ΚΡΟΤΑΛΙΖΟΥΝ ΤΑ “ΠΟΛΥΒΟΛΑ” ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ: ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ. ΝΕΟ ΨΥΧΡΟΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΣΙΠΡΑ-ΠΟΥΤΙΝ

    Κοινοποίηση:
    blantimir-poutin-aleksis-tsipras

    Μόσχα: Θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε την άποψή μας για τη Συμφωνία των Πρεσπών

    Το μήνυμα πως η Μόσχα θα συνεχίσει να εκφράζει την άποψή της για ζητήματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, έστειλε ο αναπ. υπουργός Εξωτερικών, Αλεξάντερ Γκρούσκο, στον απόηχο της χτεσινής δήλωσης του ρωσικού ΥΠΕΞ για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
    Η Μόσχα δεν παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, θα συνεχίσει όμως να εκφράζει τη θέση της σε ζητήματα που εμπίπτουν στο πεδίο αρμοδιότητας του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δήλωσε την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλεξάντερ Γκρούσκο.

    Τη Δευτέρα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ασκήσει κριτική στο ρωσικό ΥΠΕΞ για ανακοίνωση που εξέδωσε και στην οποία σημείωνε ότι το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ πρέπει να εξεταστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «προωθείται, αγνοώντας την άποψη των Ελλήνων πολιτών».

    «Δεν παρεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, όμως σε αυτά τα θέματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Ρωσία θα εκφράζει την άποψή της», δήλωσε ο Γκρούσκο.

    Στο χτεσινό μήνυμά του, το ρωσικό ΥΠΕΞ τόνιζε ότι «πρέπει να βρεθεί μια βιώσιμη λύση, χωρίς εξωτερικές πιέσεις ή την επιβολή όρων και προϋποθέσεων από το εξωτερικό, η οποία θα βασίζεται στην ευρεία λαϊκή στήριξη — τόσο στην ΠΓΔΜ, όσο και στην Ελλάδα — και η οποία θα είναι αποκλειστικά εντός του νομικού πλαισίου», ενώ αναφορά γινόταν και στις πολιτικές εξελίξεις με την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση.

    Σε απάντησή του, το ελληνικό ΥΠΕΞ καλούσε, μεταξύ άλλων, τη Μόσχα να σεβαστεί «τις ευαισθησίες του ελληνικού λαού στη χρήση του ονόματος Μακεδονία», ενώ σημείωνε ότι «η επίκληση πολιτικών εξελίξεων στο εσωτερικό φίλων χωρών από το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν συνάδει με το επίπεδο που χαρακτηρίζει τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας και τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των λαών μας».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    19 Σχόλια

    1. Τι λεει ο ποιητησ! Οτι δεν επρεπε να απαρνηθουν οι Σκοπιανοί την μακεδονική τους ταυτοτητα και να κανουν παραχωρήσεις στην Ελλάδα.. !!Ο πιο μεγάλος ανθέλληνας ο ρώσος, και συνολικα ιστορικά η αναξιόπιστη χωρα αυτη εχει φερθεί με μπαμπεσικα στη χωρα μασ…

    2. Γεια σου Στέφανε κομάντο. Διαβάζεις τα σχόλια και δεν τα ανεβάζεις. Πάω στοίχημα σχεδόν όλα εσυ τα γράφεις.

    3. Και τα σχεδια των Αμερικανων ποια ειναι? Να μην βαλουν οι Ρωσοι χερι για να βαλουν αυτοι και αντε με εμενα τον Αμερικανο μονο Βορεια Μακεδονια…γιατι μολις εμφανιστει ο πραγματικος ιδιοκτητης των Σκοπιων οι Εβραιοι θα το πουμε σκετο Μακεδονια και χωρις την δικη σας Μακεδονια….οποιος χουφτωσει καλυτερα τα βυζια της Ελλαδος δηλ…

    4. Βομβαρδισε την Αθηνα ….Βλαντιμιρ…..

      ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ….

        1. ποιου εθνους ρε καραγκιοζακο….αυτου που δεν υπαρχει? το εθνος τελειωσε το 1973, ισοπεδωση τωρα και παμε παλι απο την αρχη με κανενα Λοχια…

    5. ΡΩΣΣΙΑ ,ΣΕΡΒΙΑ κτλ κτλ χωρες που από την πρωτη στιγμη αναγνωρισαν το κρατιδιο ως…Μακεδονια ! δηλ. ένα ονομα εναντια στα συμφεροντα της ελλαδας..Και τωρα ταχα μου τους επιασε ο πονος ότι δεν ακουνε τους λαους..οι πολιτικοι ?! δηλ . ποιους λαους? ο λαος της ελλαδας δε θελει το ονομα μακεδονια …οι σκοπιανοι θελουν μονο μακεδονια χωρις το οποιοδήποτε συνθετικο μπροστα…! αρα?! ποια είναι η λυση για τα φιλαράκια μας τους ρωσσους? τι προτεινουν..? στην αναμπουμπουλα λενε χαιρεται ο…λυκος ! κοινως στο μπαχαλο που επικρατει οσο δεν λυνουμε το πρόβλημα…το πρόβλημα των ρωσσων είναι ότι όταν μπουν τα σκοπια στο νατο -ευρ. ενωση δεν θα μπορουν να βαλουν χερι σε τιποτα στο κρατιδιο αυτό ! δε μας σκέφτονται εμας…ποτε δε νας σκεφτονταν ! κατά τα αλλα τα σαπια , να τα αφησουν γιατι δεν εβαλαν ποτε το κωλοχερο τους στην τσεπη να στηριξουν την ελλαδιτσα σε ολη αυτή την οικονομικη κριση που περναμε ! στηριζουν ακομα και τον νουμερο ένα εχθρο μας , δηλ. την τουρκια..εξοπλίζοντας τους ! ξυπνατε..ελληνες! τα <> είναι παντα κολοβα…κανεις δεν θα πολεμισει μαζι μας στον οποιο πολεμο γινει με τους τουρκους…κανεις! ουτε αμερικανακια…ουτε ρωσακια…! κατά τα αλλα γελαω που αξαφνα …ξυπνησαν και οι γυφτο-βουλγαροι..! τοσα χρονια που ηταν κι αυτοι….?! αλλα να σας πω που ηταν? πιστευαν ότι θα διαλυθουν τα σκοπια κι αρα θα επαιρναν κι αυτοι κομματι εδαφικο…αλλα τωρα που βλεπουν ότι δεν διαλυονται αλλα εχουν και αξιωσεις -εδαφικες- σου λενε…ρε μαγκες αυτοι ( οι σκοπιανοι ) …λες να μας βαλουν <>…και στα εδάφη της…βουλγαριας..?!! όπως εστρωσαν -υπουλα- και αυτοι ας παρουν τον πουλο τωρα..!!

    6. .ΝΑΤΟ = Αμερικη δηλ ποιος καταδικαζει την Ελλαδα η Αμερικη που εχει τα συμφεροντα της.
      Ο.Η.Ε =Αμερικη απο το Β.παγκοσμιο πολεμο και μετα….Ας μπουνε και στο Νατο και στην Ευρωπη και οπου θελουνε…οχι με το ονομα μας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ …πολυ σωστα αυτα που αναφερεις αλλα δεν εχουν σημασια….ας βρουνε αλλο ονομα και ας μπουνε..δεν τους στερουμε εμεις…αυτοι στερουνε απο εμας και απο εμενα προσωπικα το δικαιωμα μου το να λεγομαι Μακεδονας….Ειναι πλαστογραφια εις βαρος μου αυτο που κανουν και εις βαρος ολων των Μακεδονων και της Ελληνικης ιστοριας…και το κανουν εν γνωση τους και εσκεμμένα.

    7. Το διεθνές δικαστήριο καταδικάζει την Ελλάδα, η οποία δεν επέτρεψε τη Μακεδονία στο ΝΑΤΟ
      Το Διεθνές Δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) εξέδωσε ετυμηγορία για το αγωγό της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας κατά της Ελλάδας σχετικά με τη διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών για το όνομα “Μακεδονία”.
      Συγκεκριμένα, το δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα παραβίασε τη διμερή συμφωνία του 1995. με την πΓΔΜ, όταν τον Απρίλιο του 2008. άσκησε βέτο στην ένταξή του στο μπλοκ του ΝΑΤΟ. Αυτό αναφέρεται στο δελτίο τύπου του δικαστηρίου.

      Το 2008 Η Ελλάδα έχει αποκλείσει την αίτηση της πΓΔΜ για ένταξη στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, αναφέροντας μια ανεπίλυτη διαμάχη για το όνομα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας. Η Αθήνα αντιτίθεται στο κυρίαρχο όνομα “Μακεδονία”, αφού στην Ελλάδα υπάρχει μια ιστορική περιοχή με το ίδιο όνομα.

      Πρέπει να σημειωθεί ότι με την απόφαση αυτή το δικαστήριο δεν υποχρέωσε την Ελλάδα να αποσύρει τις αντιρρήσεις της.

      17 Νοεμβρίου 2008 Η πΓΔΜ υπέβαλε καταγγελία κατά της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο. Η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία, η οποία κέρδισε την ανεξαρτησία της το 1991, πιστεύει ότι η Ελλάδα παραβίασε τη διμερή συμφωνία που συνήφθη το 1995, ήτοι την παράγραφο 1 του άρθρου 11, στην οποία η Ελλάδα αναλαμβάνει «να μην αντιταχθεί στην είσοδο της Μακεδονίας σε διεθνείς, πολυμερείς και περιφερειακούς οργανισμούς όργανα των οποίων η Ελλάδα είναι μέλος “εάν η πΓΔΜ ενταχθεί σε τέτοιες οργανώσεις με την επωνυμία” Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας “.

      Το 1993 Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αντικατοπτρίζει στο ψήφισμα 817 την προσωρινή ονομασία «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας». Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνέστησε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να αποδεχθεί την πΓΔΜ ως μέλος της οργάνωσης και να ονομάσει προσωρινά αυτό το κράτος «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» έως ότου επιλυθούν οι διαφορές που προκύπτουν από το όνομα της δημοκρατίας.

      Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων προτάθηκαν εναλλακτικά ονόματα κρατών – «Νέα Μακεδονία», «Άνω Μακεδονία», «Σλαβομακεδονία», «Μακεδονία (Σκόπια)» και άλλα. Ωστόσο, η Ελλάδα επιμένει ότι οποιοδήποτε μόνιμο όνομα για τη Μακεδονία δεν πρέπει να περιλαμβάνει τη λέξη “Μακεδονία”.

      Η διαμάχη περιπλέκεται από την αμφισημία της έννοιας της «Μακεδονίας». Η ιστορική Μακεδονία σημαίνει το βασίλειο της Μακεδονίας που υπήρχε τον 4ο αιώνα π.Χ. Περίπου το 90% της ιστορικής Μακεδονίας βρίσκεται στο έδαφος της σύγχρονης Ελλάδας. Το όνομα αυτό χρησιμοποιείται επίσης για να αναφέρεται σε μια γεωγραφική περιοχή στα Βαλκάνια, η οποία είναι 52% στην Ελλάδα, 37% στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, 9,5% στη Βουλγαρία και 1,5% στην Αλβανία.

      1. Λες ψέμματα.
        Τα εδαφικά ποσοστά δεν προκύπτουν από ΚΑΝΕΝΑ χάρτη.

        Επίσης το Διεθνές δικαστήριο ούτε έχει καταδικάσει, ούτε έχει τη δικαιοδοσία να καταδικάσει μια χώρα που ασκεί το ΝΟΜΙΜΟ δικαίωμα του βέτο.

    8. Ο παππούς του Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν προσωπικός σεφ του Λένιν και του Στάλιν

    9. Ρε ΠΙΝΟΚΙΟ παλι επιασες δουλεια?….Δεν σου ειπα να κατσεις στο Ξυλουργειο και να μην κουνηθεις?….Το ελληνικό ΥΠΕΞ καλούσε, μεταξύ άλλων, τη Μόσχα να σεβαστεί «τις ευαισθησίες του ελληνικού λαού στη χρήση του ονόματος Μακεδονία», χαχααχαχ……Βασικα η Ελλαδα επεμβαινει στις εσωτερικες υποθεσεις της Ρωσσιας με τριτες χωρες….οπως Αμερικη Γερμανια για τους δρομους της ενεργειας ΠΙΝΟΚΙΟ….και δευτερον η ΡΩΣΙΑ εχει συμφωνια με την Αμερικη που λεει αμα ερθεις με ρουφιανους σου πολυ κοντα στα συνορα μου οου που θα μπορεις να πληξεις με πυραυλους ακυρωνειςν την συμφωνια μου και θα σου πεταξω βελακια που θα ποναει ο κολος σου ΠΙΝΟΚΙΟ

      1. Η συμφωνία δεν θα σπάσει ποτε…θα υπαρχει εποικοδομητική ειρηνη…δεν υπαρχει προβλημα πυρηνικού πόλεμου…οι ηγέτες εχουν ωριμάσει πλεον!

    10. ( …..πολλά σχετικά….. στο…..: http://www.zivasvitasta.gr )
      ……γεια…… και καλή χρονιά….: Αλέξανδρος Ζήβας…., ευχαριστώ πολύ……

    11. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ!!!ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΛΩΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ!!!!🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷

    12. Ο/Η Κοπελιά δεν έχω χέρια..μπορείς να μου τον παίξεις λιγο? λέει:

      Οι πρώτοι που τους δώσανε όνομα είναι αυτοί οι Μογγόλοι μαζί με τους σερβους…και ρωτάω εγώ…τώρα τι τους έπιασε φαγουρα?…τι σόι εξωτερικοί πολιτική έχει η δήθεν υπερδύναμη ρωσια?..τότε δεν έβλεπε το συμφέρον της…τώρα το βλεπει?…και περιμένουν οι καλπαζοεισπρακτορες να τους σώσουν οι ρωσοι…χαχαχα…πότε στο παρελθόν μας βοηθησαν?…τότε που πρόδωσαν τον υψηλαντη?…ή τότε που Ρώσοι Σοβιετικοί θελαν την μακεδονια στους βουλγαρους?…το ξανθό γένος των προφητειών δεν είναι οι ρωσοι…αυτοί είναι ακόμη τιμωρημένοι σπο τον θεό λόγο του ρασπουτιν που πηδούσε όλη την τσαρική οικογένεια…μηπως λέω ψεματα?..το ξανθό ή αλλιώς κίτρινο…είναι τα κίτρινα γιλέκα που μας δείχνουν το καλό παράδειγμα για το πως πρέπει να ξεσηκώνεται ο καταπιεσμένος-προδομένος-αδικημένος πολίτης…άντε μαλακα έλληνα τι περιμένεις…και δεν βγαίνεις στον δρόμο με ότι εχεις?…μαχαίρι τσεκούρι κατσαβίδι καδρόνι σκουπόξυλο ότι έχεις…παρε τους παραμαζωμα και παρτουζα στην βουλη…σε κλέβουν μισθούς…δεν αντιδράς…τώρα σε κλέβουν την Μακεδονία μετά την Θράκη μετά την ήπειρο και συ αράζεις στα καφέ και ξύνεις τα αρκίδια σου?…εγώ που δεν έχω χέρια θα κατέβω στο μεγάλο συλλαλητήριο…θα δίνω κλωτσιές…εσυ χοντροκωλη τι θα κανεις?…πόλεμο από το ιντρρνετ?…ξεσηκωθείτε ρε και μπούμε στην Βουλή να τους πετάξουμε έξω τους προδότες κομμουνιστες και μή…άντε να πουμε…

      1. Αυτο που ενοχλει τους Ρωσους ειναι οτι τα Σκοπια θα μπουν στο ΝΑΤΟ με αυτο το ονομα.Βασικα οποιοδηποτε ονομα θα ενοχλουσε τους Ρωσους,αν αυτο ηταν το εισητηριο των Σκοπιων για το ΝΑΤΟ..Κατα τ’αλλα χεστηκαν τι θα συμβει με την πραγματικη Μακεδονια και τους Μακεδονες και την Ελλαδα.Οσο τα Σκοπια δεν παιζανε με το ΝΑΤΟ,δεν τους ενοχλουσε το Μακεδονια γι’αυτο και τους αναγνωρισαν πρωτοι-πρωτοι ως Μακεδονια το 1991.,Κι εχεις δικιο σ’αυτο που λες οτι η ΕΣΣΔ μαζι με τη Βουλγαρια και τα εδω συντροφια του ΚΚΕ,στησανε και προωωθουσαν το θεμα “Μακεδονια του Αιγαιου”.Τα δε συντροφια του ΚΚΕ ονειρευονταν και τη “Σοβιετικη Σοσιαλιστικη Δημοκρατια της Μακεδονιας”.Εγω αν τους Αμερικανους δεν τους εμπιστευομαι καθολου,του Ρωσους δεν τους εμπιστευομαι καθολου επι 10.

    13. Ποιός σέβεται τις ευαισθησίες του ελληνικού λαού για το όνομα “Μακεδονία”;

    Comments are closed.