση έως 800 Ευρώ για την προμήθεια 2 σταθερών υπολογιστών ανά νέο μη επιπλωμένο διαμέρισμα».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    23 Σχόλια

    1. Δε θέλουμε να ενταχτούνε,τι δεν καταλαβαίνετε;Να πάνε πίσω στις κωλοχώρες τους θέλουμε και να μην ξαναπατήσουν ποτέ εδώ.

    2. Ένας ευλογημένος να ρίξει χημικά ρε παιδιά.

    3. Πολύ σωστή πρωτοβουλία. Και, χίο, άσε τα σάπια, αφορά 500 ανήλικους κι όχι όλους τους μετανάστες. Θες δε θες, θα σου φυτέψουμε μια σφαίρα στο κεφάλι αν συνεχίσεις, μπας και σκάσεις.

    4. το 24% σε όλα τα είδη που αγοράζουμε από τα λίγα που μας δίνουν για μισθό η μεροκάματο δεν το βλέπει κανείς . Το άλλο στα καύσιμα με 500% φόρους και σε τόσα άλλα είδη .Βαζουν τα άλλα κράτη φόρους αλλά έχουν παροχές στρατό και σύνορα . Μπανανία χώρα η Ελλάδα .

    5. Δουλίτσες δημιουργούνε για να παραμυθιάσουν τους ψηφοφόρους τους που θα αναλάβουν την υλοποίηση του προγράμματος . Δεν μασάμε τίποτε .Τους φτύνουμε εγγράφως

    6. οποιος Ελληνας πληρωνει ακομη φορους ειναι μαλακας….

    7. Η εθνολογική αλλοίωση ενός λαού είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και παλαιότερα γινόταν με γενοκτονίες όπως έκαναν οι τουρκοι. Αυτό το έγκλημα γίνεται εν καιρώ ειρήνης στην Ελλάδα εδώ και τρεις δεκαετίες με διαφορετικό τρόπο με αποκλειστική ευθύνη των ιθαγενών αυτής της χώρας που επιβραβεύουν τους πολιτικούς τους ψηφίζοντας και ξαναψηφιζοντας τους μέχρι να αντικατασταθούν εντελώς οι ιθαγενείς διότι υπάρχει περίπτωση κάποια στιγμή να ξυπνήσουν και νά δημιουργήσουν προβλήματα στους εκλεκτούς άρχοντες και στους επιγόνους τους.

    8. Τους Ελληνες αστεγους που κοιμουνται μεσα στους δρομους των μεγαλουπολεων, γιατι δεν τους βαζετε σε διαμερισματα βρε αθλια ξενοδουλα ανδρεικελα, αλλα ταιζετε και χαρτζιλικωνετε και βαζετε σε διαμερισματα τα…πετειναρια που ειναι λεει ασυνοδευτα και πως βρηκαν τα…. ανηλικα ακρη με τους τουρκους δουλεμπορους και κουβαληθηκαν στο ξεφραγο αμπελι, να παρανομουν και να τα κονομανε απο την χτεοκοπημενη Μπανανια και να μην πληρωνουν δεκαρα πουθενα και οι Ελληνες να δεινοπαθουν και να τους εχουν κοψει εκατο φορες τους μισθους και τις συνταξεις;;;;;;;; Στα τσακιδια Ανθελληνες μαζι με τα…. ασυνοδευτα και μη!!!!!!! Φτανει πια η αλητεια σας!!!!!!?!

    9. …..ΕΓΩ ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΣΤΑ ΙΣΑ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!…..ΜOY ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΒΓΑΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ BRAIN-GAIN ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!…..ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΦΤΥΣΟΥΝ ΡΕ ΤΟΜΑΡΙΑ!!???…ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ!!

    10. Κάρτα αναλήψεων, διαμέρισμα, ρεύμα, νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, internet και Η-Υ. Οι λάθρο εισβολείς βρήκαν τον επίγειο παράδεισο, την Γη της επαγγελίας. Οι δε ταλαίπωροι Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν τον συνεχώς διογκούμενο λογαριασμό. Να γιατί έκοψαν τις συντάξεις, να γιατί αύξησαν τους φόρους να γιατί μεγαλώνει ακόμη το χρέος, επειδή πρέπει οι φτωχοί Έλληνες να ταΐσουν όλον τον πεινασμένο τρίτο κόσμο. Από την άλλη όμως, οι φτωχοί Έλληνες άστεγοι μένουν στο δρόμο μέχρι να πεθάνουν.

    11. ΞΕΣΗΚΩΘΕΕΕΙΤΕ ΡΕ ΓΙΔΙΑ…ΚΑΘΕΣΤΕ ΣΑΝ ΤΑ ΖΟΜΠΙ ΣΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΑΣ.

    12. Στεφανε χτες στις ειδησεις εδειχναν το ζευγαρι των λαθρο που εχασε το παιδι του κ υπηρχαν υποψιες για σεξουαλικη κακοποιηση(Για μενα θα επρεπε να κρατηθουν για θάνατο εξ”αμελειας, αλλα αυτο είναι άλλο θέμα! )Ειπαν λοιπον οτι ζητησαν απο Μ.Κ.Ο. να πανε σε αλλο σπιτι κ την επομενη μερα το θελημα τους εγενετο!Κ τον εδειχνε να αδειαζει το ψυγειο απο το προηγούμενο σπίτι! Τοσο γεμάτο ψυγειο δεν εχω ξαναδει στη ζωη μου !Επαθα σοκ!(που δοξα τω Θεω δεν πεινασα ποτε!)Ποσο προκληση για τον Ελληνα που δυσκολευεται να τα βγαλει περα!Κ όπως πολύ σωστά ανεφεραν κ αλλοι πιο πανω ,με αυτα που βλεπουν οτι θα εχουν στην Ελλάδα πώς να μην ορεγονται εκατομμύρια απο δαυτους να ερθουν στην χώρα μας!

    13. Κ ΔΕ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ………………..ΚΙΧ……………… ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ.
      ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ,ΟΤΙ ΔΕΝ Υ[ΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΕΟΝ.
      ΠΟΝΑΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.Κ ΔΕΝ ΑΚΟΥΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ,ΑΚΟΜΑ…

    14. Ασφαλώς λεφτά υπάρχουν. Μόνο όμως για τις 42 οικογένειες που έχουν όλα τα λεφτά της Ελλάδας
      Τα μαύρα δεν ήρθαν ακόμα. Η Ελλάδα έβγαζε -και βγάζει- 75.000.000 με 125.000.000 εκατομμύρια το χρόνο από το φόρο διαμονής των τουριστών !!!
      Ολα αυτά τα λεφτά πάνε καθαρά στα κρατικά ταμεία χωρίς καθυστέρηση κάθε τέλος του μήνα
      Και που στο καλό πάνε όλα αυτά τα λεφτά; Τα κλέβει κανείς;
      Και μετά συζητάνε για αναγκαστικές κατασχέσεις;
      Αν πραγματικά αγαπάτε αυτόν τον τόπο κι αν είστε κοντά στον εργάτη και το φτωχό λαό πρέπει να κινηθείτε δυναμικά για να προστατευτεί η Ελληνική κοινωνία από το νόμο-έκτρωμα που θέλει να φέρει ο Κ. Μητσοτάκης από την 1η Μαΐου
      Και αναφέρομαι σε αυτούς που πήραν μικρά δάνεια γιατί δεν είχαν να φάνε, το διευκρινίζω για να μην παρεξηγηθώ
      Με τις αναγκαστικές κατασχέσεις που έρχονται στην Ελληνική κοινωνία θα μείνουν 2 λύσεις ή ν’ αρχίσει τις αυτοκτονίες ή ν’
      αρχίσουν βιοπραγίες αφού δεν θα έχουμε να χάσουμε τίποτα
      Θα φτάσει στο 2% η ΝΔ και θα αναρωτιέται γιατί.
      Επικίνδυνα παίζει η κυβέρνηση γιατί αν δεν έχω τίποτα να χάσω δε θα με νοιάζει αν σκοτώσω ή κλέψω. Εκεί θέλουν να φτάσουν τον κόσμο;

    15. Μια σταση πληρωμων μπορει να γινει;;;Ουτε διαδηλωσεις ουτε τιποτα…μια σταση πληρωμων …δεν βλεπετε τι γινεται ;;πληρωνουμε την καταδικη μας.Μια οργανωμενη σταση πληρωμων

    16. θυμίζω ότι ψηφίσατε πριν μισό χρόνο νέα βουλή και θυμάμαι ότι πανηγυρίζατε για καιρό που δεν μπήκε η ΧΑ στην βουλή.

    17. Τι δουλειά έχουμε να μεις να περιθάλπτουμε αυτούς που εισβάλουν στη χώρα μας;;
      Και όποιος σιχαμενος σκεφτεί ότι κάνει έργο θεού, να ξερει πως είναι Αντίχριστο έργο αυτο

    18. Ρε αυτοι η μας ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ η θελουν να μας προκαλέσουν. Δεν εξηγείται αλλιως ολο αυτο. Πάμε καλα;;μΟ Ελληνας να πεινάει, να του κόβουν επιδόματα και συντάξεις και να δινουν στον 16χρονο εισβολέα 1500 ευρω;;;; τζαμπα σπιτι, τζαμπα φαγητό κλπ;;; Ρε πάμε καλα;;; Και ακομα καθομαςτε;;; Δηλαδη οποιος ειναι φτωχός στο Πακιστάν, στο Μαροκο, στο Κονγκο κλπ,απλως θα στείλε ει το ανήλικο παιδι του εδω η το ενήλικο που θα δηλώσει ανήλικο και θα πληρώνεται και θα στέλνει τα λεφτά αυτα πίσω στην οικογενεια του, για να ζούνε καλα και εκει. Μετα αναρωτιωμαστε γιατι το Πακιστάν και όλες οι υπολοιπες χωρες δεν τους δέχονται πίσω. Φυσικό δεν ειναι;;; Τόσα ευρω εισρέουν καθε μήνα μεσα σε αυτες τις χωρες, απο τα ….ανήλικα….ευρω τα οποία εμεις ομως δανειζόμαστε, καθοτι δεν κόβουμε δικο μας χρήμα. Καταλαβαίνουμε το εγκλημα που γινεται εις βαρος μας;;; Τι σόι ηλίθιος λαός ειμαστε;;; Μας κόβουν συντάξεις και δεν φθάνει αυτο, αλλα πληρωνουμε και τα λεφτά που αυτοι βγάζουν εξω με τόκους κλπ. Δεν ξερω τι στον διάολο μας εχει πιάσει και αδιαφορούμε τοσο πολυ ακομα και για ρους εαυτους μας. Τι να πω…

    19. Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ! ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ, ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ!!! Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΟΥ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, Η ΤΟΥ ΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗ Β ΕΘΝΙΚΗ….. ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ!!! ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ!!! ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑ, 10 ΕΥΡΩ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ…… ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ, ΙΣΩΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ. ΑΝ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ, OTAN ΤΟΥΣ ΣΙΧΑΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΑΛΙ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!!

    20. Τα χωρια και οι “καλες” συνοικιες της Αθηνας σφυριζουν αδιαφορα ακομα….

    21. Ας καθόμαστε στον καναπέ να παρακολουθούμε αμέριμνοι την ισλαμοποιηση της χώρας μας και ας χειροκροτουμε τον χαμογελαστο πρωθυπουργό μας ….έπειτα έρχεται και το ξεπούλημα του εδάφους μας στους Τούρκους έτσι σαν ευχαριστήριο δώρο…

    Comments are closed.